Directia 5 – Vine o vreme

0
Asculta online, Directia 5 - Vine o vreme, single nou,

Asculta online Directia 5 – Vine o vreme, single nou

Directia 5 a lansat single-ul „Vine o vreme”, o compozitie semnata de Marian Ionescu si Paul Catusanu. Cu ajutorul versurilor dar si al videoclipului, piesa te poarta intr-o calatorie plina de nostalgie spre copilarie. Urmareste materialul mai jos.

Melodia „Vine o vreme” a fost compusă de Marian Ionescu, liderul veteran al formației, iar versurile îi aparțin lui Paul Cătușanu. Ca de obicei în cazul trupei Direcția 5, melodia urmărește o poveste de dragoste. Trecerea timpului este privită prin ochii îndrăgostitului care și-a împlinit visul și care acum privește în urmă cu nostalgie spre perioada copilăriei. Poate că la rândul său este părinte („vine o vreme când vrei / să împarți bucuria la trei”) și își proiectează amintirile propriei copilării în paralel cu viitorul copilului.

Directia 5 – Vine o vreme

Povestea de dragoste a unor eroi romantici intră acum într-o normalitate cotidiană, când cuplul descoperă bucuria fiecărui gest, a fiecărui moment simplu al vieții, iar copilul dă o valență nouă dragostei („să afli cât poți să iubești / să descoperi cât poți să primești”).

Piesă sensibilă este transpusă în imagini filmate fie pe o plajă pe care se regăsesc uși, fie în curtea unei școli unde sunt prezente niște oglinzi. Atât ușile, cât și oglinzile sunt simboluri care demarchează perioade din viața eroilor din videoclip. Timpul trecut este proiectat nostalgic prin oglindă, iar ușa le deschide o nouă perioadă a vieții.

Direcția 5 intenționează să lanseze un nou album în luna noiembrie 2020. Pe acesta se va regăsi și balada „Tu ești” – lansată la începutul acestei veri, cât piesele „Fii cum ești tu” și „Vreau acasă”.

Trupa pregătește un concert la Arenele Romane pe 5 septembrie 2020, organizat în noul context impus de pandemia COVID-19. Noul coronavirus a dat peste cap turneul național „Povestea Noastră”, care a fost amânat din primăvară în noiembrie.

Anul trecut, Direcția 5 a lansat materialul discografic „Muzică, flori și poezie”, ce conține melodii ca „Lumea de mai multe ori”, „Din prima până în ultima zi”, „Paradis”, „Amor”, „Pur și simplu” și „Hipnotizat”, iar în urmă cu aproape trei ani, a lansat albumul „Happy Days”, din care fac parte single-uri de succes precum „Când sunt cu tine”, „Să-i iert păcate” (alături de Adi Sînă), „Pulbere de stele”, „Te cunosc de undeva”, „Rogvaiv” și „Tu m-ai cucerit”.

Direcția 5 a lansat primul album din carieră în 1991, iar de atunci, în fiecare an trupa a lansat câte un material discografic ce îi poartă amprenta. Componența actuală îi reunește pe Marian Ionescu, Cristi Enache, Nicu Damalan, Tony Seicarescu, Marius Keseri și Carmin Ionescu. Istoria muzicală lungă face ca trupa să fie recunoscută și apreciată chiar și peste hotare, lansând peste 20 de albume și peste 400 de piese, printre care și colaborări cu nume de referință din muzica românească – Lidia Buble, Delia, Andra, Nicoleta Nuca, Loredana Groza și Paula Seling.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *