Stiri pe scurt 6 Octombrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 6 Octombrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  6 Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 6 octombrie. In anul 2011, a încetat din viaţă actriţa australiană Diane Cilento, fosta soţie a actorului scoţian Sean Connery, nominalizată în 1963 la premiile Oscar pentru rolul din filmul „Tom Jones”. A jucat alături de Charlton Heston în „Agonie şi extaz” – 1965 şi alături de Paul Newman în filmul western „Hombre” – 1967 (n. 5 octombrie 1933).

Din totalul de 7.470.000 gospodării, 16% au probleme grave, 33,4% nu au toalete proprii, 32% n-au băi sau duşuri. 40% din imobilele de la noi au nevoie de reparaţii, anunţă băncile pentru locuinţe din România, într-un studiu privind produsul de economisire – creditare pentru locuire. Casele şi apartamentele din România se remarcă, potrivit aceluiaşi document, prin lipsă de confort, pentru că 46,5% sunt cu una sau două camere şi suprapopulate, 57% fiind în mediul urban.

Dacă în marile oraşe se remarcă absenţa a spaţiului, în mediul rural, confortul lipseşte cu desăvârşire. ”8,5 % din locuinţele din mediul urban şi 34% din mediul rural nu au grup sanitar, din total, 32% din case nu au băi sau duşuri cu apă curentă. 16% din locuinţele din România sunt deteriorate, au igrasie, lumină insuficientă, iar factorii de mediu, zgomot, poluare, promiscuitate se manifestă la 3- 19% din ele”, arată Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

Copiii români care locuiesc în străinătate şi călătoresc însoţiţi către ţara în care au domiciliul nu mai trebuie să prezinte, la frontieră, acordul legat de călătorie din partea părinţilor. Dovada domiciliului sau a reşedinţei în străinătate se face cu documente oficiale care atestă acest fapt. Până acum, copiii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate nu putea părăsi România în lipsa acordului părintelui (în cazul în care călătorea cu un singur părinte), al părinţilor sau al reprezentantului legal. Declaraţia autentificată care trebuia prezentată la ieşirea din România a minorilor trebuia să cuprindă statul sau statele de destinaţie, data plecării şi data sosirii din călătorie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va cere de la Casa de Pensii informaţii despre pensiile magistraţilor după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost acuzată, de preşedintele UNJR, Dana Gârbovan, că a lansat în spaţiul public informaţii neverificate privind pensiile magistraţilor. Solicitarea vine după ce preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, a acuzat-o pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, că a lansat în spaţiul public informaţii neverificate atunci când a vorbit de magistraţi care iau pensii de un miliard de lei vechi.

Premierul Dacian Cioloş s-a alăturat, unui eveniment caritabil pentru SOS Satele Copiilor desfăşurat în holul unui hotel din Capitală, el urcându-se pe o bicicletă statică şi pedalând vreme de câteva minute. Îmbrăcat la costum, cu cravată la gât, Dacian Cioloş a intrat într-un hotel din Capitală, unde avea loc o conferinţă internaţională organizată de Institutul Aspen. În hol se afla un grup de tineri care pedalau în cadrul unui eveniment de cycling organizat în scopuri caritabile – strângere de fonduri pentru reamenajarea terenului de sport din satul SOS Satele Copiilor din Bucureşti. Premierul a făcut câteva fotografii cu organizatorii, după care s-a urcat pe o bicicletă şi a început să pedaleze.

În staţiunea montană Arieşeni din judeţul Alba a început să ningă, zăpada aşternându-se uniform, în timp ce temperatura în Munţii Apuseni la peste 800 de metri altitudine a scăzut sub zero grade Celsius. Temperaturile nu sunt atât de scăzute şi zăpada pe drumurile publice s-a topit, nu au fost blocaje în trafic, iar şoferii nu au întâmpinat probleme. Pe de altă parte, prima ninsoare din această iarnă arată că va fi un sezon bun şi lung cu mulţi turişti, spune proprietarul unei pensiuni din Arieşeni. Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat contextul discuţiei cu procurorul general, Augustin Lazăr, afirmând că a cerut să se ia măsuri astfel încât cercetările să fie făcute mai rapid în toate dosarele, vinovaţii pedepsiţi sau ”delaţiunile comice” infirmate. Klaus Iohannis a afirmat că dosarul Revoluţiei şi cel al Mineriadei trebuie rezolvate, iar cine a greşit trebuie să plătească. El a subliniat că i-a cerut procurorului să ia măsurile care se pot lua pentru a trimite dosarele în instanţă. Iohannis a refuzat să spună când a avut întâlnirea cu procurorul general.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de animale protejate de lege. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Ramona Diaconu, a declarat, că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de fals intelectual, conflict de interese, abuz în serviciu şi uz de fals. Persoanele vizate sunt cele care au făcut studiul în urma căruia aproape 1.700 de animale sălbatice ar fi putut fi împuşcate. Cei care au realizat studiul sunt specialişti de la Facultatea de Silvicultură din Braşov, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, de la diverse asociaţii private de vânătoare şi ONG-uri.

Premierul Dacian Cioloş a reiterat că la începutul mandatului său s-a angajat că nu va intra într-un partid politic şi că nu va înfiinţa o formaţiune, adăugând că acest lucru nu înseamnă că nu există viaţă după alegerile parlamentare şi că speră să fie una ”activă”. El a reamintit că s-a angajat să fie prim ministru al României ”în acest an şi pentru acest mandat tocmai pentru a întări acest obiectiv pe care ni l-am asumat – stabilitate, echilibru, obiectivitate”.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteo de vreme rea, prelungind perioada de valabilitate până vineri la ora 10.00, perioadă în care se vor înregistra ploi pe arii extinse şi ninsori în zona montană. Meteorologii avertizează că, în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25-30 l/mp. Totodată, în zona de munte vor predomina ninsorile şi în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65-70 km/h.

Un bărbat din Fălticeni care are obezitate morbidă şi cântăreşte 261 de kilograme a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza „unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni. Bărbatul a ajuns, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost evaluat în secţia de chirurgie, el având ulcere varicoase care necesită tratamente cu pansamente locale, iar medicul de aici a recomandat transferul pacientului la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a primi îngrijiri medicale.

La Spitalul din Fălticeni pacientul a ajuns la secţia de chirurgie, unde medicul a considerat că nu se impune internarea în această secţie şi l-a îndrumat spre compartimentul dermatologie unde să beneficieze de tratamentul medical necesar, dar aici pacientul nu a fost primit întrucât nu există paturi care să susţină greutatea lui. În aceste condiţii, bărbatul a aşteptat afară mai multe ore, în frig, până când a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat într-o secţie a spitalului.

Trupa de teatru „Morgana” a Penitenciarului Gherla a susţinut, într-o sală a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, premiera spectacolului „Selfie”, în care joacă opt deţinute, printre care şi fostul deputat Monica Iacob Ridzi. Spectacolul ”Selfie” este realizat în parteneriat cu Teatrul Naţional Cluj-Napoca, scenariul şi regia fiind semnate de Andreea Iacob, iar din distribuţie fac parte opt deţinute ale Secţiei Exterioare Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Aceasta face parte din Trupa de teatru „Morgana” a Penitenciarului Gherla şi îşi ispăşeşte, din februarie 2015, o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Opera lui Wagner Parsifal a avut repetiţia generală ieri seară. Creatorul variantei româneşti, Christian Badea, a anunţat acest spectacol în favoarea publicului din licee şi de la Conservator. La Ateneu aseară a fost un asalt al tinerilor greu controlat de către SPP. De ce? Venea Preşedintele. O repetiţie generală cu Parsifal şi Christian Badea la pupitru nu este un eveniment de ignorat în lumea selectă şi riguroasă a operei şi muzicii simfonice. Specie rară. Vă daţi seama câţi ştiu Wagner? Câţi au habar de legenda Parsifal? Doar că aseară s-au încurcat rolurile pe scena publică din faţa Ateneului. Dintr-un eveniment anunţat ca fiind pentru cei tineri, el a devenit unul de protocol zero.

Datoriile înregistrate pe plan mondial se ridică la 152 de mii de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât economia globală, stabilind, astfel, un nou record. Valorile evidenţiază paradoxul aparent între rata foarte mică a dobânzii impusă de multe bănci centrale care încearcă să încurajeze împrumutul şi să revitalizeze economia şi pericolul nivelului exagerat al datoriilor. Datoria globală a atins un nou record şi creşte. Nivelul de împrumut s-a mărit substanţial faţă de creşterea globală din ultimii ani, de la 200% din PIB, în 2002, la 225% anul trecut. (rising from 200 per cent of gross domestic product in 2002 to 225 per cent last year).

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi, care au fost de gardă şi s-au ocupat de femeia care a primit o transfuzie greşită de sânge şi care a decedat ulterior, sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă. La mijlocul lunii iulie, procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că cel mai probabil săptămâna viitoare Executivul va emite o Ordonanţă de urgenţă pentru găsirea unei soluţii pentru cumpărarea sculpturii Cuminţenia Pământului. Guvernul a pregătit, potrivit unor surse guvernamentale, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede completarea până la 11 milioane de euro, de la bugetul de stat, a sumelor pentru cumpărarea Cuminţeniei pământului şi prelungirea campaniei de donaţii până la 31 octombrie 2019. Măsura este necesară ”pentru a nu pierde posibilitatea unică de a achiziţiona acest bun de valoare culturală extraordinară”, având în vedere că, până la 30 septembrie 2016, sumele donate nu ating echivalentul în lei a 6 milioane euro.

Pompeiu Hărăşteanu, prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, fost director al ONB între anii 1994–1997, interpretul a zeci de roluri în peste 8.000 de spectacole pe marile scene din ţară şi din lume, s-a stins din viaţă la vârsta de 81 de ani. Opera Naţională Bucureşti îşi exprimă tristeţea şi regretul pentru trecerea în nefiinţă a marelui artist, Maestrul Pompeiu Hărăşteanu, prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti şi transmite condoleanţe familiei. Trupul neînsufleţit al marelui artist Pompeiu Hărăşteanu, prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, va fi depus în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, între orele 18:00-20.00. Ceremonia de înmormântare va avea loc vineri, 7 octombrie 2016, începând cu ora 14.00, la Cimitirul Bellu.

Cei de la Rolling Stones au distribuit fanilor un al doilea trailer video, înainte de lansarea noului lor album, atât de aşteptat de public. La începutul acestei săptămâni, pe site-ul trupei britanice a fost lansat un scurt teaser intitulat „The Rolling Stones- Se întorc pe 6 octombrie”. Prin acest viitor album, băieţii de la Rolling Stones abandonează trucurile electronice ale muzicii moderne şi revin la rădăcinile lor de blues, noul material fiind compus din cover-uri după melodii celebre ale unor clasici ai genului. O mostră din ce vom asculta pe acest album o găsim într-un alt clip teaser postat pe Twitter.

Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei „Party Like A Russian”. Un cotidian rus scrie că britanicul nu va mai putea cânta niciodată pe scenele din Rusia. Însă Robbie spune că intenţia lui n-a fost să-l parodieze pe Vladimir Putin. Indignarea jurnaliştilor ruşi e provocată de faptul că Robbie Williams cântă piesa „Party Like A Russian” în engleză cu un accent vădit rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cântăreţului, care se numeşte „Heavy Entertainment Show”. Versurile sunt despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti. Ruşii nu se stâpânesc atunci când ţara lor e luată în zeflemea. Există şi un vers bizar în care numele misticului rus care a avut o mare influenţă asupra familiei ultimului ţar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimează cu numele mărcii de pantofi de lux „Louboutin”.

Un pilot israelian a murit după ce s-a catapultat dintr-un avion de vânătoare F-16, care apoi s-a prăbuşit în sudul Israelului, anunţă Forţele Aeriene israeliene fără a oferi detalii despre incidentul produs în contextul raidurilor efectuate în Fâşia Gaza. Incidentul a avut loc în sudul Israelului. Pilotul şi navigatorul s-au catapultat din avion. Pilotul a murit, a comunicat armata israeliană, precizând că navigatorul este rănit. Amir Eshel, comandantul Forţelor Aeriene israeliene, a ordonat declanşarea rapidă a unei investigaţii privind circumstanţele incidentului.

Tribunalul principal din staţiunea turcă Antalya a fost evacuat din cauza unei ameniţări cu bombă, relatează agenţia de stat Anadolu. Ramazan Solmaz, procurorul-şef din Antalya, a declarat că tribunalul a fost evacuat ca măsură de precauţie pe fondul unei ameninţări cu bombă. Solmaz a negat zvonuri potrivit cărora în clădire s-ar afla un atacator sinucigaş, spunând că există informaţii că o bombă ar viza poliţia. Poliţia a înconjurat clădirea şi a evacuat persoanele din interior.

Noua agenţie UE pentru securizarea frontierelor, care are drept rol să stăvilească valul de imigranţi ce încearcă să ajungă în Europa, urmează să-şi înceapă activitatea, la graniţa între Bulgaria şi Turcia. Agenţia Europeană pentru Frontieră şi Pază de Coastă va avea la dispoziţie aproximativ 1.500 de ofiţeri din 19 state membre ce pot fi mobilizaţi rapid în caz de urgenţă, de exemplu o creştere bruscă a numărului de imigranţi care încearcă să traverseze frontiera europeană printr-o anumită regiune. În mod crucial, va „oferi sprijin tuturor statelor membre şi va putea identifica şi interveni pentru a remedia în avans punctele vulnerabile, şi nu atunci când este deja prea târziu,” se afirma într-un comunicat din luna iunie al Comisiei Europene.

Un pilot de naţionalitate română, în vârstă de 65 de ani, a decedat într-un accident de avion în apropierea localităţii slovace Jakubovany. Este vorba de o aeronavă cu două locuri, ce zbura din România în Suedia. Marţi după-amiaza a fost făcut un apel de urgenţă pentru a raporta accidentul. După primirea apelului, unităţile de pompieri din oraşele Sabinov, Prešov, Raslavice, Bardejov, Hanušovice şi Levoča s-au deplasat la faţa locului. Resturile avionului au fost descoperite curând înaintea orei locale 15:00 (16:00, ora României). Poliţia nu a obţinut încă informaţii despre existenţa altor victime. Potrivit cercetărilor preliminarii, aeronava era înregistrată în Suedia, iar pilotul avea cetăţenie română. O anchetă a Poliţiei este în curs.

Recruţii reţelei teroriste Stat Islamic au o educaţie peste medie în ţările lor de origine, contrar părerii generale că aceştia ar fi lipsiţi de educaţie sau chiar analfabeţi. Studiul „Incluziune socială şi economică pentru prevenirea extremismului violent” a avut drept obiectiv să identifice caracteristicile socioeconomice care ar putea explica de ce unele persoane sunt atrase de gruparea extermistă Stat Islamic. Datele incluse în studiu relevă faptul că sărăcia nu reprezintă factorul principal care să explice radicalizarea şi adeziunea la o ideologie extremistă violentă.

New York a depăşit Londra şi a devenit cea mai populară locaţie pentru investitorii în imobiliare, în condiţiile în care economia în creştere a Statelor Unite, precum şi dolarul puternic atrag cumpărători. Vânzările din capitala Marii Britanii au scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de Brexit. Investitorii stărini au cheltuit aproximativ 25 de miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare comericale în New York în ultimele 12 luni până în iunie, potrivit unui raport al brokerului Cushman & Wakefield. Valoarea proprietăţilor imobiliare din Londra a scăzut la aproximativ 25 de miliarde de dolari, faţă de 39 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Michal Kovac, primul preşedinte al Slovaciei independente, care a manifestat opoziţie faţă de politicile autoritare ale premierului de atunci Vladimir Meciar, a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace la vârsta de 86 de ani. Michal Kovac s-a aflat la conducerea statului în perioada 1993-1998, fiind un critic dur al lui Vladimir Meciar, primul şef al Guvernului slovac, ale cărui politici autoritare izolaseră ţara pe plan internaţional. Răpirea lui Michal Kovac junior a fost atribuită fostului premier Meciar de către presa din ţară şi presa internaţională, care a tradus această acţiune ca fiind o tentativă de a-l stânjeni pe şeful statului.

Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte trei au fost date dispărute în Haiti din cauza uraganului Matthew. „Acest bilanţ de 23 de morţi şi 3 dispăruţi nu include datele departamentului Grande Anse”, a declarat Edgar Célestin, purtătorul de cuvânt al Serviciului de protecţie civilă din Haiti. „Am putut contacta autorităţile din oraşul Jérémie, dar nu am avem încă veşti de la celelalte comune”, a adăugat acesta.

Premierul ungar va purta vineri discuţii pe tema referendumului din ţara sa cu Robert Fico, premierul Slovaciei, ţară care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE. Discuţiile se vor concentra pe referendumul care a avut loc în Ungaria pe data de 2 octombrie pe tema cotelor de redistribuire a imigranţilor impuse de UE. După întâlnire, cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă. Premierul ungar l-a informat într-o scrisoare pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre rezultatul referendumului din ţara sa pe tema cotelor de imigranţi care a avut loc pe data de 2 octombrie. În conformitate cu „dorinţa majorităţii participanţilor” la referendum, Guvernul a decis să propună amendarea Constituţiei, a anunţat directorul biroului de presă al premieului ungar, citând din scrisoarea acestuia din urmă.

SPORT

România va juca în perioada imediat următoare două meciuri importante din Grupa E de calificare la Campionatul Mondial din 2018 ce va fi organizat de Rusia. Dacă pentru jocul de pe 8 octombrie, din Armenia, tricolorii sunt deja pregătiţi, Christoph Daum a fost nevoit să se întrebuinţeze special şi să îşi adapteze metodele pentru partida de pe 11, atunci când România va juca în Kazahstan de la ora locală 22:00, ora 19:00 la Bucureşti. Meciul va avea loc pe Astana Arena, un stadion ultramodern construit în 2009, cu o capacitate de 30.244 locuri şi care are gazon sintetic. Astfel, Daum a organizat joi, cu o zi înaintea plecării pentru cele două deplasări, un antrenament riguros la Centrul FRF de la Buftea, acolo unde forul fotbalistic are la dispoziţie un teren cu iarbă artificială în mărime naturală.

Simonei Halep îi dau târcoale sponsorii de talie mondială, printre care se numără şi o companie gigant din industria auto! Halep a fost invitată la un eveniment organizat de Mercedes, la Beijing, astfel că e posibil ca a 5-a jucătoare a lumii să parafeze un nou contract de sponsorizare. Simona e calificată în optimile de finală de la Beijing, dar şi-a făcut timp pentru a merge la evenimentul Mercedes în postura de invitată specială! Constănţeanca a interacţionat cu fanii care au venit să o vadă în incinta Centrului Naţional de Tenis din Beijing, dar şi cu reprezentanţii firmei care a investit puternic în tenis în ultimii ani. Rar se întâmplă ca o sportivă de nivelul Simonei să participe la un asemenea eveniment fără ca acesta să includă şi o colaborare pe plan financiar, aşa că românca ar putea fi aproape de o nouă lovitură! În prezent, Simona Halep e sponsorizată de mai multe companii importante, cum ar fi Adidas, Wilson (echipament sportiv), Hublot, Vodafone, Dedeman sau Dorna.

Gabriel Enache şi-a aflat pedeapsa după gestul iresponsabil făcut în meciul cu Osmanlispor atunci când a lovit cu capul în figură un adversar. Comisia de Disciplină a UEFA a decis ca fundaşul Stelei să fie suspendat pentru trei partide în Europa League ca urmare a cartonaşului roşu primit. Cum o etapă de suspendare a fost ispăşită la confruntarea cu Villarreal asta înseamnă că Reghecampf nu-l va putea folosi pe Enache în următoarele două confruntări europene, meciurile cu FC Zurich. Cel mai probabil, antrenorul Stelei va merge pe varianta Tamaş. Fundaşul central a jucat pe această poziţie în partida cu CS U Craiov, meci câştigat cu 2-1 de stelişti, şi a avut o evoluţie apreciată.

Arbitrul rus Vladislav Yuryevich Bezborodov va conduce la centru meciul Armenia – România, programat sâmbătă, de la ora 19:00, pe stadionul din Erevan, în etapa a doua din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Brigada din Rusia desemnată să oficieze partida dintre Armenia şi România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, va fi condusă la centru de Vladislav Bezborodov, care va fi ajutat de la cele două tuşe de către asistenţii Maksim Gavrilin şi Valeri Danchenko, în timp ce rezervă va fi Sergei Ivanov.

Jucătorii echipei FC Dinamo Bucureşti, „Câinii Roşii”, cum sunt recunoscuţi în fotbalul românesc, vor urmări filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, la o proiecţie specială dedicată lor. Evenimentul va avea loc luni, 10 octombrie, începând cu ora 19.00, la Băneasa Grand Cinema din Băneasa Shopping City, iar un număr de bilete va fi pus în vânzare pentru spectatori. Aceştia vor putea urmări thriller-ul în compania fotbaliştilor de la Dinamo, a antrenorului Ioan Andone şi a staff-ului echipei. Regizorul Bogdan Mirică va fi prezent la proiecţie şi le va povesti invitaţilor cum a apărut „Câini”.

Cea mai mare şi mai activă comunitate de pariori din România vă propune două bilete spectaculoase pentru acest sfârşit de săptămână, în care vor avea loc meciuri din preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. Echipa experţilor PariuriX.com este formată din 6 jurnalişti sportivi cu renume, alături de un fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni, un multiplu campion naţional de raliuri şi alţi câţiva pariori cu ştate vechi în industrie.

Pe site-ul comunităţii sunt organizate cele mai importante două concursuri de pariuri din România, în cadrul cărora s-au acordat în ultimii 7 ani de zile premii în valoare totală de peste 200 de mii de Euro. De asemenea, PariuriX.com este şi singurul site de profil pe care se pot găsi 5 oferte de bun-venit exclusive la casele de pariuri online licenţiate în România. Toate aceste lucruri au fost posibile în primul rând datorită unei persoane, Cădar Marius, fondatorul comunităţii pariorilor din România – PariuriX.com – şi unicul autor al unei cărţi dedicate pariurilor de la noi din ţară.

Ronnie O’Sullivan isi continua parcursul in viteza la European Masters si deschide lista jucatorilor calificati in sferturile de finala ale turneului de la Bucuresti, la capatul unei zile a treia de competitie in care spectatorii prezenti la Circul Globus au avut motive sa zambeasca: tabloul de opt promite meciuri tari, dupa victoriile obtinute miercuri de trei dintre marii favoriti, iar Mark Allen a reusit cel mai mare break al turneului, intr-o sesiune de seara cu un total de doua vizite la masa de peste 100 de puncte.

John Higgins a fost primul jucator care a depasit, miercuri, faza optimilor, dupa ce a trecut cu 4-3 de Tom Ford. Fara a arata cel mai bun snooker al sau, cvadruplul campion mondial a evitat la limita eliminarea, dupa ce a fost condus cu 2-1 si 3-2 de englez, si, cu un psihic mai puternic, s-a impus in decisiv, la capatul unui duel fragmentat, presarat cu erori, pierderi de pozitii si multe grimase.

Alfie Burden a reusit surpriza in fata lui Ricky Walden, reusind sa stopeze la timp revenirea englezului, de la 1-3, castigandu-si biletul pentru sferturi cu 4-3. Sesiunea de seara le-a oferit spectatorilor snooker jucat la o alta viteza si cu o alta cursivitate. Mark Allen a pornit ca din tun in fata lui O’Sullivan, preluand conducerea la capatul unei evolutii impresionante, care l-a urcat pe prima pozitie in clasamentul celor mai mari break-uri de la European Masters, cu o vizita de 121 puncte. Tot nord-irlandezul a avut prima sansa si in urmatoarele doua frame-uri, insa „Racheta” a profitat de fiecare data de singura ratare a nord-irlandezului, a curatat masa de bile si a schimbat liderul, cu break-uri de 60 si 64 de puncte. Erorile au schimbat ritmul jocului patru, adjudecat la mare lupta de Allen, insa “Racheta” a apasat acceleratia si s-a impus, 4-2.

Neil Robertson a incheiat programul zilei, trecandu-si numele pe lista sfertfinalistilor. Australianul l-a dominat clar pe tanarul Rhys Clark (22 ani) si, cu break-uri consistente, de 82, 61, 103 si 67 de puncte, a inchis partida cu scorul de 4-1. Tot miercuri, la European Masters, intreaga lume a snooker-ului l-a sarbatorit pe olandezul Ian Verhaas, primul arbitru din afara Regatului Unit care a arbitrat o finala de Campionat Mondial, in 2003, si care a implinit 50 de ani.

Dan Petrescu a fost demis de la Kuban din pricina rezultatelor slabe, şefii clubului din Krasnodar preferând să-i achite clauza de reziliere decât să mai meargă pe mâna românului. Demiterea lui Petrescu, precum şi situaţia financiară precară a clubului au fost motivele ce au creat nervozitate în rândul fanilor ruşi. Aceştia chiar au demarat o petiţie pe site-ul change.org, adresată preşedintelui Vladimir Putin în care cer primului om în stat să intervină pentru a opri dezmembrarea clubului.

Suporterii ruşi doresc ca Putin să dea o mână de ajutor în încercarea de a găsi un sponsor important pentru Kuban. Există un precedent în acest sens: în urmă cu câţiva ani Tom Tomsk a fost salvat ca urmare a iniţiative similare a suporterilor. După 15 etape, Kuban Krasnodar ocupă locul 14 în liga a doua din Rusia, cu doar 16 puncte. Echipa se află la un singur punct de zona retrogradării.

Simona Halep a primit o veste excelentă, zi în care a aflat că este sigură de locul 4 în clasamentul WTA. Constănţeanca aflată pe poziţia a 5-a înaintea turneului de la Beijing a profitat de înfrângerile a două rivale din clasamentul WTA, Garbine Muguruza (4 WTA) şi Karolina Pliskova (6 WTA). Halep o va devansa pe Muguruza în clasamentul oficial care va fi dat publicităţii luni, constănţeanca acumulând 5.097 de puncte după ce s-a calificat în optimile de la China Open. Campioana en-titre Garbine rămâne cu doar 4.366 de puncte în visterie ca urmare a eşecului suferit în optimi (1-6, 4-6 cu Kvitova) şi nu va fi depăşită doar de Simona, ci şi de Karolina Pliskova (4.450 de puncte). Jucătoarea antrenată de Darren Cahill s-a clasat ultima dată pe locul 4 în ierarhia mondială la jumătatea lunii august.

Ploiestiul va găzdui, între 7 şi 9 octombrie, Campionatul Mondial de Sambo pentru Juniori si Tineret. Competiţia, care se va desfăşura în Sala Olimpia, adună la start sportivi din 37 de ţări, între care şi România. Este pentru prima dată când ţara noastră găzduieşte un campionat mondial de sambo. Campionatul Mondial de Juniori şi Tineret se desfăşoară o dată pe an, sub egida Federaţiei Internaţionale de Sambo – FIAS. Sportivii participanţi au vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani. Deschiderea oficială a competiţiei va avea loc vineri 7 octombrie 2016 în Sala Olimpia din Ploieşti, începând cu ora 17:00. Vor participa la festivitatea de deschidere, printre alte personalităţi, Corina Ungureanu – dublă campioană mondială şi europeană la gimnastică artistică, şi Alina Dumitru – aur olimpic în 2008 şi argint olimpic în 2012 la judo.

Cu excepţia jocurilor Potaissa Turda – CSM Bucureşti (scor 32-26) şi CSM Focşani – Adrian Petrea Reşiţa (scor 27-20), toate celelalte partide ale rundei a 7-a în Liga Zimbrilor la handbal masculin s-au încheiat cu rezultate strânse. Derby-ul etapei a fost fără îndoială jocul de la Turda, care are şi … urmări. CSM Bucureşti, prin managerul echipei Vasile Stângă, reclamă ”şmecherii”. Comisia de Disciplină a avut două cazuri de cartoşase roşii – urmate de cartonaşe albastre în etapa a 6-a, Cristian Adomnicăi (Potaissa Turda) şi Jakov Vrankovic (Dinamo). Dar pentru că echipele celor doi jucători evoluat în zile diferite, suspendarea de câte o etapă pe care au primit-o este ispăşită în runde diferite. Cristian Adomnicăi a evoluat cu CSM în etapa a 7-a şi va sta în runda următoare cu Politehnica Timişoara, în deplasare. Jakov Vrankovic a stat în etapa a 7-a cu CSU Suceava, astfel că el va fi bun de joc pentru partida cu HCDS Constanţa, în etapa a 8-a, în deplasare.

Mircea Lucescu a câştigat derby-ul cu Spartak şi a egalat la puncte gruparea din Moscova, ambele formaţii având acum câte 19 puncte în fruntea clasamentului din prima din Rusia. Pentru a fi sigur că nu va avea emoţii în câştigarea titlului la primul său sezon pe banca celor de la Zenit, antrenorul român şi-a propus să-şi întărească axul central al echipei. Potrivit presei din Rusia, Lucescu le-a pus în vedere şefilor echipei din Sankt-Petersburg că vrea trei transferuri importante în iarnă. Antrenorul român îşi doreşte un portar cu experienţă, de preferat unul din Rusia, un fundaş central şi un atacant.

Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale au fost „şterşi” de Real Madrid de pe listele altor cluburi. Cei doi jucători au semnat prelungirea contractelor. Ronaldo (31 de ani) a semnat un contract valabil până în 2021. Şi Gareth Bale şi-ar fi pus semnătura pe o nouă înţelegere în valoare de 103 milioane de euro, informează sursa citată fără a oferi alte detalii. Ronaldo era tentat cu oferte din China sau Statele Unite ale Americii, în timp ce Bale reprezenta o ţintă pentru Mourinho la Manchester United. Jurnaliştii de la Cope mai notează că şi Kroos şi Modric vor trece prin biroul lui Perez pentru a semna noi contracte, în timp ce portarul Keylor Navas şi-ar dori să-i dublat salariul pentru a continua pe „Santiago Bernabeu”.

Aurelio De Laurentiis, patronul echipei de fotbal Napoli, la care evoluează şi românul Vlad Chiricheş a spus în cadrul unei conferinţe, la care au luat parte cei mai importanţi investitori din fotbal, că agenţii de jucători reprezintă “cancerul fotbalului”. În cadrul întrunirii desfăşurate la stadionul Stamford Bridge, De Laurentiis a dezvăluit că la Napoli vor veni doar jucători asupra cărora să poată avea control total, iar din acest motiv mai mulţi fotbalişti importanţi au ratat transferul la vicecampioana Italiei. Cluburile din prima ligă engleză au cheltuit doar în perioada octombrie 2014-septembrie 2015 peste 148 de milioane de euro doar pentru a plăti taxele către impresari, iar Mel Stein, preşedintele Asociaţiei Agenţilor din Fotbal a recunscut că există în acest domeniu şi impresari care vor să se îmbogăţească rapid, pe spatele fotbaliştilor.

Argentina a fost urmărită de ghinion în ultimele trei finale disputate, toate pierdute, în ultimul act al competiţiilor , iar după finala de Copa America, din 2016, bula a explodat, iar Messi a anunţat că nu va mai onora convocările la naţională. Recent, Angel Di Maria a declarat că şi el a fost aproape să renunţe la naţională. Momentan, Argentina se află în plină campanie de calificare la Campionatul Mondial din 2018 organizat în Rusia, iar naţionala antrenată de Edgardo Gauza, cu Messi şi Di Maria în lot, ocupă locul trei în grupă, cu 15 puncte, la egalitate cu Brazilia, care ocupă locul secund, şi cu unul mai puţin decât liderul Uruguay.

Fundaşul echipei Juventus Torino ar putea ajunge în această iarnă la Chelsea, după ce Roman Abramovich a fost de acord să platească în schimbul fotbalistului 68 de milioane de euro. După ce a plătit deja 38,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe David Luiz de la PSG, patronul echipei de pe Stamford Bridge e gata să stabilească un alt record: The Telegraph scrie că Roman Abramovich va plăti 68 de milioane de euro în schimbul lui Leonardo Bonucci, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată de un club de fotbal pentru transferul unui fundaş. Dezamăgit de începutul sub aşteptări al echipei sale, miliardarul rus e pregătit să investească serios în această iarnă iar fundaşul italian, dorit în vară şi de Pep Guardiola la Manchester City, este primul pe lista transferurilor.

Liga Zimbrilor la handbal masculin a debutat cu 14 echipe la start, chiar dacă Minaur Baia Mare şi Energia Tg. Jiu s-au retras din campionat. Dinamo, CSM Bucureşti, HCDS Constanţa, HC Odorhei, Steaua, Potaissa Turda, Poli Timişoara sunt echipele cu pretenţii în acest sezon, măcar la un loc de cupă europeană. Echipele clasate pe locurile 1-8 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-off (sferturi, semifinale, finale, jocuri după sistemul cel mai bun din trei partide). Echipele clasate pe locurile 9-14 la sfârşitul sezonului regular vor juca în play-out

FC Botoşani a intrat într-un proces de reorganizare financiară, proces care include inclusiv tăierea salariilor jucătorilor şi antrenorilor. Potrivit reprezentanţilor clubului botoşănean, la ora actual datoriile se ridică la 1,6 milioane de euro. Valeriu Iftime, principalul sponsor al FC Botoşani şi cel care conduce clubul împreună cu preşedintele Cornel Şfaiţer, spune că a făcut un plan de salvare pe care îl va prezenta inclusiv Consiliului Judeţean şi Consiliului Local. În acelaşi timp, pentru a face faţă cheltuielilor şi pentru a achita o parte din datoria restantă, clubul FC Botoşani va trebui să încaseze anul viitor 300.000-400.000 de euro din vânzarea de jucători. În acest an, FC Botoşani are un buget estimate la 3,9 milioane de euro din care aproximativ 2,2 milioane de euro înseamnă contractele jucătorilor.

PROGNOZA METEO
6 Octombrie 2016

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și în Crișana și local în Banat, iar cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 20…25 l/mp. La munte vor predomina ninsorile și în special la altitudini mai mari în zona Carpaților Occidentali și în partea de nord a Carpaților Orientali se va depune strat nou de zãpadã. Trecãtor și izolat, precipitațiile mixte își pot face apariția și în zonele mai joase de relief din aceastã parte a țãrii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai ales seara și noaptea, când în sud și sud-est trecãtor și izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi în cursul zilei în vest, nord-vest și la munte și doar pe spații mici în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 8 grade, mai ridicate în Dobrogea pana la 13 grade pe litoral. Izolat, se va produce brumã.

Bucuresti

Vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil cu înnorãri trecãtoare, mai ales în a doua parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *