Stiri pe scurt 5 Noiembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 5 Noiembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  5 Noiembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 5 noiembrie. In anul 1997, au fost redeschise dosarele privind revoluţia din decembrie 1989. Toate soluţiile care au fost date de procurori în dosarele revoluţiei au fost verificate. Ulterior, procurorii militari au început urmărirea penală împotriva lui Victor Athanasie Stănculescu, Mihai Chiţac, Ştefan Guşe şi a altor ofiţeri implicaţi în reprimarea sângeroasă a revoluţionarilor timişoreni.

Un accident în lanţ s-a produs, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 Bucureşti – Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie. Pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanţa, din cauza ceţii dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieşit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutieră din cadrul BAMS, BPR şi IPJ Călăraşi asigura salvarea de vieţi, măsuri la faţa locului, fluidizarea circulaţiei pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor.

Toate spitalele de urgenţă din Bucureşti au fost prealertate după accidentul în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, soldat cu patru persoane decedate şi 35 de răniţi. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, un copil este transportat la spitalul din Lehliu, în accidentul în lanţ produs la kilometrl 67 al Autostrăzii Soarelui fiind implicate două microbuze. Totodată, toate spitalele de urgenţă din Bucureşti au fost prealertate după accident, iar la faţa locului a fost trimis şi spitalul mobil.

Se circulă în condiţii de ceaţă densă în judeţele Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, iar vizibilitatea este scăzută, local, şi sub 50 de metri. În judeţul Teleorman, pe DN6 Alexandria – Drăgăneşti Vlaşca şi în judeţul Giurgiu, pe DN5 şi DN6, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind scăzută, local, sub 50 de metri. Ceaţă se semnalează şi în judeţul Călăraşi pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, iar în judeţul Ialomiţa, mai îngreunat din cauza ceţii dense se circulă pe DN2A Giurgeni – Malu, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri. Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se semnalează ceaţă cu vizibilitate 100 de metri, pe tronsonul cuprins între km 11 şi 56.

Brutăria din Sântimbru, care este de zeci de ani una dintre cele mai apreciate din judeţul Alba, păstrează o reţetă veche de 300 de ani, iar pâinea se coace într-un cuptor pe vatră din cărămidă de ţigan. Oamenii din localităţile vecine vin de zeci de ani să cumpere aici o pâine caldă. Brutăria din Sântimbru este cea mai cunoscută din judeţul Alba, iar oamenii din localităţile vecine vin de zeci de ani să cumpere o pâine caldă, frământată cu respect pentru învăţăturile părinteşti. Pâinea de Sântimbru este un produs autentic tradiţional, făcut din făină, maia, apă caldă, drojdie şi sare, pe tăvi de fier unse cu puţin ulei. Nu are compuşi chimici, cuptorul este din cărămidă de ţigan, iar vatra din argilă, la fel ca acum 100 de ani. Brutăria păstrează o reţetă veche de peste 300 de ani.

Prima întreprindere socială dedicată persoanelor cu sindrom Down, unde acestea fac rame de fotografii, vaze pictate sau casete pentru bijuterii, care vor fi vândute sub formă de cadouri. Întreprinderea a fost lansată de Asociaţia „Down Centrul Educaţional Raluca” Cluj-Napoca. Adriana Avram, preşedintele Asociaţiei, a declarat că, pentru început, vor fi doi tineri angajaţi cu contract de muncă, part-time, iar pe parcurs, într-un an, numărul acestora va creşte. Pentru început vor fi doi tineri angajaţi cu contract de muncă, part-time, iar pe parcurs, într-un an, numărul lor va creşte. Aceştia vor lucra sub supravegherea unor specialişti de la Universitatea de Artă şi Design.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, într-un comunicat, că a primit o notificare de reziliere a contractului din partea constructorului tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Borş, parte a Autostrăzii Transilvania. Având în vedere întârzierile înregistrate la lucrările de execuţie pentru autostrada Suplacu de Barcău – Borş, CNAIR a emis penalităţi în valoare de 75 milioane lei. De asemenea, în acelaşi context, „compania şi-a arătat intenţia de a rezilia contractul, luând în calcul şi relicitarea proiectului, astfel încât acest obiectiv să poată fi finalizat”. În consecinţă, „firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară şi organizatorică, a transmis o notificare prin care solicită rezilierea contractului”.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a răspuns pe pagina sa de socializare acuzaţiilor aduse de Partidul Social Democrat şi a explicat că PSD manipulează fără scrupule şi promite românilor creşteri salariale care nu vor fi niciodată aplicate, iar la final a transmis un mesaj ,,în tehnocrată”. De asemenea, Dragoş Pîslaru spune că, în prezent, România nu are resursele financiare necesare pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor din partea statului şi din cauza modului fraudulos în care se împart aceste ajutoare sociale. Ministrul Muncii mai scrie că a încurajat permanent munca, motiv pentru care a lansat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului un pachet de măsuri active pentru crearea de locuri de muncă, măsuri care fi aplicate de luna viitoare.

Soţia lui Constantin Ciorăscu, administratorul spaţiului în care Ionuţ Anghel a murit după ce a fost muşcat de câini, susţine că aşteaptă de cinci luni motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti pentru a o contesta, fiind nemulţumită că nicio altă persoană/instituţie nu a fost trasă la răspundere. Femeia este nemulţumită şi de faptul că singura persoană trasă la răspundere, din punct de vedere legal, este soţul ei. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost definitivă, însă, potrivit legii, Constantin Ciorăscu poate face o contestaţie în anulare, prin care să solicite anularea deciziei de condamnare.

Nicoleta Ciorăscu se întreabă de ce în cazul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADP) nu a fost tras la răspundere şi administratorul, având în vedere că soţul său răspunde legal în calitate de administrator al firmei în perimetrul căreia s-a întâmplat tragedia. Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost sfâşiat de câini, în 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidenţial Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitală. Prima sentinţă a fost dată la aproape nouă luni de la începerea judecării dosarului, la Judecătoria Sectorului 2, iar decizia definitivă în luna mai a anului în curs, când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Constantin Ciorăscu, administratorul terenului unde a murit Ionuţ Anghel, daunele morale pentru familie fiind stabilite la 2,4 milioane de euro, 1,6 revenind celui condamnat.

Tribunalul Mureş a decis, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, acuzat de abuz în formă continuată şi uzurparea funcţiei. Inspectorul şcolar general al ISJ Mureş, Ştefan Someşan, a fost reţinut după ce a dezinformat Consiliul de Administraţie în legătură cu o hotărâre a Consiliului Local Târgu Mureş, referitoare la înfiinţarea unei unităţi de învăţământ liceal, a arătat, vineri, într-un comunicat, DNA. Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inspectorului şcolar general al ISJ Mureş, Ştefan Someşan, bănuit de abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul (2 fapte din care una în formă continuată) şi uzurparea funcţiei (2 fapte).

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de directorul Liceului Teologic Romano–Catolic, Tamasi Zsolt – Jozsef, bănuit de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Procurorii susţineau că, în iulia 2014, Consiliul Local Târgu Mureş a dispus aprobarea alocării sumei de 1.500.000 lei pentru întreţinerea şi renovarea imobilului în care funcţionează Colegiul Naţional „Unirea”, cu condiţia propunerii de înfiinţare a liceului cu profil teologic romano – catolic. Imobilul în care funcţionează Liceul „Unirea” fusese retrocedat în anul 2004 Arhiepiscopiei Romano Catolice Alba Iulia, deoarece imobilul a aparţinut cultelor religioase.

Ministerul Sănătăţii a remis, un comunicat de presă în care arată că tratamentul cu interferon-free nu a fost întrerupt nicio clipă, aşa cum a acuzat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iar costul tratamentului hepatitei C negociat de Guvernul Ponta este, în realitate, de 10 ori mai mare. Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienţi cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificaţi şi selectaţi conform criteriilor 5.860 de pacienţi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a început plăţile în luna septembrie. Plăţile sunt la zi iar tratamentul pacienţilor cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienţi tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienţi aparţine guvernului Ponta.

Sequel-ul ajunge pe marile ecrane după 20 de ani de la filmul „Trainspotting” şi la o decadă după ce Irvine Welsh a scris continuarea romanului cu dubioşii drogaţi şi rataţi în putredul oraş Edinburgh. Producătorii au dezvăluit trailerul pentru „Trainspotting 2”. Într-un interviu acordat celor de la Collider, Ewan McGregor, protagonistul din primul film, a spus: „Au trecut zece ani de când Irvine Welsh a scris „Porno”, e un timp lung, au fost îndelungi speculaţii. Acum zece ani, n-aş fi vrut să joc într-un alt film de felul ăsta. Nu mă simţeam pregătit. Pe de altă parte, nu exista un scenariu potrivit.”

Marţi, 8 noiembrie 2016, de la ora 19.00, în Studioul de Operă şi Multimedia din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (Strada Ştirbei Vodă nr. 33), seria evenimentelor moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu va continua cu o nouă ediţie dedicată lui Dumitru Prunariu. Dumitru Prunariu este singurul român care a călătorit în spaţiu. Organizatorii au pregătit şi la această ediţie intervenţii artistice live, prin prezenţa formaţiei de jazz New Landscape: Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian, cu participarea lui Emil Bîzgă – trompetă. Seara de marţi se va încheia printr-o invitaţie la degustare de vinuri oferită de Domeniile Sâmbureşti, în prezenţa somelierului Istvan Pentek. Proiectului Round Table Bucureşti i s-a alăturat, de asemenea, în acest sezon, Aqua Carpatica, în susţinerea promovării artiştilor români.

O echipă de cercetători a prezentat un nou model al originii inelelor lui Saturn, bazându-se pe rezultatele unei simulări pe calculator, ce pot fi aplicate şi pentru alte planete gigant, explicând diferenţa dintre compoziţia inelelor lui Saturn şi cele ale lui Uranus. Autorul lucrării, Hyodo Ryuki (Universitatea Kobe), şi coautorul lucrării, profesorul Sebastien Charnox (Institutul de Fizică, Universitatea din Paris), au descoperit că planetele gigantice din sistemul solar au inele diferite. În urma observaţiilor s-a dovedit faptul că inelele lui Saturn sunt compuse din 95% particule îngheţate în timp ce inelele lui Uranus sau Neptun sunt mai închise la culoare, ceea ce înseamnă că ar avea un conţinut mai crescut de roci.

Studiul actual s-a concentrat pe perioada numită Marele bombardament târziu, despre care cercetătorii consideră că a avut loc acum 4 miliarde de ani. Câteva sute de obiecte de mărimea lui Pluto, din centura lui Kuiper, au existat în afara sistemului solar, în spatele lui Neptun. În primă fază, experţii au calculat probabilitatea ca aceste obiecte să fi trecut prin apropierea planetelor gigant, acestea fiind distruse de forţa de atracţie a planetelor în timpul Marelui bombardament târziu. Rezultatele au dovedit că Saturn, Uranus şi Neptun au intrat în contact cu obiectele mari, de mai multe ori.

Un individ înarmat cu un cuţit a rănit mai multe persoane, în sediul Universităţii Rutgers, situată în statul american New Jersey, presupusul agresor fiind arestat. Conform CBS, cel puţin cinci persoane au fost rănite în incident. Un purtător de cuvânt al Universităţii Rutgers a transmis că poliţia a intervenit rapid, iar agresorul a fost arestat. Autorităţile cercetează circumstanţele şi motivaţia atacului.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, este încrezătoare că decizia judiciară privind necesitatea aprobării de către Parlament a procedurii Brexit va fi anulată de instanţa supremă, transmiţându-le liderilor europeni că va respecta calendarul scoaterii ţării din Blocul comunitar. Theresa May a discutat cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmiţându-le că Guvernul britanic, nu Parlamentul, va decide asupra declanşării procedurii de ieşire din UE. May este convinsă că decizia luată joi de justiţie va fi anulată de Curtea Supremă britanică.

Principalii membri ai conducerii companiei Facebook, inclusiv Mark Zuckerberg, fondator şi director general, sunt investigaţi de procurorii din Germania pentru tolerarea pe reţeaua de socializare online a unor mesaje de tip rasist, violent, care instigă la ură şi antisemitism. Parchetul general german le ceruse procurorilor din landul Bavaria să oblige compania Facebook să respecte legile pentru combaterea rasismului, xenofobiei şi negaţionismului. Potrivit revistei Der Spiegel, procurorii din Bavaria au iniţiat o investigaţie preliminară în cazul Facebook, pentru tolerarea mesajelor care instigă la ură, violenţă, rasism şi negarea Holocaustului. Sunt vizaţi membri ai conducerii companiei americane, inclusiv Mark Zuckerberg, fondator şi directorul general Facebook, Sheryl Sandberg, directorul executiv, Richard Allan, directorul responsabil de activităţile de lobby în Europa, şi Eva-Maria Kirschsieper, responsabilă de lobby în Germania.

Autorităţile turce au ordonat, plasarea în arest preventiv a unor membri ai conducerii executive şi a unor jurnalişti ai publicaţiei de opoziţie Cumhuriyet. Este vorba de nouă membri ai conducerii executive şi jurnalişti ai cotidianului de opoziţie Cumhuriyet reţinuţi luni pentru presupusa implicare în tentativa de lovitură de stat militară din 16 august. Editorul-şef al Cumhuriyet, Murat Sabuncu, fostul editor-şef Can Dundar şi alţi angajaţi Cumhuriyet, inclusiv editorialiştii Aydin Engin şi Guray Oz, au fost reţinuţi luni. Cumhuriyet este cel mai vechi cotidian secular din Turcia.

Candidatul democrat, Hillary Clinton, a lăudat performanţele Administraţiei Barack Obama în materie de creare de locuri de muncă, promiţând să le continue, însă politicianul republican Donald Trump a catalogat drept „dezastru” starea economiei Statelor Unite. În cursul unui eveniment electoral desfăşurat în Pittsburgh, Hillary Clinton a notat că în luna octombrie au fost create 161.000 de locuri de muncă în Statele Unite, iar rata şomajului a scăzut de la 5% la 4,9%. Însă presupusele performanţe evocate de Hillary Clinton au fost demontate rapid de candidatul republican, Donald Trump. „Raportul privind crearea locurilor de muncă este un dezastru absolut. Oricum, nimeni nu crede în aceste cifre. Cifrele pe care le anunţă sunt false”, a afirmat Trump la un miting de campanie desfăşurat în statul New Hampshire.

SPORT

Problemele din defensiva Stelei, acolo unde Mitrea a intrat în dizgraţie, sunt pe cale să se rezolve în pauza de iarnă. Conducerea vicecampioanei şi-a manifestat interesul pentru bosniacul Gordan Bunoza de la Pandurii, fotbalist care nu va mai continua la Târgu Jiu din cauza problemelor financiare pe care le traversează echipa. Steaua a intrat deja pe fir şi au fost purtate primele discuţii cu impresarul fundaşului central pe care Pandurii l-a luat în urmă cu un an într-o perioadă în care Bunoza avea probleme cu pregătirea fizică, fiind atunci liber de contract după despărţirea de Pescara. În cazul în care cele două părţi, Steaua şi Bunoza, se vor înţelege atunci Pandurii va pierde fotbalistul gratis.

Jurnaliştii italieni de la Gazzetta dello Sport au dezvăluit salariul lui Ianis Hagi şi l-au inclus pe puştiul român pe lista celor mai prost plătiţi fotbalişti din Serie A. Fiul „Regelui” primeşte 90.000 de euro în fiecare an, o sumă considerată mică în Italia, dar care i-ar face invidioşi pe mulţi dintre jucătorii din România. Ianis se antrenează cu echipa mare a Fiorentinei, a jucat 14 minute în Serie A, dar nu se poate compara din punct de vedere al câştigurilor salariale cu vedetele din lotul lui Paulo Sousa. Hagi primeşte 7.500 de euro în fiecare lună, adică 90.000 de euro pe an, şi e al doilea cel mai prost plătit din lotul Fiorentinei, după Federico Chiesa, fiul lui Enrico Chiesa, care primeşte 72.000 de euro pe an. Spre deosebire de puştii din echipă, spaniolul Borja Valero, cel mai bine plătit om din lotul toscanilor, încasează 90.000 de euro în fiecare lună.

CSM Bucureşti a fost învinsă cu 33-25 în partida retur cu Gyor – Grupa C a Ligii Campionilor mla handbal feminin, după o repriză a doua jenantă. După 13-11 la pauză, campioana României şi a Europei a primit în partea secundă nu mai puţin de 22 de goluri. Campioana Ungariei a primit o veste neaşteptată înainte de meci. Heidi Loke, probabil cel mai bun pivot din lume, a anunţat că este însărcinată, astfel că sezonul pentru ea s-a încheiat. Norvegianca nici nu a apărut în echipă la jocul retur cu CSM Bucureşti şi nu va fi disponibilă nici pentru Campionatul European. Norvegia şi România sunt adversare la turneul final. La meciul de faţă, Loke a fost suplinită foarte bine de olandeza Broch.

Campioana Europei nu a învăţat nimic după partida tur de la Bucureşti, unde a pierdut repriza secundă la 7 goluri diferenţă. Ba chiar, umilinţa a fost şi mai mare în partoda jucată în Ungaria, unde a pierdut repriza secundă la 10 goluri diferenţă! De fapt, în ultimele 26 de minute, scorul a fost 20-9. Coordonatele jocului din Ungaria au aproximativ aceleaşi ca şi în partida tur de la Bucureşti, cu o primă repriză bună făcută de CSMB şi alta horror. Ambele echipe au avut câteva schimbări la început de joc faţă de prima partidă. Gyor a păstrat ceea ce a făcut bun în partea secundă, adică a intrat cu Amorim şi Kiss în poartă, schimbarea pivotului fiind forţată. CSM Bucureşti a început partida cu Ungureanu, care a avut un final bun la Bucureşti, în rest a revenit la echipa din prima repriză care câştigase cu 13-9.

La 40 de ani, viaţa lui Claudiu Răducanu a intrat într-un nou episod, fostul atacant al Stelei fiind gata de un restart care să-l aducă aproape de prima dragoste, fotbalul. Ultimii ani din viaţa fostului fotbalist au fost plini de ghinion. Răducanu e implicat într-un proces complicat cu fosta soţie, pe care o acuză că i-a făcut praf toată averea strânsă din fotbal, a fost condamnat la închisoare în Mexic pentru fraudă bancară, dar lucrurile par că s-au mai liniştit. După o perioadă în care nimeni n-a mai ştiut nimic de fostul idol din Ghencea, jurnaliştii de la cancan.ro au aflat cu ce se ocupă omul rămas în memoria microbiştilor români pentru desele episoade în care s-a declarat învins de limba română.

Autor a trei goluri în „dubla” cu Villarreal din Europa League, Raul Rusescu (28 de ani) e lăudat de presa din Spania, ţară în care a avut şansa să evolueze, dar în care nu s-a impus. Românul a fost eroul lui Osmanlispor în ambele meciuri jucate cu reprezentanta Primerei Division în grupele Europa League. În tur, fostul vârf al Stelei a înscris de două ori, iar în retur a intrat pe teren în minutul 73, în locul lui Webo, dar a avut nevoie de doar 120 de secunde pentru a înscrie şi a-şi duce echipa pe primul loc în grupa din care mai face parte şi Steaua.

Steaua riscă să rămână fără cel mai important avantaj pe care l-a avut până acum în cupele europene, din cauza rezultatelor foarte slabe din ultimele sezoane. Coeficientul vicecampioanei este într-o cădere serioasă şi, din 2018, şi-ar putea pierde statutul de cap de serie în play-off-ul Ligii Campionilor. Steaua n-a reuşit în ultimii ani să mai impresioneze în Europa. Este deja al treilea an consecutiv în care forţează intrarea în grupele Ligii Campionilor, dar nu reuşeşte. Mai mult, nici rezultatele din Europa League n-au fost ieşite din comun, ba dimpotrivă. Anul trecut, a ratat prezenţa în grupe, după ce a fost eliminată de Rosenborg. În acest sezon, a reuşit să pătrundă în grupele Ligii Europa, însă până acum n-a reuşit nicio victorie.

Discuţiile despre posibilitatea ca Vlad Dragomir, mijlocaşul de doar 17 ani al lui Arsenal Londra, să fie convocat la naţionala mare l-au făcut pe Gică Hagi să vină cu un nou nume drept alternativă pentru selecţionerul Christoph Daum. Viitorul dă trei oameni în lotul României pentru meciurile cu Polonia şi Rusia – Benzar, Răzvan Marin şi Nedelcu -, iar doi dintre ei (Benzar şi Răzvan Marin) au şanse mari să înceapă din primul minut meciul cu Lewandowski şi colegii săi, considerat foarte important pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Chiar şi aşa, patronul şi antrenorul de la Ovidiu spune că selecţionerul Christoph Daum ar trebui să-şi îndrepte atenţia spre încă un fotbalist al Viitorului.

Trecerea de la Ligue 1 la Premier League s-a dovedit mai dificilă decât credea pentru Zlatan Ibrahimovic. Starul suedez de 35 de ani al lui United a marcat de doar şase ori în primele 16 partide în tricoul lui United, a intrat într-o criză evidentă de formă, iar lucrurile nu merg aşa cum şi-a imaginat în momentul în care şi-a aşternut semnătura pe contractul propus de şefii de pe Old Trafford. Ajuns aproape de finalul unei cariere legendare, Zlatan are o înţelegere pe un singur an cu echipa lui Jose Mourinho, iar actualul sezon poate fi şi singurul petrecut sub comanda lui „The Special One”, ofertele de plecare ivindu-se deja.

Daily Mirror anunţă că suedezul are deja o „primă cale de scăpare”, dacă lucrurile continuă să meargă pe acest drum la United. Concret, fostul golgheter din Serie A şi Ligue 1 e dorit de LA Galaxy, americanii încercând să profite de startul slab în tricoul „diavolilor”, dar şi de vârsta înaintată a lui Zlatan pentru a profita şi a-l aduce în MLS, considerând că ar da o lovitură importantă de imagine prin transferul lui Ibra. LA Galaxy, care în acest moment are în lot vedete precum Steven Gerrard, Robbie Keane sau Giovanni dos Santos, se arată interesată şi de celălalt atacant celebru al lui United intrat într-o pasă proastă, americanii fiind gata să facă o ofertă şi pentru Wayne Rooney, cel care, spre deosebire de Zlatan, mai are doi ani din înţelegerea semnată cu echipa din Manchester.

Văzută de mulţi specialişti drept singura echipă care poate sta între Steaua şi un nou titlu de campioană, CS U Craiova încearcă sâmbătă, de la ora 18:00, să egaleze din nou vicecampioana în fruntea Ligii 1, iar adversară îi va fi ASA Târgu Mureş. Dacă oltenii fac un sezon fabulos şi au întrecut deja orice aşteptare, ASA merge foarte rău. Echipa lui Dan Alexa nu a câştigat în ultimele patru etape, vine după un 1-3 pe teren propriu cu Gaz Metan şi e penultima în clasament, cu doar două puncte în primele 14 etape ale campionatului. De partea cealaltă, Craiova a strâns deja opt victorii, are 27 de puncte, iar un succes în Ardeal la o diferenţă de patru goluri sau mai mare ar duce formaţia pregătită de Gigi Mulţescu pe primul loc, la egalitate cu Steaua, dar cu un golaveraj mai bun.

Simona Halep, a 4-a jucătoare de tenis a lumii, a reuşit cel mai spectaculos punct de la Turneul Campioanelor, conform unei anchete a Asociaţiei Tenisului Feminin (WTA)! Sportiva din Constanţa s-a aflat pe primul loc în preferinţele fanilor, cu o lovitură superbă pe care a executat-o în meciul din grupe contra campioanei Dominika Cibulkova. Halep nu a trecut de grupe la Singapore, însă a lăsat o impresie frumoasă în ultimul meci (3-6, 6-7 cu Cibulkova). Simona a ieşit în evidenţă în special cu o lovitură rar întâlnită în tenis, care a primit nu mai puţin de 69% din voturi pe site-ul wtatennis.com. Pe locul secund, la o distanţă uriaşă (10%), s-a clasat Svetlana Kuzneţova, rusoaica reuşind punctul spectaculos în duelul cu Garbine Muguruza din grupe. Podiumul este completat de Dominika Cibulkova (7%), campioana competiţiei fiind nominalizată de trei ori în sondajul respectiv.

FC Voluntari – Concordia Chiajna, e al doilea meci al etapei a 15-a a Ligii 1, iar derby-ul Ilfovului aduce faţă în faţă două echipe aflate într-o situaţie grea. Revoltaţi de prestaţia lui Istvan Kovacs din meciul cu Viitorul, oficialii lui FC Voluntari au ales ca formă de protest trimiterea mai multor jucători de la echipa a doua în meciul cu Concordia, în care Florin Marin nu-i va avea la dispoziţie pe Balaur şi Maftei, eliminaţi în partida cu echipa lui Hagi. Dacă FC Voluntari are o problemă cu arbitrajul, adversarii de sâmbătă au una şi mai mare. Concordia s-a despărţit în această săptămână de Emil Săndoi şi nu a numit un antrenor principal, interimatul urmând să fie asigurat de Marin Dună.

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, ocupantul locului 2 ATP, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Masters 1.000 ATP de la Paris, dotat cu premii totale de 3.748.925 de euro, după ce l-a învins pe cehul Tomas Berdych, locul 11 ATP, scor 7-6 (9), 7-5. În vârstă de 29 de ani, Murray se află la doar o victorie distanţă de poziţia de lider mondial. Dacă se va impune în semifinale, britanicul îl va întrece pe sârbul Novak Djokovic, care avea nevoie să joace finala competiţiei de la Paris pentru a rămâne pe locul 1 ATP, dar a fost învins în sferturile de finală de croatul Marin Cilic, vineri, scor 4-6, 6-7 (2). În semifinale, Murray îl va întâlni, sâmbătă, pe canadianul Milos Raonic, al cincilea jucător al lumii, cel care a trecut,. tot vineri, de francezul Jo-Wilfried Tsonga.

PROGNOZ METEO
5 Noiembrie 2016

Vremea se va încãlzi, devenind caldã pentru aceastã datã, în partea de vest a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în zonele sudice și de rãsãrit. Izolat, în jumãtatea de sud a Moldovei, Dobrogea și Bãrãgan, vor fi ploi slabe. Noaptea, nebulozitatea va cuprinde majoritatea regiunilor și va ploua slab în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și izolat în nord-vestul și nordul Munteniei. În Munții Banatului, la altitudini mari, trecãtor va mai fi lapovițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi, în a doua parte a intervalului, în zona montanã înaltã, dar temporar și la cote mai reduse și în Câmpia de Vest și în partea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei pânã la -3…-4 grade, unde se va mai produce brumã. Izolat, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceațã.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi, fațã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. În orele dimineților, vor fi condiții de ceațã. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minima se va situa în jurul a 4 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *