Stiri pe scurt 7 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 7 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  7 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 7 august. Pe data de 7 august 1911 a încetat din viaţă Gheorghe Cârţan (Badea Cârţan), ţăran român autodidact, luptător pentru eliberarea naţională a românilor din Transilvania şi răspânditor de cărţi româneşti la sate. A călătorit pe jos până la Roma, pentru a vedea Columna lui Traian şi alte mărturii despre originea latină a poporului român (n. 24 ianuarie 1849).

Regele Mihai vrea să participe la funeraliile Reginei Ana şi va veni în România, dacă nu se va simţi slăbit. Este aşteptat şi nepotul reginei, Nicolae, dar Principesa Irina va lipsi de la înmormantarea mamei sale. Regele nu a putut participa nici la ceremoniile desfăşurate săptămâna aceasta la Morges, Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, declarând că fostul suveran este foarte afectat de moartea ei şi îi este „foarte greu”, fiind „o povară teribilă” pentru el. Nu este interzisă participarea la funeralii niciunui membru al familiei. La funeralii este aşteptat si nepotul reginei, Nicolae. Cea de-a trei fiică a Reginei Ana, Irina Walker, a anuntat, pe Facebbook, că nu va participa la funeraliile mamei sale, din motive personale.

Sicriul cu trupul Reginei Ana va fi adus cu o aeronava Tarom care va ateriza pe aeroportul Henri Coanda, marti, 9 august, la ora 15:15, anunta televiziunea publica. Principesa Maria, fiica cea mica a Majestatilor Lor, si avocatul Casei Regale se vor ocupa de transport. Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana se află în prezent la capela din oraşul Morges, unde mai sunt aşteptaţi să se reculeagă prieteni ai Casei Regale.

Familia Regală va consulta,medicii, pentru a vedea dacă Regele Mihai poate participa la funeraliile Reginei Ana, declară Principesa Margareta. Întrebată, la Săvârşin, unde a avut loc prima slujbă de comemorare, în ţară, a Reginei Ana, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu, dacă Regele Mihai va veni la funeraliile Reginei Ana, Principesa Margareta a răspuns că întîi trebuie consultaţi medicii. Înmormântarea Reginei Ana va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00, la Curtea de Argeş.

DIICOT a anunţat că face verificări după materialul difuzat de Sky News, care îi arată pe doi traficanţi dispuşi să vândă arme pe teritoriul României, în timp ce SRI refuză să spună public dacă a făcut sau nu vreo informare în legătură cu acest caz. Fostul director al SRI, Costin Georgescu, susţine că Poliţia de Frontieră, organele vamale, DIICOT, SRI şi SIE ar trebui să colaboreze în cazuri de trafic de armament, fiind necesară o mai bună colaborare şi pe plan extern, după ce Sky News a difuzat un reportaj cu traficanţi de arme în România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.

Un biciclist în vârstă de 25 de ani a murit, după ce a fost lovit de un tren la Pasajul Cernica, de pe şoseaua de centură a Capitalei. Bărbatul a fost prins sub tren şi a murit în urma leziunilor provocate. Biciclistul ar fi fost însoţit de alte două persoane, care sunt căutate în acest moment. La locul accidentului intervin două echipaje SMURD şi un detaşament special de salvatori.

Poliţia de Frontieră susţine că turista care spune că a fost oprită pe nedrept nouă ore în Aeroportul Otopeni nu deţinea viză sau permis de şedere în România, având doar un paşaport sirian, femeia fiind lasată să intre în ţară după ce a prezentat un permis de şedere eliberat de autorităţile germane. Tânăra era însoţită de sora ei, care s-a legitimat cu un document de călătorie eliberat de autorităţile din Germania şi care a declarat ca va contacta familia aflată în Germania, pentru a intra în posesia unui document al surorii sale care să îi permită intrarea în România, tânăra fiind îndrumată în zona de tranzit a aeroportului, până la intrarea în posesia documentului.

Kristian Nairn, „uriaşul” care a interpretat rolul Hodor în ”Urzeala tronurilor”, a mixat, sâmbătă seara, pe o scenă a Festivalului Untold în calitate de DJ. „Nu puteam lipsi din capitala nopţii şi magiei”, a spus actorul, mărturisind că în România cel mai mult îi plac oamenii, foarte deschişi. Irlandezul Kristian Nairn se transformă în spatele pupitrului şi devine un virtuoz al platanelor. Cu căştile pe urechi, mişcându-se în ritmul muzicii, actorul – DJ a mixat peste o oră pe o scenă din cadrul Festivalului Untold în faţa câtorva sute de tineri extaziaţi, care i-au scandat minute în şir numele din film, „Hodor”, şi l-au aplaudat frenetic.

Un turist de 23 de ani din Polonia a fost salvat, de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani din Bran, după ce a căzut într-o prăpastie de 20 de metri. Turistul făcea parte dintr-un grup de şapte turişti de cetăţenie poloneză, care se deplasa pe un traseu montan din Masivul Bucegi. Turistul a fost scos din râpă şi transportat cu targa până în satul Şimon, de unde la ora 02.00 a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei Braşov.

Uneori, dezamăgirea începe să îţi dea târcoale, te simţi neînţeles, iar job-ul nu mai reprezintă locul spre care care îţi îndreptai paşii cu plăcere. Totul începe atunci când ţi se pare că munca ta nu e apreciată, că şeful te critică prea mult, că nu ai pe nimeni de partea ta, că nu te afli printre favoriţi în cea mai importantă competiţie, deşi startul nu a fost încă dat. Suferinţa emoţională este o stare subiectivă, dar ea poate avea la bază numeroşi factori. Deşi contează feedback-ul pe care îl primim de la ceilalţi, esenţial este modul în care ne raportăm la propriile noastre trăiri şi alegem să luptăm cu ele, asta dacă nu vrem să devenim prizonierii unei depresii greu de depăşit. Depresia nu apare peste noapte. Contează atitudinea faţă de evenimentele care se întâmplă, chiar şi la job, şi conştientizarea, asumarea impactului.

Duminică, 7 august 2016, vor avea loc noi trageri la Loto 6/49, Noroc, Loto 5/40, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus. La extrageerile de joi, 4 august, Loteria Română a acodat 10.374 de câştiguri în valoare totală de 451.440,78 lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 924.460 lei (peste 207.740 euro) iar la Noroc este un report cumulat de peste 3 milioane lei (peste 674.150 euro). În urmă tragerii Joker de joi, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 11,75 milioane lei (peste 2,64 milioane euro). La Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 73.830 lei (peste 16.950 euro). La Super Noroc, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 48.166 lei (peste 10.820 euro)

YouthHub a lansat campania „Experience The Hub” destinată tinerilor antreprenori şi freelancerilor prin care, în perioada 1 august-30 septembrie, au acces gratuit, timp de trei zile, la spaţiul de lucru şi toate facilităţile centrului. Fie că sunt antreprenori, freelanceri sau la început de drum în carieră, YouthHub le oferă acestora tot ce au nevoie, într-un singur loc: spaţiu de lucru, spaţiu de evenimente, consultanţă financiară, juridică, training şi coaching şi multe altele. În plus, le oferă acces la o comunitate formată din tineri profesionişti şi disponibilitatea spaţiului de lucru 24/7. Hub-ul promite soluţii personalizate pentru nevoile acestora şi ale organizaţiei lor.

Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru creşterea plăţii gărzillor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor. Reprezentanţii sindicatului Federaţia „Solidaritatea Sanitară” susţin că trebuie să analizeze măsura Guvernului privind creşterea plăţii gărzillor medicilor, precizând că anunţul Ministerului Sănătăţii reprezinţă un pas înainte în ceea ce priveşte îndeplinirea cerinţelor medicilor. Fondurile de circa 100 de milioane de lei necesare creşterii plăţii gărzilor pentru medici în anul 2016 vor proveni din administrarea mai eficientă a resurselor deja existente în sistemul sanitar, iar mecanismele găsite nu afectează în niciun fel prognozele de deficit bugetar,

Aproximativ 20 de turişti au rămas blocaţi, pe drumul care leagă localitatea Borlova de Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin, după ce, în urma unei ploi torenţiale, şoseaua a fost acoperită de pietre şi crengi, iar oamenii nu am mai putut înainta. Turiştii nu au mai putut să coboare spre Borlova, dar nici să se întoarcă în staţiunea din Caraş-Severin. Serviciul Salvamont, împreună cu ISU Caraş-Severin şi cu ajutorul unui utilaj al Primăriei din Borlova, a reuşit să deblocheze drumul judeţean care leagă localitatea Borlova de staţiunea montană, iar turiştii au fost coborâţi în siguranţă în Turnu Ruieni. Circa 100-150 de persoane se află, pe Muntele Mic, la ora transmiterii acestei ştiri lucrările pentru refacerea drumului fiind în curs.

Traficul rutier este intens pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, după ce o autoutilitară a luat foc în jurul prânzului şi traficul a fost oprit în ambele sensuri aproximativ 20 de minute. O autoutilitară a luat foc, pe autostrada 2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 21, în sensul de mers către litoral. Nu au fost înregistrate victime, în sprijinul şoferului şi al pasagerilor intervenind un echipaj de la Poliţia Rutieră cu un stingător. Circulaţia rutieră a fost reluată, însă valorile de trafic sunt crescute.

Poliţia Capitalei a dat amenzi în valoare totală de peste 67.600 de lei şi au întocmit patru dosare penale în urma acţiunilor desfăşurate, în zonele discotecilor şi barurilor din Bucureşti. In urma acestor acţiuni, poliţiştii Capitalei au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, una la regimul economico-financiar, cinci pentru încălcări privind regimul circulaţiei rutiere şi şase la alte acte normative, fiind, totodată, întocmite şi patru dosare penale. Pe parcursul verificărilor a fost identificat şi un minor dispărut.

Un nou incendiu a izbucnit, în comuna buzoiană Lopătari, în satul Luncile, unde ard circa două hectare de litieră de pădure. Incendiul din satul Luncile, unde ard două hectare de litieră, au fost trimise echipajele care sîmbătă seara au rămas să monitorizeze zona în pădurea din Lopătari. Aici au ars între patru şi cinci hectare de litieră. La incendiu intervin 25 de pompieri, cinci autospeciale cu apă şi spumă, un ATV şi o şenilată. Până în zona incendiului sunt de parcurs circa trei kilometri pe jos. Incendiul a fost stins în circa cinci ore, pompierii stabilind că a fost vorba despre o acţiune intenţionată, respectiv cineva a vrut să igienizeze zona de vegetaţie uscată aflată lângă pădure, însă flăcările au scăpat de sub control.

Un copil de aproximativ 2-3 ani, lăsat singur acasă, a murit, într-un incendiu care i-a cuprins locuinţa din comuna constănţeană Hârşova, trupul acestuia fiind găsit de pompierii care au stins flăcările. La incendiu a fost trimisă o autospecială cu apă şi spumă de la staţia locală din Hârşova şi un echipaj SMURD, pompierii reuşind să stingă flăcările în aproximativ 30 de minute. Casa a fost, însă, distrusă aproape în totalitate, iar între resturi a fost descoperit trupul carbonizat al unui copil în vârstă de aproximativ 2 – 3 ani. Copilul fusese lăsat singur în casă, iar autorităţile încearcă acum să dea de urma părinţilor sau aparţinătorilor. Trupul copilului va fi transportat la morgă pentru stabilirea exactă a cauzelor decesului, iar pompierii urmează să determine cauza izbucnirii incendiului.

Bucătăria braziliană este un adevărat tărâm al simţurilor, cu influenţe tropicale, unde la tot pasul descoperi delicii unice în lume. Iar acum, cu Jocurile Olimpice în prim plan, este un nou moment bun pentru a-i afla din numeroasele secrete. Despre prânzul brazilian se spune adeseori că poate fi considerat o cină, una bogată chiar. Porţiile sunt generoase, chiar mai mari ca cele standard americane. Aşa că nu te gândi că a înţeles ospătarul greşit comanda, dacă te trezeşti în faţa ochilor cu o farfurie cu mâncare cât pentru două – trei persoane. În aceste condiţii, un mic dejun uşor este indicat.

Brazilienii nu sunt fani ai sosurilor iuţi şi cu arome puternice, pentru că, spun ei, distug gustul. Dacă totuşi îţi plac mâncărurile condimentate, încearcă Bahians. Sunt specialişti în fripturi, pe care ţi le vând cu orez, fasole sau banane prăjite, alături de o bere sau o „guaraná soda”. În Brazilia, găseşti cea mai mare varietate de fructe exotice, rare sau unice în lume: camu-camu, graviola, jabuticaba sau cupuaçu. Caju este vedeta în această ţară, iar açaí şi acerola, amândouă din regiunea Amazonului, au devenit foarte cunoscute în afara graniţelor, pentru beneficiile lor asupra sănătăţii. Brazilia este şi producătorul nr. 1 de citrice din lume. Nu e de mirare aşadar faptul că brazilienii sunt experţi renumiţi în sucuri şi băuturi din fructe foarte gustoase. Aproape pe fiecare stradă din Rio găseşti un „juice bar”.

În cadrul unui nou studiu, realizat de Facultatea de medicină Duke din Durham, a fost dezvăluit că ARN-ul se separă atunci când trebuie să îşi modifice structura, în timp ce ADN-ul îşi poate modifica forma pentru a compensa orice deteriorare a chimicalelor. In 1953, Watson şi Crick au publicat primul model al ADN-ului cu dublu helix şi au prezis că perechile de bază din ADN sunt A&T şi G&C. Două lanţuri organice din ADN sunt conectate prin lipirea cu perechile de bază, formând ,,trepte” care ţin scara ADN-ului răsucită.

Dar cercetătorii au descoperit dovezi că perechile de bază sunt lipite în direcţia sugerată de Watson şi Crick. În 1959, biochimistul Karst Hoogsteen a reuşit să creeze o imagine a perechii de bază A-T, demonstrând că perechea are o formă oblică din punct de vedere geometric, una dintre baze rotindu-se la 180 de grade faţă de cealaltă. ADN-ul pare să utilizeze metoda descrisă de Hoogsteen când lipseşte o legătură de proteine din ADN sau când există o deteriorare a chimicalelor din oricare structură de bază. În momentul în se degradează o proteină, aceasta este eliberată pentru ca ADN-ul să-şi reia forma Watson-Crick.

Un videoclip cu o femeie care se dezechilibrează şi cade de pe stânci, într-o lagună exotică, face înconjul lumii. Momentul dramatic în care tânăra încearcă să se prindă de prietenul său, în cădere, a stârnit vâlvă pe internet. Filmuleţul, în care apare cuplul neidentificat, au fost publicat pe Reddit şi arată cum bărbatul pur şi simplu îşi trage piciorul atunci când fata cade. Femeia în costum de baie se pregătea să facă un salt în apă, dar se dezechilibrează. Ea reuşeşte să se prindă de marginea stâncii încercând terorizată să apuce piciorul prietenului său, însă cade în gol pe spate când acesta se fereşte. Imaginile îl mai surprind apoi pe bărbat cum priveşte calm locul în care tânăra a căzut. Atitudinea lui a împărţit opinia publică, unii fiind de părere că gestul său a fost unul de conservare, alţii exprimându-şi revolta pentru lipsa de reacţie.

Gărzile de coastă britanice desfăşoară, de-a lungul Canalului Mânecii, o operaţiune de căutare a unui avion uşor, despre care se presupune că s-a prăbuşit în mare. Se presupune că avionul s-a prăbuşit în mare, în largul plajei Winchelsea. Martori au povestit că au văzut avionul sărind de mai multe ori deasupra apei înainte de a se răsturna. Potrivit unor informaţii, la bordul aeronavei se afla doar pilotul. Fragmente de fuselaj, despre care se presupune că aparţin acestei aeronave, au fost găsite pe plaja Winchelsea.

Militanţi care ar avea legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic (SI) au publicat fotografii pentru a demonstra că deţin armanent şi echipament care aparţinea militarilor americani şi care au fost luate de organizaţie din zona de est a Afganistanului. În fotografii, care au fost date publicităţii sâmbătă, se poate vedea un lansator portabil american de rachete, un aparat de radio, grenade şi alte echipamente care nu sunt de obicei folosite de trupele afgane, precum şi imagini cu documente de identitate ale unui militar al armatei americane, pe nume Ryan Larson. Comandamentul armatei americane la Kabul a negat orice sugestie că soldatul ar fi fost capturat, susţinând că el „(…)rămâne la datorie în cadrul unităţii sale”.

Un cartier din oraşul belgian Liège a fost evacuat după ce un individ cu o macetă în mână a fost văzut în zonă. Suspectul, de orgine turcă de aproximativ 20 de ani, a fost reţinut la scurt timp după ce a fost alertată poliţia, în jurul orei locale 06.20. Potrivit primelor elemente ale anchetei, individul nu a făcut uz de arma sa şi nu a fost condamnat penal. Acesta urmează să fie încredinţat Parchetului din Liège în vederea unei audieri în cursul zilei.

Oscar Pistorius a fost dus de urgenţă la spital după gardienii închisorii unde fostul campion paralimpic este încarcerat, au descoperit că acesta şi-a provocat răni la încheieturile mâinilor. Jurnaliştii de la cotidianul The Blade Runner susţin că rănile ar fi apărut după ce Oscar Pistorius ar fi căzut din pat, noaptea trecută. Pistorius a fost imediat transportat cu o maşină a închisorii Kgosi Mampuru din Pretoria la spitalul Kalafong din capitala Africii de Sud. Doi gardieni ai închisorii le-au spus jurnaliştilor din Africa de Sud că la un control amănunţit, în celula ocupată de Pistorius au fost descoperite două lame pentru aparatele de ras., în timp ce un alt deţinut le-ar fi dezvăluit oficialilor închisorii că Pistorius şi-ar fi provocat singur rănile.

Un bărbat înarmat, plin de sânge, s-a baricadat într-un restaurant din Germania. Un număr mare de poliţişti se află în oraşul Saarbrucken, situat în apropiere de graniţa cu Franţa, iar ofiţerii au încercuit zona incidentullui. Forţele antiteroriste sunt la faţa locului şi se presupune că personalul restautantului a reuşit să scape atunci când individul a intrat în clădire. Acesta ar fi cerut personalului din clădire să iasă afară şi nu a luat ostatici. Un grup de poliţişti negociatori, psihologi şi specialişti în gestionarea conflictelor sunt la faţa locului încercând să discute cu el.

Un atac armat a avut loc duminică în centrul oraşului Marsilia din Franţa, soldându-se cu doi morţi. Victimele au în jur de douăzeci de ani. Ele se aflau la bordul unei maşini şi au fost urmărite de un vehicul înainte de a fi atacate cu gloanţe.Victimele au fost ucise cu mai multe gloanţe de calibru mare de către unul sau mai mulţi agresori care au fugit, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Anchetatorii privilegiază ipoteza unei reglări de conturi.

SPORT

E destul de clar, în acest moment, că moştenirea Rapidului se va împărţi, cel puţin deocamdată, în două: AFC Rapid, acţionar minoritar în falimentarul SC FC Rapid SA, şi Mişcarea Feroviară Rapid, formaţie sprijinită de Ministerul Transporturilor, CS Rapid şi Clubul Aristocratic Rapid. AFC Rapid, al cărei preşedinte este Horia Manoliu, fost angajat la SC FC Rapid SA, s-a mişcat mai repede şi s-a înscris în Liga 5 (campionat organizat de AMFB), a înregimentat foştii angajaţi ai defunctei FC Rapid şi a făcut cerere să joace, cu tarif preferenţial, pe Stadionul Giuleşti.

Naţionala de handbal a României a primit o adevărată lovitură la debutul în turneul olimpic, fiind învinsă cu 23-19 de Angola, teoretic cea mai slabă adversară. Calificarea în sferturile de finală nu este compromisă, dar este clar că lucrurile nu arată OK. România a ajuns la turneul preolimpic din postura de medaliată cu bronz la ultimul Mondial. Pus în balanţă însă şi ultimul rezultat, constatăm că naţionala are totuşi probleme de aproximativ 3 luni. Am spus că înfrângerea istorică de acasă cu Belarus din luna iunie nu trebuie luată în seamă, la fel am concluzionat şi după prestaţiile din turneul amical din Norvegia, unde România a arătat departe de pretenţiile avute. Înfrângerea cu Angola a întărit însă ideea că undeva s-a greşit.

Andreea Chiţu are bye în turul 1, dar îşi va afla în câteva minute adversara din optimi, adică Laura Gomez (Spania) sau Gulbadam Babamuratova (Turkmenistan). Reprezentanta României s-a întâlnit destul de des cu sportiva din Spania pe tatami, de 7 ori în decurs de 5 ani, având un procentaj de 85,7% la victorii, adică şase din şapte meciuri câştigate. Cu Babamuratova s-a înfruntat o singură dată, la Mondialul de la Astana din 2015, Andreea având câştig de cauză.

În ziua a 2-a a Jocurilor Olimpice se vor decerna nu mai puţin de 14 titluri olimpice la tir cu arcul, ciclism – şosea, înot sincron, scrimă, judo (2), tir sportiv (2), înot (4), haltere (2). Unul dintre cei mai importanţi sportivi ai lumii care vor lua azi startul este Novak Djokovic. Sârbul îl va înfrunta în Turul 1 la tenis pe Juan Manuel Del Potro. La început de zi în Brazilia, Nole este în mare vervă.

În a doua zi de întreceri la Jocurile Olimpice, România va avea reprezentanţi la şase discipline. Capul de afiş va fi însă concursul de judo, acolo de unde poate veni singura medalie a zilei, din partea Andreei Chiţu. Sportiva de la Steaua va concura în cadrul categoriei -52 de kilograme şi este considerată una din favoritele la podium. Ea va intra direct în optimi, având bye în Turul 1. Delegaţia tricoloră are nevoie de un rezultat important după dezamăgirile trăite în prima zi la scrimă şi handbal. În plus, alte probleme încep să iasă la iveală, astfel că presiunea începe să fie din ce în ce mai mare pe COSR. Jurnaliştii Gazetei Sporturilor au publicat nişte mărturii, conform cărora echipamentul sportivilor români prezenţi la Rio se comportă ”ca unul contrafăcut!”. Sportivi din lotul olimpic au prezentat inclusiv imagini cu echipamentul deteriorat după câteva zile de purtat.

Programul sportivilor români este următorul:

JUDO. Andreea Chiţu (categ. -52 kg), Concursul începe la ora 16:00

TENIS. Irina Begu – Nao Hibino (Japonia), turul 1, după ora 18:30; Raluca Olaru / Andreea Mitu – Timea Babos / Reka-Luca Jani (Ungaria), turul 1 – după ora 21:30; Irina Begu / Monica Niculescu – Hao Chan / Yung Chan (Taipei), turul 1 – după ora 23:00

TENIS DE MASĂ. Ovidiu Ionescu – Robert Gardos (Austria), turul 2 – ora 20:30; Adrian Crişan – Emmanuel Lebesson (Franţa), turul 2 – ora 21:30, Elizabeta Samara – Ning Ding (China) – turul 3, ora 00:00

GIMNASTICĂ. Cătălina Ponor, calificări – ora 17:30

CANOTAJ. Laura Oprea, Lavinia Tarlea – două rame, calificări, ora 16:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă – două vâsle categorie uşoară, calificări, ora 16:50; Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru – patru rame, calificări, ora 18:00

ÎNOT. Robert Glinţă – 100 metri spate, serii, ora 20:14; Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir – 4×100 metri, serii, ora 21:06; Dacă vor trece de serii, sportivii români vor concura şi în sesiunea de seară de la Rio, care se va desfăşura după 4:30 în România.

Dinamo a câştigat primul meci important al sezonului, scor 4-1 cu Astra, iar acum echipa lui Andone se pregăteşte pentru o altă partidă grea. Confruntarea cu CFR Cluj, derby-ul rundei a treia, se va desfăşura luni, cu începere de la ora 21:00. Tehnicianul lui Dinamo a analizat şi şansele rivalilor de la Steaua în dubla cu Manchester City din play-off-ul UEFA Champions League.

Nicolae Mărăşescu, poate cel mai important antrenor din istoria atletismului românesc, personalitate cu o influenţă excepţională asupra a zeci de generaţii de sportivi, a decedat în această dimineaţă, la 78 de ani, în urma unui stop cardiac generat de infecţiile apărute după ce, anul trecut, s-a operat la picior. În vârstă de 78 de ani, Mărăşescu era internat în secţia de terapie intensivă la spitalul Bagdasar-Arseni.

Nicolae Mărăşescu s-a născut în noiembrie 1937 şi a practicat atletismul de performanţă la clubul Steaua. A câştigat un titlu naţional în 1965 la proba de 4×100 de metri, dar a fost nevoit să renunţe la carieră din cauza unei accidentări. A ales meseria de antrenor, în care a performat ca nimeni altul. A fost unul dintre cei mai importanţi tehnicieni din istoria atletismului, reuşind să creeze, pe bandă rulantă, campioane mondiale şi olimpice. În cei 43 de ani de antrenorat, Mărăşescu a „scos” sportivi precum Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu. A fost naşul Gabrielei Szabo, pe care a consiliat-o şi sprijinit-o din umbră în formidabila ei carieră.

Ionuţ Iftimoaie este noul campion în versiunile Superkombat şi WKN la categoria super cruiser după ce a revenit în ring pentru un ultim meci şi l-a învins pe deţinătorul centurilor, Jorge Loren, în cadrul galei Superkombat de la Comăneşti, în faţa a 30 000 de fani, un nou record european de audienţă. La patru ani de la ultimul sa confruntare, disputat în 2012, Ionuţ Iftimoaie a făcut un meci incredibil şi a întors calculele după ce spaniolul începuse bine şi a controlat prima rundă. La final, decizia celor trei arbitri-judecători a fost unanimă în favoarea românului, care a obţinut astfel a 15 victorie din carieră în faţa celui care anul trecut îl făcea KO pe Andrei Stoica şi câştiga centura mondială.

România a avut o primă zi sub aşteptări la Jocurile Olimpice. În schimb, vecinii din Ungaria au fost la superlativ. Au terminat prima zi de întreceri cu două medalii de aur, la scrimă şi înot. Emese Szasz a obţinut aurul olimpic la spadă feminin, probă în care şi noi am avut speranţe la începutul zilei. În sesiunea de seară, Katinka Hosszu a cucerit titlul în proba de 400 metri mixt, cu nou record mondial. Ungaria a terminat ziua pe locul 2 în clasanmentul pe medalii, după Australia care a avut un plus de un ”bronz”.

În prima zi la înot s-au decernat patru titluri olimpice. La 400 metri mixt, Katinka Hosszu a fost urmată de Madeline Dirado (SUA) şi Garcia Belmonte (Spania). Proba similară masculină a fost câştigată de japonezul Kosuke Hogine, fiind urmat de Chase Kalisz (SUA) şi Dayia Seto (Japonia). Alte două titluri olimpice au revenit Australiei, la 4×100 metri, unde a devansat SUA şi Canada, şi la 400 metri liber, după succesul lui Mack Horton. Pe podium au mai urcat Yang Sun (China) şi Gabrielle Detti (Italia).

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, viitoarea adversară a echipei Steaua Bucureşti în play-off-ul Ligii Campionilor ar vrea să-l transfere şi pe Claudio Bravo. Portarul naţionalei Angliei, Joe Hart pare a avea zilele numărate la Manchester City. Jurnaliştii britanici susţin că Pep Guardiola ar vrea să-I aducă în Premier League pe cei doi portari ai echipei FC Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen şi Claudio Bravo. Şi asta pentru că, susţin englezii, Guardiola a remarcat în perioada de pregătire că Joe Hart nu se poate integra în stilul de joc gândit de tehnicianul spaniol la City.

Dinamo nu l-a învins pe Miriuţă, în patru meciuri în care l-a întâlnit în Liga I, din 2013 încoace. Antrenorul le-a transmis jucătorilor că vor primi amenzi, dacă vor fi prinşi la Untold. Miriuţă n-are emoţii, înainte de derby-ul etapei, cu Dinamo. Antrenorul clujenilor are amintiri plăcute din partidele contra echipei la care a evoluat ca jucător. Tehnicianul n-a pierdut niciun meci contra “câinilor”, de când s-a apucat de antrenorat, indiferent dacă aceste partide l-au găsit pe banca Ceahlăului, CFR-ului sau ASA-ului. Prima confruntare a lui Miriuţă cu Dinamo a avut loc în octombrie 2013, când Ceahlăul a făcut 1-1 în “Ştefan cel Mare”, cu debutantul în Liga I, Miriuţă. Pe banca CFR-ului, tehnicianul are doar victorii împotriva lui Dinamo. În precedentul mandat al său în Gruia, CFR s-a impus, 2-1 şi 3-0 în confruntările cu “alb-roşii”.

Ultimul meci al etapei a doua a grupelor se va disputa între echipa ţării gazdă, Brazilia şi cea a Irakului şi va fi condus la centru de românul Ovidiu Haţegan, ajutat la linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.Pentru cei doi asistenţi, această partidă va reprezenta debutul la Jocurile Olimpice, în timp pentru centralul român va fi a doua prezenţă la acest turneu, după ce a fost al patrulea oficial la partida Mexic – Germania, scor 2-2, din prima rundă a grupelor.

Înfrângerea României în faţa Angolei în turneul de handbal feminin nu a fost singura mare supriză. Cu câteva ore mai devreme, în turneul de baschet masculin, Franţa lui Tony Parker a pierdut la scor jocul susţinut cu Australia, scor 66-87. Australienii s-au desprins până în minutul 16 la 34-19. Pe mâna lui Tony Parker, Franţa a redus handicapul la trei puncte până la pauză, 33-36. Dar ”cocoşii” au jucat slab şi în partea secundă, iar cu 17 mingi pierdute nu au avut cum să emită pretenţii. O echipă cu pretenţii la medalii, Franţa arată îngrijorător în ultima vreme, ajungând la o serie de patru înfrângeri consecutive, socotindu-le şi pe cele din pregătiri.

Echipa lui Lucescu resimte lipsa unui marcator, după plecarea brazilianului Hulk în China, la Shanghai SIPG. Este al doilea rezultat de eglitate obţinut de formţia rusă, după ce în prima etapă a terminat la egalitate, scor 0-0, pe teren propriu, cu Lokomotiv Moscova. Mircea Lucescu este convins că echipa sa va arăta mult mai bine în meciurile următoare. Etapa viitoare Zenit Sankt Petersburg o va întâlni pe FK Rostov, vicecampioana de sezonul trecut. Meciul dintre cele două formaţii va avea loc vineri, 12 august, de la ora 19:30.

Dan Petrescu are un start de sezon ratat la Kuban Krasnodar. După şase etape scurse din liga a doua din Rusia, echipa românului se află pe locul 19, cu doar patru puncte, toate obţinute în urma unor remize. După înfrângerea din ultima etapă, scor 0-2 cu SKA Khabarovsk, tehnicianul român a răbufnit. Dan Petrescu a mai antrenat-o pe Kuban Krasnodar în perioada 2009-2012 şi a obţinut promovarea în prima ligă din Rusia la chiar primul său sezon pe banca echipei, iar mai apoi a dus echipa în cupele europene.

Gigi Becali a dezvăluit că a făcut o ofertă de 1,1 milioane de euro pentru doi jucători ai Astrei, Alibec şi Boldrin. Finanţatorul oferă 800.000 de euro în schimbul golgheterului lui Şumudică şi 300.000 de euro pentru mijlocaşul brazilian. În ziua în care a anunţat că s-a înţeles cu Gică Hagi pentru transferul lui Florin Tănase, Gigi Becali a vorbit şi despre negocierile pe care le poartă cu Astra pentru Denis Alibec şi Boldrin. Imediat după victoria cu Chiajna, 1-0 pe Arena Naţională, patronul Stelei a dezvăluit sumele pe care le oferă pe cei doi jucători, dar şi „oferta” pe care a făcut-o pentru Teixeira.

Walter Zenga a debutat cu un egal pe banca celor de la Wolverhampton. Echipa condusă de fostul tehnician al Stelei a remizat, scor 2-2 cu Rotherham, în prima etapă a ligii a doua engleze. Ward (min. 9) şi Vaulks (min. 20) au înscris rapid pentru gazde, iar Wolverhampton a redus din diferenţă până la pauză după golul lui Saville din minutul 39. Echipa lui Zenga a rămas în inferioritate numerică în minutul 52 după eliminarea lui Iorfa, dar a salvat un punct graţie reuşitei lui Böðvarsson din minutul 65. După meci, Zenga le-a mulţumit elevilor săi pentru spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă.

La primul meci după despărţirea de Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain a cucerit pentru a patra oară în istorie Supercupa Franţei. Echipa antrenată de Unai Emery a învins cu scorul de 4-1 pe Olympique Lyon, într-un meci disputat sâmbătă seara în Austria, la Klagenfurt pe Worthersee Stadion. Golurile învingătorilor au fost marcate de Javier Pastore (min.9), Lucas Moura (min.19), Hatem Ben Arfa (min.34) şi Layvin Kurzawa (min.54), în timp ce pentru Lyon a înscris Corentin Tolisso (min.87). Ben Arfa a înscris la debutul într-un joc oficial în tricoul celor de la PSG.

CS Universitatea Craiova a câştigat, sâmbătă, scor 2-1, meciul disputat în deplasare cu Astra Giurgiu, în etapa a doua din Liga 1, iar antrenorul Gheorghe Mulţescu a declarat, la final, că jucătorii săi au jucat ofensiv şi au fost eficienţi în faţa porţii. Mulţescu şi-a schimbat discursul de după meciul de pe Extensiv, cu ASA Târgu Mureş, când a spus că elevii săi îşi creează multe faze de poartă, dar sunt risipitori. Tehnicianul de 64 de ani a vorbit şi despre accidentarea lui Andrei Ivan din prima repriză, dar şi despre Astra, un adversar care, în acest debut de campionat, nu se ridică la nivelul arătat sezonul trecut, când a câştigat titlul de campioană a României.

Jocurile Olimpice de la Rio au început cum nu se poate mai rău pentru România. Fetele de la spadă au ieşit din primele tururi în concursul individual, dar dezamăgirea zilei a venit din partea naţionalei de handbal, care a pierdut cu 23-19 partida cu Angola, adversarul considerat cel mai accesibil din Grupa A. Calificările lui Horia Tecău – Florin Mergea la tenis şi Marian Drăgulescu în finala de la sărituri au fost doar nişte pansamente puse pe rană.

Ziua 1 de la Jocurile Olimpice de la Rio nu a fost să fie a României, indiferent cum se termină meciul de handbal România – Angola sau calificările la gimnastică masculin, unde Marian Drăgulescu are două şanse de a accede în finale. Delegaţia tricoloră a avut aşteptări mari de la concursul de spadă individual, unde România a mizat pe trei fete, Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop. Şi ce fete! Toate obişnuite cu competiţiile mari, primele două chiar cele mai bune sportive la Campionatul European în această vară, după ce au făcut finală la Torun.

PROGNOZA METEO
7 August 2016

În sudul și în sud-estul țãrii vremea se va menține cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza, când indicele de confort termic, temperaturã-umezealã (ITU), va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. În restul teritoriului valorile termice vor scãdea și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și noaptea când vor fi averse însoțite de descãrcãri electrice, local în centru, în zonele montane și submontane și doar izolat în restul teritoriului. Punctiform cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri în est și în sud-est, pe parcursul zilei și în vest, iar de scurtã duratã și în celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 25 de grade în nordul Moldovei și în Maramureș, pânã la 37 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Bucuresti

Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va putea depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre searã și noaptea.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *