Ucraina a castigat Eurovision 2016, Ucraina, Eurovision 2016, Ucraina Eurovision 2016, castigatoarea Eurovision 2016

Ucraina a castigat Eurovision 2016

loading...

Ucraina a castigat Eurovision 2016

Ucraina a câştigat competiţia Eurovision 2016, cu piesa „1944”, interpretată de Jamala. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Australia şi Rusia.

Finala s-a desfăşurat la Stockholm, în Suedia. Finala competiţiei muzicale Eurovision, în care au intrat 26 de ţări şi la care ar fi trebuit să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, în urma datoriile acumulate de TVR, a fost difuzată pe canalul oficial de Youtube al Eurovision. Ediţia din 2017 a concursului Eurovision se va desfăşura în Ucraina, după ce cântăreaţa Jamala a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „1944”.

Dacă la votul juriului pe prima poziție s-a clasat Australia, atunci inimile publicului au fost cucerite de către Rusia. La general însă Ucraina a ocupat prima poziție, fiind urmată de către Australia și Rusia.

Clasamentul juriului: 1. Australia; 2. Ucraina; 3. Franța; 4. Malta; 5. Rusia.

Clasamentul publicului: 1.Rusia; 2. Ucraina; 3. Polonia; 4. Australia; 5. Bulgaria.

Juriul din Republica Moldova a acordat 12 puncte Ucrainei și 10 Australiei.

„În această piesă este istoria vieții mele. Dacă voi câștiga, înseamnă că Europa m-a înțeles și-i mulțumesc!”, declara Jamala după acordarea voturilor juriului. Textul în engleză al piesei este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Asculta online melodia cu care Ucraina a castigat Eurovision 2016

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *