TOP: 10 piese care fac 10 ani!

TOP: 10 piese care fac 10 ani!

TOP: 10 piese care fac 10 ani!

A mai trecut un an plin de piese noi si hituri care au dominat topurile, dar noi ne intoarcem in timp si facem un top al pieselor care aniverseaza zece ani. Chiar daca pare ca nu a trecut asa de multa vreme de cand le-am ascultat ultima oara, trackurile din acest clasament bifeaza un deceniu de existenta, iar unele dintre ele au devenit adevarate clasice, cum e cazul lui Beyonce si al sau „to the left, to the left”.

111314-Music-ne-Yo-Rihanna-Beyonce

1. Ne-Yo – So Sick

Piesa lui Ne-Yo a deschis anul 2006, fiind lansata la finalul lunii ianuarie si a ajuns pe prima pozitie in Hot 100 si in topurile din Marea Britanie. „a lot of heartbreak went into that song, so that’s why I think a lot of people dug it the way they did – because you can feel it, a declarat atunci cantaretul si producatorul despre So Sick.

2. The Pussycat Dolls – Beep feat. will.i.am.

Beep a fost cel de-al treilea single lansat de pe albumul de debut la Pussycat Dolls si a aparut chiar in luna februarie a lui 2006. Un featuring cu will.i.am, trackul a ajuns pana pe locul 13 in Hot 100 si pe locul 2 in UK Singles.

3. Justin Timberlake – SexyBack

SexyBack este unul dintre hiturile incontestabile ale lui Justin Timberlake, extrase de pe cel de-al doilea album de studio al sau si inca o colaborare de succes cu Timbaland. Piesa a ajuns pe prima pozitie in Hot 100 si a primit un premiu Grammy pentru Best Dance Recording.

4. Amy Winehouse – Rehab

E piesa care i-a marcat cariera cantaretei britanice, in ciuda faptului ca a fost inclusa pe cel de-al doilea album de studio. Chiar si asa, Rehab a ajuns pe locul 7 in Marea Britanie si pe pozitia a noua in Hot 100 si a castigat trei premii Grammy – Record of the Year, Song of the Year si Best Female Pop Vocal Performance.

5. Nelly Furtado – Maneater

Maneater e, de departe, unul dintre cele mai de succes single-uri ale cantaretei canadiene, produs alaturi de Timbaland.

Gnarls Barkley – Crazy

Aparut in luna martie a lui 2006, Crazy a reprezentat single-ul de debut al proiectului Gnarls Barkley, colaborare intre Cee Lo Green si Danger Mouse. Piesa a ajuns pana pe locul 2 in Hot 100, a primit un premiu Grammy pentru Best Urban/Alternative Performance si o nominalizare la Record of the Year.

7. Beyonce – Irreplaceable

Irreplaceable a fost cel de-al doilea single lansat de Beyonce de pe albumul B-Day si e greu de crezut ca noi cantam deja to the left, to the left de 10 ani. Piesa s-a bucurat de un succes extraordinar, a ajuns pe prima pozitie in SUA si a ramas acolo timp de 10 saptamani, devenind un adevarat punct de reper in cariera lui Queen B.

8. Rihanna – SOS

SOS a aparut in februarie 2006 si a fost primul single din Hot 100 al cantaretei din Barbados si a ramas timp de trei saptamani consecutive la varful clasamentului. In plus, a bifat pozitii in top 10 in majoritatea teritoriilor in care a fost lansata si a fost certificata cu discul de platina pentru vanzari in SUA, Australia si Brazilia.

9. Fedde Le Grand – Put Your Hands Up for Detroit

Aparuta in vara lui 2006, piesa lui Fedde Le Grand a fost un adevarat succes european, a ajuns pe primul loc in UK Dance Chart si apoi in UK Singles Chart.

10. Shakira – Hips Don’t Lie

Hips Don’t Lie a aparut in februarie 2006 si a fost ales drept single de promovare al variantei relansate a discului Oral Fixation vol. 2. Piesa s-a bucurat de un super succes, a ajuns pe prima pozitie in 55 de tari, inclusiv in SUA unde a dominat Hot 100, fiind si primul single Shakira care ocupa aceasta pozitie. Hips Don’t Lie a devenit una dintre cele mai bine vandute piese ale secolului 21 atat in varianta fizica cat si in cea digitala.

Va vine sa credeti ca a trecut atata vreme de cand ascultam piesele astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *