Vita de Vie – 84 – 85 / Muzica Nu Moare Niciodata

Asculta live, Vita de Vie - 84 - 85 / Muzica Nu Moare Niciodata, single nou
loading...

Asculta live Vita de Vie – 84 – 85 / Muzica Nu Moare Niciodata, single nou

Viţa de Vie a lansat un nou single, „’84-’85 Muzica Nu Moare Niciodată”, într-un mod inedit, printr-un concert transmis online din cauza pandemiei de coronavirus.

„’84-’85 Muzica Nu Moare Niciodată” combină genuri muzicale precum rock alternativ/southern rock, folk, cu elemente de blues şi are un puternic sunet de revoltă, dar una matură şi asumată. Single-ul are la bază o veche melodie lăutărească, „Cristina”, care a fost adaptată de Maria Răducanu şi de Robin and the Backstabbers. O inspiraţie a acestui track provine şi de la battle-ul dintre Viţa de Vie şi Subcarpaţi desfăşurat anul trecut. Piesa Subcarpaţi „’84-’85” a fost foarte apreciată de VDV, care a simţit nevoia să o reorchestreze într-o variantă care să se potrivească stilului trupei. Pe 18 martie începând cu ora 18:00 artiştii s-au întâlnit şi au concertat în faţa fanilor în mediu online. Concertul a avut loc conform programării, dar cu sala goală.

Vita de Vie – 84 – 85 / Muzica Nu Moare Niciodata

Debutul a venit în primul atelier live al unei producţii Viţa de Vie. Despre inspiraţia provenită de la Battle-ul de acum un an, Adi Despot a spus următoarele: Anul trecut am făcut un battle muzical cu Subcarpaţi, eveniment în cadrul căruia trebuia să interpretăm câteva melodii de-ale lor, în stilul nostru. E foarte interesant cum cel puțin patru artişti, din zone muzicale total diferite, au fost atrași de-a lungul timpului de acest cântec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strâns pe toți ca pe niște insecte în jurul becului.

Maria Răducanu a cules melodia din folclorul urban, însă pe noi ne-a “virusat” varianta Subcarpați, care se îndepărtează mult de original, păstrând doar o mică temă din refren. De la ei am preluat noi şi am dus lucrurile mai departe, ca un fel de “telefonul fără fir”. Și poate că varianta noastră va genera la rândul ei alte variante și va influența alți artişti. De aici și titlul piesei, ”Muzica nu moare niciodată”.

Despre influenţele bizantine, ba chiar celtice şi southern rock solistul VDV a explicat următoarele: Tehnic, am realizat un cântec foarte intens şi foarte dens în influenţe. Este bazat pe o veche melodie lăutărească, înnobilată cu accente folclorice româneşti şi bizantine, armonizată în stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o primă citire a înşiruirii de mai sus, pare că elementele enumerate nu au nicio legătură între ele.

Dar dă play şi ai să vezi cum lucrurile încep să se lege ca prin magie, nimic nefiind forţat, totul curgând de la sine cursiv, într-un mod metafizic, ancestral. Profitând de această diversitatate culturală, în cadrul lansării vom face un atelier, botezat Walkthrough, când vom extrage pe rând toate temele şi le vom exemplifica live, povestindu-le originile şi influenţele, reasamblând apoi piesa pe layere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *