Genu, promovat de Radio Click Romania

Genu, promovat de Radio Click Romania

Un alt muzician roman, Genu, promovat de Radio Click Romania

Ascultă pe postul nostru de radio online muzica lui Genu, artist promovat de Radio Click Romania.

Despre Genu

Genu este cantautor și producător român. Muzica sa se întinde de la tonalități de chamber pop și balade acustice până la pop rock și rock alternativ. Născut în Drobeta-Turnu Severin, România, Genu, Eugen Purcaru, a început să cânte la chitară la vârsta de 9 ani. Cu toate astea, nu chitara a fost primul instrument la care a învățat să cânte: la vârsta de 6 ani, a început să ia lecții de acordeon. La 15 ani a înființat prima sa formație de pop-rock, numită ”Timpul”.

Genu a compus coloana sonoră pentru mai multe piese de teatru (a intepretat live unele cântece în acele spectacole) și a câștigat numeroase premii și distincții pentru această activitate. În noiembrie 2020, single-ul său „Come Closer” și-a făcut debutul pe Radio România Cultural și ulterior pe mai multe posturi de radio din întreaga lume. Albume de studio: COME CLOSER – august 2021 și PATA DE CULOARE – octombrie 2021

Discografie

Genu a lansat 12 single-uri și 2 albume de studio.

”Come Closer” este primul album lansat de Genu, în luna august 2021. Albumul conține 8 cântece cu versuri în limba engleză. Pe acest album, Genu a inclus: un minunat cântec acustic / chamber pop (vioară + chitară) cu o linie vocală distinctă, ce duce spre baladele rock (”Come Closer”). De asemenea, mai multe cântece rock și pop, o piesă cu un sunet synthpop clasic, câteva piese adult alternative / urban pop-rock (”Wrecked Ashore”, ”Deceiving Love”). Nu poate fi omis un cântec folk-pop în care a combinat excelent atmosfera balcanică și pe cea a străzilor pariziene, folosind pentru asta acordeonul (”My Accordion”).

”Pata de culoare” este al doilea album lansat de Genu, în octombrie 2021. Albumul conține 9 cântece, toate cu versuri în limba română. Albumul aduce împreună câteva cântece rock și rock alternativ,”Suflet singuratic”, ”Rai sau iad” sau ”Visează”. Încâtătoare sunt și baladele acustice pop rock sau folk rock,. Genu a creat o ambianță interesantă și originală, folosind sunete de vioară, violoncel sau pian, ca în ”Pata de culoare și cântece care se bazează pe sunetul chitării acustice, ca în ”Ideal”.

Ascultă și privește videoclipul melodiei lui Genu ”Rai sau Iad”

Dacă ți-a plăcut, cere muzica lui Genu la Radio Click România.

Ai putea citi și despre o altă artistă promovată de Radio Click Romania, Andreea Bostănică.

Scrie-ne părerile tale despre artiștii promovați de noi pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.