Andi Dumitrescu feat. Doru Trascau – Orbitor

0
Asculta live, Andi Dumitrescu feat. Doru Trascau - Orbitor

Asculta live Andi Dumitrescu feat. Doru Trascau – Orbitor, single nou

Andi Dumitrescu, fondatorul si compozitorul trupei de folk rock ambiental Bucium, lansează „Orbitor” in colaborare cu Doru Trascau de la The Mono Jacks. Primul single solo al lui Andi vine acompaniat de un videoclip regizat de Sebastian Tudor.

„Piesa „Orbitor” a fost scrisă cu gândul la prietenii pierdute, la oameni care au reprezentat enorm pe plan personal și care, din varii motive, nu mai fac parte din viața mea. Am vrut să arăt că lucrurile bune dintr-o relație sunt mult mai importante decât faptul că acea relație s-a încheiat. Sunt însă perfect conștient că oamenii o pot interpreta ca pe o piesă despre o dragoste pierdută. Odată lansat, un cântec poate fi despre orice, are o viață proprie și de multe ori nici nu mai contează de unde i se trage seva”, a declarat Andi Dumitrescu.

Andi Dumitrescu feat. Doru Trascau – Orbitor

Colaborarea cu Doru Trăscău pentru piesa „Orbitor” a venit natural, între cei doi existând o prietenie de douăzeci de ani. De altfel, cei doi nu sunt la prima colaborare muzicală, au mai colaborat la piesele The Mono Jacks – „Drumul” și „1000 de da”. Pe partea de scenariu și regie au colaborat la videoclipurile pieselor „1000 de da” și „Infinit”.

„Pe Andi l-am cunoscut demult, la o sală de repetiții. Aș fi jurat atunci că nu avem prea multe lucruri în comun, iar o prietenie era probabil ultimul lucru care îmi trecea prin minte. Au trecut anii și uite că tot adaug amintiri în sertarul de experiențe frumoase alături de Andi. El mi-a fost alături și m-a ajutat la textul piesei „Drumul”, mi-a fost inspirație și ulterior regizor pentru „1000 de DA”, tot el a fost în spatele camerelor pentru videoclipul piesei „Infinit” și este în general în spatele multor fapte bune, spune Doru Trăscău .

Andi este genul ăla de om care zâmbește mereu și care reușește cumva să se mențină solar. Cam așa este și piesa asta pe care Andi a ales să o împartă cu mine. Am răspuns afirmativ invitației de a înregistra împreună și mă bucur că am făcut-o”, declară Doru Trăscău de la The Mono Jacks.

Scenariul și regia clipului îi apartin lui Sebastian Tudor, videoclipul fiind produs de Reloadfilm, cu o echipă de oameni vechi și respectați în industria filmului: director de imagine Dragoș Lumpan, costume Maria Andrei, operatori Adrian Iurchevici și Bogdan Zop. Cei doi patinatori sunt Roberta Răducu și Flavius Luca. Totul a pornit de la imaginea unor patinatori pe asfaltul de pe Calea Victoriei, apoi prin recrearea unui patinoar pe terasa unui bloc. Partea de VFX a fost executată de Ovidiu Cristian.

„A fost un videoclip extrem de greu de realizat, pentru că în România nu mai există infrastructura de antrenament pentru practicanții de patinaj artistic, patinatorii descurcându-se extrem de greu pe patinoare private,” declară Andi.

Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk – rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume: „Voievozii”, „Live în Codrul Ascuns”, „Miorița și Zimbrul Alb”. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter. „Orbitor” este prima piesă solo din această serie de piese nedezvăluite publicului larg până acum.

„Am amânat mereu lansarea lor, iar aceste cântece au devenit cunoscute prietenilor mei, fac parte din viețile lor și cred că a sosit timpul să le eliberez, să le dau șansa la o viață proprie. Mi-am propus ca anul acesta să lansez încă patru videoclipuri, iar anul viitor să lansez un prim disc,” spune Andi Dumitrescu.

Albumul solo poartă semnătura unor muzicieni apropiați – Cristi Răducanu la tobe, Mihai Balabaș – vioară/violă – amândoi colegi în trupa Bucium și Andrei Zamfir de la Days of Confusion la bas. De mix și producție audio s-a ocupat Dan Georgescu (byron, Kumm), iar de master Svante Forsbäck, de la faimosul Chartmakers din Finlanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *