Stiri pe scurt 8 Ianuarie 2017

loading...

Stiri pe scurt 8 Ianuarie 2017

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  8 Ianuarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 8 ianuarie. In anul 1990, TMB a autorizat funcţionarea primului partid politic din România post-comunistă, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD), continuatorul partidului istoric interzis de regimul comunist în 1947. Cel care a reorganizat partidul în chiar noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 a fost Corneliu Coposu, prin lansarea unui Apel către ţară.

Cursurile scolare au fost suspendate în judeţul Iaşi luni şi marţi, în urma deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean. În acest moment sunt închise circulaţiei rutiere următoarele tronsoane de drum judeţean: Iaşi-limită judeţul Vaslui (DJ 248A), Ţibăneşti-Dagâţa (DJ 246) şi Grozeşti-Moşna (DJ 244F), Strunga-Oţeleni (DJ 280), DN28-Cozmeşti (DJ 244G) şi Blăgeşti-Coasta Măgurii (DJ 281C). Pe celelalte drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfaşoară normal, în condiţii de iarnă. In judeţ sunt 5 localităţi rămase parţial fără curent electric, fiind afectate 1.200 de familii.

A2 Bucureşti – Constanţa, tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa, pe care ninge viscolit, A4 Ovidiu – Agigea, dar şi alte 16 tronsoane de drumuri naţionale sunt în continuare închise, A2 Bucureşti – Constanţa, tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa, pe care ninge viscolit, A4 Ovidiu – Agigea, dar şi alte 16 tronsoane de drumuri naţionale sunt în continuare închise, la ora 09.30, din cauza zăpezii şi a viscolului, din cauza zăpezii şi a viscolului. La această oră, nu sunt persoane blocate pe drumurile din judeţele afectate de ninsori, dar mai sunt 51 de persoane evacuate din autoturisme din cauza imposibilităţii deplasării pe unele drumuri din judeţul Constanţa

Traficul rutier este în continuare închis pe unele căi rutiere din şase judeţe, respectiv Constanţa, Galaţi, Iaşi, Tulcea, Suceava şi Vaslui. Totodată, sunt închise circulaţiei Autostrada 2 (pe tronsonul Lehliu Gară –
Constanţa) şi A4, precum şi 19 sectoare din 15 drumuri naţionale. Circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţii pe 10 linii de cale ferată (Alexandria – Zimnicea, Caracal – Banu Mărăcine, Caracal – Corabia, Ciulniţa – Călăraşi Sud, Făurei – Buzău, Roşiori Est – Turnu Măgurele, Roşiori Nord – Drăgăneşti Olt, Şendreni – Independenţa, SRCF Constanţa şi SRCF Galaţi). De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise.

Noul Parlament trebuie să modifice mai multe articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, după deciziile de neconstituţionalitate date de CCR, cele mai importante fiind cele cu privire la interceptările realizate de SRI în dosarele penale şi la abuzul în serviciu. Mai multe articole din noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Penală ar trebui să fie puse în acord cu deciziile privind excepţii de neconstituţionalitate date de Curtea Constituţională a României (CCR). Cele mai importante decizii date de CCR în 2016 au fost cu privire la interceptările din dosarele penale efectuate de Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi la prevederile referitoare la abuzul în serviciu, pentru care CCR a admis excepţiile de neconstituţionalitate. Parlamentul României este instituţia abilitată să găsească soluţii de aplicare a noilor decizii.

CCR a decis în data de 16 februarie 2016 că sintagma „ori de alte organe abilitate ale statului” din cuprinsul dispoziţiilor art. 142 alin. (1) din noul Cod de Procedură Penală, cu privire la interceptările din dosarele penale, este neconstituţională, însemnând că interceptările efectuate de SRI la cererea procurorilor sunt ilegale. Articolul respectiv arata că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”. În motivarea dată de CCR se arată că SRI nu are atribuţii de cercetare penală şi că în cuprinsul art. 142 alin. (1) organele specializate ale statului în sarcina cărora revin interceptările nu sunt definite nici în mod expres, nici indirect.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a propus, constituirea unui guvern PNL din umbră, care să monitorizeze activitatea Executivului condus de Sorin Grindeanu şi să sancţioneze ”derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu”. Potrivit lui Raeţchi, este nevoie de specialişti cu discursuri aplicate pe domenii care să sancţioneze ”derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu” şi care să urmărească în ce măsură programul de guvernare al PSD este aplicat şi care sunt efectele asupra României.

Alexandru Răzvan Cuc, noul ministru al Transporturilor, va trebui să-şi formeze o echipă managerială deosebit de eficientă, perioada 2017-2020 fiind decisivă pentru infrastructură. Master Planul General de Transport şi fondurile europene dau principalele provocări şi priorităţi ale acestui mandat. Accelerarea absorbţiei de fonduri europene destinate infrastructurii rutiere şi feroviare, privatizarea CFR Marfă, demararea lucrărilor pe autostrada Sibiu-Piteşti şi reabilitarea sistemului feroviar ar fi doar câteva dintre priorităţile pe care ar trebui să le aibă în vedere noul şef de la Transporturi.

Două tinere din localităţi înzăpezite din judeţul Constanţa, au născut la domiciliu, ajutate prin telefon de un medic al Serviciului de Ambulanţă, una dintre ele reuşind să fie transportată la spital, în timp ce pentru a doua se fac în continuare eforturi. O femeie din comuna Independenţa a fost asistată prin telefon de către medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi a adus cu bine pe lume un băieţel. A născut şi o tânără de 19 ani, din satul Orzaru – comuna Comana, asistată de paramedici, dar tot sub asistenţa medicului coordonator al SAJ. Tânăra a fost ulterior trasferată la ambulanţă cu ajutorul şenilatei de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Liderul PNL Raluca Turcan a declarat, că prioritatea PSD este politizarea întregului sistem al Educaţiei, susţinând că şcoala românească nu trebuie să fie atinsă de boala manipulării şi a şantajului politic, ca reacţie la circulara ministrului Educaţiei privind directorii de şcoli. Update: Preşedintele PMP, Traian Băsescu, acuză ”ticăloşia fără limite” a conducerii Ministerului Educaţiei, ca reacţie la circulara ministrului privind directorii de şcoli. PNL a lansat un avertisment către toţi inspectorii generali, respectiv că nota semnată de ministrul Educaţiei şi secretarul de stat este ilegală şi discriminatorie.

Aproape jumătate din locurile de muncă ar putea fi preluate de roboţi, până în 2035 arată publicaţia spaniolă, El Mundo. Iar o companie din Japonia a făcut deja un pas înainte, anunţând că va înlocui funcţionarii cu roboţi. Este vorba despre o companie de asigurări – Fukoku Mutual Life Insurance, care, din această lună, va începe implementarea unei platforme de inteligenţă artificială ce va înlocui activitatea a 34 dintre cei ce lucrează în cadrul companiei. Prin această măsură, firma îşi propune să mărească productivitatea cu 30%, astfel încât să-şi recupereze investiţia în mai puţin de doi ani.

Compania japoneză a explicat că va apela la platforma „IBM Watson Explorer”, prin care se pot înlocui funcţionarii care se ocupă cu scanarea şi citirea documentelor şi registrelor din spitale, dar şi a celor ce stabilesc plăţile şi depistează eventuale fraude. Societatea va cheltui 1,7 milioane de dolari pentru instalarea sistemului, plus 128.000 de dolari anual pentru întreţinere, o investiţie care se aşteaptă să aducă o economie de 1,1 milioane de dolari la fondul de salarii.

Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare la 01 ianuarie 2017, normele de aplicare a legii urmând să fie emise în termen de cel mult 90 de zile, după care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari, din care circa 2.300 de soldaţi şi gradaţi, 400 de subofiţeri şi maiştri militari şi 200 de ofiţeri. Orientarea se face către tineri care nu au formaţie militară anterioară dar care sunt trecuţi printr-un sistem de formare menit să le ofere cunoştinţele necesare pentru a fi apţi să utilizeze tehnica militară prezentă.

48 de trenuri de călători sunt anulate din totalul de 1.300 trenuri care circulă duminică. Circulaţia feroviară este în continuare adaptată condiţiilor meteo nefavorabile pe raza a patru regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime, iar pistele, platformele şi cările de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale.

27 de localităţi din judeţul Constanţa erau, nealimentate total sau parţial cu energie electrică, potrivit unei situaţii transmise de E-Distribuţie Dobrogea. Alimentarea cu energie electrică în mai multe localităţi din judeţul Suceava a fost afectată de viscolul puternic, iar drumul naţional DN 17 a fost închis temporar între Suceava şi Gura Humorului din cauză că vizibilitatea este sub 10 metri.

În judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 7 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 17 linii de medie tensiune parţial şi 118 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 27 localităţi, respectiv Culmea Nouă, Băraganu, Potirniche, Moviliţa, Peştera, Izvoru, Veteranu, Albeşti, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Castelu, Vârtop, Mereni, Ciobaniţa, Osmancea, Independenţa, Fântâna Mare, Cotu Văii, Comana şi Orzaru. În judeţele Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa au fost realimentate toate localităţile.

Circulaţia rutieră pe sensul către Constanţa al Autostrăzii 2 Bucureşti – Constanţa a fost reluată între Capitală şi Lehliu-Gară, pe tronsonul kilometric 12 – 64, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. Premierul Sorin Grindeanu a transmis sâmbătă la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă că le cere celor responsabili să trateze problemele apărute ca şi cum ar fi vorba de membri ai familiei lor.

România ocupă locul 32 în clasamentul preţurilor electronicelor, după state precum Kuweit, Germania şi Kenya, potrivit unui raport realizat de o platformă de comerţ online din America Latină, Linio, care a analizat preţurile a 14 dispozitive din 71 de ţări. Platforma de comerţ online Linio a realizat un clasament în funcţie de suma preţurilor totale ale dispozitivelor tehnologice pentru fiecare ţară. Astfel, este evidenţiată influenţa tarifelor, a taxelor şi a inflaţiei asupra preţurilor electronicelor precum iPhone-uri, telefoane care folosesc Windows ca sistem de operare, tablete, ceasuri şi telefoane inteligente.

În ţările din Orientul Mijlociu se găsesc cele mai ieftine gadgeturi. În ciuda costului ridicat al vieţii, ţările percep taxe pe valoare adăugată (TVA) mici, asupra produselor utilizate de consumatori. În schimb, cele mai scumpe electronice sunt în ţări precum Belarus, unde inflaţia şi restricţiile de import au un impact semnificativ asupra accesului consumatorilor pe piaţă. Cele mai ieftine ţări, în funcţie de preţurile totale ale gadgeturilor sunt Kuweit, Arabia Saudită, Malezia, Canada şi Statele Unite. La polul opus se situează Angola, Brunei, Brazilia, Guatemala şi Singapore.

Un student de 26 de ani, Eugen Merher, a realizat o reclamă emoţionantă pentru compania Adidas, dar aceasta nu i-a luat în considerare efortul. Internetul, pe de altă parte, a fost impresionat de reclamă şi a viralizat-o în câteva zile. Filmuleţul, care are 1 minut şi 40 de secunde, a reuşit să strângă, până acum, peste 5 milioane de vizualizări. Reclma se concentrează pe un bătrânel, fost alergător de maraton, care duce o existenţă monotonă într-un azil de bătrâni. Totul se schimbă în ziua în care îşi găseşte vechea pereche de încălţăminte Adidas şi încearcă să retrăiasacă momentele de glorie din tinereţe şi să îşi recâştige libertatea.

O revoltă a militarilor din Coasta de Fildeş pe tema salariilor s-a extins către capitala comercială Abidjan, unii dintre ei preluând controlul asupra Statului Major al armatei. Aceştia au tras focuri de armă şi au preluat controlul asupra bazei militare situate în districtul Plateau din oraş. Revolta a început vineri, în oraşul Bouake. Aceasta s-a răspândit apoi la mai multe tabere militare din ţară. Ministrul Apărării, Alain-Richard Donwahi, s-a deplasat la Bouake pentru a discuta despre cererile protestatarilor. Un parlamentar a spus că militarii vor un salariu 8.000 de dolari şi o locuinţă fiecare.

Cel puţin 43 de persoane, majoritatea civili, au murit în urma exploziei unei maşini-capcană în oraşul sirian Azaz, situat la frontiera cu Turcia. Şase rebeli se numără printre victime şi alte trupuri, carbonizate, nu au putut fi identificate. Zeci de persoane au fost de asemenea rănite de deflagraţia care s-a produs într-o piaţă din faţa unui tribunal islamic din această localitate, situată în provincia Alep.

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova a scris, într-un articol pentru Fox News, că în timp ce mulţi est-europeni salută promisiunea Administraţiei Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, ei speră că acest lucru nu se va întâmpla cu preţul visului lor de a avea relaţii mai bune cu Occidentul.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 27 sunt rănite, după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident grav în centrul Franţei, în departamentul Saône-et-Loire. Două dintre persoanele rănite în urma accidentului se află în stare gravă la spital. Tragedia a avut loc în jurul orei locale 04:30, în apropiere de viaductul Charolles. Autobuzul, care dispunea de aproximativ 40 de locuri, transporta cetăţeni portughezi spre Elveţia. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a aprobat, planul de a remediere a aproximativ 70.000 de vehicule diesel Volkswagen. Grupul auto german Volkswagen a acceptat, în iunie 2016, să cumpere înapoi de la proprietari 475.000 de vehicule fabricate în intervalul 2009-2015, pentru suma de 10,033 miliarde de dolari, sau să repare maşinile, în cazul în care planul ar fi aprobat de autorităţile de reglementare. Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a aprobat vineri planul de reperare a 70.000 de vehicule diesel Volkswagen Beetle, Golf, Golf SportWagen, Jetta, Passat, toate fabricate în 2015, şi a vehiculelor diesel Audi A3 din acelaşi an.Iniţial, reparaţia va consta în schimbarea softului. În a doua etapă, programată peste un an, Volkswagen va efectua actualizări ale softului, precum şi schimbarea filtrelor de particule şi a catalizatoarelor.

Banca centrală a Chinei a anunţat că va înăspri condiţiile pentru creditori pentru a raporta tranzacţiile transfrontaliere realizate de clienţi ca parte a eforturilor de a reduce spălarea de bani. Banca centrală a Chinei, People’s Bank of China (PBOC), va cere instituţiilor financiare să raporteze orice transfer transfrontalier de peste 28.800 de dolari, începând de la 1 iulie. PBOC susţine că Centrul de Analiză şi Monitorizare Anti-Spălare de Bani (Anti-Money Laundering Monitoring and Analysis Center) va fi notificat asupra depozitelor de bani cash din casă, a retragerilor sau a transferurilor de peste 50.000 de yuani (aproape 7.200 de dolari) sau când băncile au motive să suspecteze tranzacţiile mai mici. Plafonul a fost redus de la 200.000 de yuani (aproape 28.800 de dolari) şi poate fi ajustat dacă este nevoie. Noile reguli au scopul de a preveni spălarea de bani şi terorismul financiar

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, continuă să se opună concluziilor la care au ajuns serviciile secrete americane asupra implicării Rusiei în alegerile din 2016, iar sâmbătă, acesta şi-a apărat vechea credinţă conform căreia relaţia strânsă dintre SUA şi Rusia nu este un ucru nociv, ci chiar benefic pentru SUA. Comentariile lui Trump au fost făcute după ce serviciile secrete americane au realizat un raport de evaluare şi au ajuns la concluzia că guvernul din Rusia a influenţat scrutinul prezidenţial american din 2016, acest lucru ducând la victoria lui Trump.

SPORT

Speculaţiile cu privire la trecerea lui Piotr Celeban de la Slask Wroclaw la FCSB se intensifică, mai ales pentru că fundaşul de 31 de ani intră în ultimele şase luni de contrac cu echipa poloneză. Dorit de Gigi Becali, fotbalistul trebuie să îşi rezolve despărţirea amiabilă de echipa de pe locul 12 din prima liga poloneză, dar trebuie să decidă dacă acceptă să lucreze din nou cu un finanţator de tipul celui pe care l-a avut la FC Vaslui. Sub contract cu echipa lui Adrian Porumboiu între 2012 şi 2014, Celeban nu s-a bucurat de un tratament plăcut în Moldova.

Intrat în ultimele şase luni de contract, George Ţucudean (25 de ani) refuză să se mai întoarcă la Pandurii Târgu Jiu şi a plecat în cantonament alături de CS U Craiova. Fostul atacant de la Steaua şi Dinamo a zburat în Malta alături de lotul antrenat de Gigi Mulţescu şi e aşteptat să semneze cu CS U, imediat după ce-şi va rezolva problemele cu gorjenii. Situaţia financiară catastrofală de la Târgu Jiu face ca cei mai importanţi fotbalişti să plecede la Pandurii. Printre ei se numără şi George Ţucudean, care şi-a depus deja memoriu pentru a deveni fotbalist liber de contract şi şi-a găsit şi echipa alături de care se va bate pentru titlul din Liga 1.

Vârful de 25 de ani s-a îmbarcat în avionul care a dus-o pe CS U Craiova în Malta, în primul cantonament al iernii, iar semnarea contractului depinde doar de momentul în care Ţucudean va „scăpa” de Pandurii, oltenii rezolvând, astfel, una dintre cele mai mari probleme din prima parte a sezonului. Evaluat la 600.000 de euro, Ţucudean a marcat cinci goluri şi a oferit trei pase decisive în cele 16 meciuri jucate pentru Pandurii în acest sezon şi e aproape sigur de postul de titular la Craiova.

Piotr Celeban (31 de ani) este unul dintre cei doi fundaşi centrali pe care Gigi Becali îl ia în calcul pentru întărirea defensivei, dar şansele ca fostul apărător al Vasluiului să revină în România sunt aproape nule. Anul trecut, în momentul în care Reghecampf l-a înlocuit pe Mirel Rădoi pe banca tehnică a vicecampioanei, Piotr Celeban, fundaşul polonezilor de la Slask Wroclaw, a fost trecut instant în capul listei de achiziţii, iar Gigi Becali chiar a apucat să anunţe că s-a înţeles cu fotbalistul de 31 de ani. La acea vreme, conducerea roş-albaştrilor avea impresia că în contractul lui Celeban există o clauză conform căreia poate pleca din postura de jucător liber, dar lucrurile nu au stat chiar aşa, polonezii au cerut 300.000 de euro în schimbul său, iar mutarea a picat.

Sansele ca Celeban să îmbrace tricoul vicecampioanei rămân foarte mici, chiar dacă interesele polonezului în România sunt reprezentate de soţia lui Laurenţiu Reghecampf. Presa poloneză scrie că Celeban e urmărit de mai multe cluburi din Europa, printre care şi Betis Sevilla, iar şansele ca Slask să accepte să se despartă de el sunt infime. Contractul lui Celeban cu fosta adversară a Rapidului din Europa League expiră în iunie 2017, iar apărătorul poate semna cu orice echipă, din vară, dar Becali caută un fundaş care să intre în echipă încă din a doua parte a sezonului actual.

Echipa braziliană Chapecoense şi-a prezentat lotul şi noul staff cu care va aborda viitorul sezon, după accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa 19 fotbalişti din fosta formaţie, antrenorul şi mai mulţi membrii din staff-ul de conducere. Noul antrenor, Vagner Mancini a prezentat în faţa presei noul lot al echipei Chapecoense. Din cei 29 de jucători, atât cât cuprinde noua echipă, 15 au fost transferaţi de la alte formaţii, 10 au fost promovaţi de la juniorii clubului, iar patru jucători au rămas din fosta echipă, trei dintre aceştia sunt supravieţuitorii accidentului de la Medellin şi Neto, cel care a scăpat miraculos şi se afla în perioada de recuperare.

Lista marilor cluburi ale Europei care se interesează de Răzvan Marin cuprinde încă două nume importante, presa din Italia anunţând că tânărul mijlocaş central al Viitorului a intrat pe radarul a două echipe importante din Serie A, Roma şi Juventus. Cu Gică Hagi aflat în Italia pentru a-l urmări la lucru pe Ianis Hagi, presa din Peninsulă a speculat pe seama negocierilor dintre Fiorentina şi Viitorul, cele două părţi fiind aproape să bată palma pentru trei milioane de euro. Acum, însă, jurnaliştii italieni scriu că Juventus şi AS Roma au pus şi ele ochii pe cel mai urmărit tânăr fotbalist al momentului.

Atenţia acordată lui Răzvan Marin s-ar putea traduce prin faptul că mijlocaşul Viitorului face parte din zecile sau sutele de jucători pe care marile echipe le urmăresc în fiecare an, prin intermediul scouterilor, pentru a-şi da seama dacă tinerii jucători pot reprezenta o afacere de succes în care merită investiţi bani. De-a lungul timpului, despre Răzvan Marin s-a scris că este urmărit şi de Napoli, dar şi de Tottenham, mijlocaşul fiind o ţintă declarată şi a finanţatorului Stelei.

Celebrul Yannick Noah a anunţat azi pe pagina sa de twitter, că tatăl său, fostul fotbalist Zacharie Noah (79 de ani), a murit în locuinţa sa din Yaounde. Câştigător al Cupei Franţei cu Sedan, în faţa celor de la Nimes, în 1961, „un fotbalist elegant”, cum îl caracterizează azi Le Figaro, Zacharie a generat una dintre imaginile antologice din tenis. La câteva secunde după ce fiul său, Yannick, se impunea la Roland Garros, în 1983, tatăl său a coborât din tribune, a driblat oamenii de ordine şi a sărit peste balustrada care delimita terenul de tribune. A intrat pe praful cărămiziu şi a plonjat în braţele sale până ca fiul său să ajungă să-l salute pe învinsul Mats Wilander şi pe arbitrul de scaun.

Clubul spaniol Valencia a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, numirea în funcţia de director sportiv a lui Jose Ramon Alexanko, în urma demisiei „irevocabile” a lui Jose Garcia Pitarch. Criza de la Valencia pare fără sfârşit. Conducerea clubului de pe Mestalla a luat o nouă decizie, prin numirea în funcţia de director sportiv a lui Jose Ramon Alexanko, fostul secund de la Barcelona, între 2000 şi 2002 şi antrenor principal în România, la FC Universitatea Craiova (1997-1998) şi la FC Naţional (1998-1999).

Într-o perioadă de transferuri dominată de loviturile date de FCSB, CFR Cluj vrea să ţină steagul sus şi, pe lângă aducerea lui Claudiu Bumba, e aproape de repatrierea lui Ciprian Deac, dublu campion al României cu formaţia din Gruia. Cerinţele lui Vasile Miriuţă pentru conducerea ardelenilor includ aducerea a doi fotbalişti care să ajute CFR-ul în lupta pentru calificarea în play-off: Claudiu Bumba şi Ciprian Deac. Dacă primul e foarte aproape să ajungă la o înţelegere cu Iuliu Mureşan, situaţia celui de-al doilea e ceva mai complicată, dar şi întoarcerea lui Deac în Liga 1 pare foarte posibilă.

Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu se simt excelent în Belgia, la Anderlecht, acolo unde au avut evoluţii notabile, iar în ultimul material postat de pagina de facebook a clubului se poate vedea că starea de spirit în cadrul clubului este excelentă. Alexandru Chipciu este cel care a filmat cum arată o zi din cantonamentul lui Anderlecht, alături de colegii săi, dar şi de celălalt român, Nicolae Stanciu. Chipciu a filmat în timp ce lua masa cu coechipierii săi, una dintre camerele în care sunt cazaţi, dar şi priveliştea de care se bucură fotbaliştii lui Rene Weiler.

Monica Niculescu, locul 38 în clasamentul WTA, a învins-o, scor 6-2, 6-3, pe sârboaica Jelena Jankovic (54 WTA şi fost lider mondial) şi s-a calificat în turul secund al turneului de la Hobart, Australia, desfăşurat pe suprafaţă dură. Partida a durat o oră şi 42 de minute. Favorită numărul trei a turneului de la Hobart, Monica Niculescu a reuşit să câştige pentru prima dată împotriva serviciului în game-ul şase şi şi-a păstrat avantajul până la final. Pentru calificarea în turul secund, Monica Niculescu va fi recompensată cu un cec în valoare de 3.310 dolari şi cu 30 de puncte WTA. În runda următoare, sportiva clasată pe locul 38 în lume va evolua împotriva câştigătoarei dintre Kirsten Flipkens (64 WTA) şi Jaimee Fourlis (423 WTA).

Laura Rus, 29 de ani, atacantul echipei naţionale de fotbal a României, a revenit în Europa şi a ales să semneze cu Sporting de Huelva, prima echipă la care a evoluat în străinătate, acum un deceniu. Laura Rus a fost prezentată de clubul spaniol, alături de alte două achiziţii, Lydia Nayeli Rangel Hernández, 24 de ani, căpitanul naţionalei Mexicului, şi finlandeza Jenny-Julia Danielsson, 22 de ani. În week-end-ul viitor, Laura Rus ar putea debuta pentru noua sa echipă, care se află în acest moment pe locul 8 în clasamentul primei ligi spaniole de fotbal.

Vicecampioana României a ajuns în Antalya, acolo unde va disputa 6 meciuri de pregătire, iar ultimele achiziţii ale echipei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, Denis Alibec şi Harlem Gnohere, fac parte din lotul deplasat în Turcia. Mijlocaşul Sulley Muniru are speranţe mari pentru acest an, în care îşi doreşte să câştige titlul cu Steaua şi să joace în grupele Ligii Campionilor. În cantonamentul din Antalya, FC Steaua Bucureşti va disputa şase partide amicale, cele mai puternice fiind întâlnirile cu Terek Grozny şi Hajduk Split. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va susţine câte două antrenamente pe zi, iar noul preparator fizic Marian Lupu trebuie va avea un rol esenţial în acest prim cantonament.

Irina Begu, locul 29 mondial, a pierdut, scor 1-6, 4-6, în faţa Svetlanei Kuzneţova, numărul 9 mondial şi a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Sydney, dotat cu premii de 776.000 de dolari. Partida a durat o oră şi 16 minute. Svetlana Kuzeţova, campioană en-titre la Sydney. Pentru participarea pe tabloul principal al turneului de la Sydney, Irina Begu va primi 5.970 de dolari şi un punct WTA.

Arsenal Londra a câştigat, scor 2-1, meciul disputat în deplasare cu Preston şi a obţinut calificarea în 16-imile Cupei Angliei. Golurile partidei au fost înscrise de către Callum Robinson, care a deschis scorul în minutul 7 pentru Preston, respectiv Aaron Ramsey, în minutul 46, şi Olivier Giroud, în minutul 89, pentru Arsenal. Este a patra victorie obţinută de formaţia antrenată de Arsene Wenger în ultimele şapte partide disputate în toate competiile. În turul patru al Cupei Angliei s-au mai calificat echipele Manchester City, Manchester United, Accrington, Rochdale, Brentford, Brighton, Leicester, Huddersfield, Hull, Millwall, Blackburn, Oxford United, Wolverhampton, Watford, Derby, Wigan Athletic şi Wycombe.

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, ocupantul locului doi în clasamentul ATP, a câştigat, scor 6-3, 5-7, 6-4, meciul disputat cu britanicul Andy Murray, liderul mondial, în finala turneului de la Doha (Qatar), competiţie dotată cu premii în valoare totală de 1,237,190 de dolari. Partida dintre cei doi sportivi a durat două ore şi 55 de minute. Primul set a fost echilibrat, cei doi tenismeni nefăcând nicio greşeală la serviciu până în game-ul opt, când Novak Djokovic a reuşit să câştige pe serviciul lui Murray, apoi a urmat la serviciu, pe care l-a şi adjudecat şi a câştigat primul set, scor 6-3, în 49 de minute.

Actul secund a început la fel de echilibrat, iar greşeala pe serviciu a venit în game-ul cu numărul şapte, când Djokovic a preluat conducerea, 4-3. Liderul mondial a egalat, însă, situaţia pe tabelă în game-ul zece, la 5-5, iar apoi a reuşit să câştige setul secund, scor 7-5, într-o oră şi 15 minute. Setul decisiv i-a revenit lui Djokovic, scor 6-4, după ce sârbul s-a impus din nou pe serviciul adversarului, din nou în game-ul şapte, şi nu şi-a mai cedat avantajul până la final. Decisivul s-a încheiat în 51 de minute. Este al doilea titlu consecutiv câştigat de Djokovic la Doha, după ce, în 2016, tot el a câştigat întrecerea qatareză.

PROGNOZA METEO
8 Ianuarie 2017

Vremea se va menține geroasã, atât ziua cât și noaptea, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -17 și -9 grade, iar cele minime se vor încadra între -22 și -12 grade. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ninge în cea mai mare parte a țãrii. Ninsorile vor fi moderate cantitativ în Moldova și local în Transilvania și zona de munte, iar în rest vor fi în general slabe. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar și în Moldova și în cea mai mare parte a Dobrogei, viscolind și spulberând zãpada. Unele intensificãri ale vântului vor fi și în sudul Banatului și în vestul și sudul Olteniei. Izolat, noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Bucuresti

Vremea se va menține geroasã, atât ziua cât și noaptea. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -13 grade, iar cea minimã va fi de -17…-15 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *