Stiri pe scurt 8 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 8 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  8  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 8 martie. Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi a fost marcată în 19 martie 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei. Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei. În România în ziua de 8 Martie se sărbătoreşte Femeia. Până în decembrie ’89 se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu Ziua femeii.

Marcată anual pe 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă. În prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri, sărbătoarea de 8 martie a fost percepută mult timp drept un moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, precum şi progresele făcute în ceea ce le priveşte.

Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special, care prezintă mai multe doamne şi domnişoare, de diferite naţionalităţi, etnii şi care profesează sau îşi doresc să facă o carieră în diverse domenii de activitate. Totodată, Google transmite, mesajul „La mulţi ani de Ziua Internaţională a Femeilor”, care poate fi distribuit pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că şase din zece români sărbătoresc Ziua Femeii, iar opt din zece intervievaţi obişnuiesc să ofere cadouri cu ocazia zilei de 8 Martie. Datele studiului arată că „proporţia celor care declară că sărbătoresc această zi este mai mare în rândul bărbaţilor, a celor cu studii superioare şi a celor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani” şi că principalul mod de a sărbători Ziua Femeii pentru 38% dintre participanţii la studiu este ieşitul în oraş, în timp ce aproape un sfert dintre intervievaţi menţionează că sărbătoresc 8 Martie acasă, cu familia (24%), ceilalţi sărbătorind oferind cadouri.

Potrivit studiului, principalele calităţi ale femeilor sunt frumuseţea, blândeţea ,tandreţea, gingăşia şi delicateţea iar defecte principalele, defecte menţionate de cei intervievaţi sunt faptul că sunt guralive, că bârfesc şi că sunt cicălitoare. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, datele arate că principalele calităţi sunt realismul, hărnicia, puterea de muncă, siguranţa, stăpânirea de sine şi respectul faţă de femei pe când alcoolismul, infidelitatea şi orgoliul sunt menţionate ca principalele defete ale acestora. În cazul disputelor în cuplu, o treime dintre respondenţii care sunt căsătoriţi sau trăiesc în uniune consensuală declară că femeia este cea care are ultimul cuvânt, iar aproximativ un sfert menţionează că bărbatul este cel care are ultimul cuvânt.

Melodiile Laurei Stoica au fost șlagăre apreciate ale anilor 1990 -2006. Acum însă încasările din difuzările pieselor sunt jenant de mici. Mama regretatei artiste a povestit cum se decurcă și ce face cu aceste sume pe care le primește sporadic. Miercuri (9 martie) se împlinesc 10 ani de când Laura Stoica a pierit într-un teribil accident de mașină, pe când se întorcea cu iubitul său de la un concert susținut la Urziceni. Sâmbătă, la Cimitirul Bellu din București, Elena, mama artistei, a făcut pomană. O parte din prinoase au fost cumpărate cu puținii bani pe care aceasta îi primește sporadic din drepturile de difuzare a pieselor fiicei sale.

Femeia a povestit că, la început, fiul ei s-a interesat cu privire la modul în care se calculează drepturile de autor, dar acum nu au mai făcut nimic în această privinţă, pentru că se luptă degeaba pentru bani. Deși sumele sunt foarte mici, doamna Stoica nu a cerut explicații, considerând că s-ar lupta cu morile de vânt, în plus, nici fiica sa nu a fost apreciată la adevărata sa valoare pe când trăia.

În județele puternic industrializate, unde prezența investițiilor străine generează o concurență puternică pe piața muncii, șomajul este mai mic și salariinle sunt mai mari. Topul salariilor este dominat de București, Ilfov, Cluj și Sibiu, unde câștigurile medii depășesc 2.000 de lei. Tot aici, șomajul este la cote minime. Clasamentul județean al câștigurilor salariale din luna noiembrie 2015, pe baza datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), este dominat de București, Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu.

Bucureștiul este campionul salariilor. Media generală este de 2.617 lei net lunar în noiembrie, iar rata șomajului mai mică de 2%. Capitala este urmată de județele Ilfov și Timiș, care au medii de 2.200 de lei. În acest „top 3” se regăsesc și cele mai mici restanțe la creditele bancare, după cum reiese din datele Băncii Naționale a României. În Cluj și Sibiu, câștigurile medii sunt de peste 2.000 de lei, iar în Brașov, Constanța și Iași, peste 1.800 lei.

Starea Regelui Mihai este gravă, dar stabilă. Fiicele Regelui Mihai, principesele Maria, Sofia, Irina şi Elena, trebuie să ajungă în Elveţia pentru a-şi vizita tatăl. Acolo este deja Principesa Margareta, custodele coroanei. Regele Mihai este în continuare internat la o clinică, unde urmează un tratament complex. Majestatea Sa Regina Ana este în localitatea Aubonne, din Elveţia, acolo unde se află reşedinta oficială în care locuieşte Regele Mihai încă de la inceputul anilor 2000, după ce a părăsit reşedinţa de la Versoix, pe care a vândut-o.

A fost circ pe străzile din Alexandria. Un angajat de la Finanţe a iscat un scandal monstru, după ce poliţiştii l-au oprit în trafic ca să îl legitimeze. Tânărul se plimba în timpul programului de lucru printre terasele de fiţe cu maşina personală, însă nu avea valabilă asigurarea obligatorie şi nici inspecţia tehnică periodică. Mai mult, funcţionarul circula cu permisul expirat din 2014.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat de Curtea de Apel București la șase ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea unor fapte de corupție în dosarul ASF – Carpatica. În același dosar, judecătorii au dispus achitarea fostului președinte al ASF Dan Radu Rușanu. Decizia nu este definitivă. De asemenea, au fost achitați Corneliu Moldoveanu, fost vicepreședinte al ASF, și avocatul Dan Odobescu.

Un profesor universitar a fost ridicat de Poliție, fiind suspectat de comiterea unei crime în 1998. Victima este o profesoară de limba chineză care îi era colegă și iubită, la momentul respectiv. Profesorul universitar a fost săltat de pe stradă. Profesorul este considerat principalul suspect în cazul morţi Mihaelei Fulga. Femeia a fost ucisă în anul 1998 şi, de atunci, cazul a rămas cu autor necunoscut. Crima comisă în 1998 a șocat întreaga Românie la vremea respectivă. Femeia a murit în urma unor lovituri cu un corp dur și a fost găsită după mai multe zile, în stare de putrefacție. Potrivit anchetatorilor, motivul crimei ar fi fost gelozia.

Guvernul a transmis Parlamentului că nu este de acord cu proiectul care scade numărul angajaților unei companii de la care sunt impuse negocierile colective pentru un contract de muncă și relaxează condițiile de obținere a reprezentativității de către sindicate la nivel de unitate, recomandând astfel parlamentarilor să respingă actul normativ. Punctul de vedere al Guvernului este însă consultativ. Un punct de vedere negativ a fost transmis anterior și de Guvernul Ponta.

Proiectul privind negocierile colective de muncă a fost inițiat în toamna anului trecut, a fost respins de Senat, a fost respins și de deputații din comisiile de administrație, egalitate de șanse și muncă, în schimb a fost avizat în unanimitate de către comisia juridică. Proiectul urmează să fie votat de plenul Camerei Deputaților, căruia îi aparține decizia finală.

Judecătorii Curţii de Apel au decis rejudecarea ultimului termen din procesul lui Rudel Obreja, în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Unul dintre judecători spune că nu crede că la judecarea pe fond lui Rudel Obreja i s-a dat voie să spună tot și să aducă toate probele în favoarea lui. Judecătoarea de la fond a fost celebra Geanina Terceanu, acuzată că a primit bani pentru a-i achita pe greii din fotbal. Rudel Orbeja a fost condamnat de Terceanu la 3 ani de închisoare cu executare.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, se confruntă cu dificultăți chiar de Ziua Internaţională a Femeii. Ea a declarat că are probleme cu fetița ei, Eliza. Românca Adriana Iliescu a fost desemnată în 2005 cea mai bătrână mamă din lume. Adriana Iliescu a născut pe 16 ianuarie 2005, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro. Timp de trei ani, ea a fost cea mai vârstnică femeie care a născut. A fost depăşită în 2008, de o indiancă ce a născut gemeni la vârsta de 70 de ani.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a cerut autorităților publice locale să revizuiască de urgenţă programele de combatere a insectelor. INSP solicită introducerea pe lista substanţelor folosite şi unele speciale împotriva ”ţânţarului-tigru”, purtătorul virusului Zika.

Pe fondul creşterii temperaturilor şi a urgenței de sănătate publică de importanţă internaţională reprezentat de răspândirea virusului Zika, INSP a transmis direcţiilor de sănătate publică recomandarea de a solicita primăriilor aplicarea planului de combatere a ţânţarilor astfel încât să fie asigurată şi folosirea substanţelor active pentru combaterea insectelor din specia „Aedes albopictus”, sau ”ţânţarul-tigru”, de origine tropicală, purtătoare a acestui virus.

In Bucureşti, cel puţin, această alertă a venit degeaba, deoarece Capitala nu are, din decembrie 2015, nici un contract de dezinsecţie. Cel vechi a expirat la finele anului trecut şi nu s-a semnat altul nou. Practic, ”ţânţarul-tigru” are porţile Bucureştiului larg deschise. Virusul Zika este suspectat că provoacă o boală ce poate duce la paralizie definitivă şi deces. Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă generală în legătură cu răspândirea foarte rapidă a acestui virus.

Magistraţii Curţii Supreme judecă marți contestaţia făcută de Nicolae Păun la decizia de arestare preventivă. Păun e acuzat de procurorii DNA de deturnare de fonduri europene, spălare de bani și cumpărare de influenţă. Prejudiciul din acest dosar ajunge la 15 milioane de lei, spun procurorii. În acelaşi dosar, deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă. În cazul său, colegii din legislativ s-au opus reţinerii şi arestării sale.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

Lidl România reacționează după ce în presă au apărut articole din care reieșea că în Polonia prețurile practicate în magazinele proprii la produsele de bază sunt mai mici cu până la 67% față de cele din România. Stabilirea preţului unui produs este un proces complex, ce ia în calcul atât costurile de producţie, cât şi o serie de alte costuri adiţionale (transport, cantitatea comandată, depozitare, cadru legislativ etc.). În acest sens, nu putem comenta strategia de stabilire a preţurilor în Polonia.

Lidl România şi Lidl Polonia sunt două entităţi comerciale separate, care îşi desfăşoară activitatea în mod independent. Prin urmare, oferta de alimente şi preţurile amintite în cadrul acestui articol sunt diferite şi nu se influenţează reciproc. Este important de menţionat faptul că gama de produse Lidl România se împarte după cum urmează: sortimentul de bază (produsele din oferta permanentă, pe care clienţii le pot găsi în toate magazinele Lidl pe tot parcursul anului) şi sortimentul in & out (produse speciale care apar doar periodic în magazinele Lidl).

Trei cetăţeni sirieni care au trecut fraudulos graniţa au fost descoperiţi, de poliţişti pe raza comunei dâmboviţene Corbii Mari. Cetăţenii sirieni mergeau pe jos spre Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti.Cei trei, un bărbat şi două femei, au vârste între 22 şi 25 de ani. Poliţia va întocmi dosar penal pe numele lor pentru trecere frauduloasă a frontierei, iar pe numele şoferului de TIR pentru complicitate la trecere frauduloasă a frontierei.

Băncile profită de legea dării în plată, încep să-şi modeleze produsele de creditare după acestă lege şi aruncă pe piaţă credite ipotecare de achiziţie cu opţiunea de cedare bun. Practic o bancă din top cinci profită de oportunitate şi vine cu produse noi în condiţiile în care celelalte văd darea în plată ca o ameninţare. UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a adus pe piaţă un produs nou de creditare imobiliară în lei, cu avans de 35%, banca luând această decizie chiar în toiul discuţiilor privind darea în plată. Totuşi, instituţia de credit afişează în continuare şi produse de creditare imobiliară în lei cu avans de 15%.

Ziua de 8 Martie a început, din păcate, cu o tragedie pe drumurile din Hunedoara. Un bărbat în vârstă de 69 de ani din comuna Densuş, a condus un autoturism pe DN 68, din direcţia de mers Haţeg spre Caransebeş, iar la km 65+220m, în afara localităţii Toteşti, pe o porţiune de drum în aliniament, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Rîu de Mori. Șoferul în vârstă de 69 de ania murit și conducătorul celuilalt autovehicul a fost rănit. Traficul rutier a fost restricţionat pe ambele sensuri de mers, aproximativ 40 de minute.

Uniunea Europeană este necesar să dea dovadă de o „vigilenţă extremă” în privinţa Turciei, în special în domeniul libertăţii presei. Cele 28 de state membre UE participă luni, la Bruxelles, la un summit cu Turcia, într-o încercare de a pune capăt crizei migraţiei. În schimbul acordării unui ajutor financiar, ele doresc ca autorităţile turce să controleze mai bine accesul migranţilor pe teritoriul Uniunii şi să fie de acord cu readmisii automate.

Administraţia Bashar al-Assad a primit o invitaţie privind reluarea negocierilor pe tema soluţionării conflictului pe 14 martie, la Geneva. Oficialul sirian nu a precizat în ce zi ar urma să sosească delegaţia siriană la Geneva pentru negocieri indirecte ale regimului Bashar al-Assad cu opoziţia. Un armistiţiu între forţele insurgente ale opoziţiei şi Administraţia Bashar al-Assad este în vigoare începând din 27 ianuarie.

Dezastrul nuclear produs la centrala de la Fukushima în 2011 a costat contribuabilii niponi aproape 100 de miliarde de dolari, în pofida asigurărilor guvernului că nota de plată va fi acoperită de compania Tokyo Electric (Tepco), propritarul centralei. După aproape cinci ani de la accident, calculele Financial Times arată că cea mai mare parte a costurilor sunt suportate de japonezii plătitori de taxe.

Sumele pentru compensaţii şi dezafectarea reactoarelor provin de la Tepco, dar compania primeşte granturi de la stat pentru a rămâne solvabilă. În teorie, aceşti bani vor fi restituiţi statului prin intermediul unei taxe aplicate Tepco şi altor operatori de centrale nucleare, însă într-un final aceasta va fi achitată tot de consumatori.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite în statul american California, după ce un tren de pasageri a deraiat în cursul nopţii de luni spre marţi şi un vagon a căzut într-un râu din apropiere. Mai multe persoane au căzut în râul plin de curenţi, ceea ce a îngreunat misiunea echipelor de intervenţie. Departamentul de pompieri din comitatul Alameda a declarat că toţi cei care se aflau în vagonul pe jumătate scufundat în râu au fost evacuaţi.

Dintre aceştia, patru sunt grav răniţi, iar alţi zece au răni minore. Trenul, aparţinând companiei Altamont Corridor Express, efectua o cursă zilnică de la San Jose (vest) la Stockton (est). În apropiere de Sunol, o zonă rurală din Alameda aflată la peste 70 de kilometri est de San Francisco, a deraiat de pe şine.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat că liderii europeni au ajuns la un acord cu Turcia în privinţa reducerii numărului de imigranţi clandestini care vin în Grecia, în urma discuţiilor de la summitul de luni de la Bruxelles. Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a solicitat luni liderilor celor 28 de state UE încă trei milioane de euro şi accelerarea procedurilor pentru ridicarea restricţiilor de călătorie în cazul cetăţenilor turci în UE, în schimbul reprimirii tuturor imigranţilor clandestini care ajung în Grecia din Turcia, inclusiv a cetăţenilor sirieni. De asemenea, premierul turc a solicitat şi reluarea discuţiilor privind aderarea Turciei la UE.

SPORT

Perechea rusă de patinatori compusă din Ekaterina Bobrova și Dmitri Soloviev, campioni olimpici în proba pe echipe la JO 2014 de la Soci, nu va putea participa la Campionatele Mondiale de la Boston (SUA), din cauza unui control antidoping pozitiv. Rusoaica Ekaterina Bobrova a spus că un eșantion sangvin recoltat de la ea în timpul Campionatelor Europene de la Bratislava a arătat că avea urme de Meldonium. Este același medicament cu care a fost depistată pozitivă și jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova.

Veşti bune pentru Marius Şumudică şi Astra. Antrenorul giurgiuvenilor poate sta pe banca echipei până la finalul sezonului. Comisia de Recurs a decis să micşoreze suspendarea de şase luni dictată iniţial: Şumudică a primit o suspendare de doar două luni, pedeapsă care va intra în vigoare începând cu sezonul următor. Astfel, Şumudică îşi poate pregăti echipa până la finalul actualei stagiuni, urmând ca suspendarea de două luni să intre în vigoare o dată cu startul sezonului 2016-2017.

Maria Şarapova a început să piardă contractele de sponsorizare unul după altul, după ce a fost depistată la un test antidoping în tipul turneului de Grand Slam de la Australian Open. După ce Nike a întrerupt un contract în valoare de 70 de milioane de dolari, a venit rândul celor de la Tag Heuer să anunţe că întrerupe colaborarea cu fostul lider WTA. Ceasornicarul elveţian a avut un contract semnat cu Maria Şarapova până la sfârşitul anului 2015, iar în această perioadă celşe două părţi se aflau în negocieri avansate pentru parafarea unei noi înţelegeri.

După „dubla” cu Dinamo pentru Steaua urmează o dublă confruntare şi cu Astra. Echipa lui Reghecampf se va duela cu giurgiuvenii miercuri în turul semifinalelor Cupei Ligii şi duminică, în campionat. Chiar dacă nu a reuşit să o învingă pe Dinamo în cele două meciuri de săptămâna trecută, Reghe spune că atmosfera la echipă este una bună şi speră să se impună cu Astra. Antrenorul Stelei este fericit că suporterii au început să revină alături de echipă şi este încrezător că problemele de la Arena Naţională se vor rezolva cât mai rapid.

Atacantul echipei Steaua Bucureşti, Ciprian Marica va lipsi de pe gazon mai puţin decât se se prevedea. Are doar o leziune musculară şi va putea reveni în echipa campioanei în etapa a 4-a din play-off. Antrenorul echipei Steaua Bucureţti, Laurenţiu Reghecampf, a anuţat când când va reveni pe gazon internaţionalul român. Marica şi-ar fi dorit să se trateze în Serbia, la Marijana Kovacevic, dar patronul echipei s-a opus.

Melinda Geiger (28 ani) a solicitat rezilierea contractului cu HCM Baia Mare, începând din vară, jucătoarea fiind decisă să-şi continue activitatea în altă parte din sezonul 2016-2017. Vestea vine ca un şoc având în vedere că interul dreapta se identifică practic cu istoria ultimilor 10 ani ai echipei. De altfel, Melinda Geiger poate fi socotită simbolul HCM, ea fiind prezentă la toate rezultatele notabile ale echipei. Interul dreapta a făcut parte din lot chiar şi în perioada în care Selmont Baia Mare activa în Challenge Cup (sezonul 2004-2005).

Melinda Geiger a decis să plece, probabil, din cauza situaţiei prezente de la echipă, una fără nicio perspectivă pentru viitorul apropiat, dar şi în contextul în care multe alte handbaliste au decis să-şi găsească alte angajamente. Abbingh, Pineau, Jezic şi Ungureanu sunt ca şi plecate de la HCM, portarul echipei naţionale înaintând la rându-i un contract de reziliere începând cu 20 iunie 2016. În cazul Melindei Geiger nu a contat însă numai situaţia explozivă din interior, susţin surse ProSport. Autorităţile nu şi-ar fi onorat promisiunile faţă de jucătoare făcute în 2013, care s-ar fi obligat să-i ofere un apartament. Geiger nu a intrat încă posesia apartamentului şi a rămas şi cu unul dintre cele mai mici contracte de la echipă, mult şi sub veniturile altor jucătoare de la alte formaţii din Liga Naţională.

Constantin Budescu nu a fost convocat de către Anghel Iordănescu pentru meciurile amicale cu Spania şi Lituania. Atacantul echipei Dalian Yifang a declarat că echipa naţională rămâne un obiectiv pentru el. Budescu a marcat 2 goluri în cele 3 meciuri amicale în care a jucat pentru chinezii de la Dalian Yifang în stagiul de pregătire din Spania.

Gino Corioni, fostul preşedinte al clubului Brescia,a decedat în această dimineaţă, la vârsta de 78 de ani. Stadionul din Brescia ar urma să-i poarte numele. Gino Corioni a fost preşedinte al clubului Italian de fotbal Brescia din 1992 până la finalul anului 2004. A insistat să-l aducă pe Mircea Lucescu la Bologna, imediat după revoluţia din 1989, însă antrenorul român l-a refuzat, preferând să meargă la Pisa. Nu a mai facut-o în 1991, când a acceptat oferta lui Corioni de a antrena Brescia.

Jurnaliştii publicaţiei italiene Tennis Circus publică mărturia austriacului de 32 de ani, Daniel Koellerer, suspendat pe viaţă din tenis în urmă cu aproape cinci ani. Fostul tenismen, găsit vinovat în baza a trei capete de acuzaţie pentru violarea codului anti-corupţie, a fost implicat în trucarea propriilor meciuri şi în racolarea altor jucători pentru trucarea de meciuri, îpotrivit ATP, însă acesta pretinde acum că a fost pionul sacrificat de un sistem murdar care încearcă să îşi ascundă marile probleme şi vânează compasiunea pasionaţilor de tenis.

Simona Halep a recunoscut că antrenamentele cu Andre Agas si Steffi Graf au fost extrem de utile şi că a învăţat multe de la cei doi. A fost pentru prima dată când Halep s-a întâlnit cu cei doi iar specialiştii spun că asta ar putea fi cheia revenirii româncei. Opinia acestora se bazează pe un exemplu recent: Angelique Kerber, locul 2 WTA, a câştigat primul ei titlu de Grand Slam după ce s-a antrenat cu Steffi Graf. Simona Halep este a 5-a favorită a turneului american. Titlul de anul trecut de la Indian Wells este cel mai importanat din cariera româncei, dar în aceast an a avut parte şi de o tragere la sorţi dificilă: e pe aceeaşi parte de tablou cu surorile Williams.

Jorge Mendes, impresarul lui Cristiano Ronaldo şi unul dintre cei mai puternici agenţi din Europa, chiar a apelat la serviciile unei firme specializate pentru a opri scurgerile de informaţii. Cotidianul Marca susţine că a aflat identitatea unuia dintre hackerii care lucrează pentru FootballLeaks. Numele lui este Rui Pinto, locuieşte în prezent în Budapesta şi ar avea un dosar plin de infrancţiuni cibernetice.

Eliminarea din minutul 31 a lui George Ţucudean din meciul cu Pandurii a fost doar prima dintr-o serie incredibilă de patru eliminări dictate de arbitrul Sebastian Colţescu. Ţucudean a ieşit accidentat de pe teren, fiind lovit destul de serios la urechea dreaptă. Atacantul ASA-ului îşi recunoaşte vina, dar precizează că nici atitudinea centralului nu a fost una tocmai corectă.

Primul turneu WTA de categorie Premier Mandatory al sezonului şi-a stabilit, tabloul de concurs în proba feminină. Indian Wells 2016 are de toate: pe Serena şi Venus Williams, cele mai influente jucătoare de tenis ale Statelor Unite în ultimele decenii – la start, pentru prima dată în 15 ani, meciuri de cinci stele proiectate pentru turul doi, Sloane Stephens versus Eugenie Bouchard, Radwanska versus Cibulkova, şi, potrivit presei americane, un mare pol de interes în ceea ce urmează să livreze Simona Halep, campioana în exerciţiu.

Cele patru reprezentante ale României pe „draw”-ul principal au fost trimise la tragerea la sorţi pe aceeaşi jumătate de tablou. Simona Halep şi Monica Niculescu, din postura de capi de serie, vor debuta în competiţie în turul doi, în timp ce Irina Begu şi Alexandra Dulgheru vor juca primul meci împotriva unor adversare venite din calificări. Patricia Ţig (130 WTA), reprezentanta României pe tabloul de calificări de la Indian Wells, a fost eliminată, de favorita opt a tabloului, Kurumi Nara, scor 2-6, 1-6.

Simona Halep (5 WTA) revine pe terenul celui mai important succes al carierei. Misiunea ei în California este departe de a fi una facilă, mai ales în condiţiile în care tragerea la sorţi a trimis-o pe sfertul de finală dominat de Serena Williams. Mai mult, Simona ar putea avea parte în drumul spre ultimul act de o succesiune de meciuri cu surorile Williams – Venus în optimi, apoi Serena în sferturi. În competiţia în care şi-a primit definitiv porecla „Fighter girl”, Halep trebuie să întrerupă o serie de trei turnee în care a părăsit întrecerea încă de la primul meci. Cimentul californian, soarele torid şi condiţiile ideale pentru tenis i-au priit de fiecare dată constănţencei, care, în cinci participări, nu a plecat niciodată acasă de la primul meci. În 2016, Halep va debuta împotriva învingătoarei dintre americanca Vania King şi o jucătoare venită din calificări.

Echipa feminină de volei CSM Bucureşti joacă mâine în Turcia o semifinală istorică în Cupa Challenge, contra formaţiei Bursa BBSK, iar în trupa Capitalei apropierea meciului a creat o emulaţie deosebită. Croata Tamara Susic (1,92 m), una dintre prezenţele extrem de apreciate de la CSMB, atât din punct de vedere sportiv, cât şi estetic, crede că unitatea echipei bucureştene poate fi decisivă. Delegaţia echipei bucureştene a rămas impresionată de condiţiile de la Bursa. Echipa feminină din localitate, deţinătoarea Cupei Challenge, joacă într-o sală de 4.800 de locuri, dedicată în exclusivitate voleiului. Returul este programat duminică, 13 martie, la ora 18:00, în Sala Elite (Complexul Sun Plaza).

Site-ul oficial al clubului francez Issy Paris a anunţat că a semnat un contract cu Lois Abbingh (23 ani), jucătoarea echipei HCM Baia Mare, începând din vară. Lois Abbingh a sosit în vara anului 2014 la HCM Baia Mare, dar a început efectiv să joace la începutul anului 2015, după o lungă perioadă de accidentare. În perioada petrecută în România, olandeza a pus umărul la calificarea echipei în doi ani consecutivi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În sezonul trecut, interul stânga a înscris 25 de goluri pentru HCM în Europa, iar în acest an competiţional a ajuns deja la 51 de reuşite. Din postura de handbalistă a echipei băimărene, Abbingh a devenit şi vicecampioană mondială cu Olanda.

Compania americană producătoare de echipament sportiv Nike şi în acelaşi timp sponsorul tehnic al Mariei Şarapova, a rupt legăturile contractuale cu jucătoarea rusă pe perioada în care aceasta va fi investigată pentru consum de substanţe dopante.Jucătoarea de tenis îşi prelungise contractul cu Nike în 2010 pentru o perioadă de 8 ani. Valoarea totală a înţelegerii era de 70 de milioane de dolari. Celebra firmă americană este sponsorul tehnic al rusoaicei din anul 1999.

PROGNOZA METEO
8 Martie 2016

Deși valorile termice vor marca o scãdere, fațã de intervalul precedent, vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã, chiar deosebit de caldã, în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros și va ploua, în general slab, local în vestul, nordul și centrul și pe arii mai restrânse, în sud-estul teritoriului. Ploile vor fi și sub formã de aversã, iar trecãtor se vor semnala descãrcãri electrice. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului, în estul țãrii și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi de la -1..-2 grade în estul Transilvaniei, pânã la 7…8 grade pe litoral.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de caldã, pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, în primele ore ale zilei și în a doua parte a nopții, când trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *