Frunza mea albastră - la RadioClick Romania

Frunza mea albastră - la RadioClick Romania

Un cântec de dragoste de neuitat, Frunza mea albastră – la RadioClick Romania

Poti asculta acum un cântec de dragoste foarte îndrăgit de publicul român, Frunza mea albastra – la RadioClick Romania, interpretat în duet de Mirabela Dauer și Marian Nistor

Despre cântecul ”Frunza mea albastră”

Cântecul a fost compus de Marian Nistor, pe versuri de Radu Stanca. L-au intepretat în duet Mirabela Dauer și compozitorul (voce și nai).  ”Frunza mea albastră” a devenit repede un șlagăr, cum se spunea în anii 1970-1980.

Această piesă de dragoste a figurat în clasamentul final „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio” al postului de radio România Actualități.

Despre Mirabela Dauer

Născută ca Mirabela Scorțaru, în anul 1947, Mirabela Dauer este considerată una dintre cele mai bune voci ale muzicii pop românești din ultimii 40 de ani.

Artista are un repertoriu de peste 1000 de piese și a înregistrat peste 40 de albume. A debutat în 1963, cu formația Roșu și Negru, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, iar în 1970 a debutat la Televiziunea Română.

A colaborat cu: Marcel Dragomir , Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli și Rareș Borlea (Raoul).

Calitatea interpretării i-a adus Mirabelei Dauer nenumărate premii în țară, mai ales la Festivalul de la Mamaia. A obținut multe și peste hotare, în URSS, Germania Democrată, Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria. Acolo unde aveau voie pe atunci să participe artiștii români.

Despre Marian Nistor

Născut în anul 1943, Marian Nistor este un reputat cantautor și, în același timp, fondatorul, conducătorul și solistul trupei Savoy.

La Școala Specială de Muzică din București a fost coleg cu Benone Sinulescu. La Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” a fost coleg cu Gheorghe Zamfir. Și-a înființat propria formație, ”Stelele 23”. Descoperită de Margareta Pâslaru, formația a ajuns la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”. Aici a fost redenumită ”Savoy”, după numele sălii Savoy a teatrului.

În peste 40 de ani, Marian Nistor a avut peste 10000 de spectacole, în care a evoluat cu voce, chitară și nai. Creațiile sale muzicale au avut două jaloane: cântecul popular și versurile alese din marea poezie națională clasică și contemporană.

Marian Nistor a colaborat cu marii interpreți ai muzicii ușoare românești: Mirabela Dauer, Angela Similea, Margareta Pâslaru, Marina Voica, Dan Spătaru, Cornel Constantiniu, Corina Chiriac și alți artiști din generația mai tânără.

Privește înregistrarea duetului și ascultă Frunza mea albastră – la RadioClick Romania.

Cere ca preferință ori ca dedicație pentru persoana iubită piesa de dragoste ”Frunza mea albastră” la Radio Click Romania.

Dacă îți plac cântecele de dragoste, citește și despre  Jennifer Rush – The Power of Love.

Scrie-ți părerile pe pagina noastră de facebook sau pe pagina de chat romanesc pt. mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *