The Corrs – What can I do to make you love me

0
The Corrs - What can I do to make you love me

The Corrs - What can I do to make you love me

Un cântec de dragoste nemuritor interpretat de The Corrs – What can I do to make you love me

Cere la Radio Click Romania, ca preferință sau dedicație, frumoasa piesa de dragoste interpretata de The Corrs – What can I do to make you love me.

Despre The Corrs

The Corrs este o trupă pop rock irlandeză vorbitoare de limbă engleză, cu influențe din folclorul irlandez, formată în Dundalk. Membrii săi sunt trei surori și un frate. Andrea, Caroline, Sharon și Jim Corr au studiat muzica acasă cu părinții lor care erau muzicieni.

Albumul lor de debut, ”Forgiven, Not Forgotten” (1995), un amestec subtil de tradiție irlandeză și muzică pop , a avut cel mai mare succes în Australia . Cele mai cunoscute piese sunt ”Runaway” și ”Forgiven Not Forgotten”.

Următorul album, ”Talk on Corners” (1997), a fost foarte popular în Irlanda și Anglia. Se remarcă ”Numai când dorm și ”What can I do to make you love me”.

”In Blue” (2000) marchează o schimbare în stilul muzical al trupei care devine mai pop pentru a seduce piața americană. Ei colaborează astfel cu producătorul Robert John Mutt Lange care este fostul soț al cântăreței Shania Twain. El compune împreună cu ei hiturile ”Breathless” , ”Irresistible” și ”All The Love In The World”.

”Borrowed Heaven” (2004) marchează revenirea la elementele de bază după o pauză lungă de patru ani. Albumul conține balade melancolice (Angel , Long Night …) și melodii ritmate precum hitul ”Summer Sunshine”.

Albumul ”Home” (2005) este un omagiu adus folclorului celtic care i-a inspirat. El conține multe cover-uri ale cântecelor tradiționale irlandeze.

Din 2005, trupa și-a acordat o pauză care avea să dureze aproape 10 ani.  Numărul de albume vândute de The Corrs s-a apropiat de 60 de milioane în ianuarie 2006 conform Irish Singles Chart.

În iunie 2015, Andrea anunță revenirea lui Corrs la radioul englez, cu un concert la BBC Radio 2  și un nou album, intitulat ”White Light”.

Ultimul album, intitulat ”Jupiter Calling”, apare în anul 2017.

Activitatea trupei The Corrs a fost răsplătită cu numeroase premii. Amintesc numai premiul Britt pentru cel mai bun grup international (1999). În același an premiul World Music Awards pentru cel mai bine vândut grup irlandez. Trebuie menționat și premiul Ondas: Premiul special al juriului pentru realizări de o viață în muzică (2005).

Despre „What can I do to make you love me”

Această piesa de dragoste este unul dintre cele mai mari hituri ale trupei și include câteva compilații de cântece romantice. The Corrs au interpretat această melodie la Premiul Nobel pentru Pace în 1999. În urmă cu câțiva ani a apărut o versiune orchestrală simfonică.

The Corrs terminaseră turneul în Noua Zeelandă când casa de discuri a luat decizia de a lansa ”What can I do to make you love me”, așa că un videoclip a trebuit să fie filmat destul de repede.

Locul ales a fost Peninsula Manukau, situată la 80 km sud-vest de Auckland. Peisajele erau similare cu cele din țara lor natală, Irlanda .

Regizorul Nigel Dick (care filmase videoclipul Oasis pentru ”Wonderwall”) a fost transportat special pentru a realiza acest videoclip. A avut mai puțin de o zi de pregătire. Tema relaxată, cu blugi și tricouri a fost propusă de East West Spain. A fost bine primită de grupul care și-a dorit un videoclip cu un aspect foarte diferit de stilul ”Only When I Sleep”. Andrea a spus că a lăsat videoclipul în întregime în mâinile regizorului, pentru ca ”să fie singurul vinovat”. Dick spune:

„Amintirea mea cea mai dragă este imaginea Andreei, a lui Sharon și a Carolinei toate ghemuite în mijlocul drumului. Luau micul dejun cu boluri de cereale la ora 5 dimineața, așteptând zorii. De îndată ce s-a luminat de ziuă, a început burnița. Cum formația era programată să se întoarcă în Irlanda în acea seară, am continuat să filmăm.”

The Corrs – What can I do to make you love me – Versuri în limba română

Ce pot face ca să mă iubești

Nu am mai dormit deloc de zile întregi
A trecut atât de mult timp de când nu am mai vorbit
Și am fost aici de multe ori
Doar că nu știu ce greșesc

Refren:

Ce pot face ca să mă iubești
Ce pot face ca să-ți pese
Ce pot să spun ca să te fac să simți asta
Ce pot face ca să te duc acolo 

Sunt doar atâtea ce pot lua
Și trebuie doar să-i dau drumul
Și cine știe că s-ar putea să mă simt mai bine, da
Daca nu încerc și nu sper

Refren:
Ce pot face…

Gata cu așteptarea, cu durerea…
Nu mai lupt, nu mai încerc…
Poate nu mai e nimic de spus
Și într-un mod amuzant sunt calmă
Pentru că puterea nu este a mea
O să-l las să zboare

Refren x 3:
Ce pot face…

Și să mă iubești… să mă iubești…

Poți asculta și citi și despre un alt faimos cântec de dragoste, ”Lady”, interpretat de Lionel Richie.

Scrie-ți părerile pe paginile noastre de facebook, twitter sau pe pagina de chat romanesc pentru mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *