Man or Muppet – Premiul Oscar 2012

Man or Muppet -Premiul Oscar 2012

Man or Muppet -Premiul Oscar 2012

Man or Muppet – Premiul Oscar 2012 pentru Cea mai bună melodie originală

Poți asculta la Radio Click Romania Man or Muppet, unul dintre cele mai frumoase cântece de Oscar.

Despre Muppets

Muppets, marionete personaje de sketch-comedy, au fost create de Jim Henson în anul 1955. Muppets au fost lansate în serialul ”Sam and Friends” (1955-1961). Au început apoi să apară în ”Sesame Street” (1969-prezent), atingând apogeul în ”The Muppet Show” (1976-1981). Show-ul a primit patru premii Emmy și 21 de nominalizări în cei cinci ani de existență.

Cariera Muppets a continuat cu mai multe show-uri de televiziune și filme de lung metraj. În anul 2011 a fost lansat al șaptelea film, ”The Muppets”, în regia lui James Bobin. În distribuție au fost Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper și alții. Filmul a fost un mare succes, devenind filmul de marionete cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Despre cântecul ”Man or Muppet”

Cântecul ”Man or Muppet”, a fost compus de cantautorul Bret McKenzie. A fost interpretat de personajele principale ale filmului, Gary (Jason Segel) și Walter (Peter Linz) dar și de alter-ego-urile lor, interpretate de Bill Barretta, respectiv Jim Parsons.

Piesa reflecta dilema lui Gary și Walter întrebându-se care sunt adevăratele lor identități. Pe parcursul filmului, Gary nu-și dă seama de dorințele iubitei sale de multă vreme, Mary ( Amy Adams ) și se oferă să-și sacrifice timpul pentru a-i ajuta pe restul Muppets să revină la faimă. Acest lucru duce la un conflict între el și Mary care se întoarce supărată acasă în Smalltown.

În același timp, fratele lui mai mic, Walter, în ciuda respectului și admirației față de Muppets, trece printr-o criză de identitate pe măsură ce se împacă cu dilema de a alege între a deveni parte a Muppets – care a fost visul său de-o viață – sau a-și continua viața obișnuită alături de Gary și Mary.

În timpul acestui cântec, Gary și Walter văd versiuni alternative ale lor. În timp ce rătăcesc pe străzi, Gary se vede ca pe un Muppet într-o vitrină (Barretta), iar Walter se vede pe sine ca un om (Parsons) într-un cerc de oglinzi din interiorul Teatrului Muppet.

La un moment dat, Gary și Walter (fiecare cu omologul său) se reunesc într-un cadru muzical abstract,, îmbrăcați în smochinguri albe și cântând la pian față în față. La final, ambele personaje acceptă în cele din urmă cine sunt cu adevărat; Gary se declară „om” (dar „un Muppet al unui om”) și Walter un „Muppet” (dar „un Muppet foarte uman”). Gary se întoarce în Smalltown, îi cere iertare lui Mary și cei doi se împacă.

Privește secvența din film care cuprinde cântecul ”Man or Muppet”- Premiul Oscar 2012.

Scrie-ți părerea despre ”Man or Muppet” pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Dacă te pasionează subiectul ”Cântece de Oscar”, poți citi și despre „Skyfall” – interpretat de Adele, Oscar 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.