The Continental – premiul Oscar in anul 1935

The Continental - premiul Oscar in anul 1935

The Continental - premiul Oscar in anul 1935

The Continental – premiul Oscar in anul 1935, primul cântec ce a primit prestigiosul premiu

Ascultă la Radio Click Romania melodia câștigătoare la categoria Cea mai bună melodie originală, The Continental – premiul Oscar in anul 1935

Despre premiul Oscar pentru Cea mai bună melodie originală

Acest premiu a fost acordat pentru prima oară în anul 1935, la a șaptea gală Oscar, cântecului ”The Continental”. Premiul este înmânat numai compozitorilor și textierilor. Interpretul îl primește numai dacă a participat și el la actul compoziției.

Până în anul 1941 singurul criteriu pentru nominalizarea unui cântec era apariția acestuia în coloana sonoră a unui film în anul respectiv. Din acest an, regulamentul a fost schimbat. Numai un cântec „original și scris anume pentru un film” poate primi premiul.

Până la ediția din 1945, la această categorie nu era un număr fix de nominalizări. De atunci, numărul maxim al melodiilor a fost fixat la cinci. În anul 2008 s-a stabilit și regula ca niciun film să nu aibă mai mult de două nominalizări la categoria respectivă.

Despre The Continental – premiul Oscar in anul 1935

The Continental este o melodie de dans, compusă de Con Conrad, cu versuri de Herb Magidson. A fost lansată de Fred Astaire și Ginger Rogers în filmul din 1934 ”Divorțata veselă” (The Gay Divorcee).

Filmul, un musical inspirat de un musical cu același titlu de pe Broadway, are o intrigă ușoară și amuzantă. Mimi (Ginger Rogers) vrea să divorțeze de soțul ei.  Ea încearcă să-i dea motive de divorț tocmind un tânăr să apară drept amantul ei. Printr-o coincidență, la hotelul stabilit pentru întâlnire sosește Guy, un dansator american. Mimi crede că el este cel angajat și se retrage cu el în dormitor. Tocmai atunci ajunge și tânărul angajat, așa că ei fug în restaurant și dansează toată noaptea.

Iată înregistrarea dansului interpretat de Fred Astaire și Ginger Rogers pe melodia The Continental.

Ascultă la Radio Click Romania și privește înregistrarea dansului pe melodia The Continental.
Dacă te pasionează cântecele de Oscar, citește despre și ascultă Sunetul muzicii – filmul anului 1966 sau despre Jean Gavril – aur.

Scrie-ți părerile pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.