Stiri pe scurt 7 Februarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  7  Februarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt   7  Februarie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 7 februarie. In anul 1987,un decret al Consiliului de Stat român a impus măsuri pentru raţionalizarea consumului de gaze naturale şi energie electrică, însoţite de tarife punitive pentru depăşirea consumurilor insuficiente stabilite pentru populaţie.

RATB ia măsuri drastice împotriva călătorilor care circulă cu autobuzul fără să plătească. Conducerea Regiei a tras linie si a ajuns la concluzia ca nu mai vrea sa suporte pierderile provocate de calatorii care se plimba gratis fara sa aiba acest drept. Incepand cu 15 februarie, calatorii vor avea parte de controale mai dure, cu jandarmi si politisti locali. Calatorii evazionisti afectează grav veniturile RATB iar problema este cu atat mai mare cu cit nici nu pooate fi stabilit numarul lor exact. Autobuzele, tramvaiele si troleibuzele din capitala asigura zilnic 2 milioane de calatorii pe zi, in timp ce numărul călătorilor corecţi a scăzut foarte mult anul trecut fiind comparabil cu anul 2012.

Distribuirea kit-urilor medicale pentru răniţii din Colectiv a fost reluată după ce o problemă de comunicare dintre Crucea Roşie şi Unifarm, firma care aprovizionează medicamentele necesare, a stârnit controverse faţă de preţurile kit-urilor. Iniţial, kit-urile nu au fost personalizate după nevoile fiecărui pacient, însă mai mulţi răniţi au atras atenţia că acea componenţă standard pe care au avut-o cele 70 de kit-uri distribuite de Unifarm nu corespundea cerinţelor tuturor. În plus, cremele şi gelurile pentru tratarea arsurilor pe care le conţineau kit-urile nu ajungeau la totalul de 2.800 de lei, cât s-a comunicat iniţial că este costul lor.

Compania aeriană Blue Air va introduce, din luna iunie, cursa Cluj-Napoca – Bucureşti, cu o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână, preţul biletelor pornind de la 89,99 lei. Începând cu data de 3 iunie, operatorul aerian Blue Air va opera zboruri pe ruta internă Bucureşti – Cluj-Napoca – Bucureşti, în zilele de luni, marţi, vineri şi sâmbătă. Zborurile de la Cluj-Napoca spre Bucureşti vor avea loc după-amiaza, iar cele de retur în cursul dimineţii.

Parlamentarii PNL au depus o iniţiativă care prevede introducerea unui program naţional de prevenţie în sănătate, finanţat cu 600 milioane euro anual, românii care refuză să participe la acest program riscând să suporte ulterior costurile tratamentelor, inclusiv cei bolnavi de cancer. Proiectul stabileşte că toţi cetăţenii români au dreptul de a beneficia de programele, măsurile şi acţiunile de prevenţie, indiferent de calitatea lor de asigurat.

Beneficiarii programelor care contribuie activ la menţinerea sănătăţii lor pot beneficia de stimulente financiare din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, stimulente ce vor fi transferate într-un cont personal de economii. Persoanele care doresc să beneficieze de aceste stimulente financiare trebuie să îndeplinească două condiţii: să prezinte o stare bună de sănătate sau, după caz, să demonstreze că respectă întocmai recomandările medicului şi să demonstreze practicarea activă a unui sport, prin participarea la competiţii sportive.

Cristina Dobrescu (29 de ani) şi Loredana Munteanu (27 de ani) sunt două antreprenoare care au făcut din scrisul de mână o afacere de 35.000 de lei anul trecut. Tinerele primesc de la clienţi mesajele lor pentru persoane dragi, le scriu caligrafic şi le expediază destinatarilor, sub umbrela conceptului „Livrez Dragoste”, administrat de S.C. Arta nu muşcă PR&Events S.R.L., firmă înfiinţată în 2012, prin care realizează diferite alte proiecte. Investiţia iniţială a fost de 1.500 de euro, bani pe care i-au folosit la realizarea site-ului, la şedinţa foto pentru produse, câteva achiziţii şi promovare.

Circulaţia pe Drumul Naţional 67 B, în localitatea Pojogeni, a fost închisă, timp de trei ore, după ce un şofer a lovit un stâlp de electricitate şi a fugit de la locul accidentului. Accidentul a avut loc în jurul orei 4.00 dimineaţa. Un şofer a pierdut controlul maşinii în comuna Pojogeni, a ieşit de pe şosea şi a lovit un stâlp de electricitate. Localnicii au declarat autorităţilor că, la scurt timp după impact, şoferul şi un pasager au abandonat maşina şi au fugit.

Autorităţile bistriţene aşteaptă aprobări pentru declararea Colibiţei drept staţiune de interes local, aceasta fiind una din cele două zone ale ţării cu cel mai pur aer, unde însă locurile de cazare sunt puţine faţă de numărul turiştilor care ar vrea să îşi petreacă la munte câteva zile la relaxare. Acum, Colibiţa poate fi declarată doar staţiune turistică de interes local. Situată la o altitudine de 900 de metri, localitatea Colibiţa este poarta de intrare în Munţii Călimani. Din 1923, Colibiţa a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în 1975, însă apoi construcţiile s-au degradat. În 1980, întreaga aşezare, inclusiv staţiunea, au dispărut cu totul, aici fiind amenajat un lac de acumulare, iar satul a fost strămutat.

Condiţiile meteorologice din timpul aterizării reprezintă una din cauzele favorizante ale accidentului aviatic care a avut loc pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj, când un avion al companiei Blue Air, la bordul căruia se aflau 116 persoane, a ieşit de pe pistă. în cele 30 de zile trecute de la data producerii incidentului, au fost adunate date şi informaţii, s-a discutat cu martorii şi au fost descărcate înregistratoarele de zbor în laboratorul organismului de investigaţii Bureau d’Enquêtes et d’Analyses (BEA) din Franţa,

Potrivit CIAS, o primă etapă de discuţii cu martorii a fost finalizată şi sunt în curs de interpretare datele obţinute de la FDR şi CVR, cu scopul determinării evoluţiei exacte a aeronavei implicate în incident, precum şi a modului de funcţionare a aeronavei pe tot timpul desfăşurării zborului până la momentul opririi.

Într-un interviu pentru Europa FM, tenorul Alessandro Safina a mărturisit că ia în calcul serios varianta de a se muta în România. În ceea ce priveşte locurile pe care le admiră cel mai mult, artistul a mărturisit că îi place Capitala. Alessandro Safina va concerta la Sala Palatuluid în Bucureşti pe 14 aprilie, un concert pentru care a pregătit câteva piese noi, dar şi invitaţi surpriză. Tenorul italian va evolua în acompaniamentul celor 74 de muzicieni profesionişti cunoscuţi sub titulatura „The Alexander Symphony Orchestra”.

Zodiacul chinezesc are la bază calendarul chinezesc şi, spre deosebire de cel european, care este împărţit în 12 luni, Zodiacul Chinezesc este împărţit în 12 ani, 2016 fiind cel al Maimuţei de Foc. Duminică este pentru chinezi ultima zi din an, iar de luni, 8 februarie, trec sub alt semn cel al Maimutei de foc. Anul Nou chinezesc este la fel de important cum este pentru creştini ajunul Crăciunului.

Fiecare an chinezesc este numit după un animal (şobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţă, cocoş, câine şi porc). 2016 este văzut în astrologia chineză ca un an al evoluţiei, întrucât Maimuţa de Foc, sub al cărui semn ne vom afla până în 27 ianuarie 2017, este o zodie ce stimulează creativitatea, punând în prim-plan calităţile tuturor nativilor. În funcţie de anul în care suntem născuţi, Maimuţa de Foc ne influenţează diferit.

Două surori, de trei şi de patru ani, au murit într-un incendiu puternic care le-a cuprins casa din judeţul Botoşani. Fetiţele dormeau într-una din camere, în timp ce părinţii lor se aflau într-o anexă a casei. Aceştia au observat prea târziu flăcările, iar până la sosirea pompierilor, cele două surori s-au intoxicat cu fum. Pompierii încă încearcă să afle care a fost cauza incendiului. Din primele indicii, flăcările ar fi pornit de la un jar căzut din sobă.

O jurnalistă a unui post de televiziune belgian a fost vizată de o agresiune cu caracter sexual în timp ce efectua o transmisiune directă de la carnavalul organizat în oraşul german Koln, unde au fost semnalate 22 de incidente similare în ultimele zile, după sutele de molestări comise de Revelion. Concentrată pe transmisiunea directă, reportera belgiană nu şi-a dat seama pe moment ce se întâmpla în spatele ei. După transmisiune, un bărbat a atins-o, iar jurnalista s-a speriat şi a strigat: „Nu veţi face asta a doua oară! Nu mă atingeţi! Nu mă atingeţi!”.

Scena a stârnit un nou val de indignare în Germania, mai ales că alte zeci de femei au depus plângeri pentru agresiuni sexuale comise în timpul festivalului din Koln. Sute de cazuri de molestare sexuală a femeilor au fost înregistrate în Koln şi în alte oraşe germane de Revelion, mulţi dintre agresori fiind imigranţi extracomunitari, situaţie care a generat critici ample la adresa Guvernului Angela Merkel, care a tolerat venirea clandestinilor.

Anisa Mahluf, mama preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a decedat, la Damasc, la vârsta de 86 de ani. Mama actualului preşedinte sirian era foarte bolnavă de mulţi ani şi se tratase în Germania până în 2012, când i-a fost retrasă viza din cauza legăturilor cu regimul de la Damasc. Anisa Mahluf era născută în 1930 în Lattaqia şi s-a căsătorit în 1957 cu Hafez al-Assad, care a devenit preşedinte al Siriei în 1970. Preşedinţia Siriei le mulţumeşte tuturor sirienilor pentru condoleanţe.

Platforma de microblogging Twitter a început să utilizeze tehnologie antispam pentru depistarea conturilor care promovează terorismul, suspendând, în ultimele luni, 125.000 de profiluri online cu caracter islamist. Compania Twitter a lansat această campanie la îndemnul Administraţiei de la Washington, care a cerut reţelelor de socializare online să intensifice acţiunile de combatere a mesajelor de tip terorist.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, susţinând că a plasat pe orbită un satelit, dar Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite consideră că a fost testată o rachetă intercontinentală, acuzând regimul stalinist de la Phenian că a testat tehnologie balistică. Comandamentul strategic american a semnalat detectarea unei rachete care a ajuns în spaţiul cosmic, iar armata sud-coreeană a observat plasarea unui obiect pe orbită.

Regimul Kim Jong-Un susţine că a plasat „cu succes” pe orbită satelitul Kwangmyongsong-4. Televiziunea nord-coreeană a prezentat imagini cu o rachetă de culoare albă. Coreea de Nord lansase o altă rachetă cu rază lungă de acţiune în 2012, susţinând tot că ar fi plasat un satelit, dar presupusul satelit nu a fost detectat niciodată.

Peste 3.175 de femei însărcinate din Columbia sunt infectate cu virusul Zika, a anunţat preşedintele Juan Manuel Santos, precizând că numărul total al cazurilor de îmbolnăvire este până acum de 25.645, dar ar putea atinge 600.000. Trei pacienţi care aveau virusul Zika au decedat în Columbia. Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă „în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

SPORT

Naţionala României a încheiat turneul din Antalya şi intră acum în linie dreaptă pentru pregătirea Euro 2016. Preşedintele Răzvan Burleanu a vorbit la revenirea în ţară şi despre situaţia fundaşului Ştefan Radu, care nu a mai onorat convocările la echipa naţională începând cu 2013. Şeful FRF spune că i-a transmis jucătorului lui Lazio că se află în vederile lui Iordănescu pentru turneul final, iar acum e aşteptat răspunsul fundaşului. Dacă acesta va reveni asupra deciziei luată în 2013, ar putea face parte din lotul României la Euro 2016.

Andrei Ivan rămâne ferm pe poziţii, după ce în urmă cu două săptămâni declara că nu are de gând să semneze cu Steaua, deşi Gigi Becali se înţelesese cu CSU Craiova pentru transferul atacantului. Peste 2 milioane de euro era dispus Becali să plătească în schimbul atacantului de 19 ani, dar acesta a anunţat că îşi doreşte să plece direct în străinătate de la Craiova şi nu va semna cu Steaua.

Tehnicianul lui Bayern Munchen, Josep Guardiola, care din vară o va prelua pe Manchester City, vrea să transfere doi jucători de la FC Barcelona la noua sa echipă. Guardiola le-a cerut şefilor lui City să demareze negocierile cu fosta sa echipă pentru aducerea atacantului brazilian Neymar (24 de ani) şi a mijlocaşului spaniol Sergio Busquets (27 de ani), de la Barcelona, suma vehiculată pentru cele două mutări fiind de 150 de milioane de lire sterline (aproximativ 195 de milioane de euro).

Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a declarat, la revenirea în ţară din cantonamentul organizat în Antalya, că gruparea roş-albastră va pune la dispoziţia echipei naţionale toţi jucătorii pe care îi va solicita selecţionerul. Steaua a avut şase jucători convocaţi pentru stagiul naţionalei din Antalya, dar Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Popa nu s-au prezentat la lot. Steaua şi naţionala României s-au întors în ţară, cu acelaşi avion.

În meciurile de pregătire, Steaua a înregistrat două victorii (2-0 cu Ujpest şi 1-0 cu Sturm Graz), două rezultate de egalitate (2-2 cu Young Boys Berna şi 2-2 cu Djurgardens) şi două înfrângeri (0-3 cu Ludogoreţ şi 0-1 cu Trencin). Steaua va juca în deplasare, pe terenul Concordiei Chiajna, luni, 15 februarie, de la ora 20.30, în etapa a 24-a din Liga 1.

Fotbalistul Gabriel Enache, de la Astra Giurgiu, a declarat, sâmbătă noaptea, la revenirea în ţară după cantonamentul echipei naţionale din Antalya, că nu a mai purtat nicio discuţie în legătură cu vehiculatul transfer la Steaua, şi aşteaptă ca oficialii clubului său să ia o decizie în acest sens. Mijlocaşul de 25 de ani a declarat, în urmă cu două săptămâni, că îşi doreşte să se transfere la Steaua, şi a generat o reacţie dură din partea antrenorului Astrei, Marius Şumudică. Enache spune însă că nu se teme că va avea probleme dacă va continua la formaţia din Giurgiu, în condiţiile în care randamentul său va fi la un nivel ridicat.

Marius Alexe (25 de ani) a marcat un gol în victoria obţinută, sâmbătă, de echipa sa, Karabukspor, cu 3-0, în faţa celor de la Balikesirspor, în etapa a 20-a din liga a 2-a din Turcia. Alexe a făcut 2-0, în minutul 21. Osman Celik, în minutul 7, şi Muhammet Reis, în minutul 70, au mai înscris pentru liderul din liga a 2-a din Turcia. Karabukspor are 36 de puncte, cu două mai multe decât Adanaspor, de pe locul 2. Balikesirspor este pe 5, cu 31 de puncte.

Antrenorul de atletism Zsolt Gyongyossi, soţul Gabrielei Szabo şi fostul preşedintele de la FC Voluntari, se numără printre participanţii înscrişi la cursurile de management al fotbalului pe care FRF, LPF şi UEFA le vor derula luni şi marţi, la Casa Fotbalului. Gyongyossi a pregătit-o pe Szabo de-a lungul carierei. Soţia sa, înscrisă în PSD, a fost ministru al sportului în fostul cabinet Victor Ponta.

CSM Bucureşti a pierdut cu 28-22 partida jucată sâmbătă în deplasare cu Gyor, în cadrul etapei a 3-a a Ligii Campionilor (Grupa 2). Echipa pregătită de Kim Rasmussen a prins o zi slabă, astfel că se întoarce acasă fără puncte. După această partidă a devenit evident că formaţia din Capitală nu poate să urce mai sus de locul 3 în Grupa 2. România şi Ungaria termină la egalitate weekend-ul de handbal, după ce HCM Baia Mare a învins Ferencvaros cu 32-24, cu o zi mai devreme.

Gyor a avut destule absenţe în lot, în frunte cu Gorbicz şi Tomori care au fost nevoite să urmărească jocul din lojă, astfel că gazdele nu au putut înscrie decât 13 fete pe foaia de joc. În schimb, CSM Bucureşti s-a deplasat cu o formulă completă şi la început a beneficiat de o bună oportunitate pentru a da a doua mare lovitură în acest sezon, după cea de la Podgorica, când a obţinut un punct. Încurajator era şi rezultatul obţinut cu o zi mai devreme de HCM Baia Mare, care surclasase marea rivală a Gyor-ului din întrecerea internă, Ferencvaros, cu 32-24.

PROGNOZA METEO
7 Februarie 2016

Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, în regiunile sudice și sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Banat, sudul Crișanei, Moldova, dar și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime se vor situa între -11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, mai ales noaptea, izolat va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi ușor. Cerul va fi senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -4…-3 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã spre -6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *