Stiri pe scurt 5 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 5 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  5  Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 5 septembrie. In anul 1997, a încetat din viaţă, în urma unui atac de cord, Maica Tereza (pe numele ei laic Agnes Ganxhe Bojaxiu), fostă superioară a Congregaţiei romano-catolice „Surorile carităţii”, cu sediul la Calcutta, laureată a Premiului Nobel pentru Pace pe anul 1979, beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea pe 19 octombrie 2003.

Peste 3.600 de tineri şi-au depus candidaturile pentru cele 850 de locuri scoase la concurs în şcolile de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj. Cei declaraţi admişi la probele eliminatorii vor susţine examenul scris la limba română şi limba străină. La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, pe cele 700 de locuri, s-au înscris 3.082 de candidaţi, iar la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, pe 150 de locuri, s-au înscris 582 de candidaţi.

Un accident a avut loc, în centrul Capitalei, în apropierea Palatului Parlamentului, implicate fiind un autobuz RATB şi un autoturism, în urma impactului opt călători fiind răniţi uşor. Accidentul s-a produs pe strada Doctor Nicolae Staicovici, în apropierea de gardul Palatului Parlamentului. În accident au fost implicate un autobuz RATB de pe linia 385 şi un autoturism, şoferul acestuia din urmă nepăstrând distanţa regulamentară. În urma impactului, opt persoane au fost rănite uşor, cinci dintre acestea fiind transportate la spital. Victimele au fost transportate la Spitalul Universitar, la Bagdasar-Arseni şi respectiv Floreasca, cu diferite traumatisme la coloană, gleznă ori în zona capului. Toate persoanele rănite erau pasageri în autobuzul de pe linia 385.

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu i-a cerut premierului Dacian Cioloş să modifice legislaţia electorală, respectiv să elimine, prin ordonanţă de urgenţă, CNP-ul susţinătorilor din datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare. El a susţinut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. A făcut apel la guvernanţi şi în privinţa calităţii hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susţinând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale. Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturilor de susţinere ale unora dintre candidaţi.

Senatorul Gabriel Oprea are la dispoziţie o săptămână să-şi studieze dosarul pe care Comisia juridică îl va deschide luni, raportul urmând să fie votat în plen peste două săptămâni. Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii anticorupţie au transmis joi procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

Viceprimarul PNL al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, ia în calcul posibilitatea de a-şi retrage candidatura pentru şefia organizaţiei PNL Sector 2. Preşedintele demisionar al PNL Sector 2, senatorul Anca Boagiu, ar avea în acest context cele mai mari şanse de a câştiga preşedinţia filialei, au mai precizat surse din rândul liberalilor. Alegerile din cadrul PNL Sector 2 au fost amânate după ce mai multe memorii în care sunt sesizate nereguli privind organizarea alegerilor au fost transmise conducerii PNL Bucureşti. Disputa Dan Cristian Popescu – Anca Boagiu a fost la cote maxime şi în preajma alegerilor locale, primul reproşându-i lui Boagiu că l-ar fi sabotat în campanie. De altfel, aceasta a ezitat să îşi dea demisia din fruntea filialei, considerând că responsabili pentru eşec sunt alţi lideri, cum ar fi Teodor Atanasiu.

Federaţia Sanitas poartă negocieri cu Ministerul Muncii pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale şi ale angajaţilor din direcţiile de sănătate publică. Marius Sepi a precizat că Sanitas ia în calcul greva generală dacă nu se va găsi o soluţie. „Pregătim o grevă generală adevărată în sistemul de sănătate şi de asistenţă socială. Nu mi se pare normal ca în aceeaşi profesie să asistăm la diferenţe sociale de peste 800 de lei, in spitalele clinice şi neclinice. De asemenea, diferenţa de venit între colegii cu studii posticeale şi cei cu studii universitare este şi de 1.200 lei”, a spus Marius Sepi.

Un incendiu a izbucnit la un depozit din sudul Capitalei, la ieşirea din Bucureşti, la faţa locului fiind trimise mai autospeciale de stingere care au rămas blocate în trafic din cauza protestului transportatorilor. Până la sosirea pompierilor, un dispozitiv local al ISU a intervenit, nefiind înregistrate victime. Incendiul a izbucnit la un depozit, desfăşurând-se într-un spaţiu deschis, la ora transmiterii ştirii arzând fără flacără după intervenţia pompierilor locali. Aceştia au solicitat în sprijin şi altor colegi care nu au putut ajunge la intervenţie din cauză că traficul este blocat în zonă ca urmare a protestului transportatorilor.

Câteva sute de transportatori protestează, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, circulaţia fiind îngreunată. Transportatorii sunt nemulţumiţi de scumpirea tarifelor la asigurările obligatorii. La protest participă câteva sute de maşini (tiruri, taxiuri şi microbuze). Tirurile care participă la protest au plecat din oraşul Popeşti către DN1, întâlnindu-se cu ceilalţi protestatari pe Şoseaua de Centură a Capitalei. Traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Capitalei este îngreunat la intersecţia cu căile de acces spre Popeşti-Leordeni, Tunari-Otopeni şi Mogoşoaia-Otopeni.

Instanţa supremă a decis, în cadrul arestului la domiciliu dispus în cazul fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ca acesta să nu ia legătura cu părinţii săi, cei doi urmând să fie audiaţi de procurorii DNA. La data de 22 august, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă în cazul lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator a contestat decizia iar în urma dezbaterilor, magistraţii au decis plasarea lui în arest la domiciliu pentru 25 de zile, de la 01 septembrie până la data de 25.

Cele două fiice ale lui Vadim Tudor precum şi soţia fostului lider PRM sunt audiate, la Secţia 18 de Poliţie din Capitală, după o plângere depusă de Ana Birchall, prin care cere restituirea a 40.000 de euro, au declarat surse judiciare. Lidia Vadim Tudor, a declarat la ieşirea din Secţia 18 de Poliţie că ea, sora şi mama ei au fost audiate ca martori pentru înşelarea încrederii creditorilor şi declaraţii mincinoase. Audierea celor trei a venit după ce deputatul PSD Ana Birchall a denunţat la poliţie faptul că acestea ar fi organizat licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri din casă deşi succesiunea nu este făcută, existând pericolul ca cei 40.000 de euro să nu mai fie recuperaţi. Cei 40.000 de euro au fost câştigaţi de Ana Birchall, în instanţă, după un proces deschis ca urmare a unor articole publicate de Corneliu Vadim Tudor în ziarul Tricolorul.

Traficul pe banda a doua a Autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul de mers către litoral, este restricţionat luni, între orele 9.00 – 15.00, interval în care se fac lucrări de întreţinere a parapeţilor medieni. Din acest motiv, a doua bandă va fi restricţionată. Poliţiştii recomandă şoferilor să conducă prudent şi să respecte semnalizarea temporară înstituită.

În România, un antreprenor are nevoie în medie de aproape 12.500 de dolari pentru a începe o afacere, mai mult decât în Polonia, Suedia, Bulgaria, Croaţia sau Ungaria, dar mai puţin decât în ţări dezvoltate precum Germania, Italia sau Norvegia. În Germania, costul mediu pentru începerea unei afaceri este de 22.200 de dolari, în timp ce în Polonia este de aproximativ 11.500 de dolari. Comparativ, în Bulgaria un locuitor investeşte în medie 5.700 de dolari într-o afacere, iar în Croaţia 11.000 de dolari.

Nivelul ridicat al costurilor suportate de antreprenori pentru a-şi începe un business, de cele mai multe ori plătite din buzunarul propriu, este unul din motivele pentru numărul scăzut al IMM-urilor din România. IMM-urile sunt cel mai mare angajator din România, având un total de 2,5 milioane de salariaţi la nivelul anului 2014, adică 63% din totalul personalului ocupat din ţară, potrivit unor calcule pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că Petre Tobă este un bun profesionist şi a sugerat că s-a dorit înlăturarea sa de la conducerea MAI în perspectiva alegerilor parlamentare. El a mai spus că îl cunoaşte bine pe Petre Tobă de pe vremea când el era vicepremier, iar Tobă şef al Poliţiei Române.Liviu Dragnea a lucrat cu el ani de zile în diverse ipostaze, în diverse poziţii. E un foarte bun profesionist. E un om profesionist şi un om care a ţinut bine ministerul în anul ăsta, între puţinele ministere care au funcţionat bine – la locale nu au fost probleme. Petre Tobă poate fi numit un profesionist, un tehnocrat şi a trebuit să plece din Guvern.

Ministerul Economiei aşteaptă nota de plată de aproape 150.000 euro pentru felul defectuos în care a organizat prezenţa României la Paris, la expoziţia Maison&Objet. Avem exemplul concludent al statulului care, după ce face cu ochiul iniţiativei private, îi dă lovitura falimentului. Între 2-6 septembrie 2016 are loc Târgul Maison&Objet la Paris. După licitaţii, concursuri, Ministerul Economiei şi Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) au desemnat încă din aprilie 18 firme care să reprezintă România, prin MINIMIS, prin calitate, noutate. Totul părea în regulă. Firmele au investit în colecţii noi, proiecte proprii, în forme diverse de promovare şi şi-au cumpărat cazări şi bilete de avion. Vorbim de firme pentru care o investiţie de 10.000 de euro înseamnă totul, nerecuperarea banilor înseamnă faliment.

Trei maşini au fost avariate şi o persoană rănită, în urma unui accident în lanţ produs pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers spre Piteşti. Un bărbat de circa 40 de ani a ajuns, rănit la UPU Argeş, după un accident în lanţ pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti în care au fost implicate trei maşini, în condiţiile în care, potrivit poliţiştilor, victima, aflată la volanul unuia dintre autoturisme, era atentă la accidentul anterior. Bărbatul rănit în urma accidentului în lanţ era atent la accidentul anterior, soldat cu doi răniţi, produs tot pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, dar în sensul de mers către Capitală, în care au fost implicate două autocamioane.

Circulaţia pe şoseaua de centură a municipiului Arad se desfăşoară cu dificultate, din cauza unui protest al trasportatorilor care sunt nemulţumiţi de preţurile la RCA. Aceştia ameninţă că în data de 15 septembrie vor organiza o manifestaţie şi mai mare care poate duce la închiderea frontierei. Aproape 300 de maşini, de la camioane, bascultate, microbuze sau maşini mici participă la protestul, de luni, de pe şoseaua de centură a Aradului. Maşinile protestatarilor au lipite pe parbrize afişe cu mesajul „Protest RCA”, claxonează şi circulă cu 10-20 kilometrii la oră, de la un capăt la altul al şoselei de centură, iar cozile se întind pe mai mulţi kilometri.

Circulaţia rutieră pe DN1A Cheia – Săcele se desfăşoară, luni, îngreunat, din cauza unui accident rutier în care un biciclist a murit strivit de un TIR. Peste un biciclist în vârstă de 55 de ani a trecut un TIR, pe raza localităţii Homoraciu. TIR-ul a trecut peste biciclist cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, iar bărbatul a murit.

Începând cu data de 1 septembrie, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia cetăţenilor un formular on-line pentru transmiterea dovezii de achitare a amenzii pentru sancţiunile date de poliţiştii de frontieră. „Formularul se regăseşte pe pagina oficială a instituţiei – www.politiadefrontiera.ro – la secţiunea Contact, unde fiecare persoană completează: numele, prenumele, adresa de e-mail personală, judeţul pe raza căruia îşi are sediul structura Poliţiei de Frontieră din care face parte poliţistul de frontieră care a aplicat sancţiunea şi ataşează copiile scanate după procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi dovada plăţii amenzii.

După completarea câmpurilor obligatorii, expeditorul va primi o confirmare a datelor transmise iar mesajul va fi expediat către structura teritorială a Poliţiei de Frontieră Române din care face parte agentul constatator care a aplicat sancţiunea. In cazul amenzilor de la aeroporturi, plăţii amenzii se transmite prin intermediul aceluiaşi formular, selectând judeţul în care aeroportul îşi are sediul.

Gala Tânărului Actor Hop, concursul adresat tinerilor actori care doresc să se afirme, se deschide, la Vox Maris Costineşti, cu proba secţiunii individual, concursul continuând cu secţiunea grup unde va putea fi urmărit spectacolul „http://error500″, regizat de Vlad Trifaş. În concursul de luni pot fi urmăriţi, la secţiunea individual, tinerii actori Tiberiu Enache, Lucian Ionescu, Cristina Juncu, Ştefania Carmen Misăilă, Marian Olteanu, Maria Panainte, Ştefan Pavel, Andrei Radu, Maria Veronica Vârlan, Alexandru Voicu, Alina Petrică, Adela Bengescu, Ciprian Valea, Oana Serena Secară, Alina Rotaru, Ioana Maria Repciuc. La secţiunea grup va putea fi urmărit spectacolul ” http://error500″, în regia lui Vlad Trifaş, cu: Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele, Andrei Radu în distribuţie.

Doi supraveghetori de la o închisoare din Franţa au fost răniţi de către un deţinut aflat într-o unitate de prevenire a radicalizării. Deţinutul l-a agresat cu o armă artizanală pe supraveghetorul care venise să îl ia, înainte de a-l răni pe cel de-al doilea care sărise în ajutorul colegului său. Acesta a fost imobilizat cu ajutorul unul glonţ de cauciuc în timp ce încerca să îi agreseze pe agenţi, a informat ministerul intr-un comunicat. El a fost transportat la spital şi arestat apoi pentru tentativă de omor. Închisoarea a fost deschisă în anul 1990, iar acolo se află 916 deţinuţi. O unitate de prevenire a radicalizării a fost deschisă pe data de 25 ianuarie. Acolo se află în prezent 18 persoane în celule individuale.

Coreea de Nord a lansat luni trei rachete balisice în mare de pe coasta sa de Est. Rachetele au fost lansate dintr-o zonă situată la sud de capitala Phenian. Cele trei rachete au fost lansate la câteva ore după ce liderii de Coreea de Sud şi China, aliatul diplomatic al statului sud-coreean, s-au întâlnit cu ocazia summitului G20 organizat în oraşul chinez Hangzhou. Toate cele trei rachete lansate de Coreea de Nord erau de tip Rodong şi aveau o rază medie de acţiune, zburând aproximativ 1.000 de kilometri. Cel puţin una dintre ele a ajuns în zona de apărare şi identificare aeriană japoneză.

Liderii economici la nivel global au avertizat că mişcările populiste dezvoltate în mai multe naţiuni ameninţă creşterea şi comerţul, cerând statelor din G-20 să lupte pentru păstrarea liberei circulaţii de bunuri. Directorul FMI Christine Lagarde a cerut şefilor corporaţiilor să facă lobby la guverne pentru a păstra fluxul comercial, în condiţiile în care ea a lansat un avertisment cu privire la cum se arată creşterea în 2017. Comentariile ei au fost susţinute şi de declaraţiile directorului general al Băncii Mondiale, Roberto Azevedo, şi de ministrul comerţul din Canada, Chrystia Freeland, care au spus că trebuie să ne îngrijorăm cu privire la sentimentul protecţionist.

Statele Unite şi Rusia nu au reuşit să ajungă la un acord privind încetarea conflictului din Siria în cursul negocierilor din marja summitului G20 din China, din cauza divergenţelor peristente. Noi negocieri între secretarul de Stat american, John Kerry, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-au încheiat fără a se ajunge la un acord.

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), s-a clasat pe locul al treilea în urma alegerilor regionale din landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară, locul al doilea find ocupat de formaţiunea antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD). CDU a obţinut 19% din voturi, rezultat care a fost tradus drept consecinţă a politicilor lui Merkel privind migraţia, formaţiunea AfD a obţinut 20,8% din voturi, iar formaţiunea social-democrată SPD, 30,6%. Liderul AfD, Frauke Petry, a spus că succesul formaţiunii sale în landul Mecklenburg- Pomerania Inferioară, fieful electoral a Angelei Merkel, este rezultatul „politicilor catastrofale ale cancelarului privind migraţia”.

Peter Tauber, secretarul general al CDU, a spus că pierderea alegerior de către partidul său este cauzată de nemulţumirea populaţiei privind decizia lui Merkel de a menţine graniţa deschisă pentru refugiaţi. Criticii deciziei lui Merkel privind politica migraţiei, care a condus la intrarea pe teritoriul Germaniei a 1,1 milioane de imigranţi în 2015, spun că aceasta este de vină pentru crearea unei ameninţări la adresa securităţii în ţară.

Liderii grupului G20 trebuie să recunoască astăzi faptul că criza refugiaţilor este o „provocare mondială” ale cărei poveri finaciare trebuie împărţite între membrii săi, a declarat un diplomat european, cu puţin timp înainte de difuzarea unui comunicat final privind întâlnirea de la Hangzhu. Comunicatul reafirmă că este vorba despre o problemă mondială şi că aceasta necesită împărţirea poverii între statele” care fac parte din grupul G20.

Parchetul din Paris a solicitat trimiterea în judecată a fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy pentru finanţare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2012. El este suspectat că ar fi depăşit plafonul legal de cheltuieli electorale în timpul campaniei prezidenţiale din 2012, potrivit unei surse judiciare. Audiat pe data de 4 septembrie 2015 de către poliţie, Sarkozy a negat că ar fi implicat în sistemul de eliberare a unor facturi false.

Aproximativ nouă persoane au rămas blocate sub dărâmături, după ce un garaj aflat în construcţie s-a prăbuşit, la Tel Aviv. Aproximativ zece alte persoane rănite în urma incidentului au fost tratate. O parte a structurii de trei nivele s-a prăbuşit, provocând căderea unei macarale şi surparea clădirii garajului. Câteva persoane din cele nouă care sunt blocate în interiorul construcţiei au intrat în contact cu echipele de căutare.

SPORT

„Tricolorii” au început campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018 cu un egal: 1-1 cu Muntenegru, pe teren propriu. Acesta a fost şi primul meci al lui Christoph Daum pe banca naţionalei României. Mihai Stoichiţă, fost antrenor la Steaua şi fost selecţioner al Armeniei (n. red. adversarul din următorul meci), spune că nu a înţeles mare lucru din ce a încercat să facă neamţul la jocul cu Muntenegru. Stoichiţă afirmă că aşezarea tactică a jucătorilor a fost defectuoasă, dar nu dă vina pe Daum: „A fost paraşutat într-o lume total nouă pentru el!”.

România a început cu un pas greşit campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018. Deşi nu a fost selecţionat pentru confruntarea de la Cluj, Răzvan Raţ îl apără pe tehnicianul german şi spune că îi era greu să schimbe ceva într-un timp atât de scurt. În acelaşi timp, Raţ avertizează că remiza obţinută duminică seară poate conta extrem de mult în economia calificării.

Pentru România urmează partida cu Armenia, iar jocul se anunţă unul extrem de dificil. Fraţii Karamyan, foşti jucători la Rapid şi Steaua, se consideră români şi ne avertizează după confruntarea cu Muntenegru: „Atenţie la Armenia!”. Mihai Stoichiţă, fost selecţioner al Armeniei, a dezvăluit că a primit un mesaj din partea fraţilor Karamyan în care armenii ne puneau în gardă în perspectiva următorului meci. Pe 8 octombrie, România va juca la Erevan partida cu Armenia, urmând ca peste trei zile naţionala noastră să joace contra reprezentativei Kazakhstanului.

Romario Benzar, jucătorul echipei Viitorul Constanţa, a debutat la prima reprezentativă în meciul cu Muntenegru şi a declarat că s-a acomodat foarte uşor cu metodele de pregătire ale selecţionerului Christoph Daum, asemănătoare cu cele ale lui Gheorghe Hagi. Aflat la prima selecţie la echipa naţională, Romario Benzar, a avut numai cuvinte de laudă pentru antrenorul său de la echipa de club, Gheorghe Hagi, dar şi pentru selecţionerul Christoph Daum.

Naţionala antrenată de Christoph Daum a deschis scorul pe final prin Adi Popa, a fost egalată imediat de Jovetic, şi a ratat victoria după ce Nicuşor Stanciu a trimis peste poartă o lovitură de la 11 metri în ultima secundă de joc. Selecţionerul a avut un discurs moderat la finalul jocului. ”Îmi pare rău pentru fantasticii suporteri, îmi pare rău şi pentru jucători, pentru prestaţia lor din partea a doua, meritau cele trei puncte. În prima repriză am avut emoţii pentru că eram într-o formulă nou, cu un antrenor nou, nu e aşa uşor. Scopul nostru a fost să punem presiune, ne-am făcut mai multe ocazii de gol, dar după gol nu ne-am putut apăra bine şi am primit gol”, a spus Daum.

Neamţul a ţinut să îl evidenţieze pe Romario Benzar, căpitanul Viitorului, cel care a avut o evoluţie foarte bună în banda dreaptă. ”Echipa a reuşit să revină, însă nu am înscris din penalty. Trebuie să facem mai multe, să depunem mai mult efort pe viitor, însă am văzut şi multe lucruri bune în această seară. Benzar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a alergat foarte mult, îl felicit. Săpunaru a fost foarte organizat, poate citi jocul şi s-a mişcat foarte bine”, a concluzionat selecţionerul.

Nicuşor Stanciu a trăit, pe Cluj Arena, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale carierei. Proaspăt transferat de Anderlecht, mijlocaşul de 23 de ani a ratat penalty-ul care-i putea aduce victoria României în meciul cu Muntenegru. În loc de trei puncte şi un start perfect de preliminarii, România s-a ales cu un punct din meciul cu Muntenegru. La finalul partidei, fostul decar al Stelei şi-a cerut scuze pentru penalty-ul ratat, a spus că va continua să execute lovituri de la 11 metri şi a considerat că echipa a făcut un meci bun în faţa ex-iugoslavilor.

Meciul cu Muntenegru, din prima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, a fost unul special pentru Dragoş Grigore. Fostul fundaş de la Dinamo a purtat în premieră banderola de căpitan al echipei naţionale, iar la finalul partidei a avut un discurs de apreciat. „Nu ştiu ce aş putea spune. E păcat! Am avut victoria în mână, însă trebuie să ridicăm capul, suntem abia la început şi şansele rămân foarte mari în continuare. Sperăm să ne revenim, e păcat pentru Stanciu. Dar nu s-a întâmplat nimic, au ratat penalty-uri şi jucători mai mari ai lumii. Suntem dezamăgiţi, însă ăsta este fotbalul, sunt şi astfel de momente în sport. Important e să putem trece peste ele, sunt sigur că vom reuşi acest lucru. Vom ridica capul din pământ şi vom merge mai departe. Nu am fost atenţi la acea fază fixă, din păcate ăsta este fotbalul. Banderola la naţională? E o onoare, cea mai mare din cariera unui fotbalist. Sunt mândru că am purtat banderola, însă pe viitor va fi mai important să ne mobilizăm cu toţi şi să fim 23 de căpitani”, a spus Grigore

A fost al 672-lea meci al echipei naţionale, în care am remizat pentru a 173-a oară, a 60-a oară pe teren propriu. Am întâlnit pentru a doua oară Muntenegru, după acel 4-0 amical din 2008. A fost partida de debut a lui Christoph Paul Daum la naţionala României. Odată cu el a debutat şi Benzar care a devenit al 822-lea fotbalist care joacă pentru naţionala României. Tot în premieră a purtat Dragoş Grigore banderola, devenind al 91-lea căpitan din istoria reprezentativei. Întorcându-mă la Daum, acesta a devenit cel mai vârstnic selecţioner al României la startul mandatului, având 62 de ani, 10 luni şi 10 zile, depăşind cu mult „recordul” care îi aparţinea legendarului Ştefan Kovács, cu 55 ani, 7 luni şi 10 zile.

Continuăm să rămânem fără victorie la Cluj-Napoca şi după al 4-lea meci jucat acolo, o satisfacţie cât de cât platonică venind de la faptul că în fine am reuşit să înscriem. Avem însă un golaveraj sub Dealul Feleacului de 1-10. Ultima oară când naţionala ratase un penalty fusese la 03.06.2011, tot în ultimul minut, tot pe teren propriu şi tot cu o reprezentativă dintr-o ţară ex-iugoslavă, Bosnia-Herţegovina. Numai că atunci, nereuşita lui Săpunaru n-a contat, căci am învins cu 3-0. 7 victorii, 8 egaluri şi 7 înfrângeri este bilanţul naţionalei cu arbitri englezi la centru. E drept, de 11 partide suntem neînvinşi.

Nicolae Stanciu, cel mai scump jucător transferat vreodată de Anderlecht, a irosit, o lovitură de la 11 metri în meciul dintre România şi Muntenegru, scor 1-1, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, motiv pentru care a fost ironizat de suporterii noii sale echipe. După ce a contribuit cu o pasă decisivă la primul gol al României, fostul fotbalist al Stelei putea să aducă victoria la ultima fază a meciului, însă a şutat peste poartă dintr-o lovitură de la 11 metri.

Prezent în această dimineaţă la Curtea de Casaţie din Bucureşti pentru un nou termen în cazul dezafilierii Universităţii Craiova, Dumitru Dragomir a comentat şi rezultatul naţionalei din debutul în preliminariile CM 2018, 1-1, la Cluj, cu Muntenegru. Fostul şef al LPF susţine că germanul Christoph Daum, aflat la debut pe banca primei reprezentative, nu e vinovat pentru remiza de pe Cluj Arena.

Atacanţii George Puşcaş şi Florin Tănase sunt accidentaţi şi nu vor putea evolua în meciul cu Danemarca, din preliminariile Campionatului European de tineret, care se va disputa anul viitor în Polonia. Reprezentativa de tineret a României va juca un meci foarte important pentru calificarea la Campionatul European din 2017, din Polonia. După victoria, scor 4-0, cu Luxembrug, obţinută pe 2 septembrie la Mediaş, naţionala pregătită de Cristian Dulca va întâlni, Danemarca, liderul grupei, de la ora 19:45, la Aalborg. Câştigătoarea grupei se va califica direct la Campionatul European, iar cele mai bune patru dintre cele nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecţionate care vor merge la Euro 2017 din Polonia.

Simona Halep deschide ziua pe arena Louis Armstrong, a doua ca importanţă din complexul de la Flushing Meadows, întâlnind o adversară extrem de periculoasă! Pentru a obţine calificarea în al doilea sfert de finală al carierei de la US Open, după cel atins anul trecut, Halep trebuie să treacă de Carla Suarez Navarro, a 11-a favorită a turneului. Simona vine după un meci câştigat cu mari emoţii (6-1, 2-6, 6-4 cu Timea Babos), în timp ce Navarro nu a pierdut set până acum la New York, învingând-o în turul precedent pe Elena Vesnina, scor 6-4, 6-3. Dar Halep nu ar trebui să fie afectată după partida maraton din turul trei, pentru că jucătoarea din Constanţa se află totuşi într-o formă fantastică, triumfând în 16 din ultimele 17 meciuri disputate în circuit.

Naţionala de baschet 3×3 feminin a României a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene care au fost organizate la Bucureşti, între 2 şi 4 septembrie, la AFI Palace Cotroceni. Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Şipoş şi Andra Haas au cedat în ultimul act al competiţiei în faţa Ungariei, scor final 14-21. România a avansat în ultimul act după două succese superbe cu Cehia în sferturile de finală, 18-16, după prelungiri şi cu Elveţia în semifinale, 16-14. Este a doua medalie consecutivă câştigată de România în competiţiile continentale de baschet 3×3, după aurul cucerit de băieţi în 2014. De această dată, echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală, cedând în faţa Serbiei, 11-22 şi a ocupat locul şapte în clasamentul final.

Atacantul spaniol Joselu, ajuns odată cu Florin Andone la Deportivo La Coruna, consideră că el şi internaţionalul român pot să joace împreună în linia ofensivă a formaţiei de pe El Riazor. Jucătorul împrumutat de la Stoke City nu vrea să fie considerat drept înlocuitorul lui Lucas Perez, atacant vândut de Deportivo la Arsenal Londra, pentru 20 de milioane de euro. Împrumutul lui Joselu de la Stoke City la Deportivo La Coruna a fost realizat cu o oră înaintea expirării perioadei de transferuri în Europa, în noaptea zilei de 31 august. Joselu este al doilea atacant transferat în această vară de Deportivo La Coruna, după Florin Andone, de la Cordoba.

Manchester United este cel mai puternic club din lume din punct de vedere financiar, dar patronii formaţiei de pe Old Trafford sunt atenţi la fiecare liră pe care o scot din buzunar. Starurilor de la Manchester United li s-a interzis să facă schimb de tricouri cu adversarii la finalul meciurilor pentru a economisi bani. Pare nevorisimil pentru un club de talia lui United, dar Ibrahimovic, Pogba sau Rooney nu mai au voie să-şi cedeze tricourile de joc pentru a nu aduce prejudicii bugetului. De asemenea, jucătorilor le este interzis să ofere fanilor tricourile oficiale de joc la sfârşit de meci.

Adus în vară de la FC Botoşani ca o soluţie de înlocuire a lui Bojan Golubovic, atacantul Dan Roman nu a rezistat decât o lună şi jumătate la gruparea din Copou. Folosit foarte puţin de antrenorul Nicolo Napoli, atacantul în vârstă de 30 de ani a ajuns la un acord cu conducerea lui CSM Poli Iaşi şi şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă. La scurt timp după ruperea contractului cu Iaşiul, Roman a semnat cu CFR Cluj pe un sezon, cu opţiune de prelungire.

Rămas liber de contract după despărţirea de campioana Italiei, Juventus Torino, internaţionalul uruguayan Martin Caceres este dorit de managerul Antonio Conte la Chelsea, club care ar fi dispus să-i plătească fundaşului un salariu de 2,1 milioane de lire sterline. Managerul echipei Chelsea este interesat de fundaşul în vârstă de 29 de ani, pe care l-a avut sub comanda sa în perioada petrecută la Juventus. Internaţionalul uruguayan îşi caută echipă, după mai multe sezoane petrecute la campioana Italiei. Caceres nu a mai fost dorit de Massimiliano Allegri din cauza numeroaselor accidentări suferite în ultima perioadă.

În noaptea de duminică spre luni s-au disputat primele patru optimi de finală de la US Open, astfel că „sferturile” stabilite până acum la Flushing Meadows sunt: Novak Djokovic (Serbia, favorit 1) vs Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, favorit 9) şi Lucas Pouille (Franţa, favorit 24) vs Gael Monfils (Franţa, favorit 10). Eliminarea lui Rafael Nadal nu mai reprezintă neapărat o surpriză pentru oamenii care l-au urmărit pe spaniol în ultimii doi ani. Fostul lider mondial pierde din nou devreme într-un turneu de Grand Slam, fiind îngenuncheat de francezul Lucas Pouille, după un meci maraton, scor 6-1, 2-6, 6-4, 3-6, 7-6(6). În thrillerul serii de la New York, numărul 5 ATP a fost făcut KO după 4 ore şi 11 minute de joc.

Novak Djokovic, principalul favorit la cucerirea trofeului, a oferit o adevărată demonstraţie de forţă pe centralul Arthur Ashe! Nole a trecut la pas de britanicul Kyle Edmund (84 ATP), scor 6-2, 6-1, 6-4. Sârbul a obţinut victoria în mai puţin de două ore, continuându-şi cursa spre al 13-lea titlu de Grand Slam şi al teilea al carierei de la US Open.

E mare bucurie în Franţa, şi nu doar datorită meciului spectaculos câştigat de Lucas Pouille. Alţi doi francezi s-au calificat în sferturi la Flushing Meadows: Jo-Wilfried Tsonga a trecut de americanul Jack Sock (27 ATP) cu scorul de 6-3, 6-3, 6-7(7), 6-2, în timp ce Gael Monfils l-a învins în minimum de seturi pe Marcos Baghdatis (Cipru, 44 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-3.

Luni sunt programate celelalte patru optimi de finală de la US Open: Dominic Thiem (Austria, favorit 8) îl întâlneşte pe Juan Martin Del Potro (Argentina, 142 ATP), Ilya Marchenko (Ucraina, 63 ATP) se duelează cu Stan Wawrinka (Elveţia, favorit 4), Kei Nishikori (Japonia, favorit 6) în înfruntă pe Ivo Karlovic (Croaţia, favorit 21), iar Andy Murray (Marea Britanie, favorit 2) se luptă pentru un loc în sferturi cu Grigor Dimitrov (Bulgaria, favorit 22).

Martin Odegaard, puştiul norvegian adus de Real Madrid cu surle şi trâmbiţe în 2015, a mai primit o şansă din partea lui Zinedine Zidane. Tehnicianul „galacticilor” a luat decizia de a-l include pe tânărul mijlocaş ofensiv în lotul pentru actualul sezon de UEFA Champions League. Despre Odegaard s-a scris în această vară că ar urma să fie împrumutat la Rennes, însă o regulă UEFA i-a împiedicat pe madrileni să facă acest lucru. Potrivit noilor reglementări, un jucător sub 18 ani nu poate fi împrumutat decât la o echipă din aceeaşi ţară.

PROGNOZA METEO
5 Septembrie 2016

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, averse și descãrcãri electrice, dupã-amiaza, izolat în zonele de munte, iar spre searã și noaptea local în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, dar trecãtor și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade pe litoral. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține frumoasã, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar minima va fi de 15…16 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *