Stiri pe scurt 8 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 8 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  8  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru data de 8 aprilie. In anul 1911, s-a nascut Emil Cioran, filozoful si scriitorul român, stabilit în Franta, unde a trait pâna la moarte fara sa ceara cetatenia franceza. Operele sale ale au fost scrise majoritar în limba franceza. A murit la Paris în 1995. In anul 1971, Ziua Internationala a Romilor, aleasa cu ocazia primului Congres International al Romilor de la Londra din 1971, tot atunci, au fost adoptate si doua simboluri ale natiunii rome: steagul romilor si imnul international al romilor „Gelem, gelem”.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Mircea Albulescu s-a stins din viata la Spitalul Floreasca din Capitala. Avea 81 de ani si suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, în urma cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operatii de bypass la inima. Trupul neînsufletit al actorului Mircea Albulescu va fi depus, sâmbata, în foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti între orele 10:00-13:00, apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea, iar duminica va avea loc înmormântarea, la ora 14:00. Marele actor avea grad de comandor si va fi înmormântat cu onoruri militare.

Într-o emisiune de televiziune marele actor marturisea: „Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a încetat din viata acum câtiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casa, ma cearta adesea, ca sunt dezordonat, ca de ce pun aia colo sau dincolo. Poate ca e tot mai prezenta pentru ca ma apropii si eu de lumea de dincolo, de lumea ei”, adaugând „e bine în viata asta, ca actor, sa dispari când trebuie, cât esti pe val”. A jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti si a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care îl considera cea mai prodigioasa dintre activitatile sale artistice si care a constituit si subiectul tezei sale de doctorat.

Liviu Dragnea s-a prezentat la Înalta Curte de Casatie si Justitie acolo unde se judeca ultimul termen în dosarul Referendumului, la intrare declarând ca este nevinovat si ca nu se gândeste la o condamnare cu executare a sentintei. Procurorii DNA cer pedeapsa cu executare pentru Liviu Dragnea. Întrebat ce decizie va lua în plan politic daca se va mentine condamnarea din prima instanta, adica un an de închisoare cu suspendare, Dragnea a spus doar „va promit ca dupa sentinta vom discuta”.

Botezat Thales Digital Sky, noul sistem multimedia va oferi fiecarui pasager al zborurilor de linie propriul ecran interactiv, suficient de mare pentru a putea urmari confortabil filmele preferate, sau pentru a citi reviste în format electronic. Ecranul cu diagonala 21.3” este rotit în pozitie verticala pentru a încapea pe spatarul scaunului din fata, folosind la maximum spatiul disponibil pentru instalare. Desigur, în acest mod nu se va putea urmari continut video în cele mai bune conditii cu putinta, însa paginile web si prezentarile cu obiective de vizitat în destinatia de vacanta vor fi mult mai usor de parcurs decât pe ecranul înghesuit oferit pe dispozitivele actuale.

Producatorul nu a detaliat specificatiile exacte si nici care ar putea fi companiile aeriene interesate de adoptarea noului sistem multimedia. Cert este ca un eventual upgrade adus avioanelor existente poate fi destul de costisitor, pe lânga modificarea scaunelor fiind necesara o serie întreaga de ajustari la nivelul instalatiei electrice si teste complexe care sa ateste ca modificarile facute nu prezinta risc pentru siguranta zborurilor.

UNICEF si Ministerul Sanatatii au lansat, campania „Chiar si o data e prea mult”, care are rolul de a atrage atentia adolescentilor asupra unor consecinte imediate ale consumului de alcool. Campania de prevenire a fost lansata în parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Institutul National de Sanatate Publica si Consiliul National al Elevilor. Campania are doua componente, una nationala care este lansata saptamâna aceasta si care include spoturi de radio, de tv si postere, si o componenta de interventie locala, care se va demara abia din luna mai, si care presupune comunicarea interpersonala.

Microbiologii de la Insitutul de Securitate Globala a Alimentatiei, alaturi de specialistii Scolii de Stiinte Biologice a Queen’s University Belfast, sustin ca au obtinut dovezi privind ruta urmata de Hannibal prin Muntii Alpi, în urma cu circa 2200 de ani, pentru a ajunge în Italia. Este pentru prima data când sunt identificate dovezi arheologice privind traseul pe care l-au urmat trupele cartagineze în Muntii Alpi. Pâna acum, traseul a fost doar speculat de catre istorici, însa nu au fost gasite indicii care sa le sustina ipotezele. De mai bine de 2000 de ani, cercetatorii au propus diferite rute pe care Hannibal le-ar fi putut urma în drumul sau spre Roma. Toate aceste ipoteze au fost, pâna recent, pur speculative, deoarece nu au fost identificate dovezi arheologice care le-ar fi putut demonstra autenticitatea.

Daca Marea Britanie decide sa paraseasca Uniunea Europeana, o parte din piata de creditare ar putea sa plece împreuna cu ea, iar bancile europene s-ar putea vedea în ipostaza de a înlocui titluri de valoare de 108 miliarde de euro. Creditorii din UE care au cumparat obligatiuni sustinute de ipotecile din Marea Britanie, împrumuturi bancare si datorii pe carduri de credit, s-ar putea vedea prinsi fara voie în lupta „Brexitului”, pentru ca banii pe care trebuie sa îi primeasca ar putea brusc sa nu mai fie o prioritate.

La doua luni dupa ce a anuntat ca va face publice toate numele românilor care au datorii la stat mai mari de 100 de lei, Fiscul si-a dat seama ca notificarea acestora ar costa prea mult. Astfel, potrivit unui anunt al ANAF, plafonul a fost majorat de 15 ori. Astfel, pe lista neagra a Fiscului vor aparea, la 30 aprilie, doar românii care au datorii de 1.500 de lei. ANAF a modificat plafoanele pentru datoriile la stat care vor fi publicate cu nume, prenume si domiciliu fiscal pe pagina de internet a institutiei la 20 aprilie.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a început efectuarea platilor finale catre fermieri pentru cererile de plata din Campania 2015, suma totala ridicându-se la 300 milioane euro. Din totalul de 536.160 de cereri unice, APIA va achita vineri prima transa, de 13,6 milioane euro, catre fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal.

Schemele care se autorizeaza la plata sunt schema de plata unica pe suprafata în cuantum de 79,73 euro/ha, plata redistributiva, plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha, plata pentru micii fermieri care au pâna la 7 ha în cuantum de maxim 1250 euro si ANT 1 (Schema de ajutoare nationale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplata de productie) în cuantum de 19,19 euro/ha. Platile se efectueaza în lei, la cursul de schimb stabilit de catre Banca Centrala Europeana în data de 30 septembrie 2015 respectiv 4,4176 lei pentru un euro.

ANAF a majorat cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe pagina de internet a institutiei în 30 aprilie, pentru persoane fizice plafonul fiind ridicat la 1500 lei, de la 100 lei cât fusese stabilit anterior. În cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligatii fiscale restante aferente activitatilor economice desfasurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilita la 10.000 lei.

Mai multi pompieri, voluntari si padurari încearca sa stinga, de 17 ore, un incendiu de vegetatie si resturi forestiere, izbucnit în zona Runcu Toplitei din judetul Harghita, în conditiile în care terenul este accidentat, iar caile de acces nu sunt practicabile pentru autospeciala cu apa. Un echipaj a fost trimis în zona Runcu Toplitei de joi seara, însa interventia a fost îngreunata de terenul accidentat, caile fiind nepracticabile pentru autospeciala cu apa. Vineri, la locul incendiului a fost dusa o masina de teren de la Gheorgheni, cu aproximativ 200 de litri de apa, iar pompierii, voluntarii si padurarii încearca sa lichideze incendiul. Flacarile au cuprins o suprafata de aproximativ doua hectare, pe care se afla 20- 30 de radacini de arbori si resturi de exploatare.

Patriarhia Româna sustine ca „optiunea politica a preotului va fi exprimata doar prin votul personal secret”, iar cei „care se implica în politica în calitate de membru sau de candidat al unui partid încalca legamântul depus la hirotonie”. Biserica Ortodoxa Româna doreste sa faca „cât mai clara atitudinea Bisericii fata de viata politica si campaniile electorale”. Patriarhia Româna subliniaza faptul ca „arhiereului, preotului, diaconului, monahului si monahiei din Biserica Ortodoxa Româna le este interzis sa faca politica partinica, sa fie membri ai unui partid politic, sa candideze la alegerile parlamentare sau locale, sa participe la campanii electorale si sa ocupe functii de demnitar/ înalt functionar public la nivel central sau local”.

Un TIR încarcat cu ciment s-a rasturnat, pe soseaua de legatura dintre A4 si DN 3, la iesire din Constanta spre Valu lui Traian, iar soferul, în vârsta de 63 de ani, a murit strivit în cabina. Accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei manevre gresite a soferului. Autotrenul s-a rasturnat în timp ce se deplasa pe soseaua de legatura dintre DN 3 si Autostrada A4, iar soferul a ramas încarcerat în cabina. Camionul transporta ciment, iar cabina a fost distrusa sub greutatea încarcaturii.

Patronii Clubului Colectiv, Paul Gancea si Costin Mincu, dar si cei ai firmei de la care au provenit artificiile, Daniela Nita si Viorel Zaharia, au ajuns la sediul Parchetului General unde procurorii le aduc la cunostinta faptul ca s-au extins acuzatiile în cazul lor. In cazul lui Gancea Mincu si a Danielei Nita, procurorii vor extinde acuzatiile la noi presupuse fapte de vatamare corporala si la încalcarea legistiei privind legislatia muncii, în cazul lui Viorel Zaharia au extins acuzatiile la alte noi presupuse fapte de vatamare corporala. În cazul lui Alin Anastasescu si a lui Cosmin Nita, care sunt asteptati sa ajunga si ei la Parchetul General, procurtorii vor extinde acuzatiile la noi presupuse fapte de vatamare corporala si la încalcarea legistiei privind legislatia muncii. Noile acuzatii au la baza noi plângeri din partea victimelor precum si un raport al Inspectoratului Teritorial de Munca.

Un avion militar a aterizat de urgenta, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, dupa ce pilotul a semnalat existenta fumului în cabina, dar reprezentantii aeroportului si pompierii spun ca situatia este sub control, fara sa se înregistreze victime sau pagube materiale. Aeronava venea dinspre Irak si se îndrepta catre o baza din Germania, avea la bord 39 de persoane si se pare ca transporta echipament militar. Aeronava va fi supusa unor verificari de specialitate si, daca nu va fi gasita nicio problema, va putea sa-si continue drumul catre Germania.

Recunoscut pentru interpretarea personajului Captain America, Chris Evans spera ca într-o zi sa schimbe lumea si sa faca o diferenta, intrând pe scena politica. Totusi, pentru moment, actorul în vârsta de 34 de ani se concentreaza pe regizarea filmelor. Deja a avut parte de prima experienta în spatele camerelor de filmat, când a ajutat la regizarea filmului „Before We Go”. În ceea ce priveste viata profesionala, Chris Evans s-a remarcat în trecut cu roluri precum cele interpretate în filmele din seria „Cei patru fantastici”, „Testoasele Ninja”, „Care-i numarul tau?” si doua francize de succes inspirate din universul benzilor desenate Marvel – „Capitanul America/ Captain America” si „Razbunatorii/ The Avengers”.

Cântareata în vârsta de 49 de ani le-a spus fanilor ca va amâna turneul mondial „Unbreakable” pentru a-si întemeia o familie alaturi de sotul ei Wissam Al Mana, dupa ce luna trecuta a anulat etapa europeana a turneului, iar anul trecut a amânat 29 de concerte din SUA.

Vitamina D este utila în prevenirea bolilor de inima, dar ajuta si persoanele care sufera de o afectiune a inimi, arata un studiu recent, suplimentul îmbunatatind considerabil capacitatea inimii de a pompa sânge în organism. În cadrul studiului, vitamina D a fost administrata unui numar de 163 de voluntari cu insuficienta cardiaca, vârsta medie a acestora fiind de 70 de ani. Vitamina D este vitala pentru sanatatea oaselor si a dintilor si poate avea beneficii importante de sanatate. Desi subiectii aveau obiceiul de a petrece timp în aer liber, aveau un nivel scazut de vitamina D chiar si în timpul lunilor de vara.

Fostul presedinte cubanez, Fidel Castro, în vârsta de 89 de ani, a avut o aparitie rara în public joi, vizitând o scoala din Havana pentru a marca ziua de nastere a cumnatei sale, Vilma Espin, eroina în timpul administratiei Fulgencio Batista. Televiziunea cubaneza de stat a difuzat imagini cu Fidel Castro, discutând cu elevii si profesorii scolii denumita în onoarea Vilmei Espin, care a decedat în 2007, la vârsta de 77 de ani. Castro a predat conducerea statului fratelui sau mai mic în 2008, din cauza unei probleme grave de sanatate.

Parlamentul turc a aprobat, un acord privind repatrierea imigrantilor pakistanezi, acestia fiind printre primii imigranti trimisi înapoi în Turcia din Grecia în baza acordului UE-Turcia. Imigrantii pakistanezi sunt printre primii trimisi înapoi în Turcia din Grecia în seria de expulzari care a început luni, în baza acordului UE-Turcia stabilit pe 18 martie, în vederea reducerii numarului de imigranti din Europa.

Doua britanice în vârsta de 15 ani au fost condamnate la închisoare pe viata dupa ce au omorât în bataie o femeie de 39 de ani care era în stare de ebrietate. Angela Wrighton a fost batuta timp de cinci ore, în decembrie 2014, în apartementul ei din Hartlepool, în Marea Britanie. Femeia, aflata în stare de ebrietate, a fost practic torturata pâna la moarte de doua fete care la acea vreme aveau 14 ani. Victima, o femeie alcoolica ce cântarea doar 40 de kilograme, a primit peste 100 de lovituri cu o bâta, dintre care 80 în zona capului. Tribunalul din orasul britanic Leeds a dispus condamnarea celor doua adolescente la închisoare pe viata. Autoarele crimei vor putea face solicitari de eliberare abia dupa ispasirea a câte 15 ani de închisoare.

Politia germana a arestat doi barbati, în landul Bavaria, sudul Germaniei, pentru presupuse legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic si pentru planuirea „unui act serios de violenta”. Politia i-a arestat pe cei doi barbati, un irakian de 46 de ani si un nigerian de 29 de ani, dupa ce a fost informata de serviciile secrete ca suspectii ar fost în contact cu membri ai retelei teroriste Stat Islamic. Unul dintre ei este detinut la Munchen si celalalt la Furstenfeldbruck. Politistii bavarezi nu au descoperit materiale suspecte în posesia celor doi barbati, dar ancheta nu este încheiata. Politia a precizat ca va oferi informatii suplimentare despre caz.

Un vas cu 45 de imigranti la bord a plecat, de pe insula greaca Lesbos spre Turcia, fiind al doilea transport de acest tip de la intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia stabilit în vederea reducerii numarului de extracomunitari din Europa. Un al doilea vas care sa transporte un grup si mai mare de imigranti era programat sa plece de pe insula, mai târziu. Cei aflati la bordul vasului sunt din Pakistan. Primul grup de 202 imigranti care au fost trimisi înapoi în Turcia în baza acordului încheiat pe 18 martie cu UE a plecat luni, fiind vorba despre imigranti din Pakistan si Afganistan, din insulele Lesbos si Chios.

Cel putin sase militari si un civil au murit si alte 15 persoane au fost ranite,în peninsula Sinai, nordul Egiptului, în doua atacuri cu dispozitive-capcana. Mai multe dispozitive explozive au fost plasate pe drumuri în orasele Rafah si Sheikh Zuwayed, fiind detonate în momentul în care masinile au trecut prin respectivele zone, sustin surse din securitate, citate de Reuters. Armata egipteana nu a prezentat o declaratie oficiala în acest caz. Mai multe atacuri în zona au fost revendicate de filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic.

Persoanele implicate în activitati teroriste si-ar putea pierde cetatenia australiana, a declarat ministrul australian al Imigratiei, Peter Dutton, în încercarea guvernului de a reduce numarul de simpatizanti ai gruparilor teroriste în tara. Persoanele vizate sunt cele cu dubla cetatenie, implicate în activitati teroriste, care fac parte dintr-o organizatie interzisa sau sunt condamnate pentru activitati teroriste. Australia a marit nivelul de alerta în privinta unor posibile atacuri ale militantilor radicalizati din tara, într-un numar din ce în ce mai mare. Aproximativ 200 de persoane din Australia sunt monitorizate, indicând o amenintare la adresa securitatii nationale, iar circa 100 au plecat din tara în Siria pentru a lupta alaturi de organizatii teroriste precum Stat Islamic.

Un suspect aflat în arest preventiv în Belgia, din noiembrie anul trecut, în cazul atentatelor teroriste din Paris va fi eliberat în cursul zilei de vineri, dupa ce procurorii belgieni nu i-au mai prelungit mandatul de arestare preventiva. Camera de consiliu din Bruxelles nu a mai prelungit mandatul de arestare preventiva în cazul lui Abdeilah Chouaa, un belgian în vârsta de 35 de ani, care a fost privat de libertate de pe 25 noiembrie 2015, în cadrul anchetei referitoare la atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie. Parchetul federal a anuntat ca a decis sa nu faca recurs în cazul acestei hotarâri, astfel ca Chouaa va fi pus în libertate în cursul zilei de vineri, în conditii stricte.

Planul impus de Comisia Europeana privind distribuirea imigrantilor pe baza cotelor obligatorii trebuie blocat, pentru ca este un atac deschis la adresa suveranitatii nationale. Viktor Orban a adaugat ca doreste sa formeze o alianta cu mai multe tari europene în aceasta privinta si ca în perioada urmatoare va calatorii mult pentru a-i convinge pe sefii de stat sa i se alature.

SPORT

Massimo Pedrazzini a declarat ca el si Mirel Radoi si-au propus sa-l aduca pe Alibec la Steaua în vara trecuta, dar atacantul a ramas la Astra pentru ca cele doua parti nu s-au înteles în privinta sumei de transfer. Tehnicianul italian a mai precizat ca Alibec a fost apreciat la Inter Milano fiind comparat cu celebrul Christian „Bobo” Vieri. Alibec s-a aflat în curtea lui Inter în perioada 2009-2014, dar a jucat doar doua partide pentru echipa de seniori a clubului italian. Atacantul ajuns acum la 25 de ani a fost împrumutat de italieni la Mechelen, Viitorul si Bologna, iar în 2014 a fost achizitionat de Astra.

Turneul Nastase – Tiriac Trophy, de categorie ATP 250, nu va putea fi gazduit de arena centrala de la Complexul BNR, astfel ca organizatorii au transformat un teren secundar, pe care sa se joace meciurile importante. Vechiului Teren 1 i-a fost amplasata o tribuna suplimentara ce a primit avizul ISU, spre deosebire de traditionala arena principala care ar avea risc de prabusire. Astfel, terenul central al turneului desfasurat în perioada 16-24 aprilie este unul inedit, încropit ad-hoc de oficialii de la Bucuresti. Scaunele turneului au devenit albastre, dupa ce la editiile trecute aveau culoarea verde. Terenul central are doua tribune, fara peluze, si o capacitate de 2.000 de locuri.

HCM Baia Mare sustine la sfârsitul acestei saptamâni (duminica, ora 20:00) ultimul meci mare, cel putin în aceasta perioada, partida retur cu Buducnost în sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Un fel de a spune „meci mare” având în vedere renumele adversarei si nivelul la care se desfasoara, întrucât fosta campioana a României a capitulat! Antrenorul Aurelian Rosca a plecat vineri dimineata la Podgorica cu numai 11 handbaliste. Iar cei aproximativ 1.000 de kilometri sunt parcursi cu autocarul, un drum Baia Mare – Podgorica nefiind departe ca distanta de unul între Bucuresti si Viena.

Astra e lider în Liga 1 (36 de puncte), cu un punct mai mult decât Steaua, însa clasamentul poate suferi modificari dupa etapa a sasea. Giurgiuvenii merg la Ovidiu pentru a juca în compania celor de la Viitorul, în timp ce Steaua primeste vizita lui Dinamo. Florin Tanase, unul dintre cei mai buni jucatori din echipa lui Hagi, a declarat înaintea confruntarii ca el si coechipierii sai vor face tot posibilul pentru a câstiga meciul si pentru a o încurca pe Astra. Replica lui Sumudica nu s-a lasat prea mult asteptata.

Meciul revansa dintre Tyson Fury si Vladimir Klitschko se va disputa pe 9 iulie, la Manchester, a scris pe Twitter Peter Fury, unchiul si antrenorul sportivului britanic. Vestea fost anuntata vineri de catre Peter Fury pe contul sau de Twitter, urmând ca anuntul official al meciului revansasa fie facut pe parcursul zilei. Nascut la Manchester, Tyson Fury,în vârsta de 27 de ani l-a învins pe sportivul ucrainean, Vladimir Klitschko,40 de ani, în noiembrie într-o gala desfasurata în orasul german Dusseldorf. A fost meciul care a reunit centurile WBA, IBF si WBO si totodata meciul în Fury a devenit al 5-lea boxer britanic campion la categoria grea.

În conditiile în care HCM Baia Mare pare victima sigura pentru Buducnost Podgorica, sansele handbalului românesc de a avea în premiera o echipa în turneul Final 4 al Ligii Campionilor sunt legate de CSM Bucuresti. Formatia pregatita de Kim Rassmusen porneste de la 26-25 returul cu Rostov din sferturile de finala ale competitiei si are câteva argumente care îi permit sa spere la o calificare. În primul rând, dispune de un lot mai experimentat la acest nivel.

Rostov si CSM Bucuresti au fost debutante la începutul acestui sezon în Liga Campionilor, astfel ca una dintre cele doua grupari va avea un parcurs pâna la capat înca de la prima încercare. Fara îndoiala ca nici Rostov, nici CSMB n-ar fi ajuns în situatia de a disputa un meci decisiv pentru calificarea în Final 4 daca nu si-ar fi „garnisit” loturile cu handbaliste de top. Formatiile reprezinta niste noutati pentru lumea handbalului european la acest nivel, dar multe jucatoare din cele doua tabere nu sunt straine deloc de astfel de performante. Analizând loturile CSMB si Rostov înaintea partidei retur din Rusia se poate constata faptul ca reprezentanta României are un lot mai experimentat.

Legendarul atacant va îmbraca tricoul galacticilor de la Real Madrid, într-un meci caritabil organizat în memoria lui Johan Cruyff. Raul se întoarce în capitala Spaniei pentru a juca în amicalul Real Madrid – Ajax Amesterdam, meci organizat în memoria lui Johan Cruyff. Partida va avea loc pe data de 5 iunie, cu ocazia celei de-a saptea editii a turneului „Corazon Classic”. Vestea ca Raul va îmbraca din nou tricoul celor de la Real Madrid a fost confirmata si de agentul sau, Gines Carvajal. Raul se va întoarce acasa dupa trei ani. În 2013, Raul a jucat o repriza pentru Al Sadd si una pentru Real Madrid la Trofeul Santiago Bernabeu.

Daniel Fonseca, fost international urugayan, în prezent agent FIFA, a lansat un atac dur la adresa fotbalistului echipei FC Barcelona, Luis Suarez, despre care a spus ca are probleme psihice si ca îi datoreaza un procent din transferul de la Nacional Montevideo la Groningen în 2006. Totul a plecat de la declaratia lui Suarez, care a spus despre fostul sau impresar ca îi este dator cu 200 000 de euro. Replica lui Fonseca a venit imediat, la un post de radio din Uruguay.

Simona Halep (6 WTA), cea mai buna jucatoare de tenis a României, asteapta cu nerabdare barajul din Fed Cup contra Germaniei, pe care tricolorele îl vor disputa în perioada 16-17 aprilie la Cluj-Napoca. Simona a pus la punct toate detaliile înaintea marelui meci, pregatindu-si echipamentul personalizat la initiativa sponsorului tehnic al jucatoarei, Adidas. Simona a participat la o sesiune foto în acest sens, la Stejarii Country Club, pozând în costumatia tricolora pe care o va îmbraca împotriva Angeliqai Kerber (2 WTA) si compania.

Echipamentul Simonei pentru meciul ce conteza pentru mentinerea în Grupa Mondiala este aproape identic cu cel pe care sportiva l-a îmbracat în precedenta întâlnire de Fed Cup, contra Cehiei (scor 2-3, la Cluj). Diferenta este aceea ca fustitia Simonei are acum dungi rosii si galbene, fata de o culoare complet albastra adoptata la meciul din februarie. Simona si-a exprimat nerabdarea de a juca din nou în fata propriilor fani în Sala Polivalenta din Cluj, postând fotografia cu echipamentul de joc pe pagina personala de Facebook. Numarul 6 WTA a scris si mesajul: „AMR 7. Hai, România”!

Tatal fotbalistului James Rodriguez a declarat, ca numirea lui Zinedine Zidane ca antrenor al echipei Real Madrid a fost de rau augur pentru fiul sau, întrucât columbianul a fost folosit destul de rar de catre madrileni. Wilson Rodriguez crede ca legendarul fotbalist Zinedine Zidane are un efect negativ asupra carierei fiului sau. Zidane a fost numit antrenor al lui Real Madrid în ianuarie, în locul lui Rafa Benitez. James Rodriguez (24 de ani) a jucat foarte bine în sezonul trecut pentru Real Madrid, dupa transferul de AS Monaco pentru 60 de milioane de lire sterline, marcând 13 goluri în campionat, sub conducerea antrenorului Carlo Ancelotti. O serie de accidentari i-au limitat aparitiile lui James în acest sezon, în care a bifat doar 23 aparitii neconvingatoare (6 goluri, 6 pase de gol).

Massimo Pedrazzini a povestit ce s-a întâmplat de fapt atunci când scouterii lui AC Milan au venit în România. Fostul antrenor al Stelei a declarat ca un scouter al clubului italian a venit în tara noastra pentru a monitoriza mai multi tineri jucatori. Trimisul clubului italian a remarcat trei jucatori de la Dinamo, însa drumul pâna la un eventual transfer este destul de mare. Pedrazzini a specificat ca italienii se afla deocamdata în faza de documentare, aduna informatii despre fotbalistii promitatori din România pentru a putea lua o decizie în cunostinta de cauza atunci când demareaza negocierile pentru un transfer.

Irina Begu (România, 34 WTA) a reusit o victorie senzationala în turneul Premier de la Charleston (SUA), calificându-se în „sferturi” dupa 1-6, 6-2, 7-6(4) cu Monica Puig (Puerto Rico, 62 WTA). Partida din „optimile” turneului desfasurat pe zgura verde si dotat cu 687.000 de dolari a fost una dramatica, pe care Irina a câstigat-o dupa ce adversara sa a servit în doua rânduri pentru calificare.

Dupa ce la turneul precedent, Miami Open, a revenit în fata Sabinei Lisicki (Germania, 51 WTA) de la 0-5 în setul trei, scor final 6-4, 1-6, 7-6(2), românca obtine o noua victorie memorabila! Irina Begu demonstreaza înca o data ca are un mental de fier si câstiga al treilea tie-break decisiv în 2016, din tot atâtea jucate, calificându-se în primul sfert de finala din acest sezon. Bucuresteanca revine de la 1-6 si merge mai departe la Charleston dupa ce salveaza si o minge de meci, urmând ca vineri seara, de la ora 20:00, sa se dueleze cu favorita principala Angelique Kerber (Germania, 2 WTA) pentru un loc în careul de asi.

Zlatan Ibrahimovic nu va mai continua la PSG din sezonul urmator. Starul suedez a anuntat deja ca se desparte de gruparea din Ligue 1, chiar daca seicii care patroneaza clubul francez fac toate eforturile pentru o prelungire a contractului. Ajuns la 34 de ani, Ibrahimovic nu duce lipsa de oferte, iar Manchester United este una dintre echipele importante care si-au manifestat interesul pentru aducerea lui Zlatan. United este un club puternic din punct de vedere financiar si si-ar putea permite aducerea unui jucator de top, însa exista un singur impediment: Louis van Gaal. Ibrahimovic nu va acceptat niciodata o oferta venita de pe Old Trafford atât timp cât tehnicianul olandez va fi pe banca „Diavolilor”. Astfel, înainte de a demara negocierile cu Ibrahimovic, United trebuie sa numeasca alt antrenor.

Mircea Lucescu a luat o optiune serioasa în perspectiva calificarii în semifinalele Europa League dupa ce Sahtior a câstigat cu 2-1 prima mansa a confruntarii cu Sporting Braga. În ciuda victoriei obtinuta în deplasare, antrenorul gruparii din Ucraina spune ca Sahtior nu este deocamdata calificata, iar returul va fi unul extrem de disputat. Rakitsky a deschis scorul în meciul cu Braga, cu un minut înainte de finalul primei reprize, iar Ferreyra a majorat scorul pentru Sahtior în minutul 75. Eduardo a marcat pentru portughezi, în minutul 89. Acest succes reprezinta a patra victorie a echipei lui Lucescu în fazele eliminatorii ale Europa League în acest sezon. Daca va trece de Braga, Mircea Lucescu se va califica în cea de-a treia semifinala europeana din cariera.

Transferul jucatorului în vârsta de 18 ani se va realiza doar daca Jose Mourinho va ajunge pe banca echipei Manchester United din sezonul viitor. Atât Mourinho cât si Sanches sunt impresariati de acelasi agent FIFA, Jorge Mendez. Presa din Anglia a scris ca portughezul Jose Mourinho ar fi semnat deja un precontract cu Manchester United si la 1 iunie ar urma sa fie si prezentat oficial. Fostul antrenor al lui Chelsea le-a transmis deja sefilor de pe Old Trafford o lista cu jucatorii pe care si-i doreste în sezonul viitor, iar Renato Sanches este unul dintre ei.

Fortele speciale din Brazilia au demarat, o serie de exercitii de securitate înainte de Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, în conditiile în care exista întârzieri în privinta construirii arenelor sportive. Autoritatile braziliene au ridicat riscul de securitate în urma atentatelor teroriste din Bruxelles. Guillermo Colombo, comandantul fortelor speciale din Brazilia, a declarat ca va fi creat un grup de lucru pentru a centraliza informatii privind securitatea spectatorilor pe arenele sportive. Operatiunea de securitate din Brazilia, intitulata „Sugar Loaf”, inmplica o serie de exercitii în zonele în care se vor desfasura evenimente sportive la Jocurile Olimpice de la Rio.

Echipa nationala de polo a României a remizat, joi seara, cu formatia Rusiei, scor 8-8, la Trieste, Italia, în ultimul meci din grupa A a turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, din 2016, si s-a calificat în sferturile de finala ale competitiei preolimpice. Dimitri Goanta a fost cel mai bun marcator pentru România, cu 3 reusite. Tiberiu Negrean a înscris doua goluri, iar Cosmin Radu, Mihnea Gheorghe si Daniel Teohari si-au trecut si ei numele pe tabela.

Echipa României: Dragos Stoenescu, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Nicolae Oanta, Andrei Busila, Daniel Teohari, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanta, Roland Szabo, Alexandru Ghiban, Alex Popoviciu, Marius Tic. Antrenor: Dejan Stanojevic. Echipa nationala de polo a României face parte din grupa A de calificare, alaturi de Rusia, Canada, Franta, Ungaria si Slovacia. Românii au încheiat grupa pe locul 4, cu 4 puncte, si s-au calificat în ultimul act premergator Jocurilor Olimpice, sferturile de finala ale turneului preolimpic. În sferturi s-au mai calificat Ungaria (9 puncte), Canada (8) si Franta (6). Rusia încheie pe locul 5 (3 puncte) si Slovacia pe 6 (0).

PROGNOZA METEO
8 Aprilie 2016

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, deși valorile termice diurne vor fi în general în scãdere fațã de ziua precedentã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, mai scãzute pe litoral, spre 13…14 grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 14 grade. Înnorãrile se vor accentua treptat în jumãtatea de vest a țãrii, unde, cu precãdere seara și în cursul nopții, vor fi pe arii extinse averse și descãrcãri electrice, iar local, mai ales în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În estul teritoriului vor fi unele înnorãri, dar ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.

Bucuresti

Deși temperatura aerului va scãdea fațã de ziua precedentã, vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Temperatura maximã va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va fi moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *