Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc – Revin in 5 minute

1
Asculta live, Toulouse Lautrec ft. Victor Rebengiuc - Revin in 5 minute, single nou

Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc – Revin in 5 minute, single nou

Asculta live Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc – Revin in 5 minute. Toulouse Lautrec a lansat „Revin in 5 minute”, o piesa manifest de pe albumul cu acelasi nume. Melodia este insotita de un videoclip pe care te invitam sa-l urmaresti in articol.

„Revin în 5 minute” a fost compusă de membrii Toulouse Lautrec.  Se dorește a fi un manifest al artistului perfomer care a fost trimis acasă, vrând-nevrând, din cauza pandemiei și a lipsei evenimentelor live. Piesa începe cu un discurs rostit de actorul Victor Rebengiuc. Noua melodie este însoțită de un videoclip în care membrii trupei dansează energic.  Totul pe un fundal vintage, de tipul found footage. Acele imagini prezintă niște tinere din anii’ 60 care dansează în cadrul unei petreceri acasă. „Revin în 5 minute” se va regăsi pe un viitor album. Materialul a fost compus în pandemie.

Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc – Revin in 5 minute

Exprimându-se lejer în engleză, franceză sau română, Toulouse Lautrec a făcut de la bun început deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungând pe locul 1 la radiouri de profil – „Te spun”, „Yesman” sau „Domino”. Au cântat la multe festivaluri de muzică (B’estfest, Peninsula Felsziget, Untold, Shine, Fete de la Musique) și au îmbogățit sonor festivaluri de film (Shorts Up, Future Shorts, European Film Festival) și de literatură (în Ungaria, Polonia și Germania).

Loc pentru muzica lor este oriunde: formația a cântat într-o mașină (la lansarea Ford B-Max în 2012), la premiera unui film (Iron Man 3 în 2013), în pădure, săli de operă, galerii de artă, într-o ambulanță, pe o mașină de pompieri sau, cel mai recent, pe un vapor (Rainbow Warrior al organizației Greenpeace, ancorat în Portul Constanța în mai 2019).

Cel mai recent album al trupei se numește „X”, și marchează aniversarea a zece ani de activitate Toulouse Lautrec. Discul a apărut în primăvara lui 2019. La zece ani de activitate, grupul și-a rafinat abordarea artistică, menținând bineînțeles doza de impresionism de tentă franceză grefat pe o realitate românească ușor paralelă care i-a consacrat încă de la primul album. „X” este rock’n’roll, este o declarație artistică, este continuarea explorării unor teme sociale apărute pe albumul anterior „Dejun pe iarbă” din 2015. Însoțit de un cupaj propriu de vin, realizat de Alira, albumul „X” este o experiență de la un capăt la celălalt.

Intra pe pagina noastra de facebook sau pe chat RadioClick si spune-ti parerea despre piesa si despre aceasta colaborare. Citeste si despre Liviu Teodorescu & Manuel Riva – Muzele.

1 thought on “Toulouse Lautrec & Victor Rebengiuc – Revin in 5 minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *