Muzica Rhythm and Blues

Muzica Rhythm and Blues. Ruth Brown, ”Regina R&B”

Muzica Rhythm and Blues. Ruth Brown, ”Regina R&B”

Muzica Rhythm and Blues, gen muzical iubit în toată lumea

Ascultă la Radio Click Romania cele mai frumoase cântece din muzica Rhythm and Blues.

Despre muzica Rhytm and Blues

Notat prescurtat R & B sau R’n’B, Rhythm and Blues este un gen muzical popular afro-american care a apărut în 1940.
La mijlocul anilor 1950, după ce acest gen muzical a contribuit la rock ‘n’ roll, R&B a început să dezvolte stiluri derivate sau care încorporează blues electric, gospel și soul . În anii 1970, a fost folosit ca sinonim pentru funk . În anii 1980, a apărut un stil nou și mai dezvoltat de R&B, cunoscut sub numele de ”R’n’B contemporan”. Acest gen amestecă elemente de rhythm and blues, soul, funk, pop, hip hop și dance.

Cei mai populari cântăreți de R&B sunt  Aretha Franklin, James Brown, Stevie Wonder, Michael Jackson , Whitney Houston și Mariah Carey. Cea care a primit, însă, titlul de ”Regina R&B” a fost Ruth Brown.

Despre Ruth Brown

Ruth Brown s-a născut în anul 1928 și a murit în anul 2006. Este o actriță și cântăreață americană care a dominat scena Rhythm and Blues în anii 1950, ceea ce i-a adus renumele de ”Regina R & B”.

A început să cânte la șase ani, gospel, în corul bisericii, pe care îl conducea chiar tatăl ei. Mai târziu a fost influențată de cântăreți de jazz ca Dinah Washington și Sarah Vaughan. De altfel a lucrat cu mulți jazz-meni, precum Duke Ellington și Ray Charles.

Vocea ei i-a adus premii prestigioase ca Tony (1989), Grammy (1989) și altele. În 1993 a fost trecută în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2007 pe Blues Hall of Fame, pentru interpretarea lui ”Mama, He Treats Your Daughter Mean”.

Cere la Radio Click Romania ca preferință sau dedicație ”Mama, He Treats Your Daughter Mean” celebru cântec Rhythm and Blues.

Poți asculta și citi și despre un alt gen muzical, Tango – cel mai sexy gen muzical.

Scrie-ți părerile pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *