Stiri pe scurt 3 Iulie 2016

loading...

Stiri pe scurt 3 Iulie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  3  Iulie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 3 iulie. In anul 1854, s-a născut compozitorul, muzicologul, pedagogul şi dirijorul Leoš Janáčec, cel mai important compozitor ceh al secolului XX. (“Sonata Kreutzer”) (m. 12 august 1928).

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a lui Elie Wiesel, subliniind că acesta va rămâne în conştiinţa umanităţii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei, iar România îi onorează, cu deplin respect, memoria. El reaminteşte că Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea preşedinţiei Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România şi prin munca pe care a depus-o în această calitate. Elie Wiesel, născut pe 30 septembrie 1928 în oraşul Sighet (în prezent Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, România), a decedat, a anunţat Institutul israelian pentru memoria Holocaustului Yad Vashem.

Supravieţuitor al Holocaustului, Elie Wiesel a scris pe larg despre condiţiile de încarcerare în lagărele naziste şi, în anul 1986, i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace, Comitetul norvegian salutând „activităţile concrete pentru cauza păcii şi demnităţii umane”. Elie Wiesel şi-a distilat suferinţa în iubire faţă de semeni şi a fost un mesager al umanităţii, o voce neobosită împotriva violenţei, opresiunii şi rasismului, spune premierul Dacian Cioloş într-un mesaj de condoleanţe.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, că este a aproape de finalizare expertiza tehnică asupra maşinii conduse de Dan Condrea în noaptea accidentului şi că o soluţie în dosarul morţii, va fi dată de procurori în luna iulie. Despre ancheta cu privire la dezinfectanţii Hexi Pharma, procurorul general al României a declarat că „este în curs procesul de constituire a părţilor civile”. Declaraţiile au fost făcute la sediul Palatului de Justiţie din Capitală, la ceremonia pentru Ziua Justiţiei, eveniment organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că a câştigat parţial procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), justiţia hotărând însă că fostul candidat la prezidenţiale trebuie să mai plătească o dată suma de 10.000 de euro, bani din economiile personale cu care Macovei şi-a început campania. Ea a explicat că mandatarul financiar a declarat la AEP şi sumele primite înainte de începerea campaniei, deşi legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. A arătat că în octombrie 2015 a câştigat pe fond procesul cu AEP, cu excepţia unor materiale de campanie donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar, iar mandatarul financiar răspunde pentru asta, potrivit legii.

Companiile din vestul şi din centrul ţării se confruntă cu un deficit major de personal, mulţi alegând să plece la lucru în străinătate sau să migreze către alte companii pentru beneficii în plus sau pentru o mărire simbolică de salariu, spune Marius Ciucă, administratorul Asociaţiei Job Sibiu. Asociaţia încearcă să plaseze persoane care fac parte din categoriile cele mai defavorizate pe piaţa muncii, respectiv persoanele de peste 45 de ani, studenţii şi mamele singure:”În momentul de faţă, avem peste 20.000 de studenţi dintre care foarte mulţi vor să lucreze în regim part time, dar este foarte complicat să găsească ceva de lucru pentru că managerii români nu sunt pregătiţi să ofere un program flexibil de muncă”.

Producătorul de lactate Covalact, controlat de fondul american de investiţii SigmaBleyzer, va distribui în perioada următoare dividende în valoare de aproape 5,5 milioane de lei, reprezentând 92% din valoarea profitului net raportat anul trecut. Restul profitului se va direcţiona către rezerva legală şi alte repartizări prevăzute de lege – scutirea de la plată a profitului reinvestit. Anul trecut, compania a revenit pe profit după cinci ani pe pierdere, producătorul raportând o cifră de afaceri de 199 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent. 2015 a adus creştere pentru majoritatea jucătorilor din piaţa lactatelor, reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% fiind principalul motor al avansului.

Marile companii internaţionale oferă tot mai mult canale alternative de plăţi sau se gândesc să intre pe acest segment, inclusiv Apple, Google, Facebook, adaptându-se la comportamentul şi cerinţele noii generaţii de consumatori.În România, această tendinţă este încă la început, marea masa de clienţi ai băncilor preferând încă interacţiunea face to face. Spre deosebire de părinţii lor, clienţii tineri ştiu exact ce vor de la bancă şi cer, sunt mai bine informaţi şi tendinţa este de a se oferi tot mai multe produse customizate pe retail.

O biserică din judeţul Dolj a fost lovită de un trăsnet care a provocat un incendiu, iar mai multe locuinţe din municipiul Calafat au fost inundate în urma unei furtuni. În urma incendiului, acoperişul bisericii, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, a ars pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi. Pe de altă parte, pompierii au fost solicitaţi să intervină în Calafat pentru a scoate apa din mai multe imobile situate pe străzile Decebal, Dunării, Carpaţi, Teilor Jiului, Constantin Stere, Popa Şapcă şi 1 Decembrie.

Şase investigatori sub acoperire au fost infiltraţi în reţeaua de traficanţi şi au oferit informaţii care au dus la captura de 2,5 tone de cocaină din Portul Constanţa, primele indicii fiind obţinute la începutul anului. Primele informaţii despre planul transportului de cocaină au fost furnizate de un ofiţer antidrog încă de la începutul anului, sesizarea din oficiu fiind făcută de Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate în luna aprilie. Pentru ca drogurile să ajungă în portul Constanţa şi apoi să fie extrase şi încărcate în camioane, membrilor li s-a propus plata cu 5.400 de dolari de persoană.

Sándor Csányi, supranumit „Regele Gulyas-ului”, a jurizat, la Sibiu, un concurs de gătit gulyas, la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, la care au participat peste 20 de maghiari. Sándor Csányi nu a stat degeaba până când au fost gata bucătarii de ocazie, ci a pregătit pogăci de gulyas, o reţetă invetată chiar de el. Intrebat de ce este el cel mai bun bucătar de gulyas din Europa şi poate chiar din lume, Sándor Csányi a spus că totul se trage de la un caricaturist, dar mărturiseşte şi că e pasionat « de gulyas şi de unguroaice”. Chiar şi ceaunul în care găteşte are o poveste specială: este singurul din lume şi a fost făcut după un model descoperit în urmă cu mulţi ani, din epoca avarilor.

Acesta a făcut parte din juriul concursului, iar până la începerea competiţiei, a povestit secretul celui mai bun gulyas. „Cel mai bun ceuan e din fontă. E bun şi din cupru, dar eu zic că cel din fontă este cel mai bun. Cel mai important este să fie carnea de foarte bună calitate, de vită ce creşte pe păşune, hrănită natural. Se pune ceapă, sare, chimen, paprika. Gulyas-ul se poate face şi din carne de berbec. Strămoşii noştri au ţinut două animale : berbec şi vita. Cu carne de berbec sau de vită de bună calitate iese cel mai bun gulyas”. Organizatorul evenimentului „Zilele Hungarikum, Levente Serfőző, preşedintele Asociaţiei Maghiare din Sibiu – HÍD, a declarat, că cel care va câştiga premiul cel mare la Sibiu va participa, în perioada 8 – 11 septembrie la cel mai mare Festival de Gulyas din Europa, care este organizat chiar de Sándor Csányi şi la care participă peste 500 de concurenţi.

Ordonanţa de urgenţă care stabileşte noi modalităţi de înregistrare a naşterii copilului, printre noutăţi fiind termenul de 30 de zile în care trebuie finalizate demersurile, faţă de 15 cât este în prezent. În situaţia în care este depăşit termenul de 30 de zile, procedura va continua pe cale administrativă, fără a fi aplicată procedura de înregistrare tardivă a naşterii pe cale judecătorească. Tot ca noutate, nu va mai fi solicitată expertiza medico-legală, obligatorie până acum în cazul înregistrării tardive a naşterii. Aceasta poate fi solicitată acum numai dacă nu există un certificat medical constatator al naşterii. Prevederile noului act normative se aplică şi în cazul copiilor mai mari şi a adulţilor a căror naştere nu a fost înregistrată în registrele de stare civilă.

Municipiul Arad intră în Cartea Recordurilor Mondiale Guiness World Records, după ce, în municipiu s-a realizat cel mai lung şir de capace înşiruite din lume, circa 200.000 de capace fiind înşiruite pe circa 2,3 km. Evenimentul a avut loc pe stadionul Gloria din municipiul Arad şi a constat în înşiruirea a aproximativ 200.000 de capace de PET-uri, pe o lungime de circa 2,3 km, adică de cinci ori decât vechiul record. Cele 200.000 de dopuri au fost adunate în ultimele două luni de către copii din 17 şcoli din Arad. Poliţia Locală Arad s-a implicat, în ultimele săptămâni, într-o acţiune de amploare, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul Judeţean de Voluntariat Arad”, acţiune care are şansa de a plasa municipiul Arad în Guinness World Records.

Circa 20 de poştaşi din Alba au participat, la faza judeţeană a competiţiei ”Marşul Factorilor Poştali” ce a avut loc în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. ”Marşul Factorilor Poştali” a ajuns în acest an la cea de-a 37-a ediţie, iar, potrivit directorului Oficiului Judeţean de Poştă Alba, Ioan Florea, competiţia este benefică pentru deoarece îmbină sportul cu socializarea şi oferă ocazia poştaşilor să se reunească. Distanţa standard este de doi kilometri pentru femei şi trei kilometri pentru bărbaţi, dar astăzi fiind o zi cu o temperatură ridicată, pentru a nu a avea surprize, am redus distanţa. Fetele au parcurs un kilometru, iar băieţii doi kilometri. Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Alba a admis că unii concurenţi nu au respectat întocmai regulile concursului, alergând pe o parte din traseu, aceştia fiind atenţionaţi de arbitri.

Caravana Metropolis, Cinema în aer liber se întoarce cu cele mai bune filme la Arad, în perioada 5-10 iulie. După succesul din 2015, când peste 8.000 de spectatori s-au bucurat de film în aer liber, Caravana Metropolis se întoarce şi anul acesta în parcul Mihai Eminescu. Şase filme de autor vor fi proiectate de marţi până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe clasice. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile şi vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar şi BAFTA.

Michael Cimino, regizorul american premiat cu Oscar pentru „The Deer Hunter/ Vânătorul de cerbi”, care a devenit unul dintre cei mai de succes regizori de la Hollywood în anii 1970, a murit la vârsta de 77 de ani, în casa sa din Beverly Hills. Cimino locuia în casa sa din Beverly Hills. Eric Weissmann, prieten şi fost avocat al regizorului, a declarat că prietenii săi nu au putut da de acesta în ultimele zile şi au sunat la poliţie. Poliţiştii l-au găsit pe Cimino decedat în patul său. Potrivit lui Weissmann, Cimino nu avea boli grave.

L.S. Hilton (Lisa Hilton) este o englezoaică ce şi-a petrecut copilăria la Londra, a locuit la New York, Paris şi Milano, a studiat istoria artei la Paris şi Florenţa, a lucrat ca jurnalist, critic de artă şi prezentator de televiziune şi s-a apucat de scris. Are 41 de ani, este extrem de atrăgătoare, foarte răzbătătoare şi a avut trei soţi. Sunt importante toate aceste amănunte când vorbim despre acest debut literar pentru că foarte multe dintre preocupările în care se presupune că este expertă L.S. Hilton se regăsesc în această carte, acţiunea se petrece la Londra, Roma şi Paris, în principal, eroii trăiesc în lumea artei şi a caselor de licitaţii, cumpără şi vând tablouri, adevărate sau falsuri, eroina se pricepe la istoria artei, ştie să deosebească pictori şi curente artistice şi să aprecieze şi să evalueze o pictură.

La restul se pot pricepe mai toţi eroii de romane poliţiste. Dar priceperea la artă îi dă un farmec aparte lui Judith Rashleigh, o tânără cu un apetit aparte pentru bani, sex şi, de la un punct încolo, pentru crimă. E surprinzător cât de multe crime se petrec în roman, cât de multe răsturnări de situaţie, cu implicarea agenţilor de poliţie din mai multe ţări şi, fireşte, şi a Mafiei. Pe deasupra, Judith Rashleigh e extrem de inteligentă, capabilă să iasă din toate capcanele pe care i le întind pe cele 300 de pagini nenumăraţi bărbaţi care profită sau vor să profite de ea.

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului “Vara Magică” va avea loc între 13 iulie-24 august,la Ateneul Român,în fiecare seară de miercuri,Orchestra Română de Tineret,Orchestra de Tineret a Portugaliei,Orchestra Sinfonietta, Orchestra Junior, dar şi dirijori şi solişti români,numărându-se printre invitaţi. Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul “Vara Magică” a devenit un reper cultural de nivel internaţional privitor la modul de petrecere a timpului, mult aşteptat de bucureştenii care petrec o parte a verii în capitală, precum şi de un număr tot mai mare de turişti.

Lanto Communication, singurul generator constant de proiecte de mare anvergură, la nivel de orchestră simfonică de mari dimensiuni, cu mari dirijori şi solişti de foarte înalt nivel, propune an de an această serie de concerte de elită în lunile iulie şi august. Fiind susţinute exclusiv de mediul privat, aceste seri muzicale se îndepărtează de rutina stagiunilor şi devin un binemeritat premiu pentru artişti şi public deopotrivă, pentru toţi cei care înţeleg să trăiască în spiritul unei permanente autodepăşiri. Acest public devine, după cum o arată şi statisticile, tot mai numeros şi mai fidel.

Publicul care vine la concertele Verii magice în fantastica sală a Ateneului este în cea mai mare parte compus din oameni activi, lideri de opinie, care înţeleg şi valorizează corect regalul muzical care le este oferit. Atmosfera de elevaţie culturală pe care o imprimă cadrul minunatei clădiri a Ateneului Român este întregită de faptul că motivul venirii spectatorilor este întotdeauna onorat de Marea Muzică. Prilej de sărbătoare în sine, programele de concert ale Verii Magice reprezintă combinaţii ale celor mai valoroase şi îndrăgite piese muzicale ale creaţiei universale din toate timpurile, programele întotdeauna deosebit de captivante constituind o altă marcă distinctă a acestora. Festivalul va debuta in 13 iulie 2016, cu un concert susţinut de Orchestra Română de Tineret – Romanian Youth Orchestra, avandu-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Cristian Mandeal.

O femeie a fost arestată sub suspiciunea de a fi vrut să îi ia viaţa lui Stephen Hawking, după ce a postat ameninţări pe această temă în social-media.Femeia a fost reţinută sub suspiciunea că pregăteşte un atentat la viaţa fizicianului, după ce a lansat ameninţări, în prealabil, pe reţelele social-media. Suspectul s-a apărat şi a pretins că a făcut ameninţările cu moartea doar într-o discuţie pe social media, fără a avea de gând să acţioneze, a anunţat Poliţia Spaniolă într-un comunicat de presă.

Un medic din Boston a creat un lipici chirurgical ce ar putea combate până şi leziunile cardiace ale nou născuţilor. Compania pentru care lucrează medicul a primit 9 milioane de euro pentru prelucrarea adezivului. Chirurgia a fost bazată pe sutură timp de secole şi, deşi a avansat cu mult de la ace de os şi fir de mătase, procesul încă dăunează organismului uman. Maria Pereira a creat un lipici chirurgical, care poate repara până şi leziunile de pe inimă. Adezivul creat de Pereira este vâscos şi biodegradabil şi este întărit cu ajutorul luminii unor LED-uri. Spre deosebire de alte adezive care pot fi spălate cu apă, acesta poate fi plasat în medii umede, cum ar fi inima, situaţie în care acesta funcţionează atât ca un material de etanşare, cât şi ca o schelă pe care să crească ţesutul.

Tatuajul pe care Johnny Depp îl avea făcut pentru soţia sa Amber Heard pare să fi suferit o modificare. În tatuajul care trece peste încheieturile degetelor de la mâna dreaptă Depp avea scrisă iniţial porecla lui Heard „Slim” („Subţire”), dar acum pare să se citească clar „Scum” („Gunoi”). Poze recente ale lui Depp, postate de site-ul TMZ, arată clar modificarea pe care actorul a făcut-o din pricina problemelor pe care le are cu soţia sa. Depp îşi făcuse tatuajul la scurt timp după nuntă, anul trecut. Heard şi Depp au anunţat, de curând, divorţul, la scurt timp după ce Heard l-a acuzat pe actor de abuz în familie, iar acesta a primit un ordin temporar de restricţie.

Trupa One Direction a câştigat premiul pentru „Cea mai bună prestaţie live”, la Silver Clef Awards, în Marea Britanie. Boyband-ul One Direction a depăşit ca număr de like-uri mai multe nume sonore din industria muzicală, precum Adele, Ed Sheeran, sau Little Mix. În acest fel băieţii au putut câştiga votul publicului şi ulterior au putut câştiga premiul pentru „Cea mai bună prestaţie live din 2016”, la O2 Silver Clef Awards. One Direction a reprezentat, în acest fel, surpriza de proporţii a serii, deşi este pentru a doua oară în cariera lor când obţin această distincţie.

Ministrul italian al Afacerilor Externe a confirmat moartea nouă cetăţeni ai ţării sale în atentatul comis în Bangladesh şi revendicat de reţeaua Stat Islamic, iar Departamentul de Stat al SUA a anunţat, la rândul său, că un american se află de asemenea printre cei ucişi. Nouă italieni, patru bărbaţi şi cinci femei, au fost ucişi, iar un altul este dat dispărut. Ministrul a difuzat lista cu numele celor nouă victime, precizând că familiile acestora au fost anunţate. Un cetăţean american se numără, de asemenea, printre cei ucişi în atacul din Bangladesh, potrivit Departamentului de Stat.

Donald Trump, potenţialul candidat republican la Casa Albă, este protagonistul unui nou scandal de proporţii după ce a publicat pe contul său de Twitter un mesaj scris pe „Steaua lui David” în care o acuză pe Hillary Clinton, că este „cel mai corupt candidat”. După avalanşa de indignare pe care a provocat-o, folosind acest simbol, pe care evreii erau obligaţi să-l poarte la vedere în timpul Holocaustului. pentru a sugera că evreii sunt lacomi, imaginea iniţială a fost ştearsă. Deşi în mesajul republicat mesajul rămâne, fiind plasat pe o bulină roşie, gestul lui Trump a fost taxat dur.

Cel puţin 82 de persoane au murit şi 200 au fost rănite în urma a două atacuri cu bombă care au avut loc la Bagdad. Un camion frigorifc a explodat în districtul Karrada din Bagdad. Optzeci de persoane au murit şi cel puţin 200 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de reţeaua Stat Islamic. Un al doilea dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului a fost detonat într-o piaţă din districtul şiit al-Shaab, situat în nordul capitalei irakiene. Cel puţin două persoane au murit.

„Ţara noastră este în haos, suntem într-o situaţie foarte dificilă”. Aşa ar rezuma europarlamentarul britanic Julie Ward săptămâna care a trecut de când cetăţenii Regatului Unit au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. După reacţiile dure şi protestele masive, singurul lucru care mai poate scoate Marea Britanie din criză este empatia, crede oficialul englez. Exact asta a găsit în campania Gândul şi GMP Adevertising/Webstyler, „Romanians Adopt Remainians”, despre care spune că a aflat chiar în primele zile de la lansare şi în care a văzut exponentul perfect al mentalităţii Uniunii Europene: „Cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, va mulţumim!”, le transmite Ward românilor care au fost dispuşi să „adopte” un britanic.

Imigraţia din statele membre UE a atins un nou nivel-record în Germania anul trecut, ajungând la peste 685.000 de persoane, iar românii, bulgarii şi polonezii ocupă primele locuri în acest clasament. In anul 2015, 685.485 de cetăţeni UE au ajuns în Germania, în timp ce 303.036 au plecat din ţară, mai subliniază jurnalul german, care anunţă că a avut acces la datele Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF). Prima ţară de origine a persoanelor care au decis să locuiască în Germania este România, cu 174.779 de sosiri, urmată de Polonia (147.910) de Bulgaria (71.709) şi de Croaţia (50.646).

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, a ajuns cu un pas mai aproape de a-i lua locul lui David Cameron în fruntea Partidului Conservator si ca premier, după ce mai mulţi parlamentari şi-au declarat susţinerea pentru ea. Principalul contracandidat este Michael Gove, ministrul de Justiţie, un artizan al Brexitului. Indiferent cine va câştiga această cursă, va avea de luat cele mai dificile decizii pentru Marea Britanie de după al Doilea Război Mondial. La noua zile după ce britanicii au votat pentru iesirea din UE, tara este încă intr-o stare de haos, atât politic cât şi economic. Cei care doresc rămânerea in Uniunea Europeană au început proteste din ce în ce mai ample pe străzile oraşelor principale din Marea Britanie.

SPORT

Franţa – Islanda este ultimul sfert de la EURO. Câştigătoarea acestei confruntări se va duela cu Germania în semifinale pentru un loc în ultimul act. Islandezii speră să reuşească o nouă minune şi să elimine şi ţara gazdă după ce în turul precedent au trimis acasă Anglia. Selecţionerii islandezi au încredere maximă în elevii lor şi îi avertizează pe francezi: „Încă nu am arătat cel mai bun fotbal al nostru!”.

Naţionala condusă de Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele 11 confruntări cu Islanda, însă francezii au câştigat doar trei dintre aceste partide. În meciul din această seară, Deschamps va trebui să se descurce fără Kante şi Adil Rami, ambii suspendaţi. Giroud şi Koscielny sunt la un cartonaş galben distanţă de suspendare şi vor rata meciul din semifinale dacă vor fi avertizaţi. De partea cealaltă, islandezii au tot lotul apt, dar nu mai puţin de nouă jucători sunt la limita suspendării: Árnason, B Bjarnason, Gudmundsson, Gunnarsson, Halldórsson, Sævarsson, Sigthórsson, G Sigurdsson, Skúlason.

Franţa a făcut parte din Grupa A şi s-a calificat de pe primul loc, cu şapte puncte. Jucătorii lui Deschamps au câştigat meciul inaugural cu România, scor 2-1, şi pe cel de-al doilea cu Albania. În ultima partidă din grupă au remizat, scor 0-0, cu Elveţia. În optimi, francezii au întâlnit Irlanda şi au oferit ceva emoţii în startul confruntării: irlandezii au deschis scorul prin Brady, în minutul 2 din penalty, însă Griezmann cu o „dublă” (min. 58, min. 61) i-a calificat pe „cocoşii galici”.

Islanda, debutantă la un Campionat European, a făcut parte din Grupa F. Prima mare surpriză realizată de islandezi a fost egalul cu Portugalia, scor 1-1, în meciul de debut. A urmat apoi un nou 1-1 contra Ungariei, iar calificarea din faza grupelor a fost obţinută în ultima partidă după 2-1 cu Austria. În optimi, Islanda a întâlnit Anglia în ceea ce părea cel mai dezechilibrat meci din această fază a competiţiei. Rooney a deschis scorul în minutul 4, din penalty, însă islandezii au întors scorul în mai puţin de 15 minute: Sigurðsson (min. 6) şi Sigþórsson (min. 18) au adus victoria micuţei naţionale.

Germania s-a calificat în semfinalele Euro 2016, după un meci dramatic cu Italia, decis la loviturile de departajare. După 1-1 în timpul regulamentar, cele două echipe s-au îndreptat spre loteria penalty-urilor, unde a fost nevoie de 18 execuţii pentru desemnarea câştigătoarei. O serie interminabilă, în care dramatismul a atins cote maxime. După prima serie de câte cinci lovituri scorul a fost egal 2-2, cu câte trei ratări de fiecare parte. În cele din urmă, Manuel Neuer a parat execuţia lui Darmian, iar Hector a transformat lovitura de la 11 metri, deşi Buffon a atins balonul, iar Germania se pregăteşte de semifinala cu învingătoarea dintre Franţa şi Islanda.

Italia a restabilit egalitatea în sfertul cu Germania în minutul 78, printr-un penalty executat perfect de Leonardo Bonucci. Lovitura de la 11 metri a fost acordată însă de centralul Viktor Kassai după o gravă eroare a fundaşului german Jerome Boateng, care a comis un henţ evident într-un duel în careu cu Giorgio Chiellini. Florenzi a centrat din flancul drept, iar Chiellini a încercat să prelungească pe spate, însă Boateng, care ţinea ambele mâini în aer în momentul centrării, a blocat balonul. Viktor Kassai a indicat punctul cu var, iar Bonucci a înscris cu un şut plasat perfect, deşi Neuer ghicise colţul.

Joachim Low, selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, a declarat, după calificarea echipei sale în semifinalele Euro 2016, că a fost un meci dramatic, până la ultima lovitură de departajare. Low a explicat şi deciziile tactice luate pentru a contracara jocul italienilor. Naţionala Germaniei a câştigat cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare meciul jucat cu prima reprezentativă a Italiei, în sferturile de finală ale Campionatului European din Franţa, disputat la Bordeaux. La finalul prelungirilor, cele două echipe au fost la egalitate, 1-1. Ozil a deschis scorul pentru nemţi în minutul 65, iar Bonucci a egalat din penalty pentru italieni în minutul 78. Germania va juca în semifinale cu Franţa sau Islanda.

Panică între suporterii care urmăreau partida dintre Germania şi Italia în unul dintre fan-zone-urile din Paris. În fan-zone-ul din faţa Turnului Eiffel s-au auzit mai multe bubuituri, moment în care fanii au luat-o la fugă pe străzi. Suporterii au crezut iniţial că este vorba despre o bombă şi s-au gândit la ce e mai rău, însă s-a dovedit că zgomotele proveneau de la artificii. Potrivit presei franceze mai mulţi suporteri s-au ales cu răni minore după ce au făcut tot posibilul să se îndepărteze cât mai rapid de zona cu probleme.

Antonio Conte, selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, a declarat, după eliminarea echipei sale în sferturile de finală ale Euro 2016, că dezămăgirea în vestiar a fost uriaşă, întrucât jucătorii săi credeau în visul de a câştiga trofeul. „Faptul că echipa campioană mondială şi-a schimbat stilul de joc pentru a ne înfrunta este o dovadă că suntem respectaţi foarte mult. A fost un meci greu, bărbătesc în toate privinţele. Îmi pare rău că părăsim competiţie în urma loteriei penalty-urilor, dar Germania este o echipă foarte puternică, cea mai bună din lume. Am crezut că ne putem califica şi dezamăgirea în vestiar a fost uriaşă la capătul jocului. Credeam cu toţii în acest vis şi am încercat să ne agăţăm cu unghiile, dinţii, cu orice. Când dai totul, nimeni nu te poate critica şi cred că lumea conştientizează asta. Ştim că fotbalul îţi poate oferi multă satisfacţie, dar şi amărăciune”, a declarat Conte la finalul meciului,

Messi a anunţat că se retrage din echipa naţională imediat după ce Argentina a pierdut finala Copei America în finala cu Chile. Starul Barcelonei a ratat un penalty în acel meci, iar la final a spus că aventura sa la prima reprezentativă s-a încheiat. Fanii argentinieni nu se împacă cu gândul că nu-l vor mai vedea pe Messi în tricoul „Pumelor” aşa că au pus la cale un marş prin Buenos Aires pentru a-l convinge pe jucătorul în vârstă de 29 de ani să revină asupra deciziei. Peste 100.000 de suporteri au mărşăluit seara trecută pe străzile capitalei Argentinei demonstrându-i lui Messi cât este de iubit şi de apreciat şi sperând astfel să-l facă să se răzgândească.

Constantin Budescu este aproape de o revenire în Liga 1, dar nu la Astra. Mijlocaşul ofensiv negociază în aceste zile cu Dinamo. Jucătorul în vârstă de 27 de ani trebuie acum să se decidă dacă se va întoarce la fosta sa echipă sau va veni la Dinamo în condiţiile în care chinezii de la Dalian Yifang şi-au dat acordul pentru împrumut. Conducerea clubului din „Ştefan cel Mare” ar putea achita 10.000 de euro pe lună din salariul jucătorului. Dacă Budescu va ajunge la Dinamo, atunci Astra îl vrea pe Essombe. Fotbalistul camerunez a fost trimis la echipa a doua a lui Dinamo de Ioan Andone, iar campionii României îl vor pentru a suplini absenţa lui Alibec care s-a accidentat la Campionatul European.

România a părăsit Euro 2016 din faza grupelor, tricolorii fiind eliminaţi după înfrângerea ruşinoasă suferită în faţa Albaniei, scor 0-1, în ultimul meci din Grupa A. Foarte probabil, o calificare în faza optimilor ar fi adus şi un „boom” în ceea ce priveşte cotele de piaţă ale mai multor fotbalişti. Fără rezultate notabile la turneul final, cotele de piaţă ale jucătorilor români nu au suferit modificări importante după participarea la Campionatul European, dar chiar şi aşa există tricolori care au beneficiat de pe urma expunerii avute în Franţa.

Pep Guardiola încearcă să dea un răspuns pe măsură după ce Jose Mourinho i-a luat pe Ibrahimovic şi Mkhitaryan. Antrenorul lui City are în plan să-i aducă pe Kroos şi Luis Suarez. „Cetăţenii” au reuşit până acum să-i transfere pe Nolito şi Gundogan, însă Guardiola vrea mai mult. Kroos a jucat un an la Bayern Munchen sub comanda lui Guardiola, iar dacă City va plăti clauza de reziliere în valoare de 63 de milioane de lire sterline jucătorul ar putea veni în Premier League. Suarez, pe de altă parte, este un vis mai vechi al lui Guardiola. Englezii trebuie însă să se grăbească dacă vor să-l achiziţioneze, uruguyanul primind o ofertă de prelungire a contractului din partea Barcelonei. Cota lui Suarez este acum de 85 de milioane de lire sterline, cu 20 de milioane mai mare decât în momentul în care Barcelona l-a transferat.

Revenit la Liverpool, după ce a fost împrumutat timp de un an la AC Milan, Mario Balotelli (25 de ani) susţine, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că poate câştiga Balonul de Aur. În ultimele două sezoane, Mario Balotelli a marcat 7 goluri în 51 de meciuri disputate atât pentru Liverpool, în sezonul 2014-2015, cât şi pentru AC Milan, în stagiunea recent încheiată, când a activat sub formă de împrumut. Întrebat despre viitor, după revenirea pe Anfield, Balotelli a răspuns: „Viitorul meu? Sper că va fi la Liverpool”. În afară de Liverpool şi AC Milan, Balotelli a mai jucat la Manchester City şi Internazionale Milano, club la care şi-a făcut debutul la profesionişti.

Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo Zagreb au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat sâmbătă, în Slovenia. Mrzljak a înscris singurul gol al gorjenilor, în minutul 38. Este a doua remiză consecutivă pentru formaţia pregătită de Petre Grigoraş în cantonamentul de la Maribor. Pentru Dinamo Zagreb a înscris Georgievski Gojak, în minutul 90. În primul meci amical din acest cantonament, Pandurii Târgu Jiu a remizat, scor 0-0, cu formaţia croată Osijek, la primul meci pe banca tehnică a Pandurilor pentru Petre Grigoraş, de la revenirea la formaţia gorjeană. După acest joc de verificare, echipa antrenată de Petre Grigoraş va întâlni campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad, meciul fiind programat marţi, 5 iulie.

PROGNOZA METEO
3 Iulie 2016

Gradul de instabilitate atmosfericã va fi pronunțat în cea mai mare parte a țãrii. Vor fi intervale de timp cu înnorãri temporar accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse cãderi de grindinã. Se vor înregistra cantitãți de apã de peste 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe spații mai extinse, ziua în zonele deluroase și montane, precum și în regiunile nord-vestice, nordice și centrale, iar spre searã și în cursul nopții, în cea mai mare parte a zonei de munte, local în centrul, estul și sudul țãrii și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime, în scãdere în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Românã, unde local disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãși ușor pragul critic de 80. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade.

Bucuresti

Vremea va fi în continuare cãlduroasã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Îndeosebi spre searã și în prima parte a nopții, instabilitatea atmosfericã va fi la cote ridicate și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiții de grindinã și de cantitãți de apã mai însemnate. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *