Tango, cel mai sexy gen muzical

Tango, cel mai sexy gen muzical

Tango, cel mai sexy gen muzical

La Radio Click Romania, Tango, cel mai sexy gen muzical

Scriitorul Ricardo Guiraldes descrie tango, cel mai sexy gen muzical, în poezia ce poartă chiar numele acestei muzici. Îl compară cu ”iubirea atotputernică a unui tiran, care își păzește gelos stăpânirea asupra femeilor care s-au predat supuse”.

Originea genului tango

Formele actuale de tango s-au dezvoltat în Argentina și Uruguay, pe la jumătatea secolului al XIX-lea. S-au înregistrat însă anterior stiluri de tango în Cuba și Spania. În Argentina și Uruguay s-au exercitat asupra tangoului influențele muzicii sclavilor africani și imigranților europeni. Au existat însă și influențele autohtone, A rezultat muzica de salon dansantă pe care o cunoaștem. Era și este interpretată de grupuri orchestrale cuprinzând instrumente ca flaut, vioara, chitară, bandoneon. La acestea s-au adăugat mai târziu pianul și contrabasul.

La începutul secolului XX, tangoul a fost muzica preferată a interlopilor și a gangsterilor și, de aceea, a fost considerat ca muzică a clasei inferioare. În anii 1920, tangoul a devenit o formă mai respectabilă de muzică și dans. Totuși, versurile erau încă macho, acuzând femeile, iar mișcările de dans erau sexuale și agresive.

Între anii  1935 și 1950 a fost epoca de aur a tangoului. Și-a depășit apoi granițele latine, pe măsură ce trupele europene l-au adoptat în repertoriile lor de dans. Tangoul european a devenit un stil de dans popular și muzică populară la nivel mondial, alături de foxtrot, vals lent și rumba.

Astor Piazzola, în anii 1950, a încercat să creze o formă mai academică a tangoului, cu sunete noi. El și adepții săi, până în anii 1980, au dezvoltat nuevo tango, care a încorporat influențele jazz și clasice într-un stil mai experimental.

Dezvoltarea tangoului nu s-a oprit aici. Tangoul secolului XXI este numit neotango, suferind influențe electronice. Ca o încununare a longevității sale mondiale, în anul 2009 tangoul a fost trecut în listele Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Ascultă și privește celebrul ”Libertango” al lui Astor Piazzola, interpretat de orchestra simfonică a Moscovei. Dansează Nina Svecinikova si Dimitri Cernîș.

Iată, însă, și cel mai celebru tango al zilelor noastre. ”Por una cabeza”, de Carlos Gardel, interpretat de Al Pacino și Gabrielle Anwar în filmul ”Parfum de femeie”.

Scrie-ți părerea despre acest gen de muzică pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Dacă te interesează genurile muzicale, citește și despre muzica latino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *