Stiri pe scurt 6 Martie 2016

loading...

Stiri pe scurt 6 Martie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  6  Martie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 6 martie. In anul 1945, instaurarea guvernului dr. Petru Groza (sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui Petru Groza ca prim ministru; acesta formează un nou guvern, în care ministerele cheie erau deţinute de comunişti).

Cei din Ministerul Educaţiei au ajuns la concluzie ca elevii învaţa după programe vechi, motiv pentru care sunt în dezbatere mai multe variante de modificare a planurilor-cadru pentru gimnaziu. Astfel, se va renunţa la latină, numărul orelor de română se va micşora la clasa a V-a, iar muzica nu va mai exista în orar la a VIII-a. Numărul orelor de limba română din clasa a V-a ar urma să fie redus de la cinci la patru. Se va renunţa la ora de limba latină (de la clasa a VIII-a).Iată unde se va umbla:

Apar noi discipline socio-umane: la clasa a V-a – educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a – educaţie interculturală, la clasa a VII-a – educaţie pentru cetăţenie democratică – şi la clasa a VIII-a – educaţie economică. Elevii vor avea posibilitatea să îşi aleagă o materie opţională, între: Limbă şi comunicare, Matematică şi ştiinţe ale naturii, Om şi societate, Arte, Educaţie fizică, sport şi sănătate, Tehnologii şi Consiliere şi orientare. E posibil să se facă doar câte o oră de geografie şi istorie în primii trei ani de gimnaziu şi două în ultimul.

Într-o altă variantă, aceste discipline au alocate câte două ore în clasele a V-a şi a VIII-a şi câte una în ceilalţi doi ani. Biologia are alocate câte o oră în clasele a V-a şi a VIII-a şi câte două pe săptămână în clasele a VI-a şi a VII-a.Ora săptămânală de educaţie muzicală ar putea fi scoasă din programă la clasa a VIII-a. Orei săptămânale de educaţie tehnologică ar urma să i se adauge şi o oră de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Sportul se va numi educaţie fizică, sport şi sănătate. În clasa a VIII-a se va face o oră pe săptămână, iar în restul anilor să rămână câte două.

Articolul 9 din Legea Educației Naționale spune că învățământul de stat este gratuit, însă numai pe hârtie. Altfel nu se explică de ce copiilor li se cer bani pe față, prin solicitări imperative. „Trebuie să aduceți luni 30 de lei! pentru 8 Martie”. Un participant la olimpiada de limbă franceză organizată la Școala “Ștefan cel Mare” din Focșani a fotografiat acest anunț pe tabla unei săli de clasă, acolo unde învață în schimburi două clase, una de la învățământul primar și cealaltă de gimnaziu, după amiaza. Intrigat, elevul a trimis fotografia redacției noastre. “Nu este corect sa ceri de la elevi, ei nu sunt salariați și în plus este o sumă destul de mare. Dacă sunt vreo 20 în clasă, vă dați seama cât se strânge? La un moment dat a venit o profesoară, a văzut ce scria și a căutat repede un burete să steargă”, ne-a spus elevul cu spirit critic.

Coşmarul problemelor medicale în judeţul Argeş pare că nu se mai termină. 12 copii din Piteşti, toţi de la şcoala 16, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii au şapte ani, iar medicii au confirmat pentru o parte dintre aceştia prezenţa adenovirusului. Conducerea DSP este la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a demarat deja o anchetă. Dintre cei 12 copii, toţi cu vârsta de 7 ani, Copiii au mâncat la comun, într-un after school care aparţine acestei şcoli, iar apoi s-au simţit rău, a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. 11 au fost internaţi în cursul serii la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, iar altul la Spitalul de Infecţioase a Spitalului Judeţean.

Situaţiile relatate de poliţistul braşovean Marian Godină, cu persoane care ameninţă oameni ai legii, folosindu-se de poziția lor, nu sunt unice. Un alt exemplu este la Sibiu, unde edilul demisionar al comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar cu peste 100 de milioane de euro prejudiciu, îi ameninţă pe poliţişti că se va plânge şefului IPJ şi că le-ar putea înscena o posibilă dare de mită. Daniel Maricuţa a fost prins de poliţiştii rutieri în timp ce ar fi condus pe contrasens în Sibiu, pe strada Semaforului. Poliţiştii care au îndrăznit să-l tragă pe dreapta sunt ameninţaţi inclusiv cu posibila ”regizare” a unui flagrant.

Florian Walter a fost adus, la București, din Emiratele Arabe Unite, sub escorta Poliției Române. Florian Walter a fost arestat în Emiratele Arabe Unite la solicitarea autorităţilor române, unde s-au început procedurile de extrădare, în vederea cercetării sale în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul patron al celor Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, dar și patron al firmei Romprest, este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014.

Mii de persoane protestează în Piața Victoriei și solicită demisia Executivului. Revendicările vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006. Pentru eroii Revoluției, civili și militari, SCMD solicită abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numește „falsificatoare de istorie” și repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili și militari, ai Legii nr. 341/2004.

Avanpremiera spectacolului „Efecte colaterale”, o nouă producţie a Teatrului Nottara ce va fi găzduită de Teatrul Bulandra, regizat de Vlad Zamfirescu, cu Alexandru Repan, Gheorghe Ifrim şi Dan Bordeianu, va avea loc pe 9 martie, de la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei (fosta Izvor). Cu aceeaşi ocazie, se va consemna şi o „întâlnire de gradul trei” între două dintre cele mai iubite teatre din România: producţia marca Nottara este găzduită de Teatrul Bulandra.

Dan Marin, tatăl Andreei Marin, care s-a stins din viaţă cu doar trei zile înainte de a împlini 70 de ani, a fost condus pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al lui Dan Marin, tatăl vedetei Andreea Marin, a fost depus la capela Sfinţii Petru şi Pavel din Iaşi în urmă cu trei zile. Rudele, familia şi prietenii s-au adunat în număr mare la capelă să-i aducă un ultim omagiu. Cu lacrimi în ochi, cei care i-au fost aproape spun că nu se aşteptau la o astfel de veste.

De la înmormântare nu a lipsit nici Andreea Marin, care a venit însoţită de soţul ei. Îmbrăcată în haine de doliu, cu capul acoprit cu un batic negru, Andreea Marin era vizibil afectată de moartea tatălui, cel care a sprijinit-o în toţi aceşti ani. Tuncay Ozturk nu s-a dezlipit nicio clipă de soţia sa. Alături de Andreea a fost şi Renata Marin, cea de-a treia soţie a lui Dan Marin. Şefa Stării Civile din Iaşi a plâns necontentit şi abia se mai putea ţine pe picioare.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian este cercetat sub control judiciar in dosarul Bica 1, al despagubirilor ilegale de la ANRP, dar presa speculeaza ca, in cazul in care va fi gasit vinovat, va scapa cu o condamnare usoara, deoarece ar fi oferit informatii pretioase despre numele grele din dosar, Alina Bica sau Dorin Cocos. Averea fabuloasa pe care a strans-o i-a permis acestuia sa-si cumpere, cu 5,65 milioane de euro, o vila ultraluxoasa in zona Kiseleff, cu o suprafata de 515 metri patrati si un teren de 2.700 de metri patrati. Daca exteriorul vilei este interesant, interiorul este fabulos, Stelian angajand o echipa de designeri care sa-i decoreze casa. Rezultatul a fost atat de spectaculos incat casa lui Stelian a ajuns pe pe site-urile de arhitectura si design interior din strainatate, fiind data ca exemplu de originalitate.

O întâlnire de taină care a avut loc recent la localul “Casa cu tei”, situat la câțiva kilometri de Reșița, a alimentat și mai mult zvonurile potrivit cărora PNL-ul se va rupe chiar înainte de alegerile locale din iunie. Sorin Frunzăverde și majoritatea celor care l-au urmat odată cu renunțarea la PDL pentru PNL ar pregăti de ceva vreme o nouă lovitură pe scena politică din Caraș-Severin. Cel puțin așa se zvonește în anturajul liberalilor. Frunzăverde ar fi bătut deja palma cu PSRo-ul lui Mircea Geoană, partid spre care se vor îndrepta, spuns aceleași surse, deputatul Vali Rusu, mai tot Aquacarașul, primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu, și mulți alți edili de comune care au crescut sub aripa președintelui Consiliului Județean.

Muzică electronică, dar şi populară, ţipurituri, dar şi ritmuri moderne, instrumente noi şi concepte muzicale în premieră, un show cu emoţii şi plin de dinamism va vedea şi asculta publicul, duminică seară, în finala selecţiei naţionale a Eurovision. Publicul va alege câştigătorul Eurovision România, iar finala desfăşurată la Baia Mare va putea fi urmărită în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova şi online, pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro, duminică, de la ora 20.30.

După ce şi-au încheiat vineri misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, împreună cu Zoli Toth Project, Cezar Ouatu, Randi şi Uddi, alături de Horia Moculescu – vor susţine recitaluri care mai de care surprinzătoare. Paula Seling, care a reprezentat România, împreună cu Ovi, la Eurovision în 2010 şi 2014, va fi şi ea prezentă la Baia Mare. În deschiderea finalei ea va aduce, împreună cu artişti ai zonei, reinterpretări ale unor melodii populare din Maramureş. Şi Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, va veni pe scena Eurovision România să cânte melodia cu care va concura la Stockholm.

In seara finalei Eurovision România, Zoli Toth Project lansează un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât şi pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii şi telespectatorii vor descoperi şi un nou instrument muzical. „Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi va reuni pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori.

În finala selecţiei naţionale de duminică seară, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, Mihai Trăistariu, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt concurenţii pe care publicul îi va vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala naţională a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege câştigătorul. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea „Eurovision – Selecţia Naţională”, transmisă, sâmbătă, de la Baia Mare.

O femeie care a rămas blocată într-un lift din China a fost găsită moartă după aproximativ o lună, medicii legişti stabilind că a murit de foame. Incidentul macabru a avut loc în oraşul Xian, situat în vestul Chinei. Liftul a fost scos din funcţiune intenţionat, pentru revizie, la sfârşitul lunii ianuarie. Muncitorii firmei de întreţinere au declarat că au strigat pentru a afla dacă era cineva în ascensor, însă nu au efectuat o verificare vizuală. Când au revenit, la sfârşitul lunii februarie, au găsit în lift o femeie în vârstă de 30-40 de ani, care murise de foame.

Iranul şi Turcia intenţionează să crească schimburile comerciale de la 10 la 30 de miliarde de dolari (de la 9,1 la 27,3 miliarde de euro) în următorii doi ani, în pofida disensiunilor pe teme regionale. Iranul şi Rusia oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad, în timp ce Turcia pledează pentru înlăturarea regimului şi susţine insurgenţii sunniţi. În plus, Turcia este un aliat apropiat al Arabiei Saudite, principalul adversar al Iranului. În pofida disensiunilor, Turcia şi Iranul au menţinut relaţii diplomatice cordiale.

Donald Trump şi Ted Cruz au înregistrat câte două victorii în cursa prezidenţială republicană, în timp ce, în tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în Louisiana, iar Bernie Sanders în Nebraska şi Kansas. Donald Trump a câştigat scrutinul republican în statele Kentucky şi Louisiana, în timp ce Ted Cruz a a obţinut victorii în Maine şi Kansas. În tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în statul Louisiana, dar Bernie Sanders s-a clasat pe primul loc în Nebraska şi Kansas. În acest context, Donald Trump a cerut un scrutin pentru departajare cu Ted Cruz, îndemnându-i pe ceilalţi candidaţi să se retragă.

Partidul premierului slovac Robert Fico a câştigat alegerile parlamentare, dar rezultatele obţinute de formaţiuni de opoziţie, inclusiv de extremă-dreapta, vor complica formarea unui nou guvern. Partidul Smer / Democraţie Socială (stânga naţionalistă), condus de Robert Fico, a obţinut 28,7% la sută din voturi în scrutinul parlamentar din Slovacia. Partidul liberal Libertate şi Solidaritate (SaS) s-a clasat pe locul al doilea, cu 12,1% din voturi, iar conservatorii Olano-Nova au obţinut 11%. Partidul Naţional Slovac (extremă-dreapta) a obţinut 8,6%, L’Nase Slovensko, 8,1%, iar SME Rodina, 6,6%.

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea consecinţe dezastruoase pentru economia britanică, pentru economia europeană şi mondială, fiind o „otravă”. „Dacă Marea Britanie ar ieşi din UE, am avea negocieri foarte dificile, ceea ce ar fi foarte complicat pentru UE”, a spus Schauble. „Ar urma ani întregi de incertitudine, situaţie care ar fi ca o otravă pentru economia Marii Britanii, cea a continentului european şi pentru economia mondială”, a apreciat Schäuble. Marea Britanie va organiza în iunie un referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană a criticat dur Turcia, amintindu-i că, în calitatea de candidat pentru aderare, are obligaţia de a respecta libertatea presei. Autorităţile turce au efectuat descinderi la grupul de presă Zaman, unde au izbucnit confruntări cu susţinătorii clericului musulman Fethullah Gulen, stabilit în Statele Unite şi principalul adversar al Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

Austria nu vrea să participe la sistemul de distribuire a refugiaţilor propus de Uniunea Europeană. Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitări de azil în cursul anului în 2015. Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat în mai multe rânduri pentru solidaritatea ţărilor central şi est-europene membre UE în primirea refugiaţilor, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Un pilot italian care urma să efectueze o cursă aeriană intercontinentală a fost suspendat câteva luni după ce şi-a ameninţat soţia că, dacă îl va părăsi, va prăbuşi în ocean avionul cu sute de pasageri. Pilotul din oraşul italian Padova, angajat al unei companii care efectua zboruri intercontinentale, i-a trimis soţiei, după o ceartă, următorul mesaj telefonic: „Mă prăbuşesc în ocean cu 200 de pasageri”. Soţia s-a adresat imediat autorităţilor italiene, iar pilotul a fost ridicat din cabina avionului, cu câteva minute înainte de a decola. În momentul incidentului, bărbatul urma să efectueze o cursă din oraşul italian Roma spre Japonia.

Serviciile secrete britanice adună informații despre posibile crime de război în Siria, de care ar fi responsabil Vladimir Putin. În investigația care privește atacurile avioanelor ruse asupra civililor sirieni s-au implicat și detectivi de la Scotland Yard. Organizațiile pentru drepturile omului au raportat mai multe incidente de acest gen, inclusiv bombardarea unor spitale și școli. Vladimir Putin ar putea fi acuzat în fața unui tribunal internațional.

SPORT

„Paradisul tenisului” este tema centrală a ediţiei 2016 a turneului patronat de Larry Ellison şi păstorit până toamna trecută de actualul preşedinte al WTA, iar Simona Halep şi Novak Djokovic, campionii ediţiei 2015, sunt protagoniştii clipului de promovare. Analiştii americani au desemnat-o pe Simona,”persoana de urmărit” la Indian Wells 2016, în competiţia feminină şi pun presiune. Paradisul tenisului îi zâmbeşte Simonei, cea care în 2015 şi-a asigurat aici cel mai important trofeu al carierei, la capătul unei finale câştigate după o luptă crâncenă cu Jelena Jankovic, sub nivelul maxim al tenisului celor două, însă în care tricolora i-a cucerit pe fani şi pe contestatari prin dăruire, betonându-şi porecla de „Fighter girl”.

Vlad Chiricheş a fost fără îndoială omul despre care s-a vorbit cel mai mult după victoria lui Napoli cu Chievo. Fundaşul român a jucat titular şi a comis o eroare importantă în chiar primul minut de joc, gafă ce le-a permis oaspeţilor să deschidă scorul. Chiricheş s-a revanşat destul de rapid şi în minutul 38 a marcat golul prin care Napoli a intrat în avantaj la pauză. Higuain reuşise să egaleze în minutul 6. În repriza a doua, Callejon a securizat victoria napoletanilor prin golul său din minutul 70.

Prima manşă a semifinalelor Cupei României a adus un meci cu puţine lucruri remarcabile între Dinamo şi Steaua. Acel 0-0 de pe Ştefan cel Mare pare totuşi să rămână un rezultat trecut şi irepetabil în Liga 1, dacă ne luăm după declaraţiile post-meci ale celor două părţi. Marele Derby al României va avea un nou episod duminică, de la 20:30, atunci când Dinamo şi Steaua se vor întâlni pe acelaşi teren, de data aceasta în prima etapă a playoff-ului Ligii 1. Deşi nu o recunosc deschis, cei doi antrenori consideră jocul ce va urma mult mai important decât partida din Cupă, motiv pentru care în cele două echipe de start vor apărea schimbări importante. Dacă pentru gazde lucrurile se modifică şi datorită revenirilor după suspendări şi accidentări, Laurenţiu Reghecampf aproape că va schimba liniile ca la hochei, introducând pe teren vedetele menajate în meciul de joi.

Reprezentanţii suporterilor din Peluza Nord a Stelei au anunţat, prin intermediul unui comunicat afişat pe pagina oficială de Facebook, că se vor întoarce la meciurile echipei de fotbal, decizia fiind luată chiar înaintea derby-ului cu Dinamo. Meciul Dinamo – Steaua, din prima etapă a play-off-ului, e programat duminică, 6 martie, de la ora 20:30, pe stadionul din Ştefan cel Mare.

Cristiano Ronaldo (31 de ani) a reuşit să marcheze sâmbătă, 5 martie, patru goluri în victoria echipei sale, Real Madrid, scor 7-1, cu Celta Vigo, şi a devenit al doilea cel mai bun marcator din istoria campionatului spaniol. Ronaldo a ajuns la 252 de goluri. Portughezul a marcat primul gol în minutul 50, cu un şut spectaculos din afara careului, de la 25 de metri, la care portarul echipei adverse nu a avut replică. În minutul 58, Ronaldo a executat perfect o lovitură liberă şi a semnat al doilea său gol. În minutul 64, fostul mijlocaş de la Manchester United şi Sporting Lisabona a marcat golul trei, reuşind astfel al 40-lea hat-trick din carieră.

Astra a început play-off-ul cu o victorie, scor 2-0 cu Viitorul, şi pare să nu resimtă prea tare absenţa lui Şumudică de pe banca tehnică. Denis Alibec a marcat ultimul gol al confruntării cu echipa lui Hagi şi spune că echipa giurgiuveană are capacitatea de a termina pe prima poziţie şi a doua parte a campionatului. Dorit în trecut de Steaua, Alibec i-a ameninţat pe roş-albaştri după meciul cu Viitorul.

Energie Cottbus, echipa antrenată de Vasile Miriuţă, a câştigat sâmbătă în deplasare, 2-1 (2-0) la Holstein Kiel, în etapa a 29-a din liga a treia a GermanieiEste prima victorie obţinută de Miriuţă în ultimele trei luni, interval în care s-au disputat nouă etape. Ultimul succes repurtat de Energie Cottbus data din 5 decembrie 2015 şi fusese realizat tot în deplasare, 1-0 cu echipa secundă a clublui Mainz 05. De atunci şi până sâmbătă, formaţia lui Vasile Miriuţă disputase opt meciuri oficiale, toate în campionat, în care înregistrase cinci egaluri şi trei înfrângeri.

România a învins Slovenia, scor 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis. Victoria echipei României a fost adusp de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, şi de perechea Mergea/Tecău la dublu. Ion Ţiriac i-a felicitat pe tricolori pentru rezultatul obţinut şi a precizat că acest succes ar trebui să constituie piatra de temelie pentru următoarea generaţie de tenismeni. Următorul adversar al României în Cupa Davis va fi Spania condusă de Rafael Nadal.

Conducerea lui Manchester United a luat o decizie radicală. Potrivit celor de la The Mirror, care susţin că deţin informaţii din cadrul şedinţei Consiliului Director al clubului de pe Old Trafford, şefii „Diavolilor” au renunţat definitiv la ideea de a-l aduce pe Jose Mourinho. Principalul motiv care a dus la luarea acestei decizii ar fi aceea că „The Special One” s-ar concentra exclusiv pe aducerea unor vedete la United şi nu ar acorda credit puştilor din academia proprie a clubului. Marcus Rashford, tânărul fotbalist al lui Manchester care a impresionat în ultimele partide, pare să-i fi convins pe oamenii cu putere de decizie de la United că Mourinho nu ar fi cea mai inspirată alegere.

Borussia Dortmund şi Bayern Munchen au remizat în derby-ul etapei a 25-a din Bundesliga, scor 0-0, iar poziţiile celor două formaţii rămân neschimbate în clasament: Bayern e lider cu 63 de puncte, Borussia e pe doi, cu 58 de puncte. La cel mai important meci din fotbalul german a asistat şi Ariedo Braida, oficialul Barcelonei care se ocupă de transferurile internaţionale. Potrivit celor de la Bild, Braida a urmărit patru jucători de la Borussia, fotbalişti ce pot ajunge pe Camp Nou în perioada de transferuri din vară.

Al Ittihad, echipa antrenată de Victor Piţurcă unde evoluează şi jucătorul român Lucian Sânmărtean, a remizat acasă sâmbătă, 0-0 cu Al Fateh, şi a ratat ocazia de a trece pe locul 1 după 19 etape în campionatul Arabiei SauditeVictor Piţurcă a trimis în teren o echipă cu un singur atacant, Mukhtar Fallatah. Lucian Sânmărtean a fost folosit ca mijlocaş stânga în sistemul 1-4-2-3-1 şi a jucat tot meciul. La întâlnire au asistat 14.184 de spectatori. Deşi are cele mai multe goluri din campionatul saudit, Al Ittihad ar putea pierde azi nu numai contactul cu liderul Al Hilal, ci şi locul doi. Cele două mari rivale au partide uşoare, la fel cum a avut şi Al Ittihad sâmbătă (Al Fateh ocupă locul 9 în campionatul cu 14 echipe).

PROGNOZA METEO
6 Martie 2016

Vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru aceastã datã. În vestul și nord-vestul țãrii, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și îndeosebi seara și noaptea va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasã, cu cer variabil, dar dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceațã. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, în regiunile estice și în cele vestice, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -3 grade.

Bucuresti

Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *