Stiri pe scurt 5 Mai 2016

loading...

Stiri pe scur 5 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  5  Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 5 mai. In anul 2006, a încetat din viaţă academicianul Zoe Dumitrescu Buşulenga, una dintre figurile marcante ale ştiinţelor umane din România (n. 20 august 1920).

Radiografia sistemului universitar realizată de Curtea de Conturi arată o situaţie dezastruoasă a calităţii universităţilor care instruiesc cu 30% mai puţini studenţi decât în 1990, deşi sunt mai multe universităţi, însă calitatea învăţământului în aceste instituţii este îndoielnică în multe cazuri. Numărul studenţilor a scăzut dramatic în perioada 2011-2015 din cauza scăderii natalităţii, nivelul de pregătire al elevilor este tot mai slab şi se resimte când aceştia ajung în universităţi şi din cauza faptului că au dispărut examenele de admitere, iar învăţământul superior nu este adecvat cerinţei de pe piaţa muncii şi nevoilor economice actuale.

Asta a descoperit Curtea de Conturi în urma analizei evoluţiei şi situaţiei învăţământului superior din România, în perioada 2011-2015. În ciuda scăderii numărului de studenţi, raportul Curţii de Conturi arată că a crescut numărul de universităţi şi facultăţi. Astfel, avem 103 instituţii de învăţământ superior. De asemenea, potrivit raportului fondurile bugetare nu sunt acordate universităţilor în funcţie de performanţă.

CFR Călători a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) despre o neregulă în lista debitorilor publicată pe siteul instituţiei, compania de transport precizând că figurează în mod eronat cu o restanţă de 10,8 milioane lei la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat. Având în vedere că nu are obligaţii restante la buget, compania a solicitat oficial ANAF rectificarea listei şi a primit asigurări că situaţia va fi remediată.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, că sunt peste 14.000 de legi care nu au fost puse în acord cu deciziile CCR, afirmând că Parlamentul nu a făcut nimic, până în prezent, nici în privinţa ”ordonanţei Dragnea”. Ordonanţa 55 a fost emisă înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 şi prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele.

Sute de milioane de conturi de e-mail compromise sunt vândute în Dark Web pentru sume derizorii. Alex Holden, fondatorul Hold Security, spune că un hacker din Rusia i-a oferit accesul la 1,17 miliarde de conturi de e-mail din servicii populare pentru suma de doar 1 dolar. Potrivit expertului în securitate cibernetică, mare parte din aceste conturi sunt duplicate, dar compania a reuşit să identifice 272 milioane de înregistrări unice. Dintre acestea, 57 milioane sunt conturi Mail.ru, cel mai popular serviciu de e-mail din Rusia, 40 milioane conturi Yahoo!, 33 milioane Microsoft (Outlook, Hotmail) şi 24 milioane conturi Gmail.

Compania Electroputere Craiova (EPT), producător de transformatoare, şi-a bugetat pentru 2016 vânzări de 197 milioane lei, mai mari cu 31,77% faţă de anul precedent. Compania vizează profit de 220.000 lei pentru acest an, primul rezultat pozitiv după anul 2000. În 2015, compania a avut pierderi de aproape 24 milioane lei şi venituri totale de 149,5 milioane lei, în creştere cu 12,7% faţă de anul precedent, potrivit raportului anual pe exerciţiul financiar 2015. Vânzările din România au adus încasări de 29 milioane lei, aproape duble faţă de anul trecut, în timp ce vânzările pe piaţa externă au adus 120 milioane lei.

Un bărbat din judeţul Ilfov, dat în urmărire internaţională pentru omor şi tentativă de omor deosebit de grav, a fost prins de poliţişti, joi, după aproape şase ani de căutări, în timp ce se ascundea la o fermă din comuna Floreşti, judeţul Giurgiu. Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat că este vorba despre Marian Dumitru, un tânăr care în 2010, alături de tatăl său, ar fi sechestrat şi bătut trei ciobani care lucrau pentru ei, pe motiv că aceştia din urmă le-ar fi furat câteva zeci de oi. Bărbatul şi tatăl său au fost puşi sub urmărire penală atunci pentru tentativă de omor deosebit de grav şi omor, unul dintre ciobani decedând în hala din Dragomireşti unde s-ar fi petrecut agresiunea.

Edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, după audierea de la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu două contracte, precizând că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Sectorului 5. Marian Vanghelie, a ajuns la DNA, fiind citat într-un dosar nou, în calitate de suspect. La intrarea în sediul DNA, edilul suspendat declara că „suspect e prenume naţional. Dacă nu eşti suspect, însemnă că eşti prost”.

În ultimii ani, cancerul colorectal a devenit a doua cauză de deces prin cancer, iar incidenţa sa este în creştere cu fiecare an, în timp ce aproximativ 75% dintre oamenii din întreaga lume se vor confrunta, la un moment dat, cu hemoroizi, ambele fiind afecţiuni grave ce prezintă complicaţii severe. Medicii specialişti atenţionează că acestea nu sunt nimic altceva decât agravări ale unor simptome care nu nu sunt sesizate si tratate la timp şi mai ales corect. De aceea, este importantă diferenţierea problemelor nesemnificative de cele care impun o consultaţie de specialitate.

Vremea este capricioasă, iar diferenţele de temperatură sunt chiar şi de zece grade de la o zi la alta, iar cel mai mult are de suferit organismul, care face faţă cu greu acestor schimbări bruşte de temperatură. Alături de persoanele în vârstă, şi copiii sunt expuşi riscului de îmbolnăvire, fiindcă au imunitatea mai scăzută. Din cauza alternanţei temperaturilor, aceştia ajung la medic cu afecţiuni neobişnuite pentru acest sezon. Persoanele care suferă de viroze respiratorii sau au febră trebuie să urmeze tratamentul recomandat de medic şi să evite ieşirile din casă, până la vindecare.

Cursul de schimb leu-euro afişa în această dimineaţă pe interbancar 4,5 lei, faţă de o referinţă anunţată ieri de BNR de 4,49 lei, iar analiştii consideră că moneda românească se poate deprecia în continuare. Cum aversiunea faţă de risc la nivel global se menţine alături de lângă temerile interne, leul ar trebui să se deprecieze în continuare, posibil mergând spre 4,53 lei/euro în săptămânile următoare.

Al doilea cel mai valoros diamant din lume, botezat „Lesedi la Rona”, va fi scos la licitaţie, estimându-se că preţul acestuia va ajunge la peste 70 de milioane de dolari. „Lesedi la Rona” este un diamant de 1.109 carate, având dimensiunea unei mingi de tenis. Piatra preţioasă va fi scoasă la vânzare luna viitoare, în Londra, de casa de licitaţii Sotheby’s. Diamantul a fost descoperit anul trecut, în luna noiembrie, în Botswana (Africa de Sud). Reprezentanţii casei de licitaţii au declarat că această bijuterie este cel mai mare diamant de calitate şi brut care există, estimându-se că vechimea sa depăşeşte 2.5 miliarde de ani.

Două persoane au murit, după ce taxiul în care se aflau s-a izbit, pe DN1, în dreptul localităţii Nistoreşti, judeţul Prahova, de un Tir. Accidentul s-a produs la kilometrul 101, în dreptul localităţii Nistoreşti, unde un taxi care se deplasa pe sensul Sibiu către Bucureşti a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de un TIR încărcat cu patru tone de orz. Impactul a fost extrem de puternic, iar cele două persoane care se aflau în taxi au murit pe loc. Şoferul taxiului avea 65 de ani şi era din Avrig, judeţul Sibiu. Femeia din maşină avea 37 de ani şi era tot din Sibiu.

YouTube lucrează la un serviciu de televiziune pe bază de abonament, denumit „Unplugged” pentru distribuitorii de cablu, oferind accesul la o serie de emisiuni TV în direct, totul la un preţ fix, proiectul fiind una dintre priorităţile gigantului video şi urmând să fie lansat în 2017. Vestea a apărut miercuri, pe Bloomberg şi a venit în aceeaşi zi în care Hulu a anunţat că va oferi un pachet de canale TV prin cablu şi prin comunicaţie radio în colaborare cu mai multe reţele de distribuţie prin cablu. Se pare că YouTube ar purta discuţii cu marile companii media precum CBS şi Viacom, NBCUniversal, Twenty-First Century Fox Inc., dar încă nu s-a bătut palma în acest sens.

Kit Harington, actorul care îl interpretează pe Jon Snow în „Game of Thrones”, a afirmat că resurecţia personajului său în sezonul VI a fost un secret păzit cu atâta atenţie, încât a fost interzisă pronunţarea numelui de Jon Snow pe platourile de filmare. Deşi Kit Harington, cel care îl interpretează pe Jon Snow în serialul „Urzeala Tronurilor”, a fost actorul care a filmat şi lucrat cel mai mult anul trecut, numele „Jon Snow” nu a putut fi găsit în niciun scenariu, pe niciun obiect de recuzită sau costum din garderobă.

Perioada Războiului Rece (1947-1991) este deseori considerată epoca de aur a spionajului, în care acţiunile de spionaj s-au desfăşurat, în cea mai mare parte, pe teritoriul SUA şi al URSS-ului. Pe parcursul acesteia, cele două blocuri rivale, cel comunist, condus de SUA, şi cel capitalist, în fruntea căruia se afla URSS-ul, au folosit toate metodele posibile pentru a-şi dezvălui, în mod reciproc, intenţiile. În acest sens, un rol foarte important l-au avut agenţii dubli. Ei au fost folosiţi îndeosebi pentru a dezinforma adversarul şi a identifica agenţii inamicului. Aceştia sunt cinci dintre cei mai renumiţi spioni care au activat în perioada postbelică.

Unei companii de biotehnologie din SUA i-a fost dată permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pentru a încerca să le aducă sistemul nervos central înapoi la viaţă, experiment ce ar putea îmbunătăţi tratamentele pentru tulburări ale sistemului nervos central. Echipa Bioquark Inc spune că intenţionează să înceapă să recruteze pacienţi pentru proiectul lor, denumit „ReAnima Project”, în cel mai scurt timp posibil. În prima fază a cercetării se va determina dacă va putea fi inversată moartea cerebrală, folosindu-se o combinaţie de tehnici, incluzând administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser.

Riscul unor noi atacuri teroriste în Europa rămâne foarte ridicat. Oficialul Europol a declarat în faţa Comisiei Schengen a Parlamentului italian că nivelul ameninţării teroriste „rămâne foarte ridicat, la cel mai înalt nivel de după 11 septembrie şi mă tem că un nou atac în Europa este foarte probabil,” adăugând că nu există informaţii cu privire la ameninţări care să vizeze Italia. Wainwright a mai afirmat că „prioritatea noastră este să identificăm alte reţele teroriste active în Europa.”

Britanicii merg joi la vot într-o serie de alegeri locale şi legislative, care vor decide un nou primar pentru Londra, continuarea guvernului naţionalist din Scoţia şi verdictul pentru Jeremy Corbyn ca lider al partidului Laburist. Rezultatele vor reprezenta în linii mari sentimentul britanicilor faţă de referendumul din 23 iunie, care va decide dacă Marea Britanie rămâne sau nu în Uniunea Europeană. Alegerile locale sunt de obicei folosite de britanici pentru a pedepsi guvernele aflate la putere, motiv pentru care de peste 30 de ani opoziţia a obţinut mereu rezultate puternice la alegerile locale, când acestea erau decalate de alegerile generale.

Şapte persoane au fost rănite, într-un dublu accident produs pe o autostradă din nordul Franţei, în apropiere de frontiera cu Belgia, într-o operaţiune de urmărire a poliţiei belgiene, fiind întreruptă circulaţia pe ambele sensuri ale autostrăzii. Primul accident a avut loc la ora locală 05.40, iar, câteva minute mai târziu, un autoturism marca Audi a trecut în viteză pe autostradă fiind urmărit de maşini de poliţie ale autorităţilor belgiene. Poliţiştii au tras focuri de armă spre suspecţi pentru a-i obliga să oprească.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a anunţat că Israelul va deschide o misiune permanentă la Bruxelles pe lângă Alianţa Nord-Atlantică. Ministerul de Externe de la Tel Aviv a publicat un comunicat în care se precizează că NATO a invitat Israelul să „deschidă un birou la sediul NATO de la Bruxelles şi să finalizeze procesul de acreditare a reprezentanţilor săi la NATO”. Un expert israelian a explicat că această invitaţie este rezultatul presiunilor exercitate de membrii NATO asupra Turciei, pentru ca aceasta să renunţe la opoziţia faţă de aprofundarea relaţiilor NATO cu Israelul.

Cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa vor avea loc pe 23 aprilie şi 7 mai 2017. Sondajele de opinie îl dau câştigător pe fostul prim-ministru Alain Juppe, care candidează din partea partidului de centru-dreapta Les Republicains. Rezultatele sondajelor mai sugerează că Marine Le Pen, şefa partidului de extremă dreapta Frontul Naţional din Franţa, ar ajunge în al doilea tur de scrutin, însă în final ar pierde alegerile. Alegerile parlamentare sunt programate pentru 11 şi 18 iunie 2017.

Autorităţile din provincia Alberta, centru Canadei, au decretat stare de urgenţă pentru întreaga regiune, din cauza unui puternic incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică, obligând toţi cei 88.000 de locuitori ai oraşului Fort McMurray să plece. Oficialii canadieni au avertizat că incendiul se extinde rapid şi ar putea distruge cea mai mare parte din oraşul Fort McMurray, iar următoarele 24 de ore sunt cruciale. Incendiul, care a izbucnit duminică, dar s-a extins rapid marţi în condiţii favorabile de vânt în provincia Alberta în care se află nisipuri petroliere, a distrus 1.600 de structuri, dintre care o şcoală nouă în Fort McMurray.

Donald Trump a devenit matematic candidatul republicanilor la preşedinţia SUA, după ce marţi noapte contracandidatul său, Ted Cruz, a cedat cursa internă din partid. „Cometa Trump”, aşa cum l-a numit Andrei Luca Popescu, în analiza sa, este un candidat de care „republicanii nu ştiu cum să scape”. Consideră unii analişti, candidatura lui Trump pleacă cu mari handicapuri în faţa lui Hillary Clinton, ceea ce constituie un al doilea paradox: cu un candidat care mătură stat după stat, strângând majoritatea voturilor republicane în alegerile primare, republicanii riscă să se prezinte cu un candidat „de neales” în noiembrie – contestat din interiorul partidului şi urât de electoratul nehotărât sau care nu e fidel partidului. În loc să se concentreze pe torpilarea lui Clinton, republicanii trebuie să se concentreze acum la a face damage-control pe propriul candidat de succes.

Cel puţin patru persoane au murit joi, după ce au fost lansate rachete asupra oraşului Kilis, sudul Turciei, din zone ocupate de militanţi ai reţelei Stat Islamic din nordul Siriei. Rachetele ar fi fost lansate de pe un teritoriul aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic din nordul Siriei, potrivit agenţiei turce private Dogan. Printre cei răniţi, se află un poliţist turc. În imaginile surprinse de presa locală, se pot vedea clădiri şi maşini distruse. Astfel de atacuri au devenit frecvente în Kilis, aflat la graniţa turco-siriană, care găzduieşte un număr mare de refugiaţi sirieni.

Un incendiu care a izbucnit pe linia de cale ferată care face legătura între oraşele britanice Portsmouth şi Londra a cauzat perturbarea curselor feroviare. Cursele către staţia Waterloo din Londra au suferit întârzieri de până la o oră, în urma incidentului de la staţia Vauxhall. Explozia a deteriorat cabluri electrice, iar alimentarea cu electricitate a acestui tronson de cale ferată a fost întreruptă. Echipele de pompieri au fost alertate la ora locală 2.39 (4.39, ora României), iar dimineaţă încercau încă să stingă flăcările.

SPORT

Curăţenia promisă de oficialii Stelei în această vară îl va include şi pe marocanul Houssine Kharja, fotbalist adus la echipă de Mirel Rădoi. Numărul mare de fotbalişti pe care Steaua îi va pune pe liber în această vară promite o campanie de transferuri cel puţin spectaculoasă, una prin care Laurenţiu Reghecampf să poată înlocui pierderile. Iar una dintre aceste pierderi este a lui Houssine Kharja, fotbalist pe care fanii l-au apreciat înainte de accidentarea care l-a ţinut mult timp pe margine şi care s-a dovedit şi util echipei, după cum a mărturisit un fost antrenor secund al Stelei. Potrivit spuselor lui Nicolae Dică, cel care a colaborat cu Mirel Rădoi în prima parte a campionatului, Kharja a fost apreciat de Chipciu.

Pandurii se află în acest moment pe poziţia a treia a clasamentului, dar are nevoie de o victorie în meciul din ultima etapă pentru a fi sigură că nu va părăsi ultima treaptă a podiumului. Gorjenii se vor întâlni în ultima rundâ cu campioana Astra. Chiar dacă va încheia sezonul între primele trei formaţii, Pandurii are şanse minime să-l păstreze pe Edi Iordănescu şi pentru sezonul următor. Problemele financiare cu care se confruntă clubul îl fac pe tehnicianul în vârstă de 37 de ani să ia în calcul ofertele venite pe adresa sa, informează Sport.ro. După Steaua, şi CS U Craiova s-a arătat interesată de serviciile lui Iordănescu, iar antrenorul a promis că va oferi un răspuns final după jocul cu Astra.

Procurorii DNA au cerut, câte 10 ani de închisoare pentru cei doi foşti conducători ai fotbalului românesc în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Sandu şi Dragomir au fost trimişi în judecată pe 17 iunie 2013 în dosarul în care Universitatea Craiova, club patronat la acea vreme de Adrian Mititelu, a fost dezafiliată. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei sau a autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scopr patrimonial, în scopul obţinerii pentru de bani, bunuri sau foloase necuvenite, dar şi de sustragere de sub sechestru.

România domină Madridul în aceste zile, în cadrul turneului WTA organizat de Ion Ţiriac, toate cele patru jucătoare de pe tabloul principal, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig, ajungând în sferturile de finală. Toate reprezentantele vor profita la maximum de zestrea de puncte strânsă la Madrid. Simona Halep are toate şansele să revină în Top 5, asta însemnând să câştige titlul la Madrid, Irina Begu şi-a consolidat poziţia în Top 40, automat şi locul în lotul olimpic, în timp ce Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig se vor regăsi de luni în Top 100 şi au toate şansele să prindă tabloul principal de la Wimbledon. De asemenea, la Roland Garros (listele pentru tabloul principal s-au închis deja) vor avea culoar favorabil în calificări, prin prisma faptului că vor fi capi de serie.

Pilotul Max Verstappen a fost promovat la Red Bull Racing, în timp ce Daniil Kvyat a fost mutat la echipa Toro Rosso pentru restul sezonului de Formula 1, notează BBC.
Echipa Red Bull a luat această decizia în urma parcursului dezastruos al rusului Daniil Kvyat în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei, în care s-a lovit de monopostul Ferrari al lui Sebastian Vettel de două ori.

În sezonul trecut, Max Verstappen a devenit cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, la 17 ani. Decizia nemiloasă este una tipică pentru Red Bull, care foloseşte Toro Rosso pentru a testa piloţii tineri şi apoi să-i promoveze în termen de doi ani sau sau să renunţe la ei. Anunţul ridică multe semne de întrebare în privinţa viitorului lui Daniil Kvyat (22 de ani) în Formula 1.
Şeful echipei Red Bull, Christian Horner, vorbea la superlativ despre Kvyat în 2015, când rusul a fost promovat la Red Bull în locul lui Vettel, după doar un an la scuderia Toro Rosso. Daniil Kvyat a înregistrat mai multe puncte decât coechipierul Daniel Ricciardo în primul său sezon la Red Bull. Totuşi, Kvyat a fost depăşit clar de către Ricciardo în calificările fiecărei curse din acest sezon. Rusul rămâne cu singurul podium al echipei Red Bull în sezonul actual, în Marele Premiu al Chinei.

În ultimii 2 ani, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare s-au luptat pentru supremaţia în handbalul feminin. Formaţia din Capitală a câştigat de fiecare dată pe plan intern, iar succesele au fost dublate şi de o calificare în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, programat în 7-8 mai la Budapesta (DigiSport, Dolce Sport). Nicolae Luca, team-managerul, CSM Bucureşti a susţinut că această prezenţă la Budapesta a fost, de altfel, un obiectiv care nu ar fi trebuit ratat, chiar dacă echipa s-a aflat la prima prezenţă în Liga Campionilor.

După performanţele realizate în ultimii 2 ani, poate că unii suporteri ar tinde să spună că echipa CSMB este continuatoarea defunctei Oltchim Rm. Vâlcea. Bătălia cu Baia Mare a fost tranşată, iar în Europa a ajuns la nivelul echipei care s-a desfiinţat în 2013. În plus, din lot fac parte mai multe simboluri ale Oltchimului, precum Oana Manea, Aurelia Brădeanu şi Iulia Curea. CSMB l-a adus inclusiv pe team-managerul Nicolae Luca, conducător şi în cea mai bună perioadă a clubului Vâlcea. Alţii ar tinde poate să spună că Bucureştiul este noua „capitală a handbalului”, că tot s-a bătut monedă pe acest aspect în ultimii ani. Nicolae Luca nu este de acord cu niciuna din cele două titulaturi.

Patricia Ţig (134 WTA) devine a patra româncă ce obţine calificarea în sferturile de finală. „Pati” nu are acelaşi CV precum Simona, Irina sau Sorana, însă lumea tenisului o cunoaşte acum mai bine, după un rezultat fantastic: 6-3, 6-4 cu Madison Keys (SUA, 25 WTA). Victoria Patriciei nu a fost o întâmplare, pentru că gălăţeanca venită din calificări a impresionat şi în primele două tururi: 6-3, 4-6, 6-2 cu Daria Kasatkina (Rusia. 32 WTA), respectiv 6-2, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA, 21 WTA).

Zinedine Zidane, antrenorul echipei Real Madrid, a declarat, imediat după calificarea formaţiei sale în semifinalele Ligii Campionilor, că jucătorii său au suferit în multe momente ale confruntării cu Manchester City, dar au muncit din greu şi de aceea au obţinut calificarea. Zinedine Zidane a avut doar cuvinte de laudă pentru fotbaliştii madrileni.Real Madrid a câştigat, meciul jucat pe teren propriu cu echipa engleză Manchester City, scor 1-0, graţie reuşitei galezului Gareth Bale, şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Meciul Atletico Madrid – Real Madrid va avea loc pe 28 mai, la Milano.

Leicester, noua campioană din Premier League, şi-a fixat primul obiectiv pentru perioada de transferuri din vară. Potrivit presei belgiene, Ranieri îl vrea neapărat pe Thorgan Hazard, fratele lui Eden Hazard. Thorgan Hazard, în vârstă de 23 de ani, joacă la Borussia Mönchengladbach şi este cotat la 7,5 milioane de euro. Thorgan este primul pe lista de achiziţii a celor de la Leicester, dar „vulpile” îi mai vor şi pe Dennis Praet (Anderlecht) şi Zakaria Bakkali (Valencia). Toţi cei trei tineri fotbalişti sunt belgieni.

Antrenorul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, a declarat la conferinţa de presă că Real Madrid a avut mai mult noroc în meciul de miercuri seară şi că un rezultat de egalitate ar fi fost corect. Din vară, Manuel Pellegrini va fi înlocuit la Manchester City cu Josep Guardiola. Antrenorul echipei engleze Manchester City, Manuel Pellegrini, a declarat că echipa sa nu merita să piardă meciul cu Real Madrid.

Prea europeană titrează că fotbalistul galez, Gareth Bale, a fost cel mai bun jucător al echipei Real Madrid în victoria cu Manchester City, scor 1-0, în semifinalele Ligii Campionilor. Finala Atletico Madrid-Real Madrid se va juca pe 28 mai, la Milano. Real Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins, pe teren propriu, formaţia engleză, Manchester City, scor 1-0. Presa europeană scrie că fotbalistul galez, Gareth Bale, a fost de departe cel mai bun jucător al echipei antrenate de Zinedine Zidane.

”Domneşti City”, aşa cum apare noul loc de antrenamente al echipei antrenate de Laurenţiu Reghecampf în check in-urile de pe Facebook este pe cale să aibă legături tot mai importante cu sportul. Comuna de lângă Bucureşti, căci Domneşti este doar o comună din judeţul Ilfov, nu un oraş, se poate lăuda cu nume importante care îşi desfăşoară activitatea în interiorul ”graniţelor” sale. Dincolo de cei de la Steaua, Domneştiul se mai laudă şi cu Pele.

CSM Oradea a câştigat, pe teren propriu, meciul cu U-BT Cluj-Napoca, scor 72-71 (21-23, 15-14, 19-21, 17-13), în primul meci al semifinalelor Ligii Naţionale de baschet masculin, dar finalul partidei a fost marcat de incidente între jucători, iar oaspeţii au contestat rezultatul. Gazdele s-au impus pe final, după ce au transformat două libere primite, iar oaspeţii au ratat de la mare distanţă, la ultimul atac al partidei. Ultimul coş al confruntării din Sala „Antonio Alexe” din Oradea a fost marcat de Adamovic cu 62 de secunde rămase de disputat. Oaspeţii au avut şansa victoriei, dar mingea aruncată de Todic s-a plimbat pe inel şi a refuzat să intre în coş.

PROGNOZA METEO
5 Mai 2016

Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã, mai ales în regiunile sudice, sud-estice și centrale. Cerul va fi variabil în jumãtatea de nord-vest a țãrii, dar va avea înnorãri temporare în celelalte regiuni, unde, mai ales în cursul zilei, va ploua local. Izolat vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în Moldova, Dobrogea, Bãrãgan și zona de munte, unde, trecãtor, vor fi rafale de peste 50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 15 grade pe litoral și 23 de grade, izolat, în vestul, centrul și nordul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 11 grade.

Bucuresti

Vremea se va încãlzi fațã de zilele precedente. Cerul va avea înnorãri temporare îndeosebi în cursul zilei, când trecãtor va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *