Stiri pe scurt 8 Iulie 2016

loading...

Stiri pe scurt 8 Iulie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  8  Iulie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 8 iulie. In anul 1392, in Pera Constantinopolului este semnalată prezenţa monedelor emise în Ţara Românească, „perperii de Valachia”, indiciu al circulaţiei monedelor româneşti în comerţul internaţional. In anul 1497, navigatorul portughez Vasco da Gama a început prima călătorie pe mare din Europa spre India, pe la Capul Bunei Speranţe, deschizînd calea de navigaţie spre Asia

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin astazi ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, examenul „maturităţii” se va încheia proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit. Proba la alegere se susţine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie sau economie. Subiectele si baremul de la geografie, de la BACALAUREAT 2016, vor fi disponibile pe mediafax.ro imediat ce acestea vor fi facute publice. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice la data de 16 iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, că anunţul făcut de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg privind birgada multinaţională din România arată că obiectivele Bucureştiului la summit-ul de la Varşovia prind contur şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii.

Ion Iliescu a fost citat şi s-a prezentat la sediul Parchetul General, la începutul săptămânii, pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul Mineriadei din iunie 1990, dosar în care este urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii. Este prima audiere pe care Ion Iliescu o dă în dosar după ce, în octombrie 2015, a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990.

Trei nave militare româneşti vor participa la exerciţiul multinaţional BREEZE 16, care are loc în Marea Neagră până pe 17 iulie, la manevre urmând să contribuie militari din state membre NATO ori semnatare ale Parteneriatului pentru Pace. Fregata „Regina Maria” va părăsi portul Constanţa duminică, 10 iulie, pentru a participa la BREEZE 16, care se desfăşoară în perioada 11 – 17 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Din partea Forţelor Navale Române, la BREEZE 16 mai participă dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente”, care, în perioada 1 – 27 iulie, se află în compunerea grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), precum şi nava purtătoare de rachete „Lăstunul” (NPR-190). Navele militare româneşti fac parte din pachetul de forţe puse la dispoziţia Alianţei Nord Atlantice de către România, iar participarea marinarilor militari români la exerciţiile NATO asigură consolidarea interoperabilităţii echipajelor navelor cu structurile militare similare ale partenerilor.

Spitalul Judeţean Braşov a anunţat medicii unităţii că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operaţiile pentru pacienţii cu afecţiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice. Spitalul a făcut comandă pentru anestezici, care ar fi trebuit să sosească la sfârşitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză de anestezice. Totuşi, există promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că până pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice.

Mai mult de 3 milioane de salariaţi (65% din totalul de 4,7 milioane) au salarii nete de sub de 2.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că sunt plătiţi sub nivelul actual al salariului mediu pe economie. În categoria salariaţilor cu salarii sub 2.000 de lei net pe lună intră majoritatea angajaţilor din industrie, cei din sănătate, educaţie, comerţ, construcţii sau hoteluri şi restaurante, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Muncii şi de la Institutul Naţional de Statistică.

Aproape 1,3 milioane de salariaţi (27% din total) au venituri lunare nete cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei pe lună, în această categorie intrând, de exemplu, salariaţii din telecomunicaţii, din energie, din industria farmaceutică, funcţionarii din administraţia publică sau o parte dintre angajaţii din industria auto. De asemenea, doar 7% dintre angajaţii locali au venituri lunare de peste 4.000 de lei net pe lună, adică circa 340.000 de oameni, aceştia fiind spe­cia­lişti care lucrează în domenii pre­cum banking, IT, transporturi aeriene, ex­tracţia petrolului brut sau industria tutunului.

Primăria Capitalei reacţionează după ce mai mulţi bucureşteni au făcut sesizări referitoare la faptul că în parcul Kisseleff au fost defrişaţi şi arbori cu trunchiul subţire,menţionând că au fost tăiaţi şi arbori plantaţi în urmă cu zece ani dar care erau uscaţi din cauza termperaturillor ridicate. De asemenea, primăria informează că pentru perioada iulie – septembrie 2016, Directia de Mediu a avizat toaletare/eliminare ramurilor uscate şi a celor frânte/fisurate în urma fenomenelor meteorologice extreme, aviz ce este valabil pentru toti arborii care necesită aceasta operaţiune, situaţi pe raza municipiului Bucureşti.

Potrivit specialiştilor în securitate Bitdefender, datele personale de pe telefon, laptop sau tabletă sunt mult mai expuse riscului de a fi atacate pe durata vacanţei de vară, când turiştii în căutare de internet gratuit se conectează frecvent la reţele publice de Wi-Fi. Dorind să evite costurile suplimentare în factura la mobil rezultate din folosirea internetului în roaming, turiştii obişnuiesc să se conecteze frecvent la reţele Wi-Fi, pe care le consideră inofensive. Contrar aşteptărilor, conectarea la o reţea de internet controlată de un răufăcător pentru navigarea pe reţele sociale sau verificarea conturilor de email poate duce la pierderea parolelor sau a datelor de pe dispozitive.

Pictures şi Village Roadshow prezintă filmul de aventură „Legenda lui Tarzan”,cu Alexander Skarsgard („Jurnalul unei adolescente” şi serialul HBO „True Blood”) în rolul legendarului personaj creat de Edgar Rice Burroughs,care va avea premiera pe marile ecrane din România,astazi. În film mai apar şi laureatul Premiului Oscar Samuel L. Jackson („Pulp Fiction” şi filmele „Căpitanul America”), Margot Robbie („Lupul de pe Wall Street” şi filmul ce va avea premiera în curând „Brigada sinucigaşilor”), nominalizatul la Premiul Oscar Djimon Hounsou („Diamantul sângeriu” şi „Gladiatorul”), câştigătorul Premiului Oscar Jim Broadbent („Iris”) şi de dublu laureatul Premiului Oscar Christoph Waltz („Ticăloşi fără glorie”, „Django dezlănţuit”).

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă, că trei primari din judeţele Teleorman, Buzău şi Vrancea au fost în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, fie pentru că au deţinut simultan mai multe funcţii, fie deoarece au produs foloase materiale rudelor. ANI a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Drăcşenei, judeţul Teleorman, Ion Glonţ, deoarece, în perioada mandatului de edil, a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soţiei sale în funcţia de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială al Primăriei comunei Drăcşenei.

Starea de conflict de interese de natură administrativă a fost constatată şi în cazul primarului comunei Bordeşti, judeţul Vrancea, Gheorghe Tătaru, deoarece în exercitarea mandatului de primar a emis un act administrativ referitor la atribuirea unor suprafeţe de păşune către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Producătorilor Agricoli din comuna Bordeşti şi a încheiat un contract de concesiune între asociaţie şi Consiliul Local Bordeşti care au produs un folos material pentru fiul său, care era preşedinte şi membru fondator al asociaţiei. ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului comunei Săhăteni, judeţul Buzău, Valeriu Vişoiu, întrucât, în perioada 8 septembrie 2010 — 31 august 2011, a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru al Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Hariton” Săhăteni.

Un incendiu a izbucnit la o fabrică de pâine din Chitila, suprafaţa pe pe care s-a extins focul fiind de 300 de metri pătraţi, la faţa locului intervenind nouă autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, nefiind înregistrate victime. După aproximativ două ore pompierii au reuşit să stingă focul, fiind deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele incendiului.

Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, este cercetată sub control judiciar de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală. Cei vizaţi de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează hotelul Marriott, şi directorul financiar al societăţii, Kathrin Brettschneider. În ceea ce îl priveşte pe Gregor Aufhauser, surse judiciare au precizat că nu se află în România, înştiinţându-i pe procurori că se va prezenta la audieri la o dată ulterioară.

CNA a amendat, Realitatea TV cu 50.000 de lei pentru că moderatorul „Jocuri de putere”, Rareş Bogdan, a încălcat dreptul la imagine al semnatarilor unei scrisori de protest referitoare la numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, acesta numindu-i „slugoi” sau „râme”. Scrisoarea se referă la numirea Oanei Stănciulescu la şefia TVR considerată nepotrivită de semnatarii scrisorii pentru că reabilitează personalităţi ale culturii române care au fost suporteri ai mişcării legionare. Poetul Radu Gyr (autorul imnului legionar) şi scriitorul Vintilă Horia, unii cunoscuţi ca pro-hitlerişti, sunt reabilitaţi de Oana Stănciulescu.

O mulţime de rapperi cunoscuţi au participat la filmările celui mai nou clip semnat DJ Khaled, pentru piesa „I got Keys”. T.I, Swizz Beatz şi 2 Chainz sunt doar câteva dintre numele celor ce îşi fac apariţia în videoclip. DJ Khaled împreună cu Jay Z şi Future au revoluţionat scena hip-hop-ului american. „I got Keys” este titlul celei mai noi piese pe care cei trei rapperi şi-au pus amprenta şi pentru care au filmat şi un clip. Cum vorbim despre personaje cu o asemenea influenţă, precum Jay Z, era cumva ciudat dacă la filmări nu veneau şi alţi rapperi să îşi arate respectul faţă de cultura Hip-Hop. Videoclipul piesei „I got Keys” dispune de atât de multe figuri cunoscute din industria Hip-Hop, că îţi este imposibil să te uiţi la el şi să nu cunoşti câteva personaje.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Southampton, laolaltă cu cei de la Universitatea din Bucureşti,au făcut o descoperire uluitoare care i-ar putea ajuta pe cercetători să înţeleagă evoluţia speciei de Telmatosaurus Transsylvanicus, un dinozaur pitic cu bot de raţă. Este vorba de o descoperire uluitoare care i-ar putea ajuta pe cercetători să înţeleagă evoluţia acestor specii unice care au fost dinozaurii. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că au descoperit ceva uimitor în România: prima tumoră facială fosilizată, găsită la un dinozaur cu bot de raţă. Este vorba de un ameloblastom, o excrescenţă benignă găsită adeseori pe mandibulele reptilelor şi mamiferelor, inclusiv ale oamenilor, dar nu a fost găsită niciodată până acum printre animalele fosilizate.

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham şi de la Institutul Wyss din cadrul Universităţii de la Harvard au dezvoltat un sistem terapeutic sintetic care utilizează biomateriale pentru vindecarea problemelor dentare. Noul tratament inovator ar putea trata problemele dentare, eliminând durerea provocată de plombele dentare, biomaterialele permiţând celulelor stem native din interiorul dintelui să repare şi să regenereze dentina. Cercetarea a câştigat premiul în cadrul competiţiei Royal Society of Chemistry’s Emerging Technologies Competition 2016.

Conform specificaţiilor Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii (USDA), oamenii din ţările în curs de dezvoltare vor avea acces mult mai uşor la hrană, iar astfel nivelul foametei ar putea scădea în decursul următoarei decade. Conform noului proiect de dezvoltare, scăderea preţurilor hranei şi creşterea veniturilor ar putea îmbunătăţi siguranţa alimentară în 76 de ţări cu venituri medii. În ţările în curs de dezvoltare, 17% din populaţie nu are acces la necesarul hrană, dar până în 2026 procentajul ar trebui să scadă la 6%, potrivit Descoperă.

Declinul este ameţitor, reflectând o scădere de 59% din mulţimea de oameni care nu are destulă hrană. Nivelul foametei ar putea scădea, de la 609 milioane de oameni în 2016, la 251 de milioane până la sfârşitul decadei. USDA aduce la cunoştinţă faptul că aceste proiecţii se bazează pe condiţiile economice din prezent, preţul curent al alimentelor şi veniturile actuale, orice fluctuaţie ar putea schimba siguranţa alimentară din viitor. Cifrele prezente oferă motive pozitive asupra scăderii nivelului de foamete, cel mai important aspect este scăderea preţurilor la cereale, care constituie cea mai mare parte din dieta alimentară a celor 76 de ţări în curs de dezvoltare, pe care le-au analizat cercetătorii. Conform predicţiilor USDA, preţul porumbului ar putea scădea drastic cu aproximativ 1,6% în fiecare an. Preţul grâului şi al orezului, de asemenea, ar putea scădea cu o rată anuală de 1,3%

CSID prezintă câteva adevăruri privind carnea roşie. Aceste adevăruri pot fi „consumate” cu mai multă încredere decât cercetările privind rolul pe care aceasta ar putea să-l joace în apariţia ori dezvoltarea cancerului. Carnea roşie este o sursă bogată de vitamina B12, care este vitală pentru buna funcţionare a aproape fiecărui sistem din corpul nostru. Deficitul de vitamina B12 poate juca un rol în multe procese, de la procesul de îmbătrânire, tulburări neurologice şi boli mintale, la cancer, boli cardiovasculare şi infertilitate. Carnea roşie conţine, de asemenea, niveluri semnificative de alte vitamine B, inclusiv tiamina, riboflavina, acidul pantotenic, acidul folic, niacina şi vitamina B6. Este esenţială obţinerea acestor vitamine din alimente integrale, mai degrabă decât prin intermediul produselor alimentare prelucrate, iar carnea roşie este unul dintre cele mai simple moduri de a asigura un aport adecvat.

Pentru persoanele care nu mănâncă peşte gras sau nu primesc o expunere directă la soare, carnea roşie poate contribui semnificativ la aportul lor de ansamblu al vitaminei D. Carnea roşie conţine, de asemenea, un metabolit de vitamina D numit 25 – hidroxicolecalciferol, care este asimilat mult mai repede şi mai uşor decât alte forme dietetice ale acesteia. În populaţiile cu expunere scăzută la soare, carnea roşie s-a dovedit a fi utilă împotriva rahitismului, o boală degenerativă osoasă cauzată de deficitul sever al vitaminei D. Într-un nou studiu australian, femeile care au raportat consumul de 50 până la 100 grame de carne de vită sau miel pe zi au fost pe jumătate mai susceptibile de a avea depresie majoră sau de tulburare de anxietate, comparativ cu cele care au mâncat mai puţin de 50 de grame pe zi.

Companiile britanice au început să recruteze avocaţi în domeniul imigraţiei pentru a oferi consiliere juridică angajaţilor străini care provin din ţări membre UE în sensul obţinerii dreptului de rezidenţă în Marea Britanie, pe fondul incertitudinii privind ieşirea ţării din Blocul comunitar. În Marea Britanie trăiesc peste trei milioane de cetăţeni din alte state membre UE, reprezentând 5% din populaţie, notează site-ul agenţiei Reuters. După ce majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, companiile din Marea Britanie care au angajaţi din alte state europene au devenit preocupate de situaţia personalului.

În momentul de faţă, cetăţenii din alte state UE nu au nevoie de alte documente pentru a locui şi a munci în Marea Britanie, astfel că mulţi nu se obosesc să obţină alte documente de rezidenţă care sunt acum opţionale. Cei care locuiesc în Marea Britanie de cel puţin cinci ani pot obţine certificatul de rezidenţă permanentă, un pas necesar în perspectiva dobândirii cetăţeniei dar care părea inutil atât timp cât Marea Britanie era membră UE.

Republica Moldova riscă să-şi piardă integritatea teritorială, din cauza apropierii de România. Oficialul de la Moscova a adăugat că în cazul în care cetăţenii din Moldova doresc să se alăture României „atunci ar trebui mai bine să lase regiunea transnistreană să plece pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu doresc să se alăture României, în cazul în care doresc să rămână un stat suveran, un stat inteligent, care îşi protejează toţi cetăţenii săi, atunci aceasta lucru va dura ani de zile, dar acei ani nu vor fi în zadar, deoarece vor fi folosiţi pentru a restabili integritatea teritorială a ţării”.

NATO aşteaptă de la România continuitate în atitudinea pro-activă faţă de Alianţă şi îndeplinirea angajamentelor care privesc investiţiile în apărare. Întrebat cum vede aşteptările României de la Alianţă, la momentul summit-ului de la Varşovia, înaltul oficial al NATO a spus că „acestea sunt convergente cu cele ale întregii Alianţe şi vizează asigurarea prin decizii politice, măsuri şi capabilităţi concrete consolidarea apărării colective a aliaţilor”.

Cel puţin cinci ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi mortal de lunetişti, iar mai mulţi au fost răniţi, în timpul protestelor împotriva brutalităţii poliţiei, organizate la Dallas. Poliţia spune că în atac ar fi fost implicate patru persoane. Trei au fost reţinute, iar o a patra este într-un garaj şi poartă negocieri cu forţele speciale. Aceasta le-ar fi spus că există plasată şi o bombă în oraş. Unul dintre suspecţi, Mark Hughes, s-a predat poliţiei după ce fotografia sa a fost difuzată pe reţelele de socializare. Fratele său, Cory Hughes, care a fost unul dintre organizatorii protestului a spus că Mark nu a fost implicat în atac şi nu a împuşcat pe nimeni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că o brigadă românească urmează să fi transformată într-una multinaţională, pentru a întări prezenţa NATO în sud-estul Europei. Oficialul NATO a declarat că în cadrul summitului vor fi luate decizii care au drept scop să consolideze „apărarea colectivă şi capacitatea de descurajare. Şi pentru a proiecta stabilitate dincolo de frontierele noastre”. „Astăzi, vom decide să întărim prezenţa noastră pe flancul de est al Alianţei. În Estonia, Letonia, Lituania şi, aici, în Polonia, vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre aceste state,” a mai spus Stoltenberg, care a adăugat că „De asemenea, vom transforma o brigadă românească într-una multinaţională, pentru a consolida prezenţa în zona de sud-est a Alianţei Nord-Atlantice”.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că este încrezător că Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi în măsură să convină asupra unei tranziţii ordonate către o nouă relaţie după votul de luna trecută al britanicilor de a părăsi Blocul comunitar. „Oricât de dificil ar fi, sunt încrezător că Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor putea conveni asupra unei tranziţii ordonate către o nouă relaţie” , a declarat Obama, citat de Financial Times într-un articol, făcând apel la NATO să rămână unită în faţa provocărilor globale.

SPORT

Arbitrul englez Mark Clattenburg va oficia la centru meciul Portugalia-Franţa, din finala Campionatului European de fotbal din Franţa, care va avea loc duminică la Saint-Denis. Clattenburg (41 de ani) a arbitrat finala Ligii Campionilor din acest an, de la Milano, între Real Madrid şi Atletico Madrid. Totodată, arbitrul de Premier League a mai oficiat în finala Cupa Angliei de pe Wembley, pe 21 mai, când Manchester United a trecut de Crystal Palace cu scorul de 2-1. De profesie electrician, Mark Clattenburg devine al doilea om din istorie care arbitrează ambele finale europene majore în acelaşi an, după portughezul Pedro Proença în 2012. La Euro 2016, Clattenburg a mai arbitrat meciurile Belgia-Italia, Cehia-Croaţia şi Elveţia-Polonia.

Jochim Low, selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, a declarat, după înfrângerea echipei sale cu Franţa, scor 0-2, în semifinalele Euro 2016, că jucătorii săi au fost lipsiţi de noroc, întrucât au fost superiori francezilor la toate capitolele, mai puţin la goluri. În meciul disputat pe Stade Velodrome din Marsilia, Franţa a trecut de Germania graţie reuşitelor lui Antoine Griezmann, în minutele 45+2 şi 72.

Didier Deschamps, selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, a declarat, după victoria echipei sale cu Germania, în semifinalele Euro 2016, că francezii au scris o pagină frumoasă de istorie prin calificarea în finala competiţiei pe care o găzduiesc. „Am scris deja o pagină de istorie. Nu mai câştigasem de foarte mulţi ani împotriva Germania, dar asta n-a însemnat nimic azi. Suntem în finală, sunt deosebit de încântat de jucători, a fost un meci greu împotriva unei echipe care ne-a făcut să suferim. Când vezi atâta pasiune şi fervoare în tribune şi în jurul tău, e imposibil să renunţi vreun moment, să nu dai totul. Am scris o poveste frumoasă prin eliminarea Germaniei. Nu avem puterea să rezolvăm problemele oamenilor, dar putem genera emoţie care îi face să uite de griji.

Atacantul francez Antoine Griezmann, marcator a şase goluri la Euro 2016, este favorit la câştigarea trofeului Gheata de Aur şi al patrulea marcator din istoria turneelor finale europene. Griezmann a contribuit decisiv la calificarea Franţei în finala Campionatului European prin „dubla” cu Germania. După 435 de minute de joc la Euro 2016, Griezmann are şase goluri şi două pase de gol. Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, se află pe locul doi în clasamentul marcatorilor, cu 3 reuşite şi 3 pase decisive, înregistrate în 600 de minute. Ronaldo conduce un grup de şase fotbalişti cu trei goluri marcate: Olivier Giroud (Franţa, 3 goluri, 2 pase de gol, în 378 de minute), Dimitri Payet (Franţa, 3 goluri, 2 pase de gol, în 448 de minute), Gareth Bale (Ţara Galilor, 3 goluri, 1 pasă de gol, în 533 de minute), Nani (Portugalia, 3 goluri, 1 pasă de gol, 586 de minute de joc), Álvaro Morata (Spania, 3 goluri, 0 pase de gol, în 289 de minute).

Gimnastul Marian Drăgulescu a spus, într-o postare pe contul său de Facebook, că se simte jignit de afirmaţiile Simonei Halep, cea care a declarat ieri că se aştepta ca ea sau Cristina Neagu să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio ce vor avea loc în perioada 5-21 august. „Am tot respectul pentru Simona dar această declaraţie mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice!!! Onoarea revine celei care a câştigat cele mai multe medalii pentru România”. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român(COSR) a decis, miercuri, ca portdrapelul României la Rio să fie Cătălina Ponor. Cristina Neagu, Simona Halep, Corina Căprioriu şi Alin Moldoveanu au fost sportivii care au intrat iniţial în cursa finală pentru alegerea aceluia care va purta drapelul României la Jocurile Olimpice.

Christoph Daum (62 de ani) este noul selecţioner al echipei României. Numirea germanului a fost validată de Comitetul Executiv, dar nu fără scandal. În sală s-au aflat doar opt dintre cei 15 membri ai CEx, suficient pentru ca votul să treacă, iar FLorin Prunea a boicotat şedinţa, anunţând că va ataca decizia în instanţă. Noul selecţioner susţine că va încerca să formeze o echipă ofensivă, cu jucători care să atace jumătatea adversă indiferent dacă au sau nu mingea. Daum a comentat şi faptul că şase membrii ai Comitetului Executiv au încercat să boicoteze numirea sa.

Christoph Daum, noul selecţioner al României, a declarat că se va folosi de orice resurse pe care le va avea la dispoziţie, pentru a face performanţă. Inclusiv de naturalizări. Sunt însă puţini jucători care ar putea aduce un plus de valoare la echipa naţională. Ideea de naturalizare în România a apărut după ce în campionatul nostru au ajuns jucători precum Wesley, Cadu sau Eric. Vremea acestora a trecut însă, dar în continuare se discută despre acest fenomen, ca soluţie pentru unele posturi deficitare. România a fost singura naţională de la EURO care n-a avut în lot niciun jucător de altă naţionalitate şi Daum, noul selecţioner, spune că acest lucru s-ar putea schimba.

Chiar dacă la nivel de discurs public Gigi Becali vrea să dea impresia că tratează cu relaxare discuţiile cu PAOK Salonic cu privire la transferul lui Fernando Varela, realitatea pare să fie alta. Finanţatorul vicecampioanei apelează la tertipuri şi foloseşte presa din România pentru a pune presiune pe şefii grecilor. Cel puţin asta reiese din spusele lui Varela, fotbalist care s-a arătat deranjat de recentele speculaţii cu privire la un potenţial transfer al său în Qatar, acolo de unde Gigi Becali a indicat în presă că a venit o ofertă pentru fundaşul din Insulele Capului Verde.

Mişcarea lui Becali, aceea de a informaţii în presă cu privire la alte oferte pentru căpitanul Stelei, pot fi doar mişcări care să pună presiune pe cei de la PAOK. Grecii îl vor pe Varela, însă nu au de gând să plătească mai mult de 800.000 de euro pe un fotbalist care în iarnă va intra în ultimele şase luni de contract. Cum presiunea pe Becali este accentuată de faptul că Varela este încântat de propunerea lui PAOK, adică 500.000 de euro pe an timp de trei sezoane, rezolvarea transferului este prioritară.

Cazul Rapidului alunecă din sfera falimentului în cea penală. Lichidatorul juridic al clubului din Giuleşti, Aurel Brihac, a făcut o declaraţie şocantă: nu ştie nimic despre recursul depus de gruparea patronată de Valerii Moraru la Curtea de Apel şi nu a semnat niciun document din cele depuse, deşi figurează şi numele său în acte. Dacă afirmaţiile lui Brihac sunt acoperite de realitate, apare întrebarea cine a semnat în numele său pe cererile depuse de FC Rapid la Curtea de Apel. Lucrurile sunt şi mai grave de atât. Lichidatorul judiciar, singurul îndreptăţit să reprezinte Rapid şi să semneze în numele echipei, spune că s-ar fi depus la dosar nişte contracte de publicitate între Rapid şi diverse firme, dar, de asemenea, fără parafa sa.

Antrenorul Jurgen Klopp şi-a prelungit, contractul cu formaţia engleză FC Liverpool până în vara anului 2022, potrivit unui comunicat oficial al clubului. Tehnicianul german a început discuţiile cu oficialii lui Liverpool la începutul acestei luni. Klopp mai avea doi ani de contract la gruparea care evoluează pe Anfield Road. Totodată, Zeljko Buvac şi Peter Krawietz, membrii ai staff-ului tehnic, şi-au prelungit contractele. Jurgen Klopp (49 de ani) a venit la Liverpool de la Borussia Dortmund în luna octombrie a anului trecut şi este apreciat de către fanii şi conducerea „cormoranilor”. În sezonul trecut, Liverpool a reuşit să ajungă în finalele Europa League şi a Cupei Ligii Angliei, dar s-a clasat pe un dezamăgitor loc opt în Premier League.

Marcelo Bielsa a renunţat la funcţia de antrenor al echipei SS Lazio, pentru care evoluează şi fotbalistul român Ştefan Radu, la doar două zile după ce fusese anunţat oficial ca tehnician al formaţiei din Roma. Oficialii echipei lazio au făcut anunţul pe site-ul oficial al clubului. Acest anunţ vine la o zi distanţă de cel prin care italienii anunţau că au ajuns la un acord cu Marcelo Bielsa şi staff-ul acestuia, care urmau să ajungă la Roma, sâmbătă, 9 iulie. Bielsa şi-a început cariera de antrenor în 1990 la Newell’s Old Boys. Au urmat apoi Atlas, America, Velez Sarsfield şi Espanyol. În perioada 1998-2004 a pregătit naţionala Argentinei, iar între 2007 şi 2011 s-a aflat pe banca reprezentativei statului Chile. A mai antrenat pe Athletic Bilbao, ultima oară fiind la Ol. Marseille.

Răzvan Burleanu l-a atacat indirect pe Anghel Iordănescu, pe care l-a acuzat că s-a lăsat influenţat atunci când a făcut selecţia. Preşedintele FRF a garantat că Gigi Becali nu va mai avea intrare la naţională după instalarea lui Daum. Printre altele, la Răzvan Burleanu a făcut şi o dezvăluire la conferinţa de presă în care a fost anunţată instalarea lui Christoph Daum. În acelaşi timp a fost însă şi o înţepătură pentru Anghel Iordănescu. Burleanu susţine că Gigi Becali a încercat să-i convingă pe membrii Comitetului Executiv să nu-l aprope pe Daum. Preşedintele FRF spune că a fost un gest de disperare, deoarece, cu noua conducere tehnică, Becali nu va mai putea influenţa selecţia.

Fotbalul românesc intră într-o nouă eră. Christoph Daum i-a luat locul lui Anghel Iordănescu, o mutare ce a fost oficializată după Comitetul Executiv de joi. Asta după ce FRF a negociat cu mai mulţi antrenori străini. Andrei Vochin susţine că numele antrenorului de 62 de ani a apărut pe lista federaţiei imediat după meciul cu Elveţia, scor 1-1, din grupele EURO 2016. Este un semn că oficialii FRF nu au luat în calcul în niciun moment prelungirea contractului lui Anghel Iordănescu, chiar dacă acesta ar fi reuşit calificarea în optimi.

Algerianul Aymen Tahar (26 de ani) nu mai face parte din planurile lui Laurenţiu Reghecampf, dar a rămas un jucător interesant pentru cluburile din Europa. Împrumutat în returul sezonului trecut în Portugalia, la Boavista, mijlocaşul adus de Mirel Rădoi de la Gaz Metan Mediaş e aproape de o mutare în Serie A. Site-ul italian tuttomercatoweb.com anunţă că Tahar se află pe lista lui Crotone, echipă proaspăt promovată în Serie A. Sursa citată susţine că şefii italienilor sunt foarte aproape de a-l convinge pe Tahar să semneze cu Crotone, iar întâlnirea care va pune la punct toate detaliile mutării va avea loc în acest weekend.

Într-un meci amical disputat la Ottensheim, în Austria, CS Universitatea Craiova a câştigat cu 3-2 în faţa cehilor de la Slovan Liberec (locul 3 în prima ligă). Cehii au dominat prima repriză şi au deschis scorul în minutul 14, prin Bartl, care a profitat de gafa lui Vătăjelu şi l-a evitat cu o scăriţă pe Calancea. Egalarea a venit imediat după pauză, graţie unui autogol. Andrei Ivan, care a purtat banderola după ieşirea lui Vătăjelu, a înscris în minutul 77, reluând pe lângă portarul advers, fază la care cehii au acuzat o poziţie de ofsaid. Slovan a egalat în minutul 82, după o fază la care defensiva olteană a greşit în lanţ. Mijlocaşul Draghici a adus victoria Ştiinţei în minutul 88, cu un şut în vinclu de la 20 de metri.

PROGNOZA METEO
8 Iulie 2016

Vremea va fi predominant frumoasã, iar regimul termic va fi unul agreabil, exceptând primele ore ale dimineții când va fi rãcoare în zonele montane, în special în depresiuni. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri trecãtoare și ploi de scurtã duratã, dupã-amiaza izolat la munte, iar noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 5…7 grade în depresiuni și 18…20 de grade pe litoral.

Bucuresti

Vremea va fi agreabilã, însoritã, dar cu cel mult 28…29 de grade în orele dupã-amiezii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 14…16 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *