Magistrala M2 Pipera – Berceni va fi prelungită cu încă trei staţii

Sursa: Facebook / Metrorex

Sursa: Facebook / Metrorex

Magistrala  M2 Pipera – Berceni va fi extinsă cu încă trei staţii în comuna Berceni din judeţul Ilfov. Primăria sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Ilfov semnează astăzi contractul pentru studiul extinderii magistralei.

Contractul pentru studiu a fost semnat cu  Metroul SA pentru 5 milioane de lei.

”Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă. Toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou “Tudor Arghezi” Un prim pas a fost făcut deja.”, anunţă Primăria Sectorului 4.

În curând se va stabili dacă linia de metrou va continua tot la suprafaţă sau va fi amenajată în subteran.

Investiţia este estimată la aproape 400 de milioane de euro, fonduri europene, a precizat Primarul sectorului 4. Daniel Băluţă : ,,Astăzi am semnat studiul de prefezabilitate şi fezabilitate pentru extinderea Magistralei M2.

Citește și: Bilanț COVID-19 | 10 noiembrie. Scade numărul cazurilor noi

Cel mai probabil vom avea trei noi staţii şi încă trei parcări tip park&ride. Comuna Berceni va fi prima din România care va beneficia de staţie de metrou. Investiţia pe care deja o derulăm prin Programul Operaţional Infrastructură Mare va fi continuată cu fonduri europene.

Durata de reliazare a studiilor este de 9 luni, astfel încât din 2022 vom scoate la licitaţie lucrările pentru execuţie. Includem aici şi rame de metrou pentru ca timpul de aşteptare să fie de două minute, două minute şi jumătate.

Estimarea teoretică este undeva între 300 şi 400 de milioane de euro” a spus primarul Băluţă.

Primăria sectorului 4 extinde deja Magistrala de Metrou M 2 Pipera- Berceni cu încă o staţie, tot la suprafaţă.

Staţia Tudor Arghezi,  ar urma să fie inaugurată în primăvara anului 2023 şi este singurul proiect în execuţie pentru extinderea reţelei de metrou.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a precizat că, pe lângă proiectul de extindere a reţelei de metrou în comuna Jilava, sunt în analiză şi zonele Chiajna şi Domneşti.

 

Sursa: newsbucuresti.ro / economedia.ro

 

Urmărește Radio Click România pe Facebook și Twitter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *