White Christmas – interpretat de Bing Crosby

White Christmas - interpretat de Bing Crosby si Marjorie Reynolds

White Christmas - interpretat de Bing Crosby si Marjorie Reynolds

Un celebru cântec de Oscar, White Christmas – interpretat de Bing Crosby

Ascultă la RadioClick celebrul cântec premiat cu Oscar în anul 1942, White Christmas – interpretat de Bing Crosby și Marjorie Reynolds.

Despre cântecul ”White Christmas”

”White Christmas” este un cântec de Crăciun compus la începutul anilor 1940 de compozitorul american de origine rusă Irving Berlin.

Cântecul a fost compus de Irving Berlin în preajma Crăciunului 1941. Melodia este melancolică, fiindcă pentru muzician această sărbătoare este tristă. Fiul său murise chiar de Crăciun, în urmă cu mai mulți ani.

White Christmas a fost lansat de Bing Crosby la radio, de Crăciunul 1941. Artistul a înregistrat apoi în 1942 un single ce a fost vândut în 50 milioane de exemplare. A devenit, în final, cel mai bine vândut single din toate timpurile.

”Crăciunul alb” a fost inclus în filmul ”Holiday Inn” și a fost interpretat în duet de Bing Crosby și Marjorie Reynolds. Cântecul i-a adus compozitorului Irving  Berlin premiul Oscar pentru cea mai bună piesă originală.

Piesa a fost reluată de interpreți celebri: Sinatra, Presley, Armstrong, The Supremes, Ringo Starr, Michael Buble, Katy Perry, Lady Gaga, Eric Clapton.

Despre Bing Crosby

Actor și cântăreț american, cu o superbă voce de bas-bariton, Bing Crosby are peste o jumătate de miliard de discuri vândute.

Timp de două decenii, din 1934 până în 1954, Bing Crosby a fost lider în vânzări de discuri, la radio și încasări din filme. Stilul său interpretativ, intim și relaxat, a influențat mai mulți cântăreți celebri care i-au urmat: Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin. În 1963, Crosby a primit primul premiu Grammy Global Achievement Award.

Ca actor, Bing Crosby a câștigat un Premiu Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea personajului Father Chuck O’Malley din filmul ”Going My Way” (1944).

Bing Crosby este una din cele 22 de persoane care au 3 stele pe Hollywood Walk of Fame.

Privește secvența din filmul ”Holiday Inn” și ascultă White Christmas – interpretat de Bing Crosby și Marjorie Reynolds.

Dacă îți plac cântecele de Crăciun, poți asculta în orice anotimp White Christmas – interpretat de Bing Crosby, la Radio Click Romania.

Dacă ești interesat de cântecele premiate cu Oscar de-a lungul timpului, citește și despre Judy Garland – Somwhere over the Rainbow

Scrie-ți părerile pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pentru mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.