Wabi_Sabi – Signorina Molto Bella

Asculta live, Wabi_Sabi - Signorina Molto Bella, single nou
loading...

Asculta live Wabi_Sabi – Signorina Molto Bella, single nou

Wabi_Sabi lanseaza „Signorina Molto Bella”,  prima piesa lansata de catre proiect care prezinta conceptul duo-ului, aducand vibe-uri pozitive si un feeling cool ce se transpune in muzica. Single-ul vine cu un refren super catchy și cu un videoclip bold, filmat pe strazile pline de viata ale Italiei.

Inspirat de cultura tradițională japoneză, fashion și iubire, Wabi_Sabi este un nou duo de producers din Europa de Est. Cu un simț foarte dezvoltat de a descoperi frumusețea în imperfecțiune, Wabi_Sabi îmbină teme electronice cu diferite elemente artistice. În estetica tradițională japoneză, wabi-sabi este viziunea unei lumi concentrate pe acceptarea tranziției și a imperfecțiunii. Cu un concept creat din Budism, acesta este despre frumusețea imperfectă și incompletă și include caracteristici precum asimetria, simplitatea și modestia. Descrisă ca cea mai vizibilă trăsătură a frumuseții japoneze, wabi-sabi este despre prezent și despre conștientizarea a trei realități: nimic nu durează pentru totdeauna, nimic nu s-a sfârșit și nimic nu este perfect.

Wabi_Sabi – Signorina Molto Bella

Wabi-sabi, este o expresie japoneză ce denumește un concept de estetică ori o dispoziție spirituală, derivată din conceptul budist de „zen”, precum și cel taoist. Termenul de „Wabi-sabi” se bazează pe două principii: wabi(solitudine,simplitate,melancolie,natură,tristețe,simetrie) și sabi(alternarea timpului,decrepitudinea celor care îmbătrânesc,gustul lucrurilor ce îmbătrânesc,). „Wabiul” face referire la plenitudinea și modestia care pot fi simțite cu ajutorul fenomenelor naturale, iar „sabiul”, senzația care rezultă din lucrurile ce pot fi detectate in urma timpului și a muncii omului. Caracterul sabi (寂) este,de asemenea, gravat pe mormântul scriitorului Junichirō Tanizaki (1886-1965), din templul Hōnen(închinat călugărului Hōnen),în Kyoto.

O ilustrare a wabi-sabi: cultul estetic pentru pietre (grădină uscată) sau lucrarea bonsaiului. Această etică apare în secolul al XII-lea; susține revenirea la simplitate, o sobrietate pașnică care poate influența pozitiv existența, unde se poate recunoaște și simți frumusețea lucrurilor imperfecte, efemere și modeste.

Arta kintsugi, care constă în evidențierea defectelor de aur ale unui obiect rupt în loc să le mascheze, face parte din curentul wabi-sabi care invită să admire imperfecțiunea fisurilor obiectului. Bolurile antice (chawan), deteriorate și reparate folosind tehnica kintsugi, sunt deosebit de populare cu cicatricile lor acoperite cu aur, unde este evidențiată imperfecțiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *