Cher – Dov’e l’amore

Cher - Dov'e l'amore

Cher - Dov'e l'amore

Un cântec de dragoste nemuritor interpretat de Cher – Dov’e l’amore

Cere la Radio Click Romania, ca preferință sau dedicație, frumoasa piesa de dragoste interpretata de Cher – Dov’e l’amore.

Despre Cher

S-a născut în anul  1946 sub numele Cherilyn Sarkisian LaPiere. Cher este o cântăreață, actriță, compozitoare, autoare, producătoare de filme și designer de modă americană de origine armeană.

Printre realizările sale se numără un premiu Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy și trei Globuri de Aur. Ea este cunoscută datorită vocii sale distinctive de tip contralto dar și datorită capacității sale de a se reinventa.

A devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher. A devenit apoi o artistă solo de succes, o stea de televiziune (anii ’70) și o vedetă de cinema (anii ’80).

După divorțul de Sonny Bono în 1975, Cher se relansează în muzică cu albumul disco „Take Me Home” (1979).

Cher -actrița

În anul 1982 își face debutul pe Broadway în piesa „Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean” și apoi joacă în adaptarea acesteia pe marele ecran.

Cher joacă în filme precum „Silkwood”(1983) și „Mask”(1985). În 1987 joacă în filmul ”Moonstruck”, prestație care îi aduce Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Același rol i-a adus și Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță (muzical/comedie).

În 2010, Cher joacă în filmul „Burlesque” alături de Christina Aguilera, Eric Dane și Stanley Tucci. Cântecul „You Haven’t Seen the Last of Me”, interpretat de ea câștigă în 2011 Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală.

În 2018, Cher se întoarce la actorie, jucând în muzicalul comedie romantică „Mamma Mia! Here We Go Again”.

Cher – muziciana

Cu albumele influențate de muzica rock „Cher”(1987) și „Heart of Stone”(1989) artista și-a revitalizat cariera muzicală.

Hitul ei „Believe” (1998), este single-ul al treilea ca vânzări în toată lumea al unei cântărețe, al optulea ca vânzări al anilor ’90, cel mai bine vândut single al casei de discuri Warner Bros. Records și cea mai bine vândută melodie dance. Peste 10 milioane de copii ale acesteia au fost vândute în toată lumea. Cher a intrat în Cartea Recordurilor când „Believe” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind cea mai în vârstă cântăreață care reușește acest lucru.

Cu o carieră de peste 40 de ani, Cher a devenit unul din cei mai cunoscuți idoli pop și unul dintre artiștii cu cele mai mari vânzări ale tuturor timpurilor, vânzând aproape 275 de milioane de copii în toată lumea (inclusiv înregistrările cu Sonny Bono). Ca artist solo, în S.U.A. a vândut 30 de milioane de albume și 20 de milioane de single-uri.

Despre Dov’e l’amore

Cântecul a fost înregistrat de Cher pentru albumul ”Believe” (1998). El a fost compus de Mark Taylor și Paul Barry. Melodia este o piesă cu influență latină, cu chitară spaniolă peste ritmuri de dans.Criticii apreciază că „Chiar și Madonna a fost invidioasă când a auzit pentru prima dată piesa cu infuzie latino” și că Cher depășește „La Isla Bonita” al Madonnei „cu romanticul „Dov’e l’amore”. Videoclipul pentru „Dov’e l’amore” urmărește povestea unui bărbat care încearcă să câștige afecțiunile unei femei latine. Pe parcursul videoclipului, unii oameni sunt arătați dansând flamenco, alții cântând la chitară, iar alții doar se bucură să privească dansatorii. Cântecul și videoclipul au fost considerate o încercare de a pătrunde în valul influenței latino în creștere în muzică la momentul lansării sale, având atât un gen spaniol, cât și versuri italiene.

Ascultă cântecul și urmărește videoclipul cu Cher – Dov’e l’amore

Poți asculta și citi și despre un alt faimos cântec de dragoste, ”Could I Have This Kiss Forever”, interpretat de Whitney Houston si Enrique Iglesias.

Scrie-ți părerile pe paginile noastre de facebook, twitter sau pe pagina de chat romanesc pentru mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *