John Legend – Preach

0

John Legend a revenit pe scena muzicală, prin lansarea unei piese puternice, „Preach”. Melodia soseşte…

John Legend a revenit pe scena muzicală, prin lansarea unei piese puternice, „Preach”. Melodia soseşte cu un videoclip plin de emoţie, care prezintă cazuri de brutalitate a poliţiei contra persoanelor de culoare. Odată cu „Preach” a debutat o campanie de strângere de fonduri organizată de John Legend şi Social Impact Fund. Sub numele de FREEAMERICA, această campanie propune schimbarea de stereotipuri, oprirea încarcerării în masă şi investiţii în comunităţile locale din SUA. Donaţiile se pot face chiar în pagina YouTube a clipului oficial. John Legend ne prezintă o piesă puternică, cu o voce pe măsură. Artistul apare în clip meditând asupra vieţii sale şi a societăţii într-o biserică pustie. Secvenţele cu artistul cântând sunt intercalate cu cazuri în care poliţişti arestează sau agresează bărbaţi şi femei de culoare fără un motiv întemeiat. Este abordată şi tema refugiaţilor care nu sunt primiţi la graniţă şi sunt separaţi de familiile lor.

Legend nu uită nici de uriaşa problema a armelor din State, prezentând un adolescent care intră în şcoală cu un veritabil arsenal. Totul pe fondul unor manifestaţii pentru pace, cu mâinile ridicate şi priviri îndurerate. Sunt şi imagini dure, cu elevi şi studenţi întinşi pe jos după un atac în masă la o şcoală sau fotografii ale celor dispăruţi în astfel de atacuri. Videoclipul a fost regizat de către Dominique DeLeon şi aminteşte de ultimele creaţii ale lui Snoop Dogg şi Ice Cube, care au abordat „police brutality” în acelaşi mod. În luna ianuarie a acestui an, John Legend a fost unul dintre puţinii muzicieni care au apărut în controversatul documentar Lifetime „Surviving R. Kelly”. Acolo solicita asumarea răspunderii pentru faptele rapperului într-un mod similar cu cel din acest clip.

Asculta John Legend – Preach

John Legend lansa un album de Crăciun anul trecut şi pleca într-un turneu dedicat de promovare. În 2018 am putut asculta şi colaborarea cu BloodPop pe piesa „A Good Night”. În 2017 am auzit „Penthouse Floor”, un featuring cu Chance the Rapper. Acel track a fost extras de pe albumul „Darkness and Light”, lansat în decembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *