Doris Day – Que sera, sera, Oscar 1957

0
Doris Day - Que sera, sera

Doris Day - Que sera, sera

Doris Day – Que sera, sera – un cântec de Oscar de neuitat

Melodia interpretată de Doris Day – Que sera, sera, a fost compusă de Jay Livingston și Ray Evans. Ei au primit pentru ea premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în anul 1957.

Despre Que sera, sera

Cântecul a făcut parte activă din filmul ”The Man Who Knew Too Much”, regizat de Alfred Hitchcock. Cântecul a fost interpretat în film de două ori de către Doris Day, întâi în atmosfera calmă a dormitorului copilului, care încearcă să învețe și el melodia. Mai târziu, mama va cânta cântecul din nou, încercând să-și găsească fiul ținut prizonier de răufăcători.

Que sera, sera le-a adus lui Jay Livingston și Ray Evans cel de-al treilea Oscar din cariera lor de compozitori. Cântecul a apărut în numeroase filme artistice de lung metraj, în seriale și chiar desene animate. El a fost preluat de multe trupe muzicale și soliști. De asemenea, titlul său a fost folosit pentru a boteza o aeronavă ce urma să aterizeze la Polul Sud.

Despre Doris Day

Mary Ann Von Kappelhoff, cu numele de scenă Doris Day (1922 – 2019), a fost o actriță , cântăreață și producătoare americană. A apărut în peste patruzeci de filme ale companiei Warner Bros și a înregistrat mai multe albume cu Columbia Records.

Privește înregistrarea din film și ascultă minunata voce a lui Doris Day.

Doris Day – Que sera, sera – Versuri în limba română

Ce va fi, va fi

Pe când eram doar o fetiţă
Pe mama am întrebat-o: cum am să fiu?
Am să fiu frumoasă? Am să fiu bogată?
Iată ce mi-a răspuns ea:

Refren:

Que sera, sera
Ce va fi, va fi
Nu putem şti ce ne rezervă viitorul
Que sera, sera
Ce va fi, va fi

Când eram tânără, m-am îndrăgostit
Mi-am întrebat iubitul ce ne rezervă viitorul
Vom avea parte de curcubee în fiecare zi
Iată ce mi-a răspuns iubitul meu:

Refren: Que sera, sera…

Acum, am la rândul meu copii
Ei îşi întreabă mama: cum am să fiu?
Am să fiu frumos? Am să fiu bogat?
Eu le spun cu tandreţe:

Refren: Que sera, sera…

Dacă ți-a plăcut cântecul, cere la Radio Click Romania ca preferință sau dedicație ”Que sera, sera”, interpretat de Doris Day.

Ai putea să citești despre și să asculți și un alt cântec premiat cu Oscar, ”Raindrops Keep Fallin’ on My Head”, interpretat de B. J. Thomas.

Dorești să-ți spui părerile despre articolele noastre? Dorești să ne propui cântece sau interpreți? Scrie-ne pe pagina noastră de  Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *