Trooper - Judecata (Stefan cel Mare - Poemele Moldovei), single nou

Trooper – Judecata (Stefan cel Mare – Poemele Moldovei)

loading...

Trooper – Judecata (Stefan cel Mare – Poemele Moldovei)

Trooper, una dintre cele mai cunoscute si apreciate formatii de muzică rock din Romania, lansează primul video-single de pe albumul „Stefan cel Mare – Poemele Moldovei”. Piesa „Judecata” este lansata si prefateaza cel de-al noualea album al formatiei, intitulat „Stefan cel Mare – Poemele Moldovei”, care va aparea pe piata la data de 1 septembrie 2018. Albumul reprezinta partea a doua dintr-o trilogie care are ca subiect momente importante din istoria Romaniei si din care a aparut deja prima parte, albumul „Vlad tepes – Poemele Valahiei”, lansat in anul 2009. Videoclipul pe care il puteti privi în acest articol a fost realizat de catre cei de la The Big Film si este doar primul episod dintr-o serie de cantece ce descriu domnia lui Stefan cel Mare si ofera un prim episod din impresionanta poveste a domniei lui Stefan cel Mare, unul dintre marii romani ai tuturor timpurilor.

Batalii legendare, poeme medievale si limbaj arhaic,toate isi găsesc loc în această creatie. Aflam cum Stefan cel Mare a taiat capul boierilor tradatori si cum isi pedepsea aprig tradatorii de la Curtea Moldovei. Portiunea de la mijlocul piesei este de-a dreptul hipnotica, inducandu-ne într-un veritabil trip istoric, in ritm de chitara acustică şi electrică. Spre final domină solo-urile cu influenţe folclorice şi medievale, ducând cu gândul la trupe precum Haggard sau Korpiklaani. Trooper este una dintre cele mai apreciate trupe romanesti, activa din 1995 şi luandu-si numele de la piesa „The Trooper” de la Iron Maiden. Formatia are 8 albume de studio pana acum si a cantat în deschiderea unor formatii ca Scorpions, Deep Purple, Judas Priest sau Whitesnake.

Asculta  Trooper – Judecata (Stefan cel Mare – Poemele Moldovei)

Vorbind despre acest album, Oscar declara: „Istoria a fost mereu o tema importanta in muzica noastra. Noul album continua firesc povestea de acolo de unde am lasat-o dupa ce am finalizat albumul ‘Vlad Tepes – Poemele Valahiei’. Sunt pagini de istorie care ne-au marcat copilaria si adolescenta, sunt fapte care ne-au facut sa fim ceea ce suntem in prezent si am considerat ca avem datoria sa ducem aceste fapte mai departe, catre generatiile care vin. Este important sa stim cine suntem si de unde venim, sa stim ca nu am aparut din senin pe aceste pamanturi si ca nu suntem doar un fir de praf in vartejul istoriei”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *