Guess Who - Un Anonim Celebru, single nou

Guess Who – Un Anonim Celebru

loading...

Guess Who – Un Anonim Celebru

Guess Who prezintă videoclipul piesei „Un Anonim Celebru”, care dă numele noului său album. LP-ul a debutat cu câteva zile în urmă pe toate platformele muzicale. Cu puţin înaintea albumului a sosit şi documentarul „Un Anonim Celebru”, care prezintă ascensiunea rapperului. Piesa „Un Anonim Celebru” este produsă de către likeminded, DJ Khalil şi Beko. Textul îi aparţine lui Guess Who, iar de mix şi master s-au ocupat Grasu XXL şi Cristi Dobrică. Videoclipul a fost regizat de către Iulian Moga, care s-a aflat şi în spatele ultimului material video Guess Who, „Stele”. Artistul e protagonist solitar în acest clip. Acesta parcurge trepte ale unei clădiri părăsite, metaforă simbolică pentru ascensiunea carierei sale din ultimii 16 ani. Auzim şi versuri clasice precum „am făcut totul din nimic” şi referinţe la albume şi release-uri din trecut. Dacă în „Stele” Guess privea Capitala de deasupra pe timp de noapte, acum o admiră la apus. Muzicianul ţine în mână un steag cu logo-ul propriu, amintind de oamenii care au păşit pe Lună însemând satelitul cu steagul american.

guess who un anonim celebru

„Anonimul” din melodie şi clip se dovedeşte a fi un manechin tatuat, încă o metaforă pentru rapperul cu flow deosebit. Single-ul foloseşte sample-uri pe bază de trompetă şi un bas sacadat, ca semne de punctuaţie pentru versurile lui Guess Who. Albumul cel nou conţine 14 piese, iar 3 au primit deja videoclip. Trebuie spus că această forţă creatoare hip hop a reuşit să rămână printre primele locuri în „trending” pe YouTube încă de la primul album solo din 2009. Cum prezenţa la înălţime pare lait motivul ultimelor videoclipuri, putem spune că doar cerul e limita pentru rapperul autohton. „Un Anonim Celebru” este al treilea album oficial, după „Locul Potrivit/Probe Audio“ şi „Tot Mai Sus“. Prima piesă promovată după album a fost featuring-ul cu Tudor Chirilă, pentru piesa „Prea curând“. Guess Who a lansat recent videoclipuri şi pentru piesele „P.S.“ şi „Stele“. Mai mult, artistul a invitat fanii să asculte noul material într-un listening party la The Urbanist, în Capitală.

Asculta   Guess Who – Un Anonim Celebru

Cel mai nou album Guess Who, „Un Anonim Celebru“, poate fi ascultat online. Materialul a fost realizat exclusiv la Okapi Sound Studio şi conţine 14 piese, printre care şi colaborări cu Mitză, Irina Rimes, MefX, Junky, DJ Undoo, Feli, Nane, Blaga şi Tudor Chirilă. Pe partea de producţie, Guess Who a lucrat alături de Likeminded, DJ Khalil, Bekon, Phane, Mitza şi MefX, materialul fiind integral mixat şi masterizat de Grasu XXL şi Cristi Dobrică. Un album fără deadline, cu un vibe pozitiv „Un Anonim Celebru“ este un album realizat fără un deadline stabilit, pentru care s-a lucrat până la cel mai atent detaliu, împreună cu instrumentişti şi oameni cu experienţă muzicală.

„«Un Anonim Celebru» este un disc cu un vibe pozitiv, numai bun de ascultat la drum şi de ştiut pe de rost la concerte. Am stat mai mult pe detalii şi pe sound. Am lucrat cu mai mulţi instrumentişti, asta e diferit. Iar ca material cu siguranţă e cel mai matur. Nu am aşteptări. Nu gândesc aşa când fac piese. Toate piesele de pe album sunt nişte stări care cred că vor avea impact asupra publicului, fiindcă au avut impact asupra mea în primul rând. Nu îmi impun un target anume pentru că nu despre asta e vorba. Important e ca lumea să asculte, să rezoneze cu ce fac şi să mă susţină. E fals să cred că pot reproduce unele momente care au funcţionat. Îmi doresc să împing limita cât mai mult“, zice Guess Who.

Guess Who a lansat şi un documentar, care poartă numele albumului, în care vorbeşte despre cariera lui, de la începuturi până în prezent. Documentarul a plecat din dorinţa de a face cunoscută povestea lui Guess Who şi toate cele întâmplate de-a lungul timpului. Filmul prezintă toate momentele importante din cariera solo a lui Guess Who, începând cu primul album solo, „Probe Audio“, lansat în 2009, până la primele concerte, difuzări radio, sesiuni de studio şi chiar impasuri. În acest video puteţi asculta şi varianta live a piesei „P.S.”, extrasă de pe noul album.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a două luni de Ionuţ Marius (Good Stuff), cu materiale video din prezent, cât şi cu momente filmate de-a lungul celor opt ani de carieră solo. Materialul „Un anonim celebru“ este disponibil în format digital şi poate fi ascultat pe canalul de YouTube Okapi Sound şi pe toate platformele de streaming disponibile. Albumul poate fi comandat online în format fizic (CD) de pe Okapi Sound Store sau Get Music. În curând, discul va fi disponibil în toate magazinele de specialitate, la Cărtureşti şi în benzinării. Guess Who a căpătat notorietate odată cu lansarea single-ului „Locul Potrivit“, o piesă cu un puternic mesaj social şi un remake al creaţiei „Noi în anul 2000“ a lui Horia Moculescu Single-urile „Manifest“ şi „Tot Mai Sus“ lansate ulterior au menţinut o linie ascendentă în ceea ce priveşte popularitatea artistului.

Versurile melodiei “Un anonim celebru”

Ce spun acum e despre mine
Nicio parere despre nimeni
Vorbesc de tot ce-mi apartine
Tot ce-am strans, impart cu tine

Tu sa alegi ce iti convine
Sa crezi cand sansele-s putine
Chiar daca totul incepe prost
Doar sa se termine cu bine

Vin dintr-un mediu parazit
Salvat la timpul potrivit
Punct ochit, punct lovit
Am facut totul din nimic

Totu-i mai mult decat instinct
Sa nu te pierzi prin labirint
Ambitie, am rezervorul full
De asta cam toate prind contur

Ce fac, sa auzi si peste ani
N-a fost vreodata despre bani
Dar, daca-i merit, tre’ sa-i am
Nu-mi arunc sansele pe geam

Si nu-s nici ultimul, nici primul
Stii filmul, “Lupta cu destinul”
Continuu, prea mult cu putinul
Normal ca vrem cu totii plinul

Zi-mi cine vrei sa fii cand toti se dau exemplu
Acelasi om, acelasi anonim celebru
Cand tot ce ai de castigat e doar respectul
Acelasi om, acelasi anonim celebru

Nimic pe jumatate cand vrei tot intregul
Acelasi om, acelasi anonim celebru
Nu-s singurul, sunt sigur ca tu semeni cu
Acelasi om, acelasi anonim celebru

Nu vorbesc de faima, nu
Celebritate, hai, ma
Pe eticheta cat dai, ma
Zi-mi cum esti tu pe sub haina

Nu-i nimic pe termen lung, daca drumu-i scurt
Daca n-ai avant, n-o sa dai de varf
Faptele raman, vorbele-s in vant
Ultimul cuvant tre’ sa-l ai oricand

Visele prind aripi
Cand chiar ai curaj sa zbori
Prea multi se pierd in detalii
Si renunta prea usor

Cam care-s avantajele
Nu vezi ca-s tulburi apele
Cand tara asta vrea sa pleci
Ti-ar face si bagajele

Poate ca ar putea fi altfel
Daca noi n-o sa facem la fel
Copiii ar avea un model
Liber sa aleaga pentru el

Ceva ce trebuie sa ramana
Astia pun piedica, nu-ndruma
Cand mergi prin viata ca pe sarma
Ce lasi in urma, pan’ la urma

Zi-mi cine vrei sa fii cand toti se dau exemplu
Acelasi om, acelasi anonim celebru
Cand tot ce ai de castigat e doar respectul
Acelasi om, acelasi anonim celebru

Nimic pe jumatate cand vrei tot intregul
Acelasi om, acelasi anonim celebru
Nu-s singurul, sunt sigur ca tu semeni cu
Acelasi om, acelasi anonim celebru

Impinge limita, incalca regula
Doar in mintea ta, tu esti piedica
Sa te temi ca nu, frica asta vrea
Incearca sa fii tu, nu altcineva

Singurul atu, doar increderea
Crede-ma acum, esecul n-ar putea
Sa te-nvinga, decat vindeca
In clipa in care tu vei realiza

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *