Liviu Teodorescu feat. BRUJA – Cerule

0
Asculta live, Liviu Teodorescu feat. BRUJA – Cerule, single nou

Asculta live Liviu Teodorescu feat. BRUJA – Cerule, single nou

Liviu Teodorescu a lansat o piesa manifest numita „Cerule”, despre efectul negativ al omului asupra naturii. Track-ul este o colaborare cu BRUJA si primeste un videoclip in care padurea secatuita si uscata este personaj central.

„Cerule” sună a incantaţie din popor adusă în actualitate, remixată cu beat-uri orientale şi piperată cu vocea suavă a lui Liviu Teodorescu. Artistul se plimbă pe câmpii secate şi păduri uscate, transmiţând un avertisment generaţiilor viitoare, care vor lua seceta de bună şi lipsa de ploaie ca normalitate. Liviu dansează în păduri tot mai rărite, cu arbori tăiaţi sau contorsionaţi. Vântul pare a pedepsi artistul prin intensitatea sa nemiloasă.

După apariţia fumigenelor mov şi a fulgerelor intră în scena o figură nouă, BRUJA. Ultimul minut al piesei îi aparţine artistei, care apare ca un spirit al pădurii, o manifestare a Mamei Natură. După o recitare blândă de versuri ca o incantaţie, muziciana începe un freestyle rap neaşteptat, încheiat cu vocalize şi modulaţii de voce similare cu cele ale Loredanei. Aceasta este prima piesă a lui Liviu Teodorescu din 2020, iar mesajul transmis e clar: omul trebuie să rămână într-o strânsă simbioză cu natura sau va pieri.

Liviu Teodorescu feat. BRUJA – Cerule

Despre creaţia sa artistul a spus următoarele: „Cerule” e o piesă cu un mesaj care se potriveşte cu atmosfera de pe Glob din acest moment. Uneori, arta are rolul de a-i pune omului oglinda în faţă. De aici, avem 2 opţiuni: să acţionăm şi să începem schimbarea cu fiecare dintre noi, sau să ne minţim în continuare că e totul bine şi să aşteptăm momentul în care necesitatea schimbării va deveni o presiune uriaşă. Pentru mine, schimbarea înseamnă să încerc să fiu mai responsabil şi să răspândesc în jur înţelegere şi compasiune. Şi, cel mai important, să fiu sincer cu mine, ca să pot fi sincer şi cu ceilalţi.

Pentru videoclip, Liviu Teodorescu a lucrat cu Cris Blaziny, cel care a regizat ultimele clipuri ale tânărului muzician. Filmările au avut loc într-o zi însorită de iarnă într-o pădure din apropierea Bucureştiului. Muzica şi textul piesei au fost realizate de Liviu Teodorescu, alături de Bruja şi Iulia Iacob, pentru producţie a lucrat cu Ionuţ Vasilache, iar mix & master-ul a fost dealizat de Max Kissaru.

Liviu a încheiat anul 2019 cu o piesă romantică, „Tâmplele pe Inima Ta”, cu un videoclip filmat la mii de metri altitudine. În 2019 am mai putt ascultă şi piesa „Urmele”, dar şi „Ascultă” şi „777” sau „Sare Coarda” alături de NOSFE.

Liviu Teodorescu feat. BRUJA – Cerule

Versurile piesei

Omule, ti-ai taiat aripile
Ti-au mancat gradinile
Toate buruienile
Omule, te-au stricat averile
Ti-au mancat puterile
Aspre-s mangaierile

Cerule, esti acolo, cerule
Iti vedem doar zarile
N-auzim chemarile

Omule, ai doar priviri lacome
Lasi in urma secete
Numai praf si pulbere

Cerule, spala-ne cu ploile
Suflete negre, da-ne albastrul tau
Pe-aici e numa’ rau…

Suflete, lumea-ti spune, rupe-te
N-asculta, aduna-te
Zambeste si canta-te
Suflete, in iubire arunca-te
In lumina scalda-te
De-ntuneric scapa-te

Cerule, esti acolo, cerule
Iti vedem doar zarile
N-auzim chemarile

Omule, ai doar priviri lacome
Lasi in urma secete
Numai praf si pulbere

Cerule, spala-ne cu ploile
Suflete negre, da-ne albastrul tau
Pe-aici e numa’ rau

M-a hipnotizat cu zambetu’ lui
Nestiind ce zace sub pielea omului
Soare ma inclin, iarta-i ca ei nu stiu
Ca sufletu’ e pelin

Inca de la inceput … a cautat un trai
Poti fi cu mintea, focul si cu sufletu’ in Rai
Greseala Cerului a fost ca l-a tinut ca pe-un cobai
Pretul cunoasterii e haos, zi ce parte vrei sa ai

Timpule, te rog ajuta-ne
Ajuta-ti fratele

Cerule, spala-ne cu ploile
Suflete negre, da-ne albastrul tau
Pe-aici e numa’ rau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *