Stiri pe scurt 7 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 7 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  7  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 7 mai. În 1918, a fost încheiat Tratatul de pace de la Bucureşti, dintre România, pe de o parte, şi Germania, Austro-Ungaria, Bulgaria, Turcia, pe de altă parte, prin care România era nevoită să cedeze Dobrogea, să accepte rectificări de frontieră în Carpaţi şi să încheie condiţii economice dezavantajoase.

Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat că nicio competiţie sportivă nu trebuie pornită dacă nu este pezentă o ambulanţă dotată corespunzător şi că este obligatoriu ca o ambulanţă să aibă aparat defibrilator.Poliţiştii au ridicat, mai multe documente de la sediul Serviciului Puls, care a asigurat ambulanţa la meciul Dinamo-Viitorul, dar şi de la clubul Dinamo, verificările având loc după moartea fotbalistului Patrick Ekeng. Cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng este investigat de către Ofiţerii Serviciului-Omoruri după ce au existat informaţii că ambulanţa prezentă la locul tragediei nu era echipată corespunzător. Mai mult, despre medicul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afla în tribună, mânca seminţe şi fuma.

Medicul Şerban Brădişteanu a făcut acuze grave la adresa celor care au intervenit, la meciul de fotbal Dinamo Bucureşti-Viitorul Constanţa, după ce fotbalistul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon la doar câteva minute după ce fusese introdus pe teren. Dacă aveau la dispoziţie un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi şi au diminuat foarte mult şansele de supravieţuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanţa nu a avut personalul care să facă astfel de manevre.

Poliţia Română descinde la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, de unde ridică probe şi înscrisuri, într-un privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Premierul Dacian Cioloş a convocat la Guvern mai mulţi reprezentantanţi ai factorilor de decizie din domeniul sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a publicat vineri lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţi din incendiul de la Colectiv. Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă sunt cele nouă unităţi clinice din Capitală în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi.

Un academician din Cluj, cu dublă cetăţenie, română şi americană, cere autorităţilor, ca la revizuirea Constituţiei, să fie înlocuit actualul imn naţional „Deşteaptă-te române” cu un imn intitulat „Un suflet de român”, pentru care a scris versurile. Adrian Toader a plecat din România ca dizident politic în anul 1979, şi s-a stabilit în SUA. A crescut cu vechiul imn al Republicii Socialiste România, „Trei culori”, despre care spune că nu i-a plăcut, pentru că din text părea că s-ar fi limitat la trei numărul culorilor. Acesta consideră că, la peste un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, se impune un nou imn naţional al României, aceasta fiind o necesitate a societăţii. Astfel încât s-a apucat să scrie versurile unui nou imn naţional al României, pe care l-a intitulat “Un suflet de român”.

Principalul risc pentru anul viitor este ca deficitul bugetar să crească peste 3% şi România să intre în procedură de deficit excesiv, este de părere Adrian Codîrlaşu, preşedintele CFA România, Asociaţia Analiştilor Financiari din România. Preşedintele CFA spune că un deficit bugetar peste 3% este foarte posibil, având în vedere că urmează două rânduri de alegeri în care este posibil ca demnitarii „să dea drumul la bani“.

În general, la începutul anului, există un surplus de bani, dar în general în ultimele luni ale anului se dă drumul la cheltuirea acelor bani, iar având în vedere că avem două rânduri de alegeri probabil se va da drumul la bani. În T1 mă aştept la un deficit bugetar de 3,9- 4%, faţă de perioada similară a anului trecut. În T2 mă aştept la rate de creştere între 4,2 şi 4,3%, să încheiem anul peste 4 – 4,4.

Deficitul de cont curent este în creştere faţă de anul anterior datorită creşterii veniturilor consumatorilor care vor produse de o calitate mai mare, ceea ce se reflectă într-o creştere a importurilor, potrivit repre-zentantului Asociaţiei Analiştilor Financiari din România, care a mai observat că industria şi-a temperat creşterea, din cauză că şi UE şi-a temperat creşterea.

Consilierii aleşilor angajaţi cu contracte civile pot deveni funcţionari publici parlamentari dacă solicită acest lucru şi dacă au o vechime de cel puţin 5 ani în funcţia respectivă. Statutul de funcţionar public parlamentar implică mai multe drepturi şi beneficii, printre care stabilitatea pe post. La sfârşitul lui iunie 2015 deputaţii au adoptat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar prin care este reintrodusă pensia de serviciu.

Potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint Research, Samsung a fost, în luna martie, liderul pieţei de smartphone-uri din SUA, datorită succesului înregistrat de Samsung Galaxy S7. Ultima dată când Samsung a depăşit rivala americană pe a doua cea mai mare piaţă de telefoane inteligente din lume a fost acum 11 luni. Conform datelor Counterpoint Research, Samsung a înregistrat în luna martie o cotă de piaţă de 28,8% în SUA, iar Apple s-a situat pe poziţia secundă, cu 23%.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între ciuperca Candida, schizofrenia la bărbaţi şi tulburările de memorie, în cazul femeilor bolnave mintal, susţinând că acest tip de infecţie ar putea avea un impact mai îndelungat în timp asupra organismului decât se credea anterior. Fungii precum Candida cresc în mod natural în intestinele umane, unde provoacă efecte benefice. Cu toate acestea, dacă trăiesc prea mult în medii calde şi umede, ciupercile se supradezvoltă, provocând senzaţii precum cea de mâncărime sau arsură şi pot declanşa infecţii cu transmitere sexuală.

Furnizorul de soluţii software AROBS Transilvania estimează pentru anul acesta o creştere de aproximativ 25% a afacerilor faţă de 2015, având în vedere contractele semnate deja cu noi clienţi, dar şi creşterea unora dintre proiectele existente. Anul trecut, grupul de firme AROBS a înregistrat o cifră de afaceri totală de 20 de milioane de euro, mai mult cu aproape 30% faţă de anul anterior, datorită creşterii numărului de proiecte pentru partenerii străini, mai ales pentru industriile auto şi farmaceutică, dar şi extinderii portofoliului de clienţi, care folosesc soluţia TrackGPS, de monitorizare a flotelor auto.

Poliţia a depistat pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, un cetăţean german, care conducea un Porsche Carrera cu viteza de 191 km/h şi se îndrepta spre Bucureşti pentru a participa la celebra cursă a bolizilor Gumball 3000, care are loc în Capitală. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.125 de lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Participanţii la raliu au pornit din Irlanda, au traversat Marea Britanie, Franţa, Luxemburg, Germania, Cehia, Italia şi Ungaria şi au intrat în România prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Încă de la intrarea în ţară însă, şoferii de lux au fost atenţionaţi de către poliţişti să circule cu viteză normală, legală.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a murit, după ce a căzut cu maşina în râul Arieş, accidentul producându-se în apropierea localităţii Lupşa din judeţul Alba. Un bărbat care se deplasa pe Drumul Naţional 75, în apropierea localităţii Lupşa, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a rupt un parapet şi s-a răsturnat cu autoturismul, înmatriculat în Alba, în albia râului Arieş. Echipajul de pe ambulanţa sosită la locul accidentului a efectuat manevre de resuscitare o oră şi 40 de minute, timp în care bărbatul s-a aflat în stare inconştientă, iar ulterior a fost declarat decesul. Bărbatul era singur în maşină la momentul producerii accidentului.

Carice van Houten, actriţa care o interpretează pe Melisandre în „Urzeala Tronurilor”, l-a spălat pe Kit Harington (Jon Snow) de 50 de ori, pentru ca scena să iasă perfect. Regizorul Jeremy Podeswa a acordat o atenţie semnificativă detaliilor şi a vrut ca fiecare cadru să iasă fără cusur. Pentru a realiza acest lucru, actorii şi echipa de filmare au petrecut ore în şir pe platouri. Harington nu a fost deranjat că a trebuit să filmeze aceeaşi scenă de nenumărate ori, deoarece de obicei filmează în medii cu temperaturi scăzute scene care necesită efort fizic.

Samantha Lee este o mamă care transformă mesele principale ale zilei într-o adevărată operă de artă, datorită portretelor pe care le realizează cu ajutorul bucatelor preparate de ea însăşi. Aceasta aşează mâncărurile în farfurie astfel încât să realizeze portretele unor artişti faimoşi sau persoanje din desene animate, toate pe placul celor două fetiţe ale sale.

Samantha Lee a creat din mâncare portretele unor artişti faimoşi, precum Adele sau Frida Kahlo, dar şi a unor personaje animate îndrăgite de copii: Wilma şi faimoşii minioni galbeni. Samantha fotografiază preparatele şi postează pozele pe Instagram, unde a reuşit să adune peste 730.000 de fani care îi urmăresc lucrările. Creativitatea şi iscusinţa ei au reuşit să îi obţină parteneriate cu branduri de renume, precum HP, The Food Network şi Unilever, iar în prezent lucrează la prima sa carte, intitulată „My World Is Full of Fun/ Lumea mea e plină de distracţie”.

Rusia a anunţat, că armistiţiul din Alep între forţele guvernamentale şi grupurile rebele a fost prelungit cu trei zile. Acest amistiţiu fusese stabilit pentru zilele de joi şi vineri, sub presiunea Moscovei şi a Washingtonului, după ce acordul de încetare a ostilităţilor, intrat în vigoare pe data de 27 februarie, nu a fost respectat. La iniţiativa Rusiei, regimul de încetare a focului în provincia Latakia (n.r. nord-vestul Siriei) şi în oraşul Alep a fost prelungit cu 72 de ore începând cu data de 7 mai, la ora locală 0.01.

Peste 60 de prizonieri ţinuţi de militanţii talibani, în provincia Helmand, din sudul Afganistanului, au fost eliberaţi în urma unui raid nocturn al forţelor speciale afgane. Forţele speciale au atacat clădirea din districtul New Zad în care erau ţinuţi prizonieri, se mai afirmă într-un comunicat emis de misiunea NATO de la Kabul. În urma raidului nocturn, au fost ucişi cel puţin doi insurgenţi, iar mai mulţi au fost răniţi sau capturaţi. Hayatullah Hayat, guvernatorul provinciei Helmand, a declarat că prizonierii au fost transportaţi la Kandahar.

Laburistul Sadiq Khan a fost ales pentru funcţia de primar al Londrei, potrivit rezultatului definitiv anunţat oficial în noaptea de vineri spre sâmbătă, el devenind primul primar musulman al unei capitale occidentale. Fiul unui şofer pakistanez de autobuz, Khan a obţinut 1.310.143 de voturi, în timp ce principalul său rival, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith, a obţinut 994.614 de voturi. După o campanie în care a fost acuzat de către adversarul său că ar avea legături cu islamiştii extremişti, Khan, fost avocat pentru drepturile omului, în vârstă de 45 de ani, a promis în cadrul primului său discurs după anunţul oficial privind alegerea sa în funcţia de primar al Londrei, că este „primarul tuturor londonezilor”.

O femeie de naţionalitate franco-tunisiană, angajată a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi răpită în Yemen în decembrie 2015, îi cere preşedintelui Franţei să contribuie la eliberarea sa şi să o salveze astfel de la moarte. Nourane Houas, o angajată de naţionalitate franco-tunisiană a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a apărut vineri într-o înregistrare video de 39 de secunde, pentru prima oară de la răpirea ei. În înregistrare, ea poate fi văzută purtând un văl negru, în timp ce citea un text. În apelul făcut pentru eliberarea sa, Nourane s-a adresat în special preşedintelui Franţei, Francois Hollande, preşedintelui Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, şi responsabililor CICR.

SPORT

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo – Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren. Mijlocaşul dinamovist a primit imediat îngrijiri la nivelul gazonului, însă a rămas inconştient fiind urcat în ambulanţă după aproximativ patru minute şi dus la Spitalul Foreasca din Bucureşti. Medicii au încercat să-l resusciteze pe mijlocaş peste 80 de minute, fără succes însă.

Conform unui anunţ oficial al Spitalului Floreasca, jucătorul a ajuns la camera de gardă „fără resuscitare”, iar decesul a fost constatat după aproape 90 de minute în care medicii spitalului au încercat să-l resusciteze. Pe fişa lui Ekeng scria şoc cardiogen. Un medic specialist din Bucureşti a explicat: „Şoc este generat de inimă. Este o boală cardiacă. O stare metabolică care are la bază sistarea circulaţiei sângelui prin oprirea inimii către organele vitale: creier, rinichi… mai ales creierul”

Vestiarul lui Dinamo este în stare de şoc după acest eveniment tragic. La scurt timp după ce au aflat ce s-a întâmplat cu coechipierul lor, fotbaliştii lui Rednic au reacţionat pe reţelele de socializare. „Fără Dumnezeu suntem nimic!”, a fost reacţia lui Steliano Filip, Ante Puljic a scris: „Odihneşte-te în pace, prietene!”, în timp ce Sergiu Hanca a postat pe contul său de socializare un chenar negru.

Directorul sportiv al echipei Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat că moartea mijlocaşului camerunez de 26 de ani, Patrick Ekeng, este o tragedie şi un coşmar pentru toţi suporterii şi oficialii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a vorbit despre modul în care a reacţionat în momentul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon. Acesta a precizat că a aplicat imediat măsurile de resuscitare disponibile: masaj cardiac şi eliberarea căilor respiratorii, dar nu a dorit să se pronunţe în privinţa vitezei de reacţie a ambulanţei prezentă la stadion (maşina a intrat după aproape 3 minute pe gazon) şi nu a vorbit nici despre dotările vehiculului.

E dimineaţă şi soarele pică pe statuia lui Ivan Patzaichin, aflată în faţa stadionului Dinamo. Câţiva juniori îmbrăcaţi în roşu se suie în două maşini şi pleacă. Fotbalul s-a oprit în loc, dar lumânările roşii continuă să ardă după o noapte îngrozitoare. Porţile sunt deschise. De sus, de deasupra scărilor se vede cercul din lumânări şi numărul 14. Numărul lui Patrick Ekeng, fotbalistul care s-a prăbuşit la doi paşi de peluza care poartă numele altui fotbalist de la Dinamo mort pe gazon şi la un pas de Spitalul de Urgenţă. Putea fi salvat? De ce nu i-a făcut doctorul Liviu Bătineanu masaj cardiac pe teren? Întrebările persistă în timp ce telefonul sună. După câteva secunde, doctorul clubului Dinamo răspunde cu o voce stinsă. Bătineanu este al doilea fotbalist care-i moare sub ochi. Primul a fost Cristi Neamţu, în 2002. Mama fotbalistului de la Universitatea Craiova l-a considerat responsabil pe doctor de decesul fiului ei.

Jucătorii Stelei, alături de Laurenţiu Reghecampf, s-au prezentat la stadionul lui Dinamo pentru a aprinde o lumânare şi pentru a aduce un ultim omagiu lui Ekeng. Roş-albaştrii au stat aproximativ 10 minute pe „Ştefan cel Mare”, iar suporterii lui Dinamo au apreciat gestul rivalilor şi i-au aplaudat pe aceştia pentru reacţia avută. Tragedia petrecută pe stadionul lui Dinamo ar fi putut fi evitată, susţin tot mai multe voci. Arena dinamoviştilor se află în imediată vecinătate a două instituţii medicale (Spitalul Floreasca şi Clinica „Regina Maria”) şi cu toate acestea fotbalistul camerunez nu a putut fi salvat.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal s-a întâlnit în această dimineaţă într-o şedinţă de urgenţă convocată de preşedintele Gino Iorgulescu. Şefii LPF discută în aceste momente despre posibilitatea amânării etapei a 10-a din play-off ca urmare a tragicului eveniment produs vineri seară pe stadionul din „Ştefan cel Mare”. FRF a anunţat deja că toate competiţiile desfăşurate sub egida sa au fost amânate, iar finala Cupei României programată pentru 10 mai a fost reprogramată pentru data de 17 mai.

Ca urmare a dramei petrecută aseară pe stadionul din „Ştefan cel Mare” autorităţile au mers astăzi atât la sediul serviciului de ambulanţă Puls, cât şi la sediul clubului Dinamo pentru a ridica o serie de documente în încercarea a elucida cauza morţii fotbalistului Patrick Ekeng.

S-a deschis dosar penal în cazul morţii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Este o investigaţie in rem, care deocamdată va stabili doar condiţiile în care a murit sportivul şi nu este îndreptată împortiva unei persoane. Cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, va fi investigat de către Ofiţerii Serviciului-Omoruri după ce au existat informaţii că ambulanţa prezentă la locul tragediei nu era echipata corespunzător. Mai mult despre medicul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afal în tribună, mânca seminţe şi fuma.

Marca deschide site-ul cu ştirea morţii lui Ekeng. Suntem cunoscuţi, dar nu cum voiam.”Băiatul a murit cu zile!”. Ce zice Dinu într-o noapte groaznică pentru fotbalul mondial a spus cu alte cuvinte, în urmă cu aproape 10 ani, şi Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu, portarul Universităţii Craiova decedat în 2002 în timpul unui cantonament în Cipru. Lovit în cap cu piciorul de Şuleap, Neamţu a stat 6 zile în comă. Abia după un an, mama sa a aflat că doctorul Liviu Bătineanu, pe atunci la Craiova, nu se afla la teren în ziua antrenamentului. Fiul ei nu a primit îngrijiri corespunzătoare în momentul în care avea nevoie urgentă de ele.

Liga Profesionistă de Fotbal a decis în această dimineaţă amânarea partidelor care ar fi trebuit să se dispute în week-end ca urmare a decesului fotbalistului Patrick Ekeng. Înainte de a afla decizia LPF, Steaua a susţinut o conferinţă de presă, însă roş-albaştrii nu au reuşit să ajungă la un numitor comun. Chipciu a declarat că ar fi mai bine ca etapa să fie amânată după acest tragic eveniment, în timp ce Laurenţiu Reghecampf a susţinut că fotbalul trebuie să meargă mai departe, precizând totuşi că nu ar dori să mai vadă incidente precum cele de pe stadionul din „Ştefan cel Mare”.

Semifinala CSM Bucureşti – Vardar Skopje, din turneul Final 4 al Ligii Campionilor la handbal feminin (sâmbătă, ora 18:45, Digi Sport, Dolce Sport), poate fi analizată din foarte multe puncte de vedere. Privind partea plină a paharului, partea pozitivă înaintea partidei, campioana României are câteva argumente solide pentru care poate spera că duminică va juca finala cu Gyor sau Buducnost. Unul dintre acestea este Linnea Torstensson, liderul echipei din sezonul trecut, care din fericire şi-a regăsit cadenţa la sârşitul acestui sezon, după un an competiţional în care a suferit foarte mult.

Linnea Torstensson a trecut peste cea mai dificilă parte a sezonului. Din cauza problemelor medicale, ea a stat pe margine foarte multe săptămâni. A revenit în preajma Campionatul Mondial din decembrie, dar jocul ei nu a avut totuşi consistenţă. ”Slăbiciunile” au fost evidente în atac, acolo unde nu putea să facă bătaia pe picior înainte de a trage la poartă. De aceea, suedeza nici nu a tras foarte multe mingi către poartă, încercând să-şi facă datoria măcar în apărare. Pentru ea, câştigarea Ligii Campionilor reprezintă unul din cele mai importante obiective ale carierei şi simte că anul acesta la Budapesta chiar are o şansă reală să-şi îndeplinească acest vis.

Turneul Final 4 al Ligii Campionilor de la Budapesta debutează cu partida Gyor – Buducnost, însă pentru suflarea handbalistică din România meciul Cristinei Neagu va fi doar încălzirea pentru CSM Bucureşti – Vardar Skopje. Campioanele României şi Macedoniei se vor afla pentru a treia oară faţă în faţă în acest sezon, Vardar fiind în avantaj după partidele din grupă, scor 2-0.

Silvio Berlusconi vea cu orice preţ să vândă echipa de fotbal AC Milan şi a anunţat că este oricând gata să renunţe la club în favorea unui investitor, pentru o sumă minima de 700 de milioane de euro, însă ar prefera ca viitorul patron să fie unul italian. Surse apropiate familiei Berlusconi, citate de Reuters, au dezvăluit, că la finalul lunii aprilie, un consorţiu din China ar fi oferit 700 de milioane de euro pentru preluarea clubului italian, însă Berlusconi nu a fost mulţumit de ofertă deoarece asiaticii nu erau de acord să plătească şi taxele aferente tranzacţiei.

PROGNOZA METEO
7 Mai 2016

Valorile termice vor fi ușor mai scãzute decât cele normale pentru prima decadã a lunii mai, în cea mai mare parte a țãrii. În regiunile sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi înnorãri temporar acentuate și ploi pe arii extinse. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și noaptea, când local va ploua. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate. Trecãtor, în zona înaltã de munte, se pot semnala ninsori sau lapovițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13…14 grade în depresiuni și nordul Moldovei și 23 de grade în Banat, iar cele minime se vor situa, în general, între 5 și 11 grade.

Bucuresti

Valorile termice vor fi ușor mai scãzute decât cele normale pentru prima decadã a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, dar în special noaptea, când vor fi ploi, mai ales averse și, posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 9…10 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *