Stiri pe scurt 7 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  7 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  7  Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 7 ianuarie. În 2006, a încetat din viaţă alpinistul şi scriitorul austriac Heinrich Harrer, care a făcut parte din primul grup de alpinişti ce a escaladat versantul nordic al masivului Eiger din Alpii elveţieni. Harrer, a cărui carte autobiografică „Şapte ani în Tibet” a fost transpusă pe marile ecrane de regizorul Jean-Jacques Annaud, într-un film în care rolul său a fost jucat de Brad Pitt, era cunoscut şi pentru relaţia sa cu Dalai Lama, căruia i-a fost profesor în anii 1940. La sfârşitul anilor 1990, Harrer a confirmat că în tinereţe a făcut parte din partidul nazist şi din SS (n. 1912).

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, de pe pista Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite. Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, susţine că, joi dimineaţă, când ningea, condiţiile de aterizare pe aeroport erau corespunzătoare şi că piloţii avionului care a ieşit de pe pistă le cunoşteau, adăugând că aceştia ar fi cerut să aterizeze întrucât nu mai aveau combustibil suficient.

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru o mare parte a pieţei globale, a scăzut cu până la 6%, la un minim al zilei de 32,16 dolari pe baril, în contextul turbulenţelor de pe pieţele financiare din China, unde bursele au fost închise pentru a doua şedinţă în această săptămână.Petrolul Brent cu livrare în luna februarie a scăzut pe piaţa de la Londra cu până la 2,07 dolari, la un minim al zilei de 32,16 dolari. Cotaţia a închis miercuri cu un declin de 6%, la 34,23 dolari pe baril, minimul începând din iunie 2004.Pe piaţa americană, petrolul a scăzut cu până la 1,87 de dolari, la un minim de 32,10 dolari pe baril.

Un autocar cu 15 călători, care făcea curse regulate în judeţul Constanţa, a ajuns, într-un şanţ de pe marginea unui drum judeţean, după ce a traversat o porţiune de şosea care era inundată, fără a exista persoane rănite. Accidentul s-a produs, în jurul orei 5.30, pe DJ 226, în zona comunei Istria, fiind anunţat de către şoferul autocarului, care a sunat la 112.Acolo au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie şi ambulanţe SMURD, dar cadrele medicale au constatat că niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, aceştia ieşind singuri din autocar.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 14 judeţe din jumătatea de est a ţării, de joi până vineri dimineaţă fiind anunţate ninsori viscolite în Moldova, lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea şi Muntenia, precum şi vânt care atinge la rafală viteze de 60-70 de kilometri pe oră.Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de joi, ora 12.00, până vineri, la ora 06.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suveava.

Filmul „Furios şi iute 7”, prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres şi actorul Johnny Depp sunt marii câştigători ai galei People’s Choice Awards, organizată la Los Angeles, care a inclus şi un moment ce a semănat cu incidentul generat de Kanye West la MTV Video Music în 2009.în timp ce echipa de la „The Talk” primea trofeul pentru cel mai bun prezentator al unui talk-show TV difuzat în timpul zilei, un tânăr care purta o jachetă roşie de motociclist a urcat pe scenă, părând că voia să vorbească şi el la microfon, în pofida eforturilor depuse de Sheryl Underwood de a-l face să coboare de pe scenă.

Sharon Osbourne, coprezentatoare a emisiunii „The Talk”, l-a lovit în spate pe acel tânăr, oprindu-l din acţiune, înainte de a fi preluat de agenţii de securitate care au venit în ajutorul soţiei rockerului Ozzy Osbourne, la solicitarea lui Underwood. Apoi, prezentatoarele talk show-ului au râs împreună, pe scenă, de acest incident.

Premierul Dacian Cioloş se află, într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv migraţia şi politica externă a UE.Vizita oficială a lui Cioloş se va încheia după o întrevedere, programată la ora 19:00 (ora României) cu reprezentanţi ai diasporei din Germania, la sediul ambasadei României la Berlin.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, că va dispune măsuri deloc blânde dacă va constata, în urma unei analize asupra lucrărilor publicate de deţinuţi, că legea a fost încălcată sau aplicată defectuos în această privinţă.Ea a amintit că a solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi a dat publicităţii lista cu titlurile publicate de la începutul anului 2013, la sfârşitul anului 2015. Ea a arătat în continuare că există un regulament de aplicare a Legii 254/2013 şi o decizie adoptată de directorul general al ANP în 2011 care prevede într-un mod foarte detaliat care este procedura de urmat în situaţia în care un deţinut doreşte să scrie o lucrare ştiinţifică. Printre altele, procedura cere ca persoana respectivă să ataşeze cererii sale o recomandare de la un profesor universitar sau un conferenţiar care atestă importanţa temei alese pentru domeniul ştiinţific respectiv.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 04.28, în judeţul Buzău, la adâncimea de 117 kilometri.Seismul a avut intensitatea II, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (38 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (54 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 de kilometri).Acesta este primul cutremur de peste 4 grade care s-a produs în 2016. Anul trecut, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Imagini spectaculoase cu reprezentanţi din trei triburi africane,Maasai, Bushman şi Tatoga, realizate de un tânăr fotograf român în timpul unei călătorii în Tanzania, reprezintă subiectul unui articol publicat pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.Un fotograf român, Vlad Cioplea, a petrecut 20 de zile în Tanzania, alături de triburile Maasai, Bushman şi Tatoga, pe care le-a surprins în imagini şi cărora le-a învăţat tradiţiile stranii. Totuşi, Cioplea a dezvăluit că, la început, experienţa sa alături de trib a fost dificilă.”Am avut multe nopţi nedormite în corturile de campanie, pentru că animalele sălbatice erau foarte active,răgeau, mieunau şi scoteau sunete ciudate”, a povestit Vlad Coplea.

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut în noiembrie cu 0,1 puncte procentuale faţă de octombrie, iar faţă de noiembrie 2014 s-a menţinut la acelaşi nivel, numărul şomerilor fiind de 621.000 persoane, în scădere cu 9.000 faţă de luna octombrie.Numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani, estimat pentru luna noiembrie din anul curent este de 621.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (630.000 persoane) şi în creştere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (620.000 persoane).Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,7 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 7,4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,7% în cazul celor de sex feminin.

Investitorii din domeniul energiei regenerabile critică decizia Guvernului de a păstra la un nivel scăzut, pentru al treilea an consecutiv, cota obligatorie de energie din surse regenerabile, susţinând că măsura, bazată pe calcule neactualizate, va falimenta firmele şi „va arunca în haos” industria. Decizia este „profund greşită” şi se bazează pe calcule neactualizate, urmând să „arunce în haos” industria energiei regenerabile.Asociaţiile şi patronatele de profil ce reprezintă industria producătorilor de energie din surse regenerabile din România au o putere instalată de peste 5.000 MW şi investiţii de circa 8 miliarde euro.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, joi, menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75%, dar a redus rata rezervelor minime obligatorii în valută. Rata rezervei minime obligatorii aplicabilă pasivelor în valută ale instituţiilor de credit a fost redusă la 12%, de la 14%. Rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei se menţine la 8%. Analiştii se aşteptau ca BNR să menţină ratele obligatorii, atât în lei cât şi în valută, precum şi dobânda-cheie.

Furnizorul de servicii medicale MedLife a achiziţionat integral reţeaua de laboratoare Diamed Center, cu activităţi în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. MedLife ajunge, astfel, la şase tranzacţii efectuate în decurs de un an, după achiziţionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova şi a două laboratoare din Iaşi şi Constanţa.Diamed Center operează cinci laboratoare, două clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcţională şi opt puncte de recoltare repartizate în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. Reprezentanţii companiei estimează realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut,preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului, în vederea reexaminarii în regim de urgenţă a legii dării în plată. „Spuneam că săptamâna trecută s-a sinucis un bărbat la Cluj, iar altul s-a mutat efectiv în pădure pentru că a rămăs fără casă. Ne poate asigura cineva că nu se pot întampla drame în perioada următoare? De aceea îi rog pe colegii senatori să facă tot posibilul să avem sesiune extraordinară, să dăm şansa sutelor de mii de românii să scape din coşmarul vieţii lor”, a spus deputatul Daniel Zamfir.

Dozele de vaccin gripal au fost suplimentate cu 143.000, la cererea direcţiilor de sănătate publică, pentru a evita îmbolnările, a declarat,ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, în ultimele două luni fiind vaccinate peste 460.000 de persoane.Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat iniţial 500.000 de doze de vaccin gripal, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârşitul anului trecut, pentru prevenirea afecţiunile respiratorii şi a gripei în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

Nouă persoane, între care trei copii, au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cu reacţie alergică la apă clorinată, după ce au făcut baie într-o piscină din municipiu, DSP făcând verificări în acest caz.Tiberius Brădăţan, a precizat că cei şase adulţi nu au necesitat internare, iar cei trei copii sunt sub supraveghere, toţi având o reacţie uşoară, cu iritaţii în jurul ochilor.

Ministerul Culturii cere aprobarea Guvernului pentru a închiria spaţii în interiorul clădirii de pe Bulevardul Unirii, unde îşi desfăşoara activitatea atât ministerul cât şi Biblioteca Naţională, spaţii în care vor fi amenajate un restaurant pentru angajaţi şi vizitatori, dar şi o cafenea.Este vorba despre două Hotărâri de guvern pe care le iniţiem, una este pentru aprobarea închirierii unui spaţiu în interiorul părţii care este a Ministerului Culturii şi aici vrem să facem o cafenea, un spaţiu de sociabilitate pentru angajaţii ministerului pentru oamenii care vin din exterior să discute „, a declarat, Vlad Alexandrescu, precizând că există şi o a doua Hotărâre de guvern propusă pentru partajarea unui spaţiu care a rămas în proprietate indiviză între Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională, la cel mai jos nivel al clădirii.

Antena 1 a achiziţionat formatul internaţional „Game of Chefs”, un show care prezintă disputa a trei maeştri bucătari de top, aflaţi în competiţie pentru a găsi următoarea generaţie de talente în domeniul culinar.Aceştia trebuie să aleagă cei mai talentaţi concurenţi, care să le împărtăşească viziunea asupra bucătăriei şi pasiunea pentru arta culinară. Etapa preselecţiilor este o noutate în domeniul formatelor de cooking, deoarece degustarea se face fără a-i vedea pe concurenţi, tot ceea ce contează fiind preparatul lor. De asemenea, jurizarea preparatelor la „Game of Chefs” va fi diferită de fiecare dată, iar juriul va fi format din diverse autorităţi în domeniu.

Scriitorul Mircea Cărtărescu va prezenta pe 24 ianuarie, la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm, ediţia în limba suedeză a volumului „Levantul”, apărută în 2015 la editura Albert Bonnier, în traducerea lui Inger Johansson. Adaptată în proză pentru a putea fi mai uşor tradusă, epopeea modernă semnată de Mircea Cărtărescu a fost întâmpinată elogios de presa suedeză şi apreciată drept „un imn dedicat imaginaţiei şi poeziei”, potrivit postului naţional suedez de televiziune, „o demonstraţie de poezie, imaginaţie şi istorie”, după cum a notat cotidianul Svenska Dagbladet, şi o „capodoperă”.

Presupusul test nuclear nord-coreean este „un act extrem de provocator” care ameninţă pacea internaţională şi securitatea, a declarat miercuri seară secretarul de Stat american, John Kerry, avertizând că Statele Unite nu vor tolera acumularea de către Coreea de Nord a armelor nucleare.Coreea de Nord susţine că a testat o bombă cu hidrogen, după ce a pretins în alte rânduri că a dezvoltat focoase nucleare.Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente, iar specialiştii au dubii că regimul de la Phenian ar fi dobândit o astfel de tehnologie, considerând că este vorba mai degrabă de o campanie de propagandă.

Experţii internaţionali au dubii că regimul de la Phenian a testat vreo bombă cu hidrogen, considerând că este vorba de o nouă minciună lansată în scop propagandist, după numeroase alte exagerări privind presupusul arsenal nuclear nord-coreean. „Multe state fabrică dispozitive de accelerare a fisiunii. Regimul de la Phenian probabil că a reuşit să accelereze procesul de fisiune, dar nu înseamnă că a dezvoltat o bombă cu hidrogen”, explică analistul Bruce Bennett, de la Institutul RAND, citat de CNN. „Explozia unei bombe cu hidrogen ar fi fost de zece ori mai puternică decât ceea ce susţine Phenianul”, adaugă Bruce Bennett.

Irakul s-a oferit ca mediator în vederea unei soluţionări a crizei diplomatice dintre Arabia Saudită şi Iran, apreciind că această criză riscă să destabilizeze şi mai mult întreaga regiune.Şeful diplomaţiei irakiene Ibrahim al Jaafari,care a efectuat miercuri o vizită la Teheran,a subliniat că această criză riscă să aibă „repercusiuni ample”, o aluzie la lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Irak şi Siria.Execuţia şeicului Nimr al-Nimr, un demnitar religios şiit, de către Arabia Saudită în weekend a intensificat tensiunile dintre şiiţi şi sunniţi şi a provocat o întrerupere a relaţiilor diplomatice şi comerciale între Riyadh şi Teheran. Bahrainul, Sudanul, Djibouti şi Qatarul, dar şi Emiratele Arabe Unite (EAU), în mai mică măsură, s-au aliniat în spatele saudiţilor.

Cel puţin cinci rezervoare petroliere au fost cuprinse de incendii în cea de-a treia zi de ofensivă lansată de gruparea teroristă Stat Islamic asupra principalelor depozite petroliere din nordul Libiei, situate la Al-Sidra, Ras Lanuf şi Brega. Un purtător de cuvânt al forţelor libiene ale instalaţiilor petroliere, Ali al-Hassi, a indicat, că situaţia în apropierea depozitelor petroliere din Al-Sidra şi Ras Lanuf, încă se află sub controlul gărzilor, în cea de-a treia zi de confruntări armate cu militanţii SI.Cel puţin nouă membri ai gărzilor libiene au murit şi peste 40 au fost răniţi în cursul zilelor de luni şi marţi, a precizat al-Hassi. De asemenea, au fost descoperite corpurile a 30 de combatanţi ai grupării Stat Islamic şi au fost capturate două tancuri militare şi alte autovehicule ale militanţilor islamişti.

Avioane americane de spionaj au decolat de la o bază americană situată în sudul Japoniei, la o zi după ce Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen.Era neclar care era misiunea aeronavelor, însă ele ar putea încerca să stabilească ce fel de dispozitiv nuclear a detonat Coreea de Nord.Unul dintre avioanele văzute decolând, un RC-135S, colectează date optice şi electronice de la ţinte balistice. Aeronava este folosită în cadrul verificării conformării faţă de un tratat privind armamentul şi dezvoltării Apărării americane strategice şi antirachetă.

Cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord reprezintă o sfidare considerabilă a comunităţii internaţionale care, după ce a primit anunţul Phenianului cu un val de condamnări, va întâmpina dificultăţi, susţin unii analişti, să reacţioneze eficient şi unit. Consiliul de Securitate al ONU preconizează să înăsprească panoplia de sancţiuni impuse Phenianului după testele anterioare – în 2006, 2009 şi 2013 – prin „măsuri suplimentare semnificative”. Însă conţinutul lor exact nu pare deloc să facă obiectul unui consens.

François Hollande se adresează forţelor de securitate joi deimineaţa – la exact un an de la atacul comis la sediul Charlie Hebdo -, la sediul Prefecturii Poliţiei Parisului, unde aducea, în ianuarie 2015, un omagiu celor trei poliţişti ucişi în atacurile jihadiste. Poliţişti, jandarmi, membri ai unităţilor de elită RAID, GIGN, militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle,reprezentând cu toţii forţele angajate împotriva terorismului, reuniţi în curtea Prefecturii de Poliţie,se întâlnesc cu preşedintele Republicii, după un an extrem de sângeros, în care 17 persoane au fost ucise, din 7 şi până pe 9 ianuarie, în atacurile de la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo şi de la Hyper Casher, un supermarket cu specific evreiesc, iar 130 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute rănite în seria de atacuri din 13 noiembrie.

SPORT

Deşi Gigi Becali a ajuns la consens atât cu Astra, cât şi cu Budescu pentru realizarea transferului, mutarea vedetei liderului Ligii 1 la Steaua e încă în dubiu. Conform Dolce Sport, patronul Astrei, Ioan Niculae, a blocat transferul din închisoare, nedorind ca golgheterul echipei sale să ajungă la o rivală din cursa pentru titlu.Niculae ar prefera ca Budescu să plece la o echipă din străinătate şi va alege această variantă, dacă va obţine aceleaşi condiţii pentru transfer. Becali oferă 1,1 milioane de euro plătibili într-o singură tranşă, în timp ce Al Ahli Dubai ar plăti aceeaşi sumă, dar în două rate. Dacă va ajunge la Steaua, Budescu va primi un salariu de 240.000 de euro pe sezon, plus prime consistente în cazul în care echipa va ajunge în grupele Champions League.

Steaua face eforturi financiare considerabile pentru a-i transfera pe Budescu şi pe Marica, achiziţii care i-ar asigura supremaţia în acest sezon al Ligii 1. Investiţiile anunţate de Becali în transferul celor doi duc Steaua într-o situaţie dificilă: o eventuală ratare a grupelor Ligii şi a banilor de la UEFA poate arunca clubul în colaps financiar.

Derby-ul Barcelona – Espanyol, scor 4-1, a continuat şi după ultimul fluier al arbitrului, în zona vestiarelor, unde între jucătorii celor două echipe a izbucnit un conflict violent, anunţă El Mundo Deportivo. Uruguayanul Luis Suarez i-a incitat pe elevii lui Gâlcă după meci, tot momentul fiind surprins de centralul Martinez Munuera în raportul de arbitraj.După 90 de minute pline de durităţi, în care arbitrul a fost nevoit să arate 11 cartonaşe galbene şi două roşii (ambele pentru Espanyol), nervii jucătorilor celor două echipe au cedat, capul răutăţilor fiind atacantul Luis Suarez, de la Barcelona.

Alexandra Dulgheru (69 WTA) a fost învinsă categoric, de o jucătoare aflată pe val, Caroline Wozniacki (17 WTA), în meciul din cadrul sferturilor de finală de la Auckland (Noua Zeelandă). Avantajul meciurilor directe pe care Wozniacki îl avea înaintea partidei cu Dulgheru (3-0) s-a dovedit a fi un complex pentru Alexandra, care a pierdut partida în 53 de minute, scor 6-1, 6-0.Chiar dacă a fost eliminată cu un scor ruşinos, simpla prezenţă a Alexandrei în sferturile primului turneu WTA din 2015 rămâne cea mai bună peformanţă a unei românce în noul sezon. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani nu a putut face mai mult însă, având şi ghinionul de a se poziţiona pe acelaşi sfert de tablou cu Wozniacki după tragerea la sorţi. Dulgheru a câştigat singurul game la scorul de 0-3 pentru adversară, în prima manşă, jocul ei prăbuşindu-se din acel moment.

Gigi Becali a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu Ciprian Marica pentru ca internaţionalul român să joace la Steaua din 2016, iar Mircea Lucescu îi transmite atacantului că ar lua o decizie inspirată dacă ar reveni în Liga 1.”Il Luce” consideră că Marica trebuie să aibă drept obiectiv în noul an să joace constant pentru o echipă, pentru a ajunge la cea mai bună formă înainte de Euro 2016. Acesta este motivul pentru care o echipă din România ar reprezenta varianta optimă pentru Marica, aici având garanţia că ar fi titular meci de meci. Lucescu spune că şi Dinamo ar trebui să reprezinte o variantă pentru atacantul de 30 de ani.

Împrumutat la începutul lui septembrie la Concordia Chiajna, Valentin Lazăr ar putea reveni în această iarnă la Dinamo. O spune directorul sportiv al „câinilor”, Ionel Dănciulescu, care a precizat că a observat o schimbare de atitudine la mijlocaş în perioada petrecută la Chiajna.Despărţirea lui Lazăr de Dinamo nu s-a produs în cele mai bune condiţii, între mijlocaş şi Mircea Rednic existând un schimb dur de replici prin intermediul presei. Se pare însă că relaţiile dintre cei doi s-au detensionat între timp, decizia ca Lazăr să revină în Ştefan cel Mare aparţinându-i în principal tehnicianului de 53 de ani.

Fostul oficial al CFR Cluj, Răzvan Zamfir, a fost promovat în funcţia de director sportiv al grupării FC Bari, din liga a doua, a anunţat, miercuri, preşedintele clubului italian, Gianluca Paparesta. Zamfir, care îl înlocuieşte pe Antonello Ippedico, a ocupat până în prezent la FC Bari funcţia de consultat pentru transferuri din străinătate. Răzvan Zamfir a semnat un contract valabil până în vara anului 2018.De asemenea, Gianluca Paparesta a anunţat că noul antrenor al formaţiei FC Bari, unde sunt legitimaţi şi românii Ionuţ Rada şi George Puşcaş (împrumutat de Internazionale Milano), este Andrea Camplone, care îl înlocuieşte pe Davide Nicola.

Incident grav petrecut înainte de startul partidei dintre Sepsi Sf Gheorghe şi Universitatea Cluj (93-57), meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. După intonarea imnului României organizatorii au decis că toţi cei prezenţi în sală trebuie să asculte şi imnul Ţinutului Secuiesc. Bosniacul Dragan Petricevic, antrenorul Universităţii Cluj, nu a respectat momentul şi le-a cerut jucătoarelor sale să se antreneze pe durata intonării imnului Ţinutului Secuiesc. Pentru acest gest, sportivele din Cluj au fost apostrofate vehement pe toată durata partidei de cei 1.500 de oameni prezenţi în sală.Antrenorul clujencelor spune că ar fi procedat la fel indiferent de ce imn ar fi fost intonat după cel al României.

Perechea Monica Niculescu/Vania King (România/SUA) s-a calificat, joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari. Niculescu şi King au învins, în semifinale, cu scorul de 5-7, 7-6 (2), 10-5, după două ore şi două minute, cuplul Andreea Mitu/Patricia Maria Ţig. În finală, Monica Niculescu şi Vania King vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea Cagla Buyukakcay/Aleksandra Krunici (Turcia/Serbia), cap de serie numărul 4, şi câştigătoarele meciului dintre cuplul chinez Yi-Fan Xu/Saisai Zheng, cap de serie numărul unu, şi perechea americană Nicole Gibbs/Alison Riske.

Presa din Anglia scrie astăzi despre ceea ce ar putea reprezenta cel mai spectaculos schimb de jucători din istoria fotbalului. Doi dintre cei mai buni fotbalişti ai momentului ar putea face obiectul unei tranzacţii cu o valoare totală de peste 200 de milioane de euro, ambii având motive foarte serioase să ia în calcul aceasstă mutare.Este vorba de Gareth Bale (Real Madrid) şi Eden Hazard (Chelsea), care ar putea face „rocada”, dacă cele două mari forţe ale Europei ajung la o înţelegere.

Mijlocaşul echipei Galatasaray Istanbul, Kevin Grosskreutz, va juca din această iarnă la formaţia VfB Stuttgart, unde va fi coleg cu internaţionalul român Alexandru Maxim. VfB Stuttgart a plătit două milioane de euro pentru achiziţionarea lui Grosskreutz. Kevin Grosskreutz, în vârstă de 27 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele Rot Weiss Ahlen şi Borussia Dortmund.

Atacantul Didier Drogba se retrage din activitate. Drogba va face parte din staful tehnic al echipei Chelsea Londra, urmând să ocupe funcţia de secund al lui Guus Hiddink. Didier Drogba, în vârstă de 37 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Le Mans, Guingamp, Olympique Marseille, Chelsea Londra, Shanghai Shenhua, Galatasaray Istanbul şi Montreal Impact.

Consumer Electronics Show (CES), renumitul târg internaţional anual care are loc la Las Vegas, a fost gazdă în acest an pentru inovaţii de excepţie în domeniul moto. BMW Motorrad va prezenta două prototipuri care pot revoluţiona motociclismul: conceptul motocicletei cu faruri laser, dar şi un sistem head-up display integrat în cască.Astfel, la CES va putea fi văzut un model K 1600 GTL care a împrumutat tehnologia de iluminat cu laser pe care BMW o foloseşte deja cu succes la maşini, fiind disponibilă pe Seria 7 sau pe i8.

Peter Prevc (23 ani) a câştigat Turneului celor patru trambuline, după ultima etapă, programată pe trambulina de la Bischofshofen, Austria. Intrat în finala pentru „Vulturul de Aur” cu un avantaj important, de 19,7 puncte în faţa celui mai apropiat rival,Severin Freund, slovenul a mers la victorie şi în prima, şi în a doua manşă, a arătat fanilor cea mai lungă încercare a etapei (142,5 m în manşa a doua) şi a câştigat astfel en-fanfare etapa şi titlul la general. Un singur reprezentant al Sloveniei reuşise să câştige întrecerea de la cumpăna dintre ani, Primoz Peterka, în sezonul 1996 / 1997.

La Bischofshofen, vântul s-a jucat din nou cu emoţiile fanilor şi ale sportivilor, bara de start fiind coborâtă de două ori în timpul ultimielor zece evoluţii. Dacă în prima etapă, de la Obersdorf, Peter Prevc a fost încurcat de loteria vremii şi a deciziilor organizatorice, în Austria slovenul şi-a luat revanşa şi l-a bătut chiar pe Severin Freund (care a sărit 136 m şi 141 m) în clasamentul etapei. Podiumul de la Bischofshofen a fost completat de favoritul gazdelor, Michael Hayboeck (134 m în manşa întâi şi 139 m în manşa a doua).Per total, Peter Prevc s-a impus în Turneul celor patru trambuline cu trei victorii de etapă: a început cu un loc trei, la Obersdorf, apoi slovenul a câştigat prima sa etapă în „4 Hills”, la Garmisch-Partenkirchen, continuând seria cu victorii la Innsbruck şi Bischofshofen. Avantajul său: 26,9 puncte în faţa germanului Severin Freund, câştigător al primei etape a competiţiei dintre ani.

PROGNOZA METEO
7 Ianuarie 2016

Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie în sud-est, ninsori în nordul și centrul Moldovei și în zonele montane și submontane și mixte în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, cu precãdere în orele dimineții, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în est și în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 3 grade, mai ridicate pe litoral, spre 6 grade, iar cele minime se vor situa între -10 și 0 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general închisã. Ziua vor fi precipitații predominant sub formã de ploaie, iar seara și noaptea, trecãtor, lapovițã sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -3…-1 grad.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *