Muzica pop – gen muzical de mare popularitate

Muzica pop – gen muzical de mare popularitate. Katy Perry

Muzica pop – gen muzical de mare popularitate. Katy Perry

Muzica pop – muzică de largă popularitate

Ascultă la Radio Click Romania muzica pop – gen muzical de mare popularitate.

Despre genul muzical pop

Gen muzical apărut în anii 1960, muzica pop este definită de melodii de mare popularitate. Cântecele, de regulă de dragoste, au de multe ori ritmuri dansante. Genul a apărut în cadrul unei strategii în care s-a ținut cont de puterea de cumpărare a adolescenților, oferindu-li-se muzică și cluburi unde să danseze, tricouri și jachete de piele ca îmbrăcăminte specifică, motociclete pentru a se deplasa, filme cu problematică atrăgătoare pentru ei.

Muzica pop are rădăcini multiple, în jazz, folk, blues, soul, funk, muzica latină și altele. Instrumentația acestei muzici este extrem de variată, folosind toată gama instrumentelor muzicale și a efectelor.

Apariția genului pop a fost consfințită de trupa Beatles. Piesa Yesterday a fost emblematică pentru aceasta. După 1967 termenul de muzică pop este folosit pentru a desemna un rock mai blând, cântece sentimentale și accesibile tuturor.

Cei mai renumiți interpreți de muzică pop sunt Michael Jackson, numit ”Regele Popului”, Madonna, numită ”Regina Popului ” și Britney Spears, numită  ”Prințesa Popului”. Alături de ei, trupele Take That și Backstreet Boys, Spice Girls și All Saints. Nu mai puțin celebre sunt Celine Dion, Mariah Carey, Whitney Houston, Christina Aguilera, Beyonce, Lady Gaga, Katy Perry. Enumerarea ar putea continua mult timp demonstrând popularitatea uriașă a acestui gen muzical.

Am ales-o pe Katy Perry, cu ”Never Really Over”, ca ilustrație pentru muzica pop.

Despre Katy Perry

Reprezentantă de frunte a genului pop, dar nu numai a acestuia, Katy Perry este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din toate timpurile. Artista a vândut peste 45 de milioane de albume și peste 135 de milioane de single-uri pe tot parcursul carierei sale. Compozitoare și interpretă, a câștigat cinci premii American Music Awards, un premiu Brit Awards și un premiu June. Ea a ocupat locul 1 în Bilboard cu cinci single-uri de pe același album, fiind prima artistă care a egalat recordul avut de Michael Jackson cu albumul ”Bad”.

Despre ”Never Really Over”

Scris de Katy Perry împreună cu mai mulți colaboratori, cântecul face parte din al șaselea album al artistei, ”Smile”, din anul 2019. El descrie declinul unei relații de dragoste, dar și posibilitatea cuplului de a se reuni și a reveni la iubirea de la început.

Cere ca preferință ori ca dedicație melodii din genul pop la Radio Click Romania.

Scrie-ți părerea despre acest gen de muzică pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Citeste si despre Vanotek feat. Denitia – Someone.
Dacă te interesează genurile muzicale, citește și despre Muzica Folk – gen muzical provenit din folclor.

1 thought on “Muzica pop – gen muzical de mare popularitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.