Stiri pe scurt 7 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 7 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  7 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 7 noiembrie. In anul 1996, Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din 3 noiembrie. Rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost: Ion Iliescu-32,25%; Emil Constantinescu-28,21%; Petre Roman-20,54%. Rezultatele alegerilor pentru Senat au fost: CDR-30,70%; PDSR-23,08%; USD-13,16%; UDMR-6,81%; PRM-4,54%; PUNR-4,22%. Rezultatele alegerilor pentru Camera Deputaţilor au fost: CDR-30,17%; PDSR-21,52%; USD-12,93%; UDMR-6,64%; PRM- 4,46%; PUNR-4,36%.

24 de victime sunt internate în continuare în spitale în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţa pe A2. Patru dintre victimele accidentului produs pe Autostrada Soarelui se află internate la Spitalul Floreasca, alte şase sunt sub supraveghere medicală la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul Elias, iar câte trei pacienţi la spitalele Pantelimon, Universitar şi Sf. Ioan. O singură persoană a rămas internată la Spitalul din Călăraşi. Din primele cercetări, a rezultat că principalele cauze ale accidentului în lanţ au fost viteza neadaptată condiţiilor meteo şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehicului din faţă.

Astăzi, filosoful şi eseistul Mihai Şora împlineşte 100 de ani. Prilej cu care nu strică să evocăm un gest de-al domniei-sale, de acum 27 de ani. Mihai Şora s-a născut la 7 noiembrie 1916, ca fiu de preot ortodox. A debutat în 1947, la Gallimard, cu volumul „Du dialogue intérieur”. Au urmat altele şi, pe repede-înainte, ajungem în anul 1990. Adică în România democraţiei originale. În primul guvern român post-revoluţionar, lui Mihai Şora i s-a propus portofoliul Învăţământului, a fost primul ministru al Învăţământului în guvernul condus de Petre Roman.

Gazoductul România-Bulgaria va deveni operaţional de la 11 noiembrie, a declarat prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, în cadrul unei întâlniri cu omologul său sârb, Aleksandar Vučić. Gazoductul Bulgaria-România va fi primul care va deveni operaţional de la criza de gaz din 2009, care a demonstrat că Bulgaria depinde de livrările de gaze ruseşti, iar ţara este vulnerabilă, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene. Cu sprijinul Comisiei Europene, Bulgaria şi-a propus să asigure rute şi resurse de petrol alternative. Conducta de rezervă DN 500 „va funcţiona până la sfârşitul lunii noiembrie 2016”. Interconectorul România-Bulgaria a fost finanţat cu fonduri europene în valoare de 23 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro alocate lucrărilor de pe malul românesc şi 13 milioane de euro pentru partea bulgară.

Miniştrii de Externe ai celor nouă state aliate ale Flancului Estic – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria – care se vor afla în România pentru a participa la reuniunea „Formatul Bucureşti”, vor fi primiţi marţi de către preşedintele Klaus Iohannis.Pe agenda de discuţii se vor afla stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia din iulie anul acesta, precum şi alte aspecte de interes legate de situaţia de securitate din regiune.

Procurorii Marius Bulancea şi Paul Dumitriu susţin, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, interviurile pentru conducerea Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei a DNA, după ce au fost propuşi în funcţii de ministrul Justiţiei. Marius Bulancea, fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi, a fost propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei din cadrul DNA, Paul Dumitriu fiind propun pentru funcţia de procuror şef adjunct al acestei secţii. Unul dintre dosarele la care a lucrat Marius Bulancea este „Gala Bute”, în care Elena Udrea şi Ion Ariton, foşti miniştri, au fost trimişi în judecată alături de alte persoane.

Candidatul PMP Argeş din localitatea Bradu, Alina Frătică, şi-a început campania electorală împărţind teste de sarcină celor care speră să o voteze, printre beneficiarii cadourilor fiind atât femei, cât şi bărbaţi, majoritatea pensionari. Alina Frătică are de împărţit aproape 5000 de pliante prin care prezintă viitorilor alegători motivul pentru care a intrat în cursa electorală, materialele fiind însoţite de câte un test de sarcină. Alina Frătică, însoţită de alţi membri PMP din judeţ şi două asistente medicale, a organizat Caravana Sănătăţii.

Procurorul general al României a anunţat că va cere declasificarea tuturor documentelor care pot aduce clarificări în dosarul Revoluţiei, precizările fiind făcute după ce procurorii militari au anunţat săptămâna trecută că au extins cercetările pentru infracţiuni contra umanităţii. Precizările procurorului general al României au fost făcute în contextul în care procurorii militari au anunţat săptămâna trecută că cercetările în Dosarul Revoluţiei au fost extinse in rem, anchetatorii precizând vor fi investigate inclusiv fapte comise după 22 decembrie, perioadă în legătură cu care, anterior, s-a constatat că nu sunt indicii privind infracţiuni.

Sorin Blejnar, fost preşedinte al ANAF, a fost dus la sediul DNA Ploieşti, în baza unui mandat de aducere, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit surselor citate, în anul 2011, în calitate de preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar ar fi primit 13 milioane de lei de la reprezentanţii unei societăţi pentru ca firma să fie favorizată. Alături de fostul preşedinte al ANAF vor fi audiate şi alte persoane. Până la ora transmiterii ştirii, procurorii nu au făcut publice informaţii privind obiectul dosarului în care este audiat Sorin Blejnar. Sorin Blejnar a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Angajaţii ISU Bucureşti Ilfov fac, controale la toate staţiile de metrou, verificările urmărind, printre altele, modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi modalitatea de evacuare a călătorilor, ultimul control fiind făcut în luna mai. Cu ocazia verificărilor se va constata şi stadiul de remediere a deficienţelor identificate la controlul din luna mai, atunci când au fost identificate multe nereguli: îngreunarea evacuării călătorilor, nemarcarea căilor de evacuare prin indicatoare, funcţionarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranţă, nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante, exploatarea unor conductori electrici cu conducte imperfecte la conexiuni şi legături, străpungerea izolaţiei sau lipsa ei, amplasarea la ieşirea de la metrou a unor construcţii sau spaţii care reduc lăţimea liberă de circulaţie a căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie.

Alu Design, o firmă specializată în servicii de proiectare în domeniul construcţiilor, va produce trei kilometri de balustradă pe care îi va ex¬porta în Franţa, în cadrul planului de renovare a complexului care găzduieşte turneul de tenis Roland Garros. România are specialişti arhitecţi şi ingineri care pot concura pe oricare altă piaţă din lume, însă duce în continuare lipsă de o bună organizare pe şantiere. De aceea, pentru a ajunge la un anumit nivel calitativ al proiectelor, este nevoie de un control mai ridicat faţă de alte ţări. Alu Design este o firmă cu capital 100% românesc, care şi-a început activitatea în 1999. Începând cu anul 2000, respectiv 2005, Alu Design şi-a concentrat activitatea şi pe pieţele externe, astfel că a executat proiecte în Franţa, Anglia, Germania, ulterior testând şi câteva pieţe mai „exotice” precum India, Arabia Saudită sau Kazahstan.

Tribunalul Bacău a luat act de decizia de reorganizare a rafinăriei RAFO Oneşti şi a admis cererea acesteia de intrare în insolvenţă, iar creditorii au termen până pe 11 decembrie pentru a-şi înregistra creanţele. Tabelul preliminar al creanţelor asupra RAFO Oneşti va fi publicat până pe 31 decembrie şi definitivat până pe 25 ianuarie 2017. Prima şedinţă a adunării creditorilor va avea loc cel târziu în data de 5 ianuarie anul viitor. Admiţând cererea RAFO de intrare în insolvenţă, Tribunalul Bacău i-a îngăduit debitoarei să-şi păstreze şi dreptul de administrare, sub supravegherea administratorului judiciar. Tribunalul „ia act de intenţia de reorganizare a debitoarei în baza unui plan de reorganizare”, se arată în decizia instanţei. Aceasta a respins, totodată, cererea de intervenţie în interes propriu formulată de autorităţile locale din Oneşti pentru că acestea nu ceruseră deschiderea procedurii de insolvenţă a rafinăriei.

Românii din compania Adobe dezvoltă softuri pentru care, mai apoi, americanii oferă servicii de suport. Adobe Primetime Authentication, dezvoltat exclusiv în campusul din Bucureşti, permite creatorilor să-şi transmită şi să monetizeze conţinutul pe diferite dispozitive. Cris Radu, directorul Adobe România, prezintă avantajele Primetime Authentication. În Statele Unite, soluţia de autentificare Primetime Authentication (Pass) are o cotă de piaţă de 98% şi este integrată de canale de televiziune precum CNN, NBC sau ESPN.

Datorită acestui program, utilizatorii pot avea acces la canalul dorit indiferent de dispozitivul folosit. Olimpiada de la Rio a fost transmisă de NBC prin Primetime Authentication, înregistrându-se peste 300 de milioane de transmiteri live către 23 de milioane de utilizatori online, ceea ce reprezintă o creştere de trafic de 350% faţă de Olimpiada de la Londra. Veniturile companiei au crescut în ultimii ani, de la 75,9 milioane de lei în 2014 la 116,3 milioane de lei în 2015.

Un băiat în vârstă de 11 ani a fost transportat, în comă la Spitalul de Copii din Timişoara, după ce a căzut de la etajul 4 al blocului în care locuia, părinţii fiind plecaţi la serviciu. Acesta a fost observat de o persoană care se afla în staţia de tramvai din apropiere, care a şi sunat la 112. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt la Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, a precizat că băiatul este rănit grav, iar la momentul transmiterii ştirii se afla în sala de operaţie.

Un tânăr de 19 ani a fost scos de pompieri, în stare de inconştienţă dintr-o hală dezafectată a unei firme în care sunt spaţii pentru birouri, unde erau depozitate mai multe echipamente de birotică, după un incendiu provocat. La sosirea pompierilor, ardeau mocnit materiale plastice şi deşeuri, aflate în interiorul halei, în spaţii destinate pentru birouri, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, şi exista pericolul de propagare la mai multe echipamente de birotică depozitate acolo. În incendiu s-au degajat cantităţi mari de fum şi gaze toxice, iar martorii aflaţi la faţa locului au declarat că în interior există o persoană care nu a mai reuşit să iasă.

„Tous les matins du monde”, filmul ce va fi proiectat pe 8 noiembrie la Institutul Cervantes din Bucureşti, de la ora 19:00, prezintă sfârşitul de secol XVII, când violonistul Monsieur de Sainte Colombe se întoarce acasă şi află că soţia sa a murit în timpul absenţei sale. Zvonurile despre el şi muzica sa încep să se răspândească, ajungând până la curtea lui Ludovic al XIV-lea, care îl cheamă la curte, dar Monsierur de Sainte Colombe refuză. Într-o zi, tânărul Marin Marais vine la el cu o cerere – vrea să înveţe să cânte la vioară. Seria “Movie Gala Clavecinissimo” prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spaţii de proiecţii din Bucureşti.

Albumul aniversar al legendarei trupe Damian & Brothers „Gypsy Rock. Change or Die”, produs şi coordonat de Damian Drăghici alături de Universal Music România, Gypsy Productions România şi HaHaHa Production, se lansează vineri, 11 noiembrie, la ora 23:00, la Fratelli Studios. Trupa Damian & Brothers a luat fiinţă acum zece ani, în decembrie 2006, la iniţiativa artistului Damian Drăghici, reîntors la rădăcinile sale din România după 20 de ani petrecuţi în Grecia şi SUA şi după o carieră internaţională în lumea muzicii pop şi de jazz. De la înfiinţare şi până în prezent, Damian & Brothers a susţinut peste 600 de concerte în România şi în străinătate.

Un sondaj realizat de banca UBS pe un eşantion de 6.500 de persoane din SUA, Marea Britanie, China, Germania şi Japonia, arată că doar 20% dintre respondenţi consideră că iPhone oferă suficientă valoare pentru preţul său. Prin comparaţie, branduri precum Nokia, LG, Meizu sau LTE s-au situat mult mai sus în clasament, scrie Go4it. Faţă de sondajul anterior, percepţia oamenilor faţă de smartphone-ul iPhone produs de Apple s-a înrăutăţit. Asta deoarece iPhone 7 nu este văzut ca fiind un produs inovator. Totuşi, 48% dintre cei chestionaţi susţin că produsele Apple sunt de calitate ridicată, iar 33% au spus că acestea sunt „unice”.

„Stanley Kubrick’s Boxes”, documentarul de 48 de minute din anul 2008, despre stilul marelui creator de film american şi meticulozitatea sa dusă la extrem în creaţia filmelor, regizat de Jon Ronson, care l-a cunoscut pe Kubrick în 1996, poate fi urmărit online, gratis pe platforma Vimeo. Stanley Kubrick este cunoscut pentru meticulozitatea sa şi de-a lungul anilor şi a decadelor a căutat perspective noi în arta filmului. Acesta este subiectul documentarului “Stanley Kubrick’s Boxes,” regizat de Jon Ronson în 2008 şi disponibil online pe vimeo. Kubrick a păstrat o sumedenie de obiecte ce aveau legătura cu activitatea sa, inclusid seturi de fotografii şi notiţe personale precum “vă rog să aveţi grijă să fie o provizie de pepeni în casă tot timpul”.

Cântăreţul canadian Justin Bieber a fost marele câştigător al premiilor MTV Europe Music Awards acordate duminică seară la Rotterdam, obţinând trei premii în ovaţiile fanilor săi cunoscuţi sub numele de „Beliebers”, surclasând-o pe Lady Gaga care a obţinut două premii. Bieber, care a fost nominalizat la cinci categorii de premii, a câştigat „premiul din partea fanilor”, premiul pentru „cel mai bun artist canadian” şi pentru „cel mai bun câtec” pentru „Sorry”. Gaga, care se află în turneu în Japonia, a obţinut două premii: „cea mai bună cântăreaţă” şi „cel mai bun look”. Cântăreţul Bruno Mars a oferit un show incendiar şi de proporţii în debutul serii muzicale din oraşul olandez cu” 24K Magic”, hitul din 2016 care vine după marele succes al „Uptown Funk” din 2014.

Investitorii Facebook vindeau acţiuni ale Facebook, după ce conducerea reţelei a avertizat că veniturile din publicitate ar putea fi „seminifactiv” (1) reduse şi că se pregătesc de investiţii „agresive” (2). Alegerea acestor cuvinte a făcut ca acţiunile Facebook să scadă cu 5% şi ca Mark Zuckerberg să piardă 2.5 miliarde de dolari din avere. Asta în ciuda faptului că Facebook a avut un trimestru financiar foarte bun, depăşind aşteptările analiştilor de pe Wall Street. Facebook continuă să facă mulţi bani din advertising, înregistrând o creştere de 50% an de an în ultimii ani, iar în ultimul trimestru veniturile din publicitate au crescut cu 59% la 6,8 miliarde de dolari, advertising-ul de pe mobile reprezentând aproximativ 85% din această sumă.

Premierul Theresa May le cere parlamentarilor să respecte rezultatul referendumului care a decis ieşirea Marii Britanii din UE, promiţând că va încerca să obţină cel mai bun acord în urma negocierilor pe tema Brexit. Tabăra favorabilă Brexit a obţinut la limită (cu o majoritate de 51,89%) victoria în referendumul din 23 iunie, iar lideri politici şi analişti au atras atenţia că mulţi alegători nu au ştiut ce presupune ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Guvernul Scoţiei şi probabil ale altor naţiuni din cadrul Marii Britanii se vor alătura la instanţa supremă iniţiativei contra planului Londrei de gestionare a ieşirii din UE.

FBI a anunţat că îţi menţine recomandarea de nepunere sub acuzare a candidatului democrat la preşedenţia SUA, Hillary Clinton, pentru folosirea unui server privat în perioada mandatului de secretar de Stat. FBI a efectuat o analiză a emailurilor recent descoperite şi nu a găsit nimic incriminatoriu în acestea, a anunţat directorul FBI, James Comey, cu două zile înainte de data alegerilor prezidenţale care vor avea loc la 8 noiembrie. O sursă familiară cu acest caz a declarat pentru Reuters că prin această decizie se pune capăt anchetei FBI privind emailurile lui Clinton.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în cursul dimineţii de luni în centrul statului american Oklahoma, autorităţile au raportat că mai multe clădiri au fost afectate şi câteva persoane au suferit răni uşoare. Seismul s-a produs luni la ora 1.44 UTC (3.44, ora României), la adâncimea de 5de kilometri. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 2,8 kilometri vest de orăşelul Cushing şi 86,6 kilometri nord-est de Oklahoma City, capitala statului american Oklahoma. Autorităţile au anunţat că mai multe clădiri au fost afectate de seism în orăşelul Cushing, iar câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit răni uşoare.

Cel puţin două persoane au murit, iar mai multe au fost rănite, în urma unor tornade produse în zona oraşului Ladispoli şi a satului Cesano, ambele aflate la aproximativ 30 de kilometri nord de Roma. În oraşul Ladispoli, aflat pe coasta Mării Tireniene, la 35 de kilometri nord-vest de centrul capitalei italiene, o tornadă a provocat decesul unui indian în vârstă de 47 de ani care a decedat după ce a fost lovit de fragmente dintr-o clădire, iar mai multe zeci de persoane au fost rănite după ce mai multe clădiri din oraş au fost serios avariate.

La Cesano, o altă tornadă a făcut ravagii şi a cauzat decesul unei bărbat în vârstă de 74 de ani, care a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de un copac. Echipajele de urgenţă au fost nevoite să intervină în numeroase rânduri pentru a ajuta persoanele afectate de tornadele care s-au produs duminică. Şcolile din Ladispoli au fost închise luni, a anunţat primarul localităţii. Efectele tornadelor au fost resimţit şi în unele zone ale Romei, unde mai multe străzi au fost închise din cauza crengilor căzute.

Mai mulţi deţinuţi au preluat controlul asupra unor zone din închisoarea Bedford din Marea Britanie, incidentul fiind descris de angajaţii închisorii ca fiind unul grav, iar funcţionari de la alte închisori din ţară şi poliţişti locali au fost trimişi la faţa locului. Ambulanţe au fost trimise la locul incidentului. Deocamdată nu există informaţii cu privire la victime sau daune.

SPORT

Viitorul a pierdut meciul cu Steaua, scor 0-2, şi se află pe locul 4 în Liga 1, cu 26 de puncte, la şapte puncte de lider. Hagi are însă planuri mari şi îşi doreşte ca în termen de cinci ani să câştige titlul în România. Cristian Bivolaru, directorul general al celor de la Viitorul, spune că „Regele” are două ipoteze de lucru pentru a duce la îndeplinire acest plan. O primă variantă ar fi să atragă lângă el o serie de investitori importanţi, prin vânzarea de acţiuni, situaţie ce ar duce la o creştere de capital şi de buget. O altă soluţie ar fi ca echipa să se mute la Constanţa şi, cu sprijinul autorităţilor locale, echipa să crească până la un nivel ce i-ar permite să se lupte la campionat. Bivolaru spune că nu ar fi nicio problemă să schimbe numele echipei în „Farul Constanţa” dacă autorităţile din oraş vor ajunge la un consens cu Gică Hagi.

Are doar 26 de ani, dar e una dintre figurile cunoscute ale fotbalului intern graţie ”exploziei” pe care a avut-o de la o vârstă fragedă. La 17 ani era campionul Portugaliei cu echipa de tineret a lui Sporting, însă alegea să plece pentru a juca la Internaţional Curtea de Argeş. A urmat episodul Steaua, împrumutul la Pandurii şi prima ieşire din ţară după maturizare. A ales în vară să evolueze la Hatta Club, echipă nou-promovată în prima ligă din Emiratele Arabe Unite, loc din care a plecat după doar câteva luni.

Un tip care vorbeşte rar în presă, Mihai Răduţ a acceptat să dezvolte subiecte sensibile în ProSport. Mijlocaşul a vorbit despre situaţia reală din fotbalul arab, loc în care ajung tot mai mulţi fotbalişti români şi din care ne sunt propuse cu regularitate inclusiv nume de selecţioneri. Răduţ a comentat cu umor întâmplările de acolo, a discutat despre posibila lui venire la Dinamo, dar şi despre situaţia de la Pandurii, club la care a jucat şi de la care are de recuperat o sumă importantă.

Mutu l-a adus deja le Luca Ceccarelli şi mai pregăteşte achiziţia unui jucător care a evoluat în Serie A. Este vorba despre Ruben Olivera, un fotbalist în vârstă de 33 de ani care s-a aflat în lotul lui Juventus în perioada în care şi actualul manager al lui Dinamo evolua la clubul din Torino. Ruben Olivera, un atacant ofensiv uruguyan, s-a aflat în lotul lui Juventus în perioada 2003-2009, dar a jucat doar 22 de partide pentru italieni şi a marcat 4 goluri. A fost împrumutat în această perioadă la Atletico Madrid, Sampdoria, Penarol şi Genoa. A mai trecut apoi pe la Lecce, Fiorentina, Brescia, iar ultimul club a fost Latina din Serie B.

Cristian Bivolaru, director general la Viitorul, afirmă că din acest moment echipa lui Gică Hagi nu va transfera fotbalişti la Steaua. Oficialul Viitorului a precizat că nici Florin Tănase nu ar fi fost transferat la Steaua dacă pe adresa clubului venea o ofertă mai mare decât cea a Stelei (n.red. 1,7 milioane de euro). În mutarea lui Tănase a contat şi faptul că jucătorul îşi dorea să ajungă la gruparea roş-albastră. Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a declarat în numeroase rânduri că va încerca să aducă o serie de fotbalişti de la Viitorul. Benzar, Marin, Ţîru sau Nedelcu s-au aflat printre jucătorii nominalizaţi de Becali. Bivolaru a precizat însă că până în acest moment Viitorul nu a primit nicio ofertă oficială pentru niciun jucător, dar există interes din partea cluburilor din afară care trimit scouteri.

Pentru Andrei Filimon (39 de ani) tenisul de masă nu mai are niciun secret. Multiplu campion al României şi dublu campion european la seniori, constănţeanul legitimat la echipa Fenerbahce a câştigat prestanţă în sportul mondial atât datorită stilului său spectaculos, cât şi datorită longevităţii într-o disciplină în care se mizează pe îndemânare, viteză de reacţie, intuiţie, inteligenţă şi pregătire fizică fără pauză. Fiul reputatului antrenor al lotului feminin, Viorel Filimon, e genul de om care îşi dedică trei-sferturi din zi pasiunii sale.

Actuali jucători povestesc că Andrei, la primele sale ieşiri în străinătate, le aducea micilor practicanţi din Constanţa mingi, palete şi echipamente de joc, iar antrenamentul său nu se termina niciodată. De ce? Pentru că accepta să schimbe mingi cu toţi copiii care îi sorbeau din priviri mişcările din spatele mesei de joc. Dintr-o carieră condimentată cu meciuri palpitante contra unor jucători asiatici sau nemţi, actualul antrenor al naţionalei masculine ţine cel mai mult la partidele jucate pentru România alături de colegii săi.

Dominika Cibulkova a încheiat sezonul cu un titlu uriaş, câştigat la Turneul Campioanelor, aşa că vrea să le întoarcă favorul fanilor care au susţinut-o până acum. Slovaca a ales să-i delecteze pe aceştia cu mai multe fotografii sexy realizate în vacanţa din Maldive. „Domi”, sportivă care este extrem activă pe reţelele de socializare, şi-a pus urmăritorii de pe Instagram pe jar cu două postări sexy, în care apare în costum de baie.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a felicitat echipa naţională masculină pentru victoria de duminică împotriva Poloniei, scor 28-23, la Cluj-Napoca, şi este de părere că România face parte din cea mai grea grupă de calificare la Campionatul European din 2018. România pornea cu a doua şansă în partida de la Cluj-Napoca, întrucât Polonia a fost medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015 şi s-a clasat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Rio. Tot duminică, în celălalt meci din grupa 2, Belarus a câştigat clar în Serbia, cu 36-27. În urma acestor rezultate, România se află pe primul loc în clasament, cu patru puncte. Serbia şi Belarus ocupă poziţiile a doua şi a treia, cu câte două puncte, iar Polonia este pe ultimul loc, fără niciun punct.

Surpriză mare în tenisul mondial: Novak Djokovic, omul care şi-a dominat copios adversarii în ultimii doi ani şi jumătate, a pierdut prima poziţie în ierarhia mondială! Sârbul a fost detronat de Andy Murray, britanicul devenind lider mondial pentru prima oară în carieră, la vârsta de 29 de ani. Murray îl întrece pe Djokovic cu 405 puncte. Puţini ar fi pariat în urmă cu o jumătate de an că Djokovic va fi detronat din fotoliul de lider ATP până la finalul sezonului.

Nole şi-a pierdut însă motivaţia după triumful de la Roland Garros, astfel că Andy Murray, aflat într-o formă de zile mari, a profitat din plin! Murray a câştigat duminică Mastersul de la Paris (6-3, 6-7, 6-4 în finală cu Isner), performanţă în urma căreia a acumulat 11.185 de puncte. Djokovic a picat inevitabil pe locul al doilea, rămânând cu numai 10.780 de puncte după ce a fost eliminat în sferturi de Cilic, cu 6-4, 7-6. Sârbul va avea totuşi ocazia să revină repede pe locul 1 în clasament dacă impresionează la Turneul Campionilor, în perioada 13-20 noiembrie.

Rocada dintre Djokovic şi Murray nu este singura schimbare importantă produsă la vârful ierarhiei mondiale! Roger Federer, cel mai titrat tenismen al planetei, a ieşit din Top 10 ATP pentru prima oară după 14 ani. Elveţianul nu s-a mai clasat în afara Top 10 din octombrie 2002, pentru ca luni să cadă 7 poziţii, de pe locul 9 ATP până pe 16 ATP. Declinul lui Federer a fost declanşat de accidentarea suferită în luna iulie, maestrul elveţian nemaiputând evolua în circuit după o operaţie la genunchi. Ajuns la 35 de ani, deţinătorul a 17 titluri de Grand Slam promite să revină mai puternic în luna ianuarie a anului viitor, atunci când va forţa reintrarea în elită.

Academia Gheorghe Hagi U19 le-a predat o lecţie de fotbal celor de la FC Voluntari U19, pe care i-a învins cu 7-0, într-un meci în care elevii lui Nicolae Roşca au marcat din orice poziţie. În etapa a-XI-a din Liga Elitelor, Seria de Est, Academia Hagi U19 a învins FC Voluntari U19, scor 7-0, iar pe lista marcatorilor s-au regăsit: Szabolcs Kilyen 45, Mircea Manole 61, 67, 75, Alexandru Măţan 69, Radu Boboc 78 şi Doru Dumitrescu 80. Elevii lui Nicolae Roşca au creat o fază la care au participat cinci juniori care au pasat mingea până în poartă, într-o acţiune care a pornit din bandă. Academia Hagi ocupă prima poziţie în Liga Elitelor U19, cu 30 de puncte, la două puncte în faţa lui Dinamo U19, care ocupă locul secund.

John Higgins a câştigat în weekend primul turneu după o pauză de un an, englezul învingându-l în finala Campionatului Chinei pe conaţionalul Stuart Bingham, scor 10-7. Higgins a fost recompensat de organizatorii asiaticii cu un premiu în valoare de 200.000 de lire sterline, cel mai mare din istorie acordat în snooker în afara Marii Britanii. Higgins a câştigat finala după trei break-uri impresionante. Higgins nu mai câştigase un titlu din luna noiembrie a anului trecut, atunci când triumfase la Campionatul International de la Daqing, astfel că John îşi atinge vârful de formă în aceeaşi perioadă a anului.

Englezul în vârstă de 41 de ani a trecut de Stuart Bingham (40 de ani) în ultimul act al Campionatului Chinei, turneu disputat la Guangzhou, după un meci care a fost echilibrat până la 7-7. Higgins s-a dezlănţuit însă în ultimele trei frame-uri, reuşind trei break-uri fabuloase, de cel puţin 100 de puncte (134, 100 şi 101). În total, cei doi jucători au realizat 5 serii câştigătoare de cel puţin 100 de puncte (Bingham a reuşit şi el două) şi 7 break-uri de peste 50, cifre care reflectă spectacolul finalei transmise de Eurosport, duelul încheindu-se cu scorul de 10-7 în favoarea lui John Higgins.

Robin van Persie a trecut prin momente teribile aseară, la meciul contra celor de la Akhisar. Atacantul lui Fenerbahce a deschis scorul în minutul 26, dar a fost schimbat înainte de pauză din cauza unei accidentări serioase. Fostul vârf al lui Arsenal şi Manchester United a primit o lovitură violentă în zona ochiului stâng şi a fost scos imediat de pe teren. Jurnaliştii din Turcia au notat, imediat după accidentare, că jucătorul în vârstă de 33 de ani este în pericol să-şi piardă ochiul şi că va fi operat de urgenţă. Van Persie a fost transportat de urgenţă la spital, iar medicii au ajuns la concluzia că lovitura primită nu a fost atât de gravă pe cât se credea iniţial. Olandezul a revenit ulterior la stadion şi a urmărit finalul partidei pe care Fenerbahce a câştigat-o cu 3-1.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a reuşit golul cu numărul 500 pentru Barcelona în victoria din deplasare cu Sevilla, scor 2-1, în etapa a 11-a din campionatul Spaniei. Pe arena „Ramon Sanchez Pizjuan”, Vitolo a deschis scorul pentru gazde în minutul 15. Lionel Messi a egalat cu două minute înainte de pauză, înscriind golul cu numărul 500 pentru Barcelona. Luis Suarez a reuşit golul victoriei pentru oaspeţi în minutul 61, din pasa lui Messi. Şi atacantul uruguayan are cifre excelente în tricoul catalanilor: 95 de goluri în 112 meciuri.

Lionel Messi a ajuns la 27 de goluri marcate împotriva Sevillei în întreaga carieră, mai multe decât cu oricare altă echipă (în toate competiţiile). Messi (29 ani) a înscris până în prezent 469 de goluri în meciurile oficiale ale Barcelonei, începând din 2005, la care se adaugă cele 31 de goluri reuşite în partidele amicale. Lionel Messi este încă din 2014 cel mai bun marcator din istoria clubului catalan, depăşind recordul lui Paulino Alcantara, care a înscris 369 de goluri în toate competiţiile. În total, 320 dintre golurile lui Messi la Barcelona au venit în La Liga, iar statistica argentinianului în acest sezon ajunge la 16 reuşite în toate competiţiile, deşi a lipsit câteva săptămâni de pe teren din cauza unor probleme la inghinali.

România nu glumeşte cu Xavier Pascual pe banca tehnică şi a obţinut una din cele mai importante victorii din ultimii ani. Tricolotrii au învins Polonia cu 28-23 în meciul secund din preliminariile CE 2018, iar visul unei calificări la turneul final continental după 22 de ani începe să prindă contur.

În celălalt meci din grupă, Belarus a câştigat clar în Serbia, cu 36-27. Pentru a înţelege dimensiunea acestui succes trebuie să facem pentru început o scurtă prezentare a celor două naţionale. România a jucat în ultimii 2 ani în lumea treia, cu naţionale precum Kosovo, Italia, Finlanda şi Israel. Polonia a fost nelipsită de la turneele finale în ultimii ani, iar de dată recentă a obţinut bronzul Mondial în 2015 şi a ocupat locul 4 în această vară la JO de la Rio, după ce a fost învinsă în semifinale de Danemarca după prelungiri.

La conferinţa de presă dinaintea partidei, Xavier Pascual a fost foarte rezervat în declaraţii, în niciun moment nu a supralicitat victoria de la Minsk. A promis doar că jucătorii vor da tot pe teren, aşa cum au făcut şi pe durata acestei săptămâni, când au acceptat câte 7 ore de lucru! Spaniolul s-a ţinut de cuvânt. Tricolorii au intrat încă de la început cu o atitudine specifică unor echipe cu pretenţii, foarte bătăioşi, gata să joace la sacrificiu. Iar cu o apărare foarte mobilă, dispusă la efort, dar şi cu talie pentru a face faţă masivilor adversari, România a prins ritmul adversarului încă din start. Apărarea l-a ajutat foarte mult şi pe Mihai Popescu între buturi, care a făcut adevărate minuni. Atacul nu prea a mers în primele 15 minute, dar sistemul defensiv a ţinut echipa în joc (3-5, min. 15).

Stuttgart se pregăteşte de revenirea pe prima scenă a fotbalului german, după doar un an petrecut în Zweite Bundesliga, iar fanii şi-au împins favoriţii de la spate, azi, în victoria cu 3-1 în faţa celor de la Bielefeld. Alexandru Maxim a început meciul de pe Mercedes-Benz Arena pe bancă şi a fost introdus în minutul 60, în locul lui Asano, la scorul de 1-0 pentru formaţia sa, după golul înscris de Terodde, în minutul 13. Acelaşi atacant a reuşit hattrick-ul până la finalul meciului, după ce a mai înscris în minutele 70 şi 90. Pentru Bielefeld a marcat Voglsammer, în minutul 64. Meciul s-a jucat cu casa înschisă, iar fanii prezenţi pe stadion au făcut o atmosferă senzaţională, demnă de renumele creat de suporterii germani. Stuttgart s-a apropiat la doar un punct de liderul Braunschweig, care conduce clasamentul cu 26 de puncte.

PROGNOZA METEO
7 Noiembrie 2016

Valorile termice vor marca o scãdere în vestul și nord-vestul țãrii, devenind apropiate de cele normale ale perioadei, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor continua sã creascã, astfel cã vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar în vest, centru și nord local va ploua în general slab. Începând cu orele serii înnorãrile se vor accentua în majoritatea zonelor; noaptea va ploua pe arii extinse în regiunile sudice și sud-estice și local în rest. Vor fi posibile descãrcãri electrice. Cu precãdere în Oltenia, cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp, iar la munte, în special în Carpații Meridionali, în a doua parte a nopții precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri locale, temporare în cea mai mare parte a țãrii, iar în zona montanã înaltã va continua sã sufle tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureș, Crișana și estul Transilvaniei și 21…22 de grade în sudul Munteniei și al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 12 grade pe litoral. Dimineața, în sudul țãrii, pe spații mici va fi ceațã.

Bucuresti

Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru prima decadã de noiembrie. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Noaptea, nebulozitatea se va accentua și va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã în jurul a 9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *