Stiri pe scurt 6 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 6 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  6  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 6 mai. In anul 2000, fostul dictator chilian Augusto Pinochet a fost înştiinţat de inculparea sa de către justiţia argentiniană pentru asasinarea în anul 1974, la Buenos Aires, a şefului Statului Major al armatei chiliene din acea vreme, generalul Carlos Prats.

Analizele Ministerului Sănătăţii, care a găsit probleme în doar 5% din probele luate din spitale, ar trebui puse sub semnul întrebării, în sistemul de sănătate românesc neraportarea infecţiilor din spitale fiind o politică, crede doctorul Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor din România.În ceea ce priveşte ancheta Ministerului Sănătăţii rpivind cazul dezinfectanţilor de la Hexi Pharma, Tănase a spus:

„Ministerul a măsurat prin aceste analize încărcătura bacteriană de pe suprafeţe şi de pe mâinile persoanelor, de pe instrumentarul chirurgical, când problema era de fapt în legătură cu compoziţia chimică a dezinfectanţilor. Asta nu o ştim şi nu am măsurat-o, n-am evaluat-o printr-o analiză în laborator. Mi-e greu să înţeleg de ce nu s-au sigilat toate mostrele cu aceşti dezinfectanţi care există în spitale pentru a se face o analiză corectă. Asta mi-e greu să accept, fiindcă nu pot să accept ca spitalele să meargă înainte când există o suspiciune la adresa substanţelor care sunt folosite în spitale”.

Doi din trei salariaţi din România câştigă mai puţin de 1.700 de lei lunar (380 de euro net), în condiţiile în care România nu reuşeşte să atragă investiţii cu valoare adăugată mare care să ofere locuri de muncă bine plătite. Doar 34.000 de angajaţi câştigă peste 10.000 de lei net pe lună, 400.000 între 3.000 şi 10.000 de lei net pe lună, iar restul de 4 milioane sub 3.000 de lei. Distribuţia salariaţilor în funcţie de nivelul salariilor este un indicator ur­mărit de toate departamentele de mar­keting din companii pentru a-şi ajusta ofertele.

Procurorii DNA efectuează, percheziţii la Primăria Sectorului 5, potrivit unor surse judiciare, într-un dosar ce vizează infracţiuni de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016. Oficial, procurorii anticorupţie au transmis printr-un comunicat de presă că este vorba despre un dosar „ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016”.

Banca Centrală Europeană a anunţat că va renunţa la tipărirea bancnotei de 500 de euro spre sfârşitul anului 2018, în contextual îngrijorărilor că facilitează activităţi ilicite, însă bancnotele aflate deja în circulaţie vor putea fi folosite pe termen nedefinit. În ciuda obiecţiilor Băncii Centrale a Germaniei, BCE căuta de multă vreme să „scape” de bancnota de 500 de euro, pentru că încuraja atât evaziunea fiscală, cât şi finanţarea activităţilor criminale ale militanţilor şi grupărilor teroriste.

Sindicatele din sectorul public şi cel privat au anunţat o grevă generală de vineri până duminică inclusiv, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul grec de stânga, avertizând asupra unor viitoare greve. Instituţiile de stat şi-au suspendat activităţile, printre care serviciile de transport public, oficiile municipale, dar şi companii private şi instituţii media. Cursele maritime dinspre continent spre insulele greceşti vor fi suspendate până marţi dimineaţă.

Nicuşor Dan, candidatul USB pentru Primăria Capitalei, a anunţat că până în prezent a primit donaţii în valoare de 174.000 de euro, iar cheltuielile sunt în valoare de 128.805 de euro, el cerându-le Gabrielei Firea, PSD, şi lui Cătălin Predoiu, PNL, să facă publice sumele primite. Suma de 706.500 lei au fost obţinuţi prin contract notarial (de la 5-6 persoane, după cum preciza candidatul USB pe Facebook marţi), în timp ce platforma online a adus până în prezent 75.796 lei. Donaţiile online au variat între 10 şi 10.000 de lei.

KFC, în parteneriat cu Ogilvy & Mather, unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare la nivel mondial, a produs ojă comestibilă pentru clienţii lanţului de restaurante din Hong Kong. Oja se poate găsi în două nuanţe şi arome: Original, de culoare bej, şi Hot&Spicy (iute şi condimentată), de culoare roşie. Cei de la KFC au lăsat clienţii să decidă ce arome vor fi transformate în ojă comestibilă. Pentru a folosi produsul cosmetic, clienţii trebuie să aplice oja pe suprafaţa unghiei, să o lase să se usuce, după care o pot consuma. Reprezentanţii KFC afirmă că oja este produsă din ingrediente naturale.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, semnat la Chişinău la 7 octombrie 2015. Legea promulgată de preşedinte a fost adoptată la sfârşitul lunii aprilie de Senat, admiţând parţial cererea de reexaminare trimisă Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis şi păstrând articolul privind impunerea de condiţii Chişinăului. Senatorii intenţionau să elimine un articol prin care notificarea şi confirmarea îndeplinirii măsurilor şi condiţionalităţilor necesare eliberării tranşelor se face prin schimb de scrisori aprobat prin hotărâre de Guvern, însă raportul comisiei sesizate în fond a fost respins în plen.

Federaţia Sanitas va organiza între 9 şi 13 mai adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice. Sanitas atrage atenţia guvernului că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală.

Revendicările SANITAS sunt: eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială; creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 25% şi în anul 2016; acordarea sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă; acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială; adoptarea unui nou Regulament de sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială; respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar şi adoptarea unui normativ specific pentru asistenţa socială; deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială; reglementarea funcţionării reţelei din medicina şcolară; reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenţilor medicali; reglementarea unei forme unice de pregătire pentru asistenţii medicali şi alocarea unui procent de 6% din PIB pentru Sănătate.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost audiat, de procurorii de la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de spălare de bani în legătură cu achiziţionarea unei case. Traian Băsescu este cercetat pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa, o tranzacţie realizată de fostul şef al statului în anul 2000, în urma căreia Traian Băsescu a achiziţionat un teren la un preţ sub nivelul pieţei, pe care ulterior l-ar fi vândut către cumnata omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că în acest moment nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, precizând că este interesat de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate şi „scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca”.Premierul a explicat că nu exclude nicio măsură, dar în prezent nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii. Premierul Dacian Cioloş a dat asigurări populaţiei că nu va ascunde, că nu va neglija şi că nu priveşte cu superficialitate problemele din sănănate, anunţând totodată că va forma un grup de lucru cu oameni din afara şi din interiorul sistemului de sănătate ca să înţeleagă ce se poate face.

Campania pentru alegerile locale din 5 iunie, care se vor desfăşura într-un singur tur, fiind pentru prima dată când românii nu vor mai fi asaltaţi de afişajul stradal de mari dimensiuni şi vor fi văduviţi de tradiţionalele fulare, geci, căciuli sau găleţi. În campanie sunt permise afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.

Motivul pentru care există găurile în capacele pixurilor este diminuarea riscului ca cineva să se sufoce în timp ce înghite un capac, deoarece numeroase persoane au obiceiul să roadă capacele pixurilor, riscând altfel să înghită obiectele şi să se sufoce. Se estimează că aproximativ 100 de oameni mor anual în Statele Unite, din cauza sufocării cu capace de pix. Prin lărgirea găurii din partea superioară a capacelor de pix, specialiştii companiei BIC au permis creşterea fluxului de aer în interiorul obiectelor, reducând, astfel, riscul ca cel care le înghite să se sufoce.Si alţi producători au urmat exemplul celor de la BIC, adăugând găuri mai mari în zona superioară a capacelor.

Cântăreaţa americană Janet Jackson, care va împlini 50 de ani pe 16 mai, este însărcinată cu primul copil. Luna trecută, Janet a amânat turneul mondial Unbreakable pentru a-şi întemeia o familie alături de soţul ei Wissam Al Mana. Într-un videoclip postat pe Twitter, pe 6 aprilie, cântăreaţa le-a adus la cunoştinţă fanilor vestea rea şi le-a mulţumit pentru spijinul oferit de-a lungul timpului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a declarat, că poliţiştii de frontieră suceveni din SPF Brodina au depistat, în apropierea frontierei de stat un grup de persoane ce încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase cu ţigări de contrabandă. El a spus că poliţiştii de frontieră au încercat interceptarea acestora şi au fost somaţi, dar pentru că nu s-au supus au tras trei focuri de avertisment. Suspecţii au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pompierii trebuie să facă parte din comisiile care verifică condiţiile de siguranţă şi avizează arenele unde au loc competiţii sportive, conform unui proiect de modificare a Legii 4/2008 postat pe site-ul Ministerului de Interne şi în care, totodată, se propun amenzi şi de 15 ori mai mari.Soluţia pentru a nu mai avea situaţii în care se constată că spectatorii nu sunt în siguranţă pe arenele sportive este modificarea componenţei comisiei care avizează stadioanele înainte de competiţii.

Asta prevede, printre altele, un proiect de modificare a Legii nr 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne(MAI). Dacă propunerea va fi aprobată, înainte de orice competiţie sportivă, din comisia care controlează vor face parte, în premieră, şi pompierii.

O serie de restricţii rutiere vor fi instituite de vineri până duminică în mai multe zone centrale din Capitală, unde vor avea loc trei evenimente, printre care şi un miting. Sâmbătă, între orele 11.00-13.00, în Piaţa Victoriei sunt restricţii de trafic după ce aproape 3.000 de oameni, lucrători ai sindicatului din Poştă, au anunţat un miting de protest. Pentru acest eveniment, a fost delimitată zona prelungirea Bd. Aviatorilor – Şos. Kiseleff – breteaua R.A.T.B. care face legătura între cele două artere menţionate anterior – prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara.

Două celule teroriste afiliate reţelei Al-Qaida în Magrebul Islamic, care pregăteau atacuri asupra unor centre comerciale şi sedii ale partidelor locale, au fost deconspirate în nord-vestul Tunisiei. În total, nouă persoane au fost arestate. Operaţiunea s-a desfăşurat în regiunea Kef, la frontiera cu Algeria. În cadrul percheziţiilor, a fost confiscată „o cantitate de explozibili”.

Prima dintre grupări plănuia atacuri asupra unor centre comerciale, instalaţii militare şi ale forţelor de securitate şi sedii ale partidelor locale. Cea de-a doua celulă teroristă, compusă din cinci membri, oferea ajutor financiar şi materiale unei grupări teroriste cu sediul în regiunea montană Kef.

Autorităţile spaniole au anunţat, primul caz de microencefalie asociat cu virusul Zika. O femeie însărcinată a fost infectată cu Zika şi denga, iar fetusul prezenta diverse malformaţii. Potrivit statisticilor oficiale din data de 3 mai, în Spania erau înregistrate 105 cazuri de Zika, dintre care 13 femei însărcinate, însă în toate aceste cazuri este vorba de persoane care au călătorit în zonele afectate din America Latină.

O tânără de 21 de ani a fost arestată pe aeroportul din Sidney în timp ce se pregătea să plece din Australia. Numele ei este Christine Jiaxin Lee, iar povestea ei este uluitoare. În urmă cu 4 ani, Christine a descoperit că în contul său Westpac se găsesc nu mai puţin de 4,6 milioane de dolari. Problema era că aceste fonduri erau transferate sub formă de overdraft, dintr-o evidentă greşeală a băncii; tânăra a ignorat acest lucru şi a început să cheltuie banii pe genţi, haine sau călătorii. Când a fost arestată pe aeroportul din Sidney, i s-a adus la cunoştinţă faptul că trebuie să returneze 3,3 milioane de dolari.

Judecătorii i-au setat o cauţiune de 1.000 de dolari, cu condiţia ca ea să se prezinte de două ori pe zi la o secţie de poliţie de lângă Sidney. Avocatul său a explicat forţelor de ordine că banii au fost cheltuiţi pe articole vestimentare şi că acuzaţia de fraudă este una exagerată: „Ei i-au virat banii în cont”, a explicat avocatul. „Ea trebuie fără doar şi poate să returneze, dar faptul că i-a cheltuit nu reprezintă o infracţiune”.

Politicianul laburist Sadiq Khan se clasează pe primul loc în scrutinul pentru desemnarea primarului oraşului britanic Londra, în faţa lui Zac Goldsmith, membru al Partidului Conservator, conform sondajelor de opinie.Partidul Conservator a anunţat, că va contesta în justiţie rezultatele în cazul în care Sadiq Khan va câştiga la limită. Conservatorii au denunţat o serie de nereguli în procesul de votare. Potrivit presei, sute de alegători nu au putut vota, din motive tehnice, la 155 de secţii de votare situate în nordul capitalei Marii Britanii.

Imigranţii extracomunitari care vin în Europa sunt „egoişti” şi „laşi”, afirmă Frederic Boccaletti, un lider regional al formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional. „Imigranţii sunt animaţi de un egoism exacerbat, dublat de o laşitate ruşinoasă”, a declarat Frédéric Boccaletti. „Însă, cel mai adesea, aceşti oameni sunt prezentanţi de presă ca fiind victime sau eroi, deşi ei sunt egoişti”.

O adolescentă a fost strangulată într-o zonă rurală din Pakistan, iar cadavrul i-a fost ars pentru că şi-a ajutat o prietenă să scape de furia rudelor care voiau să o omoare, 13 membri ai unui consiliu tribal fiind arestaţi în acest caz. Ambreen Riasat, în vârstă de 17 ani, a fost strangulată, iar cadavrul i-a fost ars, pe 29 aprilie, în staţiunea turistică Donga Gali, situată în provincia pakistaneză Abbottabad. Khurram Rasheed, şeful poliţiei locale, a declarat că 13 membri ai unui consiliu tribal au fost arestaţi în cadrul investigaţiei. Adolescenta a fost omorâtă de membrii consiliului tribal pentru că îşi ajutase o prietenă să fugă pentru a nu fi ucisă de rude într-un aşa-numită „crimă de onoare”.

Combatanţi ai organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia au început joi să se retragă din două oraşe situate în sudul Yemenului, ca rezultat al medierii organizate de lideri tribali. Zeci de militanţi Al-Qaida au fost observaţi părăsind oraşele Zinjibar şi Jaar, situate în provincia yemenită Abyan. Cele două oraşe sunt ocupate de multe luni de organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia, care a profitat de războiul civil din Yemen. Armata yemenită, susţinută aerian de coaliţia internaţională coordonată de Arabia Saudită, a intervenit acum o lună în oraşul port Mukalla, reuşind să îl elibereze.

Raidul aerian asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, în care au murit cel puţin 28 de persoane şi alte 50 au fost rănite, ar putea intra în categoria „crime de război”, acuză un oficial ONU. Stephen O’Brien, coordonatorul operaţiunilor umanitare ale ONU, a solicitat o anchetă în cazul atacului de joi asupra taberei Kamouna, din nordul provinciei Idlib. Raidul aerian ar fi fost efectuat de avioane ruse sau siriene. Atacul a avut loc la o zi după ce acordul de încetare temporară a luptelor a fost extins şi în provincia Alep, după ce fusese anunţat iniţial vinerea trecută pentru Damasc pentru 24 de ore şi pentru provincia Latakia pentru 72 de ore, fiind ulterior prelungit. Acordul este mediat de Statele Unite şi Rusia.

Un grup insurgent a capturat o localitate strategică la sud de Alep, aflată sub controlul forţelor administraţiei Bashar al-Assad, iar în confruntări au murit cel puţin 73 de persoane. Rebelii au lansat atacuri asupra forţelor guvernamentale siriene în localitatea Khan Touman. Printre insurgenţi s-au aflat şi membri ai grupării teroriste Frontul Al-Nusra, afiliată reţelei Al-Qaida, în cazul căreia nu se aplică armistiţiul temporar de încetare a luptelor din ţară. Localitatea Khan Touman este importantă pentru că se află în apropierea autostrăzii care face legătura între Damasc şi Alep.

SPORT

George Ogăraru, Andreea Ogăraru şi Florin Lovin organizează luni pentru Mihai Neşu, la Polivalentă, un eveniment care îi uneşte pe toţi steliştii. În afara meciului dintre generaţia 1986, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni, şi cea în care a jucat Neşu, generaţia 2006, vor fi şi multe alte surprize. Vor participa fotbalişti români şi străini, oameni de afaceri, artişti şi jurnalişti cunoscuţi. Totul pentru Mihai, care are nevoie acum de sprijinul nostru. Florin Lovin, cel care va asigura şi echipamentul echipelor ce se vor înfrunta pe 9 mai.

În urma anunţului făcut de Mircea Rednic conform căruia nu va mai continua din vară la Dinamo, finanţatorul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a activat planul de avarie care conţinea o listă cu trei antrenori, Cosmin Contra fiind principalul favorit. Pe listă mai figurau Ioan Andone şi Vasile Miriuţă. Discuţiile pentru numirea noului antrenor au început încă de aseară, însă într-o altă ordine faţă de cea gândită iniţial de Negoiţă. La finalul partidei pierdute la Sevilla cu 3-1, care a însemnat eliminarea din semifinalele Europa League, antrenorul lui Şahtior Mircea Lucescu a avut o discuţie nocturnă cu finanţatorul lui Dinamo în urma căreia a apărut numele favoritului să preia funcţia de antrenor la Dinamo: Răzvan Lucescu.

Steaua se pregăteşte pentru următorul sezon şi, după ce finanţatorul Gigi Becali a anunţat lista generoasă a celor care vor părăsi lotul lui Laurenţiu Reghecampf, oficialii se pregătesc şi pentru veniri. În acest sens, prima ţintă a campioanei ultimelor trei sezoane încheiate este atacantul Nathan Junior de la echipa portugheză Tondela. Aşa cum ProSport a anunţat încă de marţi, brazilianul al cărui contract expiră în această vară va fi urmărit de Mihai Stoica, cel care pleacă în Portugalia pentru a urmări pe viu şi alte potenţiale ţinte pentru club.

Steaua a ratat obiectivele principale ale sezonului, campionatul şi Cupa României, roş-albaştrii fiind calificaţi doar în finala Cupei Ligii. După un asemenea an, conducerea Stelei anunţă schimbări importante în cadrul lotului şi s-a pus în discuţie chiar renunţarea la antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Fost antrenor la Steaua, Massimo Pedrazzini, critică modul în care se lucrează la club.

Constantin Anghelache, fost preşedinte la Dinamo, a vorbit despre situaţia actuală de la clubul din „Ştefan cel Mare” şi este de părere că disputa dintre Mircea Rednic şi Ionuţ Negoiţă ar fi trebuit „amânată” până la încheierea oficială a sezonului. Anghelache, apropiat al lui Mircea Lucescu, susţine că ştie numele viitoarei echipe a antrenorului român, însă precizează că este corect şi etic ca Lucescu să fie primul care face anunţul. Totuşi, Anghelache a precizat că Lucescu va prelua o echipă din Turcia sau chiar Franţa ce va juca în UEFA Champions League. Anghelache a spus că tehnicianul în vârstă de 70 de ani este tentat şi de o revenire în Italia, dar este greu de crezut că acest lucru se va realiza.

Adrian Cruciat a declarat că nu a fost intenţia lui să o deranjeze pe Simona Halep în timpul meciului cu Irina Begu, din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dar nu se consideră cu nimic vinovat pentru faptul că a încurajat-o constant pe Irina. Simona Halep, ocupanta locului şapte în clasamentul WTA, a câştigat, scor 6-3, 0-6, 6-1, meciul jucat cu o altă româncă, Irina Begu (34 WTA), în sferturile turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Halep s-a plâns că antrenorii Irinei dau indicaţii constant în timpul meciului, deşi regulamentul WTA interzice această practică. Mai mult, Simona s-a plâns şi de modul în care se manifestă Irina. De asemenea, a recunoscut şi la finalul partidei faptul că a fost perturbată de acel moment.

Ieri s-a afişat clasamentul mondial care stabileşte sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice, de la Rio ( 5 -21 august 2016 ). ITTF a emis un comunicat oficial prin care anunţă primii 22 de sportivi calificaţi în probele de simplu, urmând ca ulterior să completeze lista acestora. Conform comunicatului ITTF, România participă la Rio cu numărul maxim de sportive, două, la simplu, Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro, în timp ce la masculin România va fi reprezentată, la Rio, de către Ovidiu Ionescu. Emoţii mari sunt, conform, siteului federaţiei de tenis de masă. în continuare, pentru Adrian Crişan, care are toate şansele de a se califica, acest lucru urmând a fi confirmat pe data de 22 mai.

Antrenorul echipei FC Botoşani, Leo Grozavu, a declarat vineri că îşi doreşte un rezultat pozitiv în deplasare, cu Concordia Chiajna, pentru a putea păstra distanţa de locurile retrogradabile. Tehnicianul formaţiei botoşănene a mai precizat că nu va lua măsuri speciale pentru anihilarea vreunui jucător de la Concordia Chiajna. După 9 etape din play-out, FC Botoşani ocupă locul 4, cu 27 de puncte. În runda a 10-a, formaţia antrenată de Leo Grozavu va evolua pe terenul Concordiei Chiajna, sâmbătă, de la ora 18.00. Ilfovenii se află pe locul 5, cu 24 de puncte.

Gică Hagi este la un pas de a merge în Rusia. „Regele” pare să fi ajuns la un acord cu conducerea celor de la Rubin Kazan. Hagi s-a aflat în ultima perioadă pe lista mai multor cluburi din Europa, dar în proporţie de 99% va alegea gruparea din Rusia. Cu patru etape înainte de finalul actualei stagiuni, Rubin ocupă poziţia a 9-a în clasament. În ceea ce o priveşte pe Viitorul, Hagi va coordona în continuare proiectul său de suflet, însă va fi nevoit să aleagă un alt antrenor pentru echipă.

Mircea Lucescu a ratat calificarea în finala Europa League. Şahtior a pierdut meciul retur cu Sevilla, scor 1-3, după ce partida tur s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Tehnicianul român a identificat două momente care ar fi putut rescrie istoria acestei duble manşe: confruntarea din tur şi greşeala lui Malisev de la primul gol marcat de Sevilla în retur. Pentru Lucescu, duelul cu Sevilla pare să fi fost ultimul meci mare pe banca Şahtiorului. Atât presa internaţională, cât şi apropiaţi ai antrenorului în vârstă de 70 de ani au lansat scenariul unei despărţiri de gruparea din Ucraina. Cea mai probabilă destinaţie a lui „Il Luce” este Turcia acolo unde dorit de Trabzonspor, Galatasaray şi Fenerbahce.

Jucătorii ieşeni au primit o veste excelentă înaintea deplasării de la Voluntari, din etapa a X-a a play-out-ului. Preşedintele executiv Florin Prunea a decis să le dubleze primele de victorie pentru ultimele cinci meciuri ale sezonului, sumele urmând să fie încasate în întregime doar dacă echipa va termina pe locul 7. Până acum, elevii lui Nicolo Napoli primeau un bonus de 900 de euro la victorie, jumătate după meci şi jumătate la finalul campionatului, dacă echipa îndeplinea obiectivul, clasarea în primele 9 poziţii. Astfel, începând din acest moment, titularii vor încasa 900 de euro după fiecare victorie, iar diferenţa de 900 de euro va fi primită la final, dacă echipa va termina pe locul 7 şi va participa în preliminariile Europa League.

PROGNOZA METEO
6 Mai 2016

Valorile termice vor fi ușor mai scãzute decât normele perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii extinse, ziua, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei și local, mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descãrcãri electrice. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va avea unele intensificãri în estul, nordul și centrul teritoriului și, trecãtor, în timpul ploilor, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în depresiuni și 22…23 de grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 11 grade.

Bucuresti

Valorile termice vor fi ușor mai scãzute decât normele perioadei. În cursul zilei vor fi înnorãri temporare și, mai ales dupã-amiaza, se vor semnala averse și, posibil, descãrcãri electrice. Noaptea cerul se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *