Roy Malakian & Manel Mallat – Li Beirut

1
Asculta live, Roy Malakian & Manel Mallat - Li Beirut, single nou

Roy Malakian & Manel Mallat – Li Beirut, single nou

Roy Malakian colaboreaza cu Manel Mallat pentru piesa „Li Beirut”. Radio Click Romania nu poate sa nu ofere ascultatorilor acesta nou piesa.

După explozia portuară  din Beirut,  Roy Malakian,  a fost inspirat să lanseze un remix englezesc.  Remix al iconicului „Li Beirut”, de la Fairuz. Cântecul original, „Li Beirut”, se traduce prin „To Beirut” / “Catre Beirut” .  A fost lansat inițial de Fayruz, la apogeul războiului din Beirut.

Roy Malakian & Manel Mallat – Li Beirut

De la explozia din Beirut, cântecul național al lui Fairuz a fost foarte apreciat de catre public.  S-a îndrăgostit de piesa, deoarece acoperă subiecte relevante pentru evenimentele actuale. Pentru a spori tonul patriotic, dar melancolic al melodiei originale, Malakian a incorporat caracteristicile de downtempo și atingeri electrice de la zero. DJ-ul și producătorul și-a unit forțele cu Manel Al-Mallat, vocalist libanez, pentru a crea versuri în limba engleză și beat-uri occidentale pentru clasicul deja iubit.

Malakian a spus: “Am decis să fac „Li Beirut”, deoarece această piesă înseamnă foarte mult pentru mine.  Am început să lucrez la un nou aranjament cu sunete electronice. Am vrut să trimit speranță și pozitivitate, dar nu a fost ușor, întrucât îmi puneam toate emoțiile într-o singură pistă pentru a descrie numele într-un mod frumos. De obicei reușesc să produc o melodie în trei săptămâni, acest track mi-a luat trei luni.“

Producătorul și DJ-ul libanez-armean, Roy Malakian, și-a început cariera datorită iubirii sale autentice pentru muzica house. Crescând în Beirut, a fost cel mai inspirat de muzica rock precum Pink Floyd, Tangerine Dream, Eloy și Procupine Tree. El este cunoscut si din show-ul său radio „THE PULSE” (House & Techno), care a fost difuzat în peste 50 de țări încă de la lansarea sa în 2000. El a lansat mai întâi „Li Beirut” pentru petreceri, dar a fost atât de bine primit de public, încât a decis să o ducă la nivelul următor.

Daca ti-a placut acest articol, intra pe pagina noastra de facebook sau pe chat RadioClick si spune-ti parerea despre piesa si despre colaborare. Citeste si despre Christian Eberhard & Otilia & Caitlyn – Criminal.

1 thought on “Roy Malakian & Manel Mallat – Li Beirut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *