The Time of my Life - Oscar 1987

The Time of my Life - Oscar 1987

The Time of my Life, piesa de dragoste răsplătită cu premiul Oscar

Ascultă la Radio Click Romania, ca preferință sau dedicație, Time of my life – Oscar 1987 pentru cel mai bun cântec original.

Filmul Dirty Dancing

Cine nu cunoaște filmul ”Dirty Dancing”, cu fermecătorul și regretatul Patrick Schwayze în rolul principal masculin? Alături de el, Jennifer Gray, actriță cu un palmares bogat, dar care și-a datorat succesul acestui film.

Oare câți oameni cunosc mai multe despre cântecul ce a fost tema acestui film? Despre interpreții săi, despre compozitori?…

Cântecul ”The Time of my Life”

În 1987, piesa de dragoste „(I’ve Had) The Time of My Life”, a fost inclusa în coloana sonoră a filmului ”Dirty Dancing”. Single-ul a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100. Piesa a adus celor doi interpreți premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop a unui duo sau grup cu voce. Compozitorii Franke Previte, John DeNicola și Donald Markovitz  au primit premiile Globul de Aur și Oscar pentru cel mai bun cântec original.

Interpreții

William Thomas Medley (născut pe 19 septembrie 1940) este un cântăreț și compozitor american. Este cel mai bine cunoscut drept jumătate din The Righteous Brothers, alături de Bobby Hatfield. The Righteous Brothers au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame în martie 2003.

Bill Medley a fost remarcat pentru vocea sa de bas-bariton, pusă în valoare de cântece precum „You’ve Lost That Lovin’ Feelin’”. El a produs o serie de cântece ale duo-ului, inclusiv „Unchained Melody” și „Soul and Inspiration”.

Jennifer Jean Warnes (născută la 3 martie 1947) este o cântăreață și compozitoare americană. Ea a cântat ca vocalist pe o serie de coloane sonore de filme. A câștigat premiul Grammy în 1983 pentru duetul cu Joe Cocker „Up Where We Belong”. În 1987, același premiu pentru duetul cu Bill Medley „(I’ve Had) The Time of My Life”. Jennifer Warnes a colaborat strâns și cu Leonard Cohen.

Ascultați-i pe cei doi și faceți cunoștință cu chipurile lor în acest videoclip presărat și cu scene din celebrul film.

Scrie-ți părerea despre cântecul de Oscar interpretat de Bill Medley și Jennifer Warnes, ”The Time of my Life”, pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Dacă te pasionează subiectul ”Cântece de Oscar”, poți citi și despre ”Take my Breath away”, interpretat de Berlin și premiat cu Oscar în anul 1986.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *