ANPC a propus suspendarea site-ului Altex.ro

0
ANPC a propus suspendarea site-ului Altex.ro

ANPC a propus suspendarea site-ului Altex.ro

ANPC a propus suspendarea site-ului Altex.ro, după controalele de Black Friday. Reacția companiei: „Nu putem fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov a făcut verificări în ultimele zile,  pentru a vedea modul în care se desfășoară campania Black Friday.

„Comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile. Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Altex au afirmat că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

 

Citește și: Magistrala M2 Pipera – Berceni va fi prelungită cu încă trei staţii

 

Autoritatea pentru protecția consumatorilor precizează că, în urma neregulilor constate, Altex a fost sancționat cu amendă de 50.000 lei și a fost propusă. De asemenea a fost propusă și suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Aceștia mai spune că va informa autoritățile din domeniu, respectiv CNA și ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday.

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate.

Autoritatea pentru protecția consumatorilor îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor.

De asemenea, Autoritatea pentru protecția consumatorilor îi asigură pe cetățeni că supraveghează permanent piața pentru a sancționa astfel de cazuri.

 

Urmărește Radio Click România pe Facebook și Twitter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *