Byron – Noua

0

Byron a lansat o piesă nouă la final de iarnă, sub numele de „Nouă”. Aceasta…

Byron a lansat o piesă nouă la final de iarnă, sub numele de „Nouă”. Aceasta este o poezie-meditaţie despre condiţia umană, o creaţie blândă cu un vibe de trip-hop şi ambiental. Noul cântec byron va apărea pe viitorul album de studio al trupei. „Nouă” a avut premiera pe YouTube pe 22 februarie şi a devenit disponibil şi pe platformele digitale şi de streaming. Se poate găsi pe iTunes, Apple Music, Deezer, Spotify, Google Play şi alte servicii de genul. Videoclipul este regizat de Laszlo Demeter, iar protagonist este actorul Paul Ruben Grec. Totul începe cu personajul principal trezit în mijlocul pustietăţii. Pare să fie un caz clasic de „ultimul om de pe Terra”, care a plecat într-o explorare a lumii şi o regăsire a sinelui. Natura moartă îl însoţeşte, de la holde culcate la pământ, până la versanţi plini de zăpadă. Apogeul urcării pe munte a protagonistului duce spre o cădere inevitabilă în abis.

La fel cum poate fi o banală piesă de despărţire. Sau un cântec despre prieteni care nu mai sunt printre noi nu pentru că au murit, ci pentru că au ales să se despartă de coşmarul cu care noi încă alegem să ne confruntăm zi de zi. Filmările videoclipului au avut loc în Munţii Bucegi la începutul lunii februarie. Piesa a fost înregistrată la Unda Recording în Bucureşti şi este produsă de către Dan Georgescu şi Alexei Ţurcan. Pentru byron urmează o serie de concerte, începând cu 1 martie la Form Space, Cluj-Napoca, apoi în Iaşi şi Bucureşti tot în martie. Anul trecut am putut asculta colaborarea dintre Byron şi Lucia pe piesa „Continuum”, dar şi piesa „Anima”, cu un videoclip inedit.

Asculta Byron – Noua

Fiecare cădere este urmată de o căţărare şi iar o cădere, un ciclu nesfârşit care defineşte condiţia umană. Dan Byron a descris astfel noul release: „Nouă” poate părea un cuvânt banal, piesa nouă de la byron, a noua piesă pe care au scris-o pentru noul album, hehe, haios şi tot aşa. Dar poate fi şi o dedicaţie: nouă, nu altora. Poate fi şi numărul cetăţenilor români care părăsesc ţara într-o oră de câţiva ani încoace.

Versurile piesei “Noua”

Lasa-ma sa dorm, nu ma mai trezi
N-ai ce sa salvezi, mai bine vezi-ti tu de tine
Nu te obosi sa-ntelegi nimic
Istoria e doar un cliseu

Du-te unde vezi, lasa-ma sa mor
Du-te pe pustii, nu-i nicio rusine
Sa pretinzi ca totu-i mereu minunat
Sa-l minti chiar si pe dumnezeu

Stiu ca iar o sa ma visezi la noapte
N-am sa fiu chiar eu, dar n-ai sa te prinzi
Mintea ta stie cum sa ma dezgroape
Si te tot trezesti ca vii sa ma colinzi

Uita-ma de tot, zi ca nu exist
Fa-ti bagajul si trage usa dupa tine
Ocoleste-ma de-acum ca pe un strain
Si nu veni inapoi cand ti-o fi mai greu

Fa-ti prieteni noi, du-te sa petreci
Distreaza-te mai mult, fa sa-ti fie bine
Incearca sa vorbesti mereu alt grai
Inchide-ma pe veci intr-un muzeu

Stiu ca iar o sa ma visezi la noapte
N-am sa fiu chiar eu, dar n-ai sa te prinzi
Mintea ta stie cum sa ma dezgroape
Si te tot trezesti ca vii sa ma colinzi

Du-te departe
Soarele meu a apus
Du-te pe Marte
Mergi doar in sensul opus
Ce sa mai faci aici
Ce sa mai faci aici
Nu vezi ca cerul pica pe noi

Nu vezi ca cerul pica pe noi, noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *