Stiri pe scurt 6 August 2016

loading...

Stiri pe scurt 6 August  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  6 August  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 6 august. In anul 1941, s-a născut poetul Cezar Ivănescu, autor al unei piese de teatru („Mica dramă”) şi al unei antologii tematice de poezie românească – „Cântecul amintirii”. De asemenea, a tradus volumul lui Mircea Eliade „De la Zalmoxis la Genghis-Han” (d. 24 aprilie 2008).

Peste zece mii de candidaţi au susţinut examenul de definitivat care le conferă titulatura oficială de profesori, context în care reporterii MEDIAFAX au încercat să afle care sunt calităţile pe care ar trebui să le aibă un dascăl bun dar şi care sunt principalele probleme din sistem. Dragostea pentru copii şi pregătirea didactică specială sunt principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească un dascăl bun, spun specialiştii. Pregătirea profesorilor ar trebui să fie susţinută şi de sistemul de Educaţie, prin salarii motivante şi posibilitatea de perfecţionare profesională, mai spun experţii. Un profesor bun trebuie să stăpânescă bine materia şi să îşi trateze elevii fără aroganţă, pentru a fi ascultat şi respectat de cei cărora li se adresează.

Un număr de 16 persoane, respectiv cei doi şoferi şi 14 adolescenţi şi tineri care mergeau la un meci de fotbal, au ajuns la Spitalul Judeţean Deva în urma accidentului de la Veţel, judeţul Hunedoara. Accidentul a avut loc după ce şoferul dubei de transport marfă a intrat pe contrasens. In urma accidentului, cei doi şoferi, dar şi cei 14 fotbalişti legitimaţi la echipa Aurul Certej, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Deva, în vederea evaluării stării de sănătate şi a acordării îngrijirilor medicale. Circulaţia rutieră pe DN7 este în continuare întreruptă la ieşirea din localitatea Veţel către Ilia, din cauza accidentului. Circulaţia este deviată pe ruta ocolitoare Dj 706 Mintia – Ilia.

În depozitul Poliţiei Române sunt tone de droguri puse sub sechestru în dosarele penale, pentru distrugerea lor aşteptându-se decizii finale ale magistraţilor în procesele traficanţilor, în anul 2015 distrugându-se doar puţin peste 1,2 tone de astfel de substanţe. Legea prevede ca autorităţile să aştepte ca judecătorii să pronunţe definitiv şi irevocabil decizii de confiscare a drogurilor pentru a pune în aplicare procedura de incinerare a drogurilor confiscate în respectivul caz. De la punerea sub sechestru a substanţelor până la decizia de confiscare pot trece câţiva ani, în legea din România nefiind prevăzut un termen de distrugere a acestora.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Untold oferă nu numai distracţie pe săturate şi muzică până în zori pentru zecile de mii de tineri participanţi, dar şi trafic rutier deviat în zona stadionului Cluj Arena, un parcul public blocat de garduri şi o explozie a preţurilor la chirii. Festivalul Untold ”s-a născut” anul trecut, ca evenimentul principal al proiectului ”Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului”, fiind organizat de Federaţia Share şi beneficiind de un sprijin substanţial, atât financiar, cât şi logistic, din partea autorităţilor locale, a Primăriei în special. Circa 240.000 de persoane, din România şi străinătate, au participat la concertele susţinute pe stadionul Cluj Arena şi pe celelalte scene din Parcul Mare de către capete de afiş, trupe şi artişti, precum Avicii, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike sau ATB.

„Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim realizat pentru Forţele Navale, a intrat, în serviciul militar, botezul fiind făcut de Ziua Porţilor Deschise, iar ceremonia a fost destinată şi publicului. În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, naşa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, şefa promoţiei 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secţia militară, s-a spart sticla de şampanie de prova navei. Remorcherul are numărul de bordaj 105 şi va fi utilizat, începând cu anul 2017, în operaţiunile de manevrare a navelor militare în rada şi Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului şi atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.

Activitatea spitalelor riscă să fie blocată ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, care de la 1 august se fac în baza unui contract. Reprezentanţii CMMB sunt nemulţumiţi de sporurile pe care ar urma să le primească şi de formularea imprecisă a reglementărilor în relaţia medicilor cu angajatorii, care încalcă principiile fundamentale ale dreptului muncii. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu anunţa în urmă cu o săptămână că urmează să emită un nou ordin de ministru privind plata gărzilor şi orelor suplimentare, care să fie pus în dezbatere publică şi că garda obligatorie va avea spor de noapte.

Fenomenul Pokemon Go a aprins spiritele şi în rândul parlamentarilor, cei mai mulţi aleşi contactaţi de agenţia MEDIAFAX spunând că sunt împotriva acestui joc care poate să devină periculos, dar cu toate acestea nu vor interzicerea lui, pentru că e „un joc de copii” a cărui modă va trece repede. Constantin Popa nu a evitat să-i catalogheze pe vânătorii de pokemoni drept oameni fără ţeluri în viaţă. Totuşi, Constantin Popa nu vrea interzicerea jocului Pokemon Go pe teritoriul României.

Nici Remus Cernea nu pare incitat de pokemoni. ”Nu mă tentează să-mi instalez Pokemon Go. Nu cred că ar trebui interzisă. Există o parte nepericuloasă, ciudată într-adevăr, dar nepericuloasă a acestui joc. Oamenii sunt văzuţi căutând ceva virtual, nu ceva real. În loc să mergi în malluri să cauţi să cumperi ceva sau măcar să mergi la un film, cauţi pe telefonul mobil pokemoni. Dar, chiar dacă pare ciudat, nu ar trebui interzişi”, a explicat Cernea, care crede că în curând vor exista jocuri mult mai complexe, acesta fiind doar începutul.

O femeie în vârstă de 63 de ani a murit, după ce a traversat neregulamentar o stradă din Potârnicheşti, judeţul Buzău, şi a fost lovită de un autoturism condus de un şofer din Vrancea. În urma impactului, femeia a murit. Circulaţia pe DN2E85 s-a desfăşurat o perioadă scurtă alternativ.

Treisprezece persoane din Deva şi Burjuc, între care doi copii, au ajuns, la Spitalul Judeţean din Deva, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure şi s-au simţit rău. Iniţial, la adresa indicată prin apelul 112, sau găsit la Burjuc opt persoane, dintre care un minor, cu vârste cuprinse între 13 si 87 de ani, care au consumat ciuperci culese din pădure şi prezentau simptomele specifice intoxicaţiei cu acestea.

Cele 8 persoane au fost transportate conştiente, cooperante şi stabile hemodinamic cu autospeciala pentru transportul victimelor multiple şi ambulanta SAJ la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva. Ulterior, alte două persoane, din aceeaşi familie, care acuzau stări de greaţă şi vărsături, au ajuns la spital cu maşina personală. După mai puţin de o oră de la primul apel, Salvarea a fost solicitată la un caz similar din Deva.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediţia ”Centenar”, că această campanie a reprezentat un succes, în condiţiile în care Ministerul de Finanţe a atras peste 700 de milioane de lei, ţinta iniţială fiind de 100 de milioane de lei. El şi-a exprimat speranţa că ediţia Centenar este un nou început în procesul obişnuirii românilor şi cu alte instrumente de finanţare, adăugând că există ”oameni, să spun aşa, simpli, mai puţin obişnuiţi cu astfel de instrumente financiare, care încep să inoveze sau să aibă curajul să să investească şi în alte forme de economisire decât cele tradiţional”.

Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice vrea să cumpere, din fonduri bugetare, 15 autoturisme în valoare totală de un milion de lei, la care se adaugă TVA. Din cele 15 autoturisme, cinci vor fi 4×4. Valoarea estimată a fiecărui autoturism este de aproximativ 15.000 de euro plus TVA. Criteriul de atribuire va fi raportul calitate-preţ, în care preţul va avea 85% din ponderea raportului. Ofertele se primesc până pe 7 septembrie şi vor fi deschise pe 30 septembrie, iar printre persoanele cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante se află ministrul Dezvoltării, Vasile Dîncu, şi secretarii de stat din MDRAP.

Administraţia Prezidenţială a lansat recent o licitaţie electronică pentru cumpărarea a 20 de autoturisme, dintre care 10 cu tracţiune integrală 4X4, prin programul RABLA, la un preţ estimativ de aproape un milion de lei fără TVA, termenul limită de depunere a ofertelor fiind de 5 septembrie 2016.Administraţia Prezidenţială vrea să cumpere 20 de autoturisme noi, dintre care 10 vor fi cu tracţiune integrală 4X4, opt maşini cu caroserie tip berlină, iar două vor fi autoutilitare. Valoarea estimată, fără TVA, este de 988.482 lei, adică aproximativ 221.200 euro. Banii vor proveni de la bugetul de stat şi fonduri obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto Naţional, conform ordinului nr. 954/20 mai 2016.

Valoarea autoturismelor cu tracţiune integrală 4×4 pentru deplasările personalului atât în zone greu accesibile cât şi pe drumurile publice este estimată la 620.853 lei, adică echivalentul a 14.000 euro fiecare. Berlinele sunt estimate la circa 8.000 de euro, fără TVA, în timp ce autoutilitarele vor costa aproximativ 9.000 de euro fiecare, plus TVA. Câştigătorul va trebui să finalizeze livrarea autoturismelor în maximum 40 de zile de la data atribuirii contractului, adică de la 03 octombrie 2016. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Dan Plaveti, membru în Consiliul de Administraţie al Tarom, va prelua temporar atribuţiile de director general, începând din 5 august 2016 şi până la încheierea procesului de selecţie a unui nou manager. Dan Plaveti are experienţă managerială în companii private si de stat şi este absolvent al Facultăţii de Aeronave. Decizia a fost luată în şednţa din 4 august a Consiliului de Administraţie al companiei. Consiliul de Administraţie a decis ca Gabriel Stoe să îşi reia rolul de director financiar, pentru a continua ameliorarea rezultatelor financiare şi atingerea obiectivelor stabilite pentru 2016. Gabriel Stoe a fost numit director financiar al Tarom în 2015, iar din martie 2016 a preluat interimar şi atribuţiile funcţiei de director general.

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui este intens, pe sensul de mers către Constanţa, formându-se coloane de maşini la ieşirea de pe Autostrada A4 şi intrarea pe DN39. La ieşirea de pe Autostrada A4 şi intrarea pe DN39, s-a format o coloană de autovehicule. Totodată, centrul Infotrafic al Poliţiei arată că DN39 nu poate prelua traficul de pe autostradă, la Agigea capacitatea de circulaţie a acestuia fiind diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi fiind închise.

O femeie de naţionalitate germană se află în detenţie în Turcia sub acuzaţia de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Femeia este acuzată de legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gülen, adversarul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan acuzat că a organizat tentativa de lovitură de stat. Surse guvernamentale citate de postul ARD au confirmat informaţia. Ambasada Germaniei din Ankara ţine legătura cu familia suspectei aflate în detenţie şi încearcă să afle clarificări. Formaţiunea germană Die Linke (de opoziţie) i-a cerut cancelarului Angela Merkel să ia imediat legătura cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan pentru a obţine eliberarea cetăţeanului german. Circa 60.000 de persoane au fost arestate sau destituite din funcţii în cadrul măsurilor de reprimare luate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Forţele coalţiei kurdo-arabe au recucerit, oraşul sirian Minbej, un fief al reţelei teroriste Stat Islamic, la două luni după ce au lansat ofensiva împotriva localităţii strategice situate în nordul Siriei. FDS au lansat pe data de 31 mai o ofensivă care viza recucerirea oraşului Minbej, care era principaul punct de aprovizionare a reţelei Stat Islamic de la frontiera turcă spre Raqqa, capitala de facto a organizaţiei teroriste. Cu sprijinul aerian al coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, FDS au cucerit mai întâi mai multe localităţi din jurul oraşului, apoi au intrat, pe data de 23 iunie, în Minbej.

Un malian care reprezenta o „ameninţare gravă” la adresa ordinii publice din Franţa „pentru apartenenţa sa la o mişcare islamistă pro-jihadistă” a fost expulzat spre ţara sa de origine după ce a ieşit din închisoare. Măsura de expulzare a fost adoptată pe baza unui ordin ministerial „pronunţat pe data de 1 august 2016, pe motiv că individul aparţine mişcării islamiste pro-jhadiste”. Moussa Keita a fost eliberat în aceeaşi zi dintr-un centru de detenţie unde „ispăşise o pedeapsă mare pentru delicvenţă de drept comun.

Turnul Eiffel a fost evacuat din greşeală, în urma unei neînţelegeri a unui angajat, care a confundat o simulare internă cu un incident real. „Este un exerciţiu intern de simulare, aşa cum au loc zeci de astfel de exerciţii pe săptămână, care s-a încheiat prost. Un angajat a crezut că este vorba despre o situaţie reală. Iar Turnul Eiffel a fost evacuat”, a declarat sursa. „Nu trebuiau evacuate persoane”, a subliniat aceasta, calificând incidentul drept „o eroare” cauzată de o „neînţelegere”. Sursa a respins, de asemenea, ipoteza că un eventual pachet suspect ar fi condus la evacuarea monumentului. Incidentul a avut loc în ziua în care a fost făcut anunţul cu privire la anularea mai multor evenimente importante din Franţa, în urma ultimului atac terorist din ţară care a avut loc la Nisa, pe data de 14 iulie.

Statele Unite au primit pe teritoriul lor 8.000 de refugiaţi sirieni începând cu luna octombrie a anului 2015, a declarat Anne Richard, asistentul secretarului de Stat pentru Biroul Populaţie, Refugiaţi şi Migraţie. Acest număr ar trebui să permită Washingtonului să atingă obiectivul fixat de preşedintele Barack Obama de a primi 10.000 de refugiaţi sirieni până la finalul anului bugetar, a adăugat aceasta.

Un incendiu într-un bar din Rouen (Franţa) a ucis cel puţin 13 persoane. Alte şase persoane au fost rănite. Focul a pornit în subsolul barului Cuba Libre, acolo unde se ţinea o petrecere privată. Cel puţin şase persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri în urma rănilor suferite. Pompierilor sosiţi la faţa locului pentru intervenţie le-a luat 30 de minute să stingă focul. Incendiul s-ar fi declanşat după ce lumânările tortului au fost aprinse la înălţime, flăcările răspândindu-se în tavan. Secretarul general al prefecturii Seine-Maritime, Yvan Cordier, sosit la bar, a susţinut că serviciile de urgenţă au „intervenit foarte repede”. Yvon Robert, primarul din Rouen, a descris focul ca fiind „cea mai mare catastrofă”.

SPORT

FC Voluntari a anunţat oficial despărţirea de Hamed Kone. Jucătorul ivorian care a reuşit să impresioneze sezonul trecut în Liga 1 a semnat un contract valabil pe trei ani cu Dibba Al-Fujairah, formaţie de Emiratele Arabe Unite. Kone a jucat în 30 de meciuri pentru Voluntari şi a marcat cinci goluri, două reuşite fiind în poarta Stelei. De serviciile lui Kone s-a interesat şi Dinamo, înainte de startul noului sezon competiţional atât Voluntari, cât şi clubul din „Ştefan cel Mare” anunţând că sunt în negocieri avansate pentru finalizarea mutării.

Managerul sportiv al clubului ASA Târgu Mureş, Daniel Stanciu, susţine că tehnicianul Dario Bonetti, care şi-a dat demisia după meciul cu CSMS Iaşi, va fi înlocuit cu un antrenor român. Italianul Dario Bonetti şi-a anunţat demisia după eşecul suferit, vineri, de ASA Târgu Mureş, scor 0-3, pe teren propriu, împotriva celor de la CSMS Iaşi. Stanciu recunoaşte că ASA Târgu Mureş trece printr-o perioadă dificilă şi îşi propune ca principal obiectiv salvarea clubului de la faliment, chiar dacă riscă să retrogradeze.

Prima zi de competiţii după deschiderea Jocurilor Olimpice Rio de Janeiro – ediţia 2016, aduce românii la start la opt discipline: scrimă, ciclism, judo, canotaj, tenis de masă, tenis, gimnastică şi handbal feminin. Primele care intră în luptă sunt scrimerele, la spadă individual.

Iată programul sportivilor români în ziua 1 a Olimpiadei:

Scrimă, spadă individual, feminin, de la ora 15:00
Turul 1: Simona Pop – Leonora Mackinnon, ora 15:00
Turul 2: vor intra şi Ana Maria Popescu şi Simona Gherman, care îşi ştie deja adversara, Lauren Rembi (Franţa), ora 16:15
„Optimi“: ora 18:30
„Sferturi“: 19:45
Semifinale: 22:00
Finala mică: 23:15
Finala mare: 23:45

Ciclism, ora 15:30
Serghei Tvetcov – şosea, fond
La start vor fi 144 de rutieri

Judo, categ. -48 kg, feminin, de la ora 16:00
Turul 1: Monica Ungureanu – Charline Van Snick (Belgia)
Recalificări şi finale: de la ora 21:30

Canotaj, ora 16:40
Două vâsle, masculin: Cristi Pîrghie, George Palamariu, calificări, ora 16:40

Tenis de masă, ora 17:15
Simplu, feminin, turul 1: Daniela Dodean – Mouma Das (India), ora 17:15
Simplu, masculin, turul 1: Adrian Crişan – Kamal Achanta (India), ora 01:00, Ovidiu Ionescu – sportiv din calificări, ora 01:45
Feminin, turul 2: Eliza Samara – sportivă din turul 1, ora 02:30

Tenis, după ora 17:00
Turul 1, Monica Niculescu – Cepede Royg (Paraguay), după ora 17:00
Horia Tecău, Florin mergea – Duran, Delbonis (Argentina), după ora 17:00

Gimnastică, ora 00:30
Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean – calificări, subdiviziua a 3-a, ora 00:30

Handbal, ora 01:50
România – Angola

West Ham United, adversara Astrei Giurgiu în play-off-ul Europa League, a ajuns la un acord pentru transferul internaţionalului ghanez Andre Ayew, de la Swansea City, pentru care va plăti 20 de milioane de lire sterline. În vârstă de 26 de ani, Ayew va deveni astfel cel de-al cincilea transfer reuşit în această vară de West Ham, după Ashley Fletcher, Havard Nordtveit, Sofiane Feghouli şi Gokhan Tore. Ayew şi-a început cariera la Olympique Marseille, în 2008, iar în 2015 a ajuns la Swansea din postura de jucător liber de contract. În sezonul trecut, primul în Premier League, Andre Ayew a fost cel mai bun marcator al echipei sale, cu 12 goluri.

Noul sezon al Ligii a doua a început astăzi, stagiunea 2016-2017 urmând a se desfăşura într-o singură serie cu 20 de echipe. Primul meci al noului sezon a oferit şi un prim rezultat incredibil: CS Afumaţi a învins pe Şoimii Pâncota cu un neverosimil 16-0. Înainte de startul sezonului, cei de la Pâncota luau în calcul chiar neprezentarea la prima partidă a stagiunii. Înscrişi în campionat pe ultima sută de metri, cei de la Pâncota s-au prezentat pe terenul celor de la Afumaţi, echipă nou-promovată în Liga 2, şi au aliniat o echipă formată din juniori republicani. Acest lucru s-a văzut imediat, gazdele reuşind să deschidă scorul în minutul 5. Până la pauză scorul a luat proporţii, Afumaţi conducând cu 9-0. În repriza a doua, gazdele au mai înscris de şapte ori astfel că scorul final a fost 16-0.

Yelena Isinbaeva nu participă la Jocurile Olimpice din Brazilia, deşi atleta din Rusia fusese desemnată portdrapelul ţării sale. Sportiva în vârstă de 34 de ani a postat în această dimineaţă, pe o reţea de socializare, un text amplu în care încearcă să explice motivele care au dus la excluderea sa din delegaţia Rusiei.

Delegaţia Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfăşura în perioada 5-21 august, este compusă din 266 de sportivi, conform declaraţiilor făcute de ministrul Sportului, Vitaly Mutko. Nu toţi cei 266 de sportivi sunt însă siguri în acest moment că vor şi concura la Jocurile Olimpice. În ultimele zile, lotul de înot a fost decimat cu alţi şapte membri, iar cel de haltere – cu 8 sportivi – a fost exclus în întregime. În aceste zile, alte federaţii internaţionale analizează problema Rusiei, inclusiv IHF, care a cerut teste andidoping pentru toată echipa de handbal feminin, înainte de a oferi OK-ul pentru trupa lui Evgeny Trefilov.

Manchester City, adversara Stelei din play-off-ul UEFA Champions League, a anunţat în această dimineaţă transferul lui Marlos Moreno. „Cetăţenii” au plătit 4,75 de milioane de lire sterline pentru atacantul în vârstă de 19 ani ce va deveni astfel rival pe post cu românul Florin Andone. Marlos Moreno Durán a jucat 27 de meciuri şi a marcat 5 goluri pentru Atletico Nacional, reuşind să câştige trei trofee cu echipa columbiană, cel mai important fiind Copa Libertadores în acest an. Moreno a strâns trei selecţii pentru reprezentativa Under 17 a Columbiei, apoi a trecut direct la naţionala de seniori unde a jucat 7 meciuri şi a marcat un gol.

Ziua de fotbal în Liga 1 este deschisă de meciul dintre Astra şi Craiova, ora 19:00. Astra nu traversează deloc o perioadă bună în acest start de sezon. Fără Şumudică, căruia îi este interzis să stea pe bancă, giurgiuvenii nu au înregistrat nicio victorie în primele două etape ale noului sezon. Astra a pierdut confruntarea cu Dinamo, scor 1-4, şi a remizat alb cu Pandurii. Campionii României au fost eliminaţi din cursa pentru grupele UEFA Champions League după ce au pierdut dubla cu Copenhaga. De partea cealaltă, CS U Craiova a început cu stângul campionatul, scor 1-2 cu Pandurii, dar şi-a revenit în etapa a doua şi a câştigat cu 2-1 meciul cu ASA Târgu-Mureş.

Steaua va juca în etapa a treia a Ligii 1 în compania celor de la Concordia Chiajna, într-un meci programat la ora 21:30. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în acest debut de sezon, în finala Cupei Ligii. Steliştii s-au impus cu greu, după reprizele de prelungiri. Concordia a arătat bine în finala Cupei Ligii, însă în primele două etape de campionat echipa lui Săndoi a pierdut fără a marca vreun gol: 0-2 cu CFR Cluj şi 0-4 cu FC Voluntari.

Forţele de securitate din Brazilia au avut parte de o noapte tensionată. Poliţia braziliană a fost în alertă de grad 0 noapte trecută, autorităţile trebuind să se asigure că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice se va desfăşura fără incidente. Ceremonia desfăşurată pe celebrul stadion Maracana s-a desfăşurat fără probleme, însă geniştii au fost chemaţi de urgenţă pe plaja Copacabana situată la doar 5 kilometri de locul înspre care era îndreptată toată atenţia planetei. Trupele speciale ale poliţiei braziliene au intervenit de urgenţă pe plajă după ce au fost alertate că un pachet suspect se află la doar câţiva metri de locul unde se vor desfăşura competiţiile de volei. Echipele de geniu au intervenit imediat, au evacuat zona şi au trimis un robot pentru a inspecta coletul. S-a dovedit a fi o alarmă falsă, pachetul suspect nereprezentând un pericol.

Steaua se va duela cu Manchester City în play-off-ul UEFA Champions League, o confruntare disproporţionată. Gigi Becali are însă şi un motiv de bucurie: prima manşă se va juca la Bucureşti, iar reţeta financiară ar putea asigura un transfer un transfer de marcă. Finanţatorul roş-albaştrilor este convins că din banii pe biletele de la meciul cu trupa lui Guardiola îşi va putea îndeplini o dorinţă mai veche: aducerea lui Florin Tănase de la Viitorul.

Dario Bonetti (55 de ani) şi-a anunţat demisia din funcţia de antrenor al lui ASA Târgu Mureş, după înfrângerea de pe teren propriu, CSMS Iaşi. Venit în vară la Târgu Mureş pentru a pune umărul la recunostrucţia echipei şi ssalvarea de la retrogradare, italianul a plecat de la echipă chiar în ziua în care a împlinit 55 de ani, invocând motive personale, dar şi lipsa timpului pentru a recunostrui echipa. Penalizată cu şase puncte la începutul campionatului, fosta vicecampioană a început cum nu se poate mai rău actualul sezon. Mureşenii au pierdut toate cele trei meciuri jucate, 0-3 cu CSMS Iaşi, 1-2 cu CS U Craiova şi 1-2 cu Gaz Metan Mediaş, iar problemele mari financiare o transformă într-o candidată certă la retrogradare.

Antrenorul formaţiei Petrolul 52, înscrisă în Liga a 4-a din Prahova, Octavian Grigore, îşi doreşte ca fanii ploieşteni să se implice şi financiar la noua echipă a oraşului Ploieşti. Petrolul s-a reunit, pe stadionul Ilie Oană, în faţa a 3.000 de suporteri. Octavian Grigore crede însă că, pe lângă încurajări, echipa are nevoie şi de bani din partea fanilor. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani îşi doreşte ca Petrolul să evolueze pe stadionul Ilie Oană şi în Liga a 4-a şi spune că aşteaptă mai mult sprijin din partea autorităţilor locale. Grigore susţine că mai are nevoie de jucători şi speră ca săptămâna viitoare noua echipă din Ploieşti să joace primul meci de pregătire.

Clubul din Premier League, Swansea, a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, transferul atacantului spaniol Fernando Llorente, de la FC Sevilla, pentru care a plătit 6 milioane de euro. În vârstă de 31 de ani, Llorente a semnat un contract valabil pe doi ani cu Swansea şi va purta tricoul cu numărul 9. Fernando Llorente a câştigat atât Campionatul Mondial, în 2010, cât şi Campionatul European, în 2012, alături de naţionala Spaniei. În total, jucătorul ajuns în Premier League a strâns 24 de selecţii şi a reuşit şapte goluri la prima reprezentativă a ţării sale.

Leo Grozavu, antrenorul formaţiei FC Botoşani, a declarat după înfrângerea, scor 2-4, suferită în partida cu FC Voluntari, din etapa a treia a Ligii I, că îşi asumă întreaga vină pentru eşec, iar principala problemă a echipei sale a fost atitudinea. FC Botoşani a început slab meciul de la Voluntari şi s-a văzut condusă cu 2-0 după primele opt minute. Fulop a redus din diferenţă, însă Petre Ivanovici a punctat, imediat, pentru 3-1, stabilind şi scorul la pauză. După revenirea de la cabine, ambele echipe au mai înscris câte o dată, prin Daniel Novac, respectiv, Istvan Fulop.

Pele, legendarul fotbalist brazilian, va lipsi de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio, unde organizatorii îl invitaseră să aprindă flacăra olimpică pe stadionul Maracana, din cauza problemelor de sănătate. Pele nu va putea aprinde flăcara olimpică pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, acuzând probleme de sănătate. Ajuns la 75 de ani, legendarul fotbalist brazilian a urat succes tuturor celor 10.500 de sportivi care vor participa la ediţia cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice.

PROGNOZA METEO
6 August 2016

Vremea se va menține cãlduroasã, local canicularã în sudul țãrii, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23…25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, îndeosebi spre searã și noaptea, când se vor semnala averse și descãrcãri electrice, local în Banat și Crișana și izolat în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și vestul Olteniei. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice și nord-estice.

Bucuresti

Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și indicele temperaturã – umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturã maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã va fi de 19…21 de grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *