Vita de Vie – Luna si noi (feat. Blue Noise)

Vita de Vie – Luna si noi (feat. Blue Noise)

Vița de Vie a lansat videoclipul piesei „Luna și noi”. Single-ul este extras de pe următorul album al trupei și este inclus pe coloana sonoră a filmului „Ziua când am dat de aripi”. Videoclipul a fost realizat în regia lui Dan Iliuță cu secvențe din filmul „Ziua când am dat de aripi”. „Ziua când am dat de aripi” este o poveste sinceră despre copilărie, teamă și dragoste în care bunicul este pus în fața unei situații delicate. Din cauza vârstei înaintate și a posibilităților materiale reduse, el este nevoit să renunțe la fata pe care a crescut-o încă de la moartea părinților ei. Trebuie să considere despărțirea dintre el și nepoată, cât și pierderea acesteia în fața rigidității autorităților. Amândoi sunt conștienți de apropierea inevitabilă a unei destrămări, iar pentru a mai petrece timp împreună, se decid să pornească într-o excursie cu cortul, care se schimbă peste noapte într-o buclă de neprevăzut și aventură.

luna-si-noi

„Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei si a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!”, spune Adrian Despot.

Asculta   Vita de Vie – Luna si noi (feat. Blue Noise)

Piesa cea nouă, intitulată “Luna și noi” face parte din coloana sonoră a scurt-metrajului “Ziua când am dat de aripi/The Feathers”. Filmul reprezintă povestea unui bătrân, jucat de Paul Talașman, ce dorește a fructifica pe cât posibil ultimele lui zile cu nepoata sa, jucată de Maria Buliga, înainte să fie despărțiți de autorități. Părinții fetei trecând în neființă, bunicul a avut grijă de ea cu toată dragostea, dar, datorită vârstei înaintate, a fost considerat un tutore inadecvat, făcând ca doi agenți ai Protecției Copilului să-l înștiințeze pe bătrân că trebuie să predea custodia fetei în maximum 48 de ore. La auzul veștilor, bătrânul pornește într-o ultimă aventură cu cortul alături de Felicia, nepoata sa, dar aceasta se face nevăzută pe timp de noapte, fără vreun indiciu.

Versurile te acaparează la fel de puternic ca dragostea sfâșietoare despre care ele vorbesc. Dragoste care se termină într-o alunecare spre lună. Piesa are același impact ca “Visare“, tot de la Vița de Vie, o piesă cântată rar în concerte, tocmai din cauza semnificației intense, muza piesei fiind o fată care a plecat dintre noi. Baietii de la Vita de Vie planuiesc sa ne ofere in fiecare luna, cate o noua melodie, urmand ca la final, toate acestea sa fie insumate intr-un album de studio. In urma cu doar cateva saptamani, Vita de Vie a lansat o alta piesa plina de emotie si mesaje subtile, denumita “Inimi surde”, iar momentan baietii se afla intr-un turneu prin tara, prin intermediul caruia serbeaza 20 de ani de cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *