Stiri pe scurt 6 Aprilie 2016

loading...

Stiri pe scurt 6 Aprilie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  6  Aprilie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificatii istorice pentru ziua de 6 aprilie. In anul 1483, s-a nascut pictorul si arhitectul italian Rafael Sanzio reprezentant de seama al Renasterii italiene, unul din cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor (m. 6 apr. 1520),iar in anul 1528, a murit pictorul si gravorul german Albrecht Durer. Opera sa impregnata de ideile Renasterii, Umanismului si Reformei a exercitat o deosebita influenta asupra artistilor germani si olandezi de mai târziu (n. 21 mai 1471).

Cornel Patrichi a încetat din viata , la Bucuresti, dupa o lunga si grea suferinta datorata bolii de care fusese diagnosticat: cancer pulmonar. Trupul neînsufletit al coregrafului Cornel Patrichi va fi depus în foaierul Teatrului de Revista ”Constantin Tanase”, iar înmormântarea va avea loc joi, 7 aprilie, în cimitirul din localitatea Pipera. Pe 1 aprilie, Cornel Patrichi, cel care a debutat ca balerin pe scena Salii Savoy de pe Calea Victoriei, a împlinit 72 de ani. Si sotia sa, Cornelia Patrichi a fost multi ani solista a trupei de balet a Teatrului de Revista ”Constantin Tanase”.

Aproximativ 500 de taximetristi îndeplinesc „toate conditiile pentru a-si desfasura activitatea la Aeroportul Henri Coanda si pot prelua pasageri fara nicio restrictie”. Potrivit prevederilor legale pentru a primi legitimatie de acces în aeroport autovehiculul taxi trebuie sa aiba volumul portbagajului de 500 de litri. De asemenea se interzice accesul „soferilor de taxi care au cazier judiciar „si este obligatorie obtinerea unor avize ale institutiilor statului (Politia Transporturi Aeriene, Politia de Frontiera).

Surse judiciare au declarat ca asupra procurorului sef al DNA „s-au exercitat acte de hartuire în vederea intimidarii”, fiind intreprinse activitati de spionare a comunicatiilor, în special în rândul unor persoane apropiate Laurei Codrutei Kovesi. Procurorul sef al Directiei Nationale Anticorutie, Codruta Kovesi, a declarat ca presiunile fostilor agenti Mossad au reprezentat „o încercare nereusita de intimidare” si în prezent se fac investigatii într-un dosar aflat pe rolul unei alte unitati de parchet.

Ikea le recomanda clientilor care au cumparat o pelerina de liliac Lattjo pentru copii sa nu îi mai lase sa se joace cu ea si sa o aduca înapoi la magazinul din Baneasa unde vor primi înapoi suma integrala pe care au platit-o pentru produs, chiar daca nu mai au bonul de cumparaturi.

Procurorii DIICOT au anuntat ca doi cetateni israelieni, Weiner Ron si Geclowicz David, au fost arestati pentru transfer neautorizat de date informatice si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice în cazul încercarii de intimidare a procurorului sef DNA. Exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât si în Londra/UK, împreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au constituit un grup infractional organizat în scopul comiterii de infractiuni de hartuire si infractiuni informatice.

Zeci de tehnicieni angajati ai companiei Tarom protesteaza, nemultumiti fiind de activitatea conducerii tehnice a companiei. Directorul interimar al companiei Tarom, Gabriel Stroe, discuta în momentul difuzarii stirii cu sindicalistii, pentru a vedea care sunt exact nemultumirile acestora. Cursele nu au fost afectate.

Societatea de investitii luxemburgheza LSK, prezidata de fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn pâna în octombrie 2014, a creat 31 de companii în paradisuri fiscale. LSK (Leyne Strauss-Kahn & Partners) si-a ajutat mai multi clienti sa deschida si sa administreze companii în R. Seychelles, Insulele Virgine Britanice, Panama si Hong Kong, prin intermediul unei filiale numite Assya Asset Management Luxembourg (AAML).

Paradisurile fiscale, unde multi oameni de afaceri, inclusiv români, îsi tin businessurile pentru a plati mai putine taxe, dar si departe de ochii autoritatilor si presei, au devenit subiectul unei anchete jurnalistice la nivel mondial. Publicatia germana Süddeut­sche Zeitung (SZ), care a primit informatii de la o sursa anonima si Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie au început o ancheta despre firmele înregistrate în Panama si despre activitatile ilegale întreprinse de politicieni si oameni de afaceri care au preferat sa-si înregistreze companiile la adapostul anonimatului oferit de paradisurile fiscale. Ancheta a dezvaluit o serie de informatii care acum poarta numele de Panama Papers.

Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat,deschiderea unei curse Suceava-Londra cu o frecventa de patru curse pe saptamâna care va începe sa opereze din 19 august. Doug Oliver, a spus ca aceasta companie a ajuns la 20 de milioane de pasageri si opereaza cu avioane Airbus A320, dar urmeaza sa opereze si cu A321 din luna mai. Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Mariuta, a declarat ca aeroportul sucevean poate deservi orice aeronava a companiei Wizz Air. El a adaugat ca pe aeroport se pot procesa 200-250 de pasageri pe ora si ca autoritatile judetene îsi îndreapta atentia acum spre dezvoltarea terminalului
al doilea.

Comisia de buget, finante si banci din Camera Deputatilor va face, în sedinta de marti, audieri legate de Panama Papers, la care vor lua parte sefii ANAF si ai Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). Gheorghe Ialomitianu a afirmat ca, potrivit legii, impozitarea profiturilor se face în tara în care se obtine profitul, nu acolo unde firma este înregistrata. Deputatul PNL a precizat ca trebuie vazuta care este provenienta banilor si daca acestia au fost transferati legal sau ilegal în Panama.

Elena Hach, procuror specializat în domeniul combaterii si spalarii banilor, a explicat cum functioneaza si care este rolul firmelor offshore, precizând ca „sunt folosite des în scopuri pur licite”. Magistratul a declarat ca firmele offshore nu sunt ilegale si nici relatiile comerciale cu acestea, precizând ca pot lua forma ilegala atunci când sunt folosite pentru ascunderea fondurilor ilicite, fiind preferate pentru ca este greu sa obtii informatii despre beneficiarul real.

Problema salarizarii bugetarilor va fi rezolvata printr-o OUG care va corecta disfunctionalitatile aparute pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii în jumatatea inferioara a grilei de salarizare si printr-un un proiect de lege multianual aplicabil din 2018. Ciolos a mai precizat ca Guvernul va veni si cu un proiect de lege care va fi complementar ordonantei de urgenta. El a explicat ca este vorba de un proiect de act normativ care sa vina cu o abordare multianuala, din 2018, în ideea de a evolua spre o salarizare unitara, care sa fie corelata cu reforma administratiei publice.

Câstigul salarial mediu nominal net a crescut usor în februarie, cu 0,4%, fata de ianuarie, la 1950 lei, în timp ce la brut avansul a fost de 0,2%, la 2693 lei. Cele mai mari valori ale salariul mediu net au fost înregistrate la activitatile de servicii în tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), de 5148 lei, iar cele mai mici în hoteluri si restaurante, 1154 lei. Fata de februarie 2015, salariul mediu net a crescut cu 12,7%, indicele câstigului salarial real fiind de 115,8%. Indicele câstigului salarial real a fost de 100,6% pentru luna februarie 2016 fata de luna precedenta. Fata de luna octombrie 1990, indicele câstigului salarial real a fost de 148,6%, cu 0,9 puncte procentuale mai mare fata de cel înregistrat în luna ianuarie 2016.

Procurorii DIICOT Caras-Severin efectueaza 16 perchezitii domiciliare într-un dosar care vizeaza 22 de suspecti, printre care se afla si fostul deputat PSD Iosif Armas, presedinte al Consiliului de Administratie al SC HERCULES SA Baile Herculane. Verificarile procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) vizeaza savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si complicitate la delapidare, bancruta frauduloasa si complicitate la bancruta frauduloasa, dar si abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Veniturile totale medii lunare ale populatiei s-au cifrat în ultimul trimestru de anul trecut la 2.862 lei pe gospodarie, în timp ce cheltuielile s-au situat la 2.537 lei, respectiv 88,6% din venituri. În termeni nominali, venitul mediu pe persoana a fost de 1079 lei, iar cheltuielile de 956 lei. Raportat la zona, în orase, venitul mediu s-a situat la 1.237 lei, iar în mediul rural la 893 lei.

Din totalul veniturilor, 56,4% au fost de natura salariala, urmate de venituri din prestatii sociale (22,4%), din agricultura (2,9%), din activitati neagricole independente (2,6%) si cele din proprietate si din vânzari de active din patrimoniul gospodariei (1,3%). O pondere importanta detin si veniturile în natura (12,8%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (11,5%).

Un procent de 69% din antreprenorii din România, aflati la început de drum, se folosesc de resurse proprii pentru a pune pe picioare un business propriu, potrivit studiului EY “Barometrul afacerilor de tip startup din România”. 69% dintre respondentii participanti la studiu au indicat fondurile proprii, inclusiv împrumuturi de nevoi personale si salariul încasat dintr-un alt loc de munca decât startup-ul, ca fiind cea mai importanta sursa de finantare. Pe urmatoarele doua locuri se situeaza fondurile europene si finantarile nerambursabile oferite de statul român, familia si prietenii reprezentând doar a patra cea mai importanta sursa pentru startup-urile locale.

Cei mai multi antreprenori aflati la început de drum dedica 10 ore afacerii lor în fiecare zi, ceea ce indica faptul ca lucreaza cu 21% mai mult decât angajatii cu norma întreaga din România. Potrivit aceluiasi studiu, 38% dintre antreprenorii respondenti au un venit lunar situat sub 500 EUR, iar 11% depasesc nivelul de 2.000 EUR pe luna. În România, venitul mediu net în luna noiembrie 2015 s-a ridicat la 432 EUR. În topul masurilor de urmat de catre autoritati pentru a sustine initiativa antreprenoriala intra si reducerea birocratiei (14%), crearea mai multor programe de finantare pentru startup-uri din Fonduri Europene sau fonduri nerambursabile din partea statului român, dar si crearea unor institutii care sa sprijine în mod real startup-urile prin consultanta, spatii de lucru, incubatoare de afaceri administrate si finantate de stat; un e-ghiseu functional si digitalizarea institutiilor.

Ministerul Culturii a lansat programul „Orase europene”, un proiect dedicat oraselor care au candidat în prima etapa a competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 în România, Alba Iulia, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Craiova, Iasi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mures.

Programul „Orase europene” se articuleaza în jurul a patru directii propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeana care a facut parte din programul de candidatura, initierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât si programatorilor culturali, elaborarea unei publicatii dedicate oraselor candidate pentru a contura profilul si identitatea lor, revitalizarea în fiecare oras a unui cinematograf de arta.

Monica Ghiurco este propunerea Consiliul de Administratie (CA) al SRTv pentru postul de presedinte-director general (PDG) al TVR, conform unor surse din cadrul institutiei, decizia fiind luata în urma unei întruniri a membrilor CA. Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administratie al TVR pentru postul de presedinte director general, va fi audiata luni în Comisiile reunite pentru cultura, urmând ca la ora 18.00 propunerea sa fie dezbatuta si votata în plenul reunit.

O cisterna având o încarcatura de 40 de tone de acid sulfuric a lovit un parapet si s-a rasturnat pe Drumul National 1, în zona localitatii Câmpina, zona fiind izolata de autoritati pe o raza de un kilometru, iar soferul nefiind înca localizat. Opt autospeciale de lucru cu apa, doua echipaje de descarcerare, o ambulanta SMURD si una a Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova s-au deplasat la locul accidentului. Si un echipaj care masoara emanatiile de gaze din cadrul unitatii speciale de la Ciolpani a fost trimis în zona. Traficul este blocat pe Drumul National 1 pe ambele sensuri de mers, circulatia fiind deviata prin Câmpina.

Georges Banu si Andrei Vieru se întâlnesc pe 6 aprilie, orele 19.00, pentru a-l evoca pe Emil Cioran de-a lungul unei seri aniversare inedite, în spectacolul, intitulat „Cioran. De la Rasinari la Odéon”, la invitatia ICR de la Paris. Spectacolul „Cioran. De la Rasinari la Odéon” va avea loc la Sala bizantina a Palatului Béhague, Resedinta Ambasadorului României în Franta si este sustinut de doua personalitati intelectuale franceze de origine româna: scriitorul si criticul teatral Georges Banu si pianistul si eseistul Andrei Vieru.

Echipa de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, lucreaza la dezvoltarea unui test care va prezice cu exactitate moartea omului prin compilarea informatiilor din cardurile de date de sanatate. Acestia spera sa dezvolte noi metode pentru a prezice cât timp au de trait oamenii, ajutându-i astfel sa îsi petreaca timpul liber si sa îsi cheltuie banii cu mai multa întelepciune. La începutul acestui an, echipa a primit un grant de 800.000 £ (1,1 milioane de dolari), de la Facultatea de Actuar, pentru activitatile profesionistilor implicati în managementul riscului.

Spectacolul de pe 7 iulie din Piata Constitutiei va fi primul din cadrul turneului „The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest” organizat de echipa regelui pop, biletele fiind deja puse în vânzare de marti. Vocea pe care publicul o va auzi va apartine unui imitator al lui Michael Jackson, despre care organizatorii nu au oferit detalii, deocamdata. Dupa mai bine de doi ani de negocieri, familia lui Michael Jackson a fost de acord ca toata echipa megastarului sa se reuneasca special pentru tributul din Piata Constitutiei. La 20 de ani de la a doua venire a lui Michael Jackson în România, show-ul artistului revine la Bucuresti.

Jennifer Batten (cea care a fost chitarista solo al lui Michael timp de zece ani), LaVelle Smith Jr (coregraf si principal dansator pentru turneele „Dangerous”, „Bad” si „History”), Michael Prince (inginerul de sunet al înregistrarilor si supervizorul de sunet pentru concerte si aparitiile televizate), Sam Sims (basist) si restul echipei lui Michael Jackson se întâlnesc din nou pe aceeasi scena, la sapte ani de la disparitia regelui pop, pentru un tribut care va îmbina hit-urile promovate în turneele „Bad” si „Dangerous”.

Paisprezece cetateni români si un francez au fost condamnati, în Franta, la pedepse cuprinse între unul si cinci ani de închisoare pentru apartenenta la o retea infractionala care a furat, în anul 2013, cabluri telefonice în valoare de 800.000 de euro, în numeroase departamente franceze. Furturile au avut loc în perioada februarie – septembrie 2013, vizând cabluri telefonice ale companiei Orange. Cei 15 inculpati au fost condamnati la pedepse cuprinse între unul si cinci ani de închisoare, pentru furt calificat în forma multipla si apartenenta la un grup infractional. De asemenea, doua case din România au fost puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului.

Taierea de salarii a fost una dintre principalele arme cu care guvernele europene au luptat împotriva crizei si au depait problemele de deficit bugetar. Dupa 3 ani de recesiune, cu putin spatiu de manevra în domeniul cheltuielilor publice, Finlanda trebuie sa reduca salariile. Masura este necesara pentru a strânge 400 de milioane de euro, în caz contrar existând riscul retrogradarii ratingului de tara. Planul ministrului economiei Olli Rehn si al ministrului de finante Alexander Stubb, este de a convinge sindicatele sa reduca salariile cu 5% în propriul interes, în conditiile în care aceasta masura ar ajuta puternic exporturile si ar alimenta cresterea.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, propune retragerea cetateniei turce simpatizantilor grupului insurgent Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Conflictul separatist dintre Partidul Munctitorilor din Kurdistan (PKK) si serviciile de securitate turce s-a soldat cu circa 40.000 de morti, în ultimele patru decenii.

Autoritatile din Azerbaidjan si separatistii armeni au anuntat, ca au ajuns la un acord de încetare a conflictului armat din regiunea Nagorno-Karabah, dupa patru zile de lupte intense soldate cu cel putin 73 de morti. Fortele separatiste din enclava Nagorno-Karabah sustin ca acordul de încetare a conflictului armat anuntat a fost respectat în cursul noptii de marti spre miercuri. Acordul este salutat de Organizatia pentru Securitate si Cooperare Europeana care s-a întrunit marti la Viena pentru a discuta situatia conflictului din regiunea Nagorno-Karabah, o enclava în Azerbaidjan, aflata sub controlul separatistilor armeni.

Ramon Fonseca Mora, directorul si cofondatorul companiei de avocatura Mossack Fonseca, aflata la originea scandalului global Panama Papers, sustine ca firma sa este victima unui atac de piraterie, operat de pe servere straine si ca a depus o plângere în acest sens. Ancheta Panama Papers, documentata de ziarul german Suddeutsche Zeitung si Consortiul International pentru Investigatii Jurnalistice (ICIJ), se bazeaza pe o scurgere imensa de date, de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca, specializata în crearea de companii offshore prin care si-au ascuns averile numeroase personalitati din lume, evitând platirea de taxe.

Gruparea Al-Qaida în Magrebul Islamic a confirmat, moartea lui Abu Firas al-Suri, purtatorul de cuvânt si unul dintre cei mai proeminenti lideri ai Frontului Al-Nusra, într-un raid aerian efectuat duminica de SUA, în nordul Siriei. Gruparea Al-Qaida în Magrebul Islamic, filiala nord-africana a retelei Al-Qaida, careia îi este afiliat si Frontul Al-Nusra, a postat o declaratie online prin reteaua media a gruparii, marti seara, ca un omagiu adus lui Abu Firas al-Suri. Oficiali americani au declarat luni pentru Reuters ca SUA a efectuat raidul aerian de duminica, dar nu au putut confirma decesul lui Al-Suri.

Comisia Europeana va prezenta o serie de masuri pentru întarirea securitatii la frontierele externe ale Uniunii Europene, pe fondul valului de imigranti din Europa si a amenintarilor de securitate generate de atentatele teroriste din Bruxelles si Paris. Peste 160 de persoane au murit în atentatele teroriste din Bruxelles din martie si cele din Paris din noiembrie anul trecut. Atacurile revendicate de reteaua terorista Stat Islamic au alimentat solicitarile celor care militeaza pentru înasprirea controalelor la frontiere si o cooperare mai mare între autoritatile din statele europene în privinta schimbului de date despre cei care constituie amenintari la adresa securitatii europene.

În propunerea care urmeaza sa fie prezentata, Comisia Europeana sustine ca cele doua serii de atacuri din Paris si Bruxelles „au adus în centrul atentiei nevoia de a întarire a modalitatilor de gestionare a frontierelor UE, în privinta imigratiei si a cooperarii în domeniul securitatii”. Directorul Europol, Rob Wainwright, a subliniat separat, ca exista o „legatura indirecta” între criza imigratiei din Europa, prin care peste un milion de persoane au ajuns pe continent anul trecut, si amenintarea reprezentata de militantii islamisti, spunând ca unii dintre acesti au profitat de aceasta criza pentru a se strecura pe continent. Agentia Frontex pentru protejarea frontierelor UE a precizat ca doi dintre atacatorii din cadrul atentatelor de la Paris de pe 13 noiembrie au intrat în Europa prin Grecia, fiind înregistrati de autoritatile grecesti, dupa ce au prezentat documente siriene false.

Franta va introduce Panama pe lista paradisurilor fiscale, în urma dezvaluirilor din cadrul anchetei Panama Papers, si va solicita statelor care fac parte din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Europeana sa-i urmeze exemplul. Sapin a anuntat ca va solicita statelor membre OCDE sa urmeze exemplul Frantei si sa introduca statul panamez pe lista paradisurilor fiscale, dupa ce firma panameza de avocatura Mossack Fonseca a creat peste 200.000 de companii offshore prin care si-au ascuns averile diverse personalitati din mai multe state, acuzate de spalare de bani si evaziune fiscala. Sapin a solicitat Bancii Société Générale, vizata de acest scandal, sa „puna totul la vedere” în privinta societatilor offshore intermediate de banca.

Pentru teroristi, obtinerea unor arme letale în Europa cu greu poate fi considerata o problema. UE, prin legislatia deficitara sau ignoranta, sau, mai grav, partinitoare, i-a ajutat pe cei care au raspândit gloante si teroare în orasele europene. O arma de decor cumparata pe internet dintr-un magazin dubios din Slovenia poate fi usor modificata pentru a trage cu munitie de razboi. Balcanii sunt un adevarat bazar de armament, iar statele est-europene, inclusiv România, vând oricui tot ce se poate vinde din surplusul de arme militare. Anul trecut islamistii au omorât 150 de persoane si au ranit 400 în Europa de Vest. Cu arme furate de la armata s-a tras în atacurile din Copenhaga. Pentru macelul din redactia Charlie Hebdo, de la Bataclan si de pe strazile din Paris au fost folosite pusti de asalt Kalasnikov, care pot fi procurate din Balcani.

SPORT

Schimbarea sistemului competitional ofera microbistilor ceea ce si-au dorit: mai multe meciuri între echipele de top ale fotbalului românesc, deci mai multe meciuri Steaua – Dinamo. Un nou episod va fi consumat duminica, de la 20:30 pe National Arena, a cincea disputa între cele mai importante echipe din România. Dupa trei egaluri si o înfrângere, Laurentiu Reghecampf vrea sa schimbe situatia în fata singurei echipe din playoff cu care nu a reusit sa câstige si se poate baza pe cel mai bun ”11” de start pe care îl poate da lotul campioanei în acest moment.

Cluj Arena va reveni în circuitul meciurilor importante. Pandurii s-au înteles cu administratorii stadionului si îsi vor disputa aici meciurile din cupele europene. Pandurii sunt siguri de prezenta în cupele europene, dupa ce ASA si-a anuntat insolventa, iar Dinamo nu are drept de paricipare. Mai ramâne de lamurit competitia în care gorjenii vor intra. Daca termina pe primele doua locuri, Pandurii vor evolua în turul III preliminar al Ligii Campionilor. În caz contrar, vor juca în Europa League.

WTA a reactionat în cazul scandalului declansat de partida dintre Irina Begu si Caroline Garcia, câstigata de românca în turneul de la Charleston, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3). Publicatia protugheza destinata tenisului Bola Amarela a scris ca frantuzoaica a jignit-o pe Begu (33 WTA), în timpul setului decisiv al confruntarii, la scorul de 5-5. „Voi pierde în fata acestei tiganci nenorocite”, ar fi zis Caroline Garcia, conform protughezilor, informatia fiind preluata ulterior de mai multi fani ai tenisului si propagata de acestia pe forumuri. Dupa ce informatia a fost preluata si de toata media din România, Irina Begu a reactionat în cursul acestei zile, precizând ca nu a auzit nimic în timpul partidei, o reactie similara având si antrenorul Adrian Cruciat.

Suspendat pentru ca a aplaudat ironic o decizie a arbitrului la Dinamo – Pandurii, Edi Iordanescu a gasit o metoda inedita de a se consulta cu jucatorii la meciul cu Astra: i-a chemat în parcarea stadionului. Prin acest gest, oficialul Pandurilor a crezut ca nu încalca regulamentul care îi interzice antrenorului suspendat sa mearga la vestiare, dupa cum marturisea presedintele Narcis Raducan la finalul jocului.

Realitatea este ca regulamentul nu este deloc ambiguu. Lumina în acest caz poate face o simpla consultare a Regulamentului Disciplinar aflat pe site-ul FRF. La articolul 19 – Suspendarea, punctul 5 se precizeaza faptul ca antrenorului suspendat nu îi este permisa interactiunea cu echipa, indiferent daca aceasta este facuta în vestiar, pe stadion sau în afara lor.

Pilotul Catalin Cazacu a avut parte de un start nefericit de sezon în Romanian Superbike. Timisoreanul a suferit un accident grav în prima etapa, una disputata pe circuitul din Serres, Grecia. Cazacu a cazut în sesiunea de calificari într-un moment în care, potrivit martorilor, rula cu o viteza de peste 200 km/h. În ciuda faptului ca motocicleta a fost distrusa de impactul violent, Cazacu a scapat cu rani minore la o mâna. Motocicleta cu care Cazacu a iesit campionul sezonului trecut din Romanian Superbike, un BMW S1000 RR, a fost foarte grav avariata în urma accidentului.

Portarul echipei Real Madrid, Keylor Navas, a devenit protagonistul unui videoclip filmat la un antrenament al echipei de pe Santiago Bernabeu. Idee de marketing sau nu, gestul tehnic al goalkeeperului face înconjurul lumii. Fundasul stânga Marcelo a trimis un lob, iar Navas a încercat sa-l imite pe celebrul Rene Higuita, respingând cu un artificiu tehnic, specific gimnastilor. „Lovitura Scorpionului” i-a iesit aproape perfect costaricanului, iar parada sa l-a facut pe Higuita sa posteze pe o retea de socializare. „Un gest tehnic de nota 10”.

Imediat dupa partida Astra – Pandurii 0-0, disputata, în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1, Marius Sumudica a tinut iar sa sublinieze ca echipa sa foloseste numai mijloace regulamentare de recuperare. Explicând ca Astra a avut cu doua zile mai putin la dispozitie pentru a se reface comparativ cu adversarii de la Pandurii. Antrenorul Astrei a facut si în trecut aluzii la faptul ca, la FCSB, lucrurile ar sta altfel decât la celelalte echipe.

Tatyana Lysenko, campioana olimpica de la Londra la aruncarea ciocanului, a fost suspendata provizoriu pentru dopaj. Deocamdata nu a fost facuta publica substanta cu care sportiva din Rusia s-ar fi dopat. Oficiali ai Federatiei Internationale de Atletism (IAAF) au declarat ca rusoaica a fost prinsa dopata în urma reanalizarii unor probe prelevate la campionatul mondial din 2005 de la Helsinki.

Decizia definitiva în cazul atletei de 32 de ani va fi luat în urmatorul Consiliu al IAAF, ce va avea loc luna urmatoare. Pe lânga aurul de la Londra, Tayana Lysenko este dubla campioana mondiala în 2011 si 2013 si campioana europeana în 2006. Pentru Federatia din Rusia este al doilea scandal de dopaj, dupa ce în luna noiembrie cinci atleti si patru antrenori au fost sanctionati pentru dopaj.

Subiectul la moda în aceasta perioada în Copou este prelungirea contractelor cu mai multi jucatori importanti carora le expira angajamentele în vara. În aceasta situatie sunt portarii Grahovac si Caparco, mijlocasii Mitic, Bole si Onduku si atacantul Bojan Golubovic. Recent, Branko Grahovac a declarat în presa ca este nemultumit de oferta facuta de conducerea clubului si ca nu este dorit de presedintele Prunea si de primar, declaratie ce a stârnit o reactie dura din partea lui Florin Prunea. Acesta a adaugat ca a purtat în ultimele zile discutii si cu ceilalti jucatori aflati în ultimele luni de contract. Jucatorii au încasat ieri bonusurile pentru victoria cu CSU Craiova si sunt la zi atât cu salariile, cât si cu primele.

Suspendat pentru meciul cu Astra, Edi Iordanescu a gasit o modalitate inedita de a discuta cu jucatorii la pauza meciului. Antrenorul Pandurilor i-a chemat în parcarea stadionului, unde le-a dat indicatii. Narcis Raducan recunoaste ca este o modalitate prin care a încercat sa ocoleasca regulamentul.

Edi Iordanescu este primul antrenor din Liga 1 care ofera indicatii la pauza jucatorilor, desi este suspendat. Antrenorul Pandurilor a gasit o metoda originala: i-a chemat în parcarea stadionului. Iordanescu jr. a încercat astfel sa treaca peste partea de regulament, care interzice antrenorului suspendat sa mearga la vestiare. Însa în acelasi paragraf din regulament i se interzice antrenorului aflat în stare de suspendare sa ia contact cu jucatorii. Narcis Raducan sustine ca nu este mândru de solutia gasita, dar echipa avea nevoie de interventia antrenorului

Dupa patru ani de la momentul intrarii în faliment, Glasgow Rangers, echipa care a cucerit de 54 de ori titlul de campioana a Scotiei revine în prima liga dupa ce s-a impus cu 1-0, în fata celor de la Dumbarton si si-a asigurat promovarea cu patru etape înainte de finalul sezonului. Unicul gol al meciului de pe Ibrox Park, a fost marcat de James Tavernier, în minutul 50, iar reusita sa va ramâne cu siguranta în istoria clubului. Golul sau nu este doar golul promovarii, ci si golul prin care Rangers a devenit singura echipa care a câstigat primele patru ligi din Scotia.

Laurentiu Reghecampf a evitat sa-i dea o replica directa lui Marius Sumudica, cel care l-a atacat pe Nicolae Stanciu pentru degetul mijlociu aratat publicului la meciul cu Pandurii. De asemenea, antrenorul Astrei a trimis sageti sa catre Steaua. Marius Sumudica l-a ironizat pe Stanciu, pe care l-a numit „bibeloul Tarii Românesti” si a criticat comisiile pentru faptul ca nu l-au suspendat pentru degetul mijlociu aratat publicului la meciul cu Pandurii. Reghecampf cere mai mult respect din partea antrenorului Astrei sau macar sa se abtina în a mai vorbi despre Steaua si jucatorii sai.

Jucatorii echipei Atletico Madrid au fost extrem de nervosi la finalul meciului cu Barcelona, pierdut cu 2-1, dupa ce omul care a marcat ambele goluri ale catalanilor, Luis Suarez a fost iertat în doua rânduri de eliminare de catre arbitrul Felix Brych. De partea cealalta, Diego Simeone îl acuza pe arbitrul din Germania ca nu l-a eliminate pe salvatrul Barcelonei, dupa ce acesta i-a lovit pe Juanfran si Filipe Louis. Extrem de nervos la final, Filipe Luis, e convins ca cei de la UEFA o vor cu orice pret pe Barcelona în finala competitiei. Returul dintre Atletico Madrid si FC Barcelona se va disputa pe 13 aprilie pe stadionul Vicente Calderon.

Noul antrenor al echipei FC Botosani, Leo Grozavu, a declarat ca revenirea la gruparea botosaneana reprezinta o noua provocare si ca nu se teme ca echipa sa ar putea retrograda în liga secunda. Tehnicianul formatiei botosanene a mai precizat ca este convins ca nu va avea probleme cu fanii. Tehnicianul care a mai avut doua mandate la Botosani, va sta pe banca la meciul cu CSMS Iasi, programat luni dupa amiaza de la ora 18.00, pe Stadionul Municipal. Leo Grozavu a mai antrenat-o pe FC Botosani la începutul acestui campionat, dar s-a despartit de echipa din Moldova pe 14 septembrie, când aceasta era pe locul 12, cu 7 puncte dupa zece etape.

Valeriu Iftime, finantatorul celor de la FC Botosani, a comentat scandalul momentului în presa internationala, Dosarele Panama. Omul de afaceri spune ca nu ar fi surprins ca în viitorul nu foarte îndepartat o serie de firme cu sustinere din Panama sa câstige licitatii în România pentru diferite lucrari. Cristian Borcea si Constantin Iacov sunt doi oameni de fotbal din România ale caror nume apar, sustine Digi24, în cea mai mare scurgere de informatii din istoria presei mondiale, Dosarele Panama. Cei doi ar avea firme create în paradisul fiscal Panama, prin intermediul unui avocat-paravan, Mossack Fonseca, iar datele figureaza printre „giga de informatii” despre 100 de oameni din România, care sunt analizate de jurnalistii de la Rise Project.

PROGNOZA METEO
6 Aprilie 2016

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã cu temperaturi maxime de la 12 grade la țãrm de mare – în zona deltei, pânã la 28…29 de grade în extremitatea sud-vesticã și de sud a țãrii și minime, în general, între 4 și 14 grade. Cerul va fi mai mult senin cu înnorãri spre searã și noaptea, în jumãtatea de nord, când, pe arii restrânse în zonele montane și izolat în rest, vor fi averse slabe și descãrcãri electrice. Vântul va mai avea unele intensificãri în Delta Dunãrii și pe crestele montane, iar în celelalte regiuni va sufla slab pânã la moderat.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 27…28 de grade și o minimã de 10…11 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Vântul va sufla în general slab.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *