Stiri pe scurt 5 Decembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 5 Decembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  5 Decembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 5 decembrie. In anul 1901, s-a născut (Walter Elias) Walt Disney, desenator, regizor şi producător al filmelor de desene animate „Mickey Mouse”, „Bambi”, fondator al unui vast imperiu comercial, creatorul parcului de distracţii „Disneyland”, inaugurat în 1955 (lângă Los Angeles); ultimul parc de distracţii „Disneyland” a fost deschis la Paris, în 1992 (m. 15 decembrie 1966).

În această seară, facem cadouri, dăruim, ne pregătim pentru sărbătorirea de mâine a Sfântului Nicolae. O serie de credinţe populare despre acest Ajun. Se aduc în casă crengi de pomi fructiferi şi se pun în apă, lângă icoane, ca să înflorească până de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguţe vor înflori până când anul se sfârşeşte, anul care vine va fi unul roditor. Nuiaua este şi o ameninţare pentru copiii care nu au fost cuminţi peste an. Tot Sfântul Nicolae este semnul începutului iernii grele, căci el ascunde soarele şi-şi scutură barba de ninsoare. De aceea, de te uiţi pe cer, preţ de o secundă, Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii au ghetuţe lustruite, deoarece Moş Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri de au fost cuminti. Lui Moş Nicolae îi este de ajuns o privire pe geam ca să vadă cine a fost cuminte. Moş Nicolae apare pe un cal alb, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfani şi văduve, salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

Managerul Spitalului „Sf. Maria” din Capitală, Narcis Copcă, s-a prezentat, la sediul DIICOT pentru audieri după plângerea depusă „împotriva plăţii constituţionale a dreptului la sănătate pentru un serviciu medical al unui pacient”, care ulterior a decedat. Sâmbătă, Narcis Copcă a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”, în ceea ce priveşte „refuzul plăţii serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiraş, urmat de decesul acestuia”.

Facultăţile cu profil de inginerie software sau de Limbi Străine sunt cele ai căror absolvenţi îşi găsesc cel mai repede un job bine plătit, imediat după finalizarea studiilor, având, totodată, şansa unei ascensiuni rapide în carieră. Salariul unui absolvent al unei facultăţi cu profil IT poate începe de la 3.500-4.000 lei net. În ceea ce îi priveşte pe absolvenţii de Limbi Străine, cei care vor avea salarii foarte mari încă de la primul job vor fi cunoscătorii de limbi exotice. Astfel, comparativ cu vorbitorii de engleză, franceză sau italiană, ale căror salarii pot începe de la 2.000 lei net, vorbitorii de limbi străine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

Managerul Spitalului Sfânta Maria a mai transmis că nu poate fi de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant „într-o vizită privată care ar urma să fie exploatată exclusiv electoral, pentru a continua denigrarea spitalului”. Vlad Voiculescu a precizat că primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-a dat acordul pentru realizarea unui control la Spitalul Sfânta Maria. Verificările ar urma să aibă loc în perioada 5-9 decembrie după ce ministrul Sănătăţii a acuzat, în mai multe rânduri, că acreditarea unităţii sanitare a fost făcută în urma unor presiuni politice.

Un autobuz a luat foc, la Autogara Rahova din Capitală în timp ce mai mulţi muncitori lucrau pentru dezmembrarea lui, incendiul fiind localizat la ora transmiterii acestei ştiri, fără pericol pentru persoanele aflate în zonă. La ora transmiterii acestei ştiri, se acţionează cu două autospeciale de stingere şi o echipă de descarcerare. Sursa citată precizează că incendiul este localizat, se lucrează la lichidarea focului, nu sunt posibilităţi de propagare şi nu se impune evacuarea persoanelor aflate în zona autogării. Primele date strânse de pompieri arată că focul a izbucnit în momentul în care mai mulţi muncitori încercau să dezmembreze autobuzul scos din funcţiune.

Un pieton, o femeie, a fost lovită de un tramvai 41 în timp ce încerca să traverseze neregulamentar, la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi Şoseaua Virtuţii. Circulaţia pe linia tramvaiului 41 din Bucureşti a fost reluată, după ce timp de aproape 40 de minute a fost blocată pe sensul de mers către Piaţa Presei Libere. Femeia a fost transportată în stare conştientă la spital.

Aproape 65% din gospodăriile din România au avut, în 2016, acces la reţeaua de internet de acasă, 65,4% dintre acestea fiind localizate în mediul urban, iar 34,6% în mediul rural. Faţă de anul 2015, ponderea gospodăriilor cu acces la internet a crescut cu 4%. Aproape 70% din persoanele cu vârste cuprinse între 16-74 ani au folosit internetul în 2016. Faţă de anul 2015, ponderea utilizatorilor de internet cu vârste cuprinse între 16 – 74 ani a crescut cu 1,2%, numărul acestora ajungând la 10,6 milioane de persoane, potrivit rezultatelor anchetei INS privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în gospodării.

Majoritatea persoanelor din grupa de vârstă 16-34 ani (91,9%) folosesc internetul, iar procentul scade cu înaintarea în vârstă. Ponderea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 74 de ani a ajuns la doar 38,4%. Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de aproape 70%, din care 85,3% în ultimele trei luni. Dintre utilizatorii curenţi, peste 71% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică. Proporţia bărbaţilor (72,2%) care folosesc sau au folosit vreodată internetul este mai mare decât cea a femeilor (67,2%).

Şoferii de autocamionete, maşini de mare tonaj, camionete şi autoturisme au aproape 55.000 de contracte de muncă în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, în timp ce asistenţii medicali generalişti însumează peste 28.000 de contracte de muncă, iar vânzătorii, peste 20.000, conform codului CAEN principal înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În Iaşi activează mai mulţi operatori de maşini unelte cu comandă numerică, respectiv 17,55% din totalul populaţiei la nivel naţional. Mai mult, Iaşi este oraşul cu cei mai mulţi profesori din învăţământul gimnazial şi preoţi din România.

Având în vedere principala industrie angajatoare la nivel de judeţ, respectiv construcţia de nave şi structuri plutitoare, Constanţa este judeţul cu cei mai mulţi lăcătuşi de construcţii metalice şi navale, electricieni de întreţinere şi reparaţii, marinari, piloţi navali şi ofiţeri mecanici maritimi. Timiş este judeţul cu cei mai mulţi confecţioneri articole din piele şi înlocuitori (11,48% din 10.643 de contracte de muncă), electricieni pentru echipamentele electrice şi energetice din România. Judeţul Cluj detronează Timişul ca număr de contracte de muncă ale şoferilor de autocamion sau de maşină de mare tonaj, aproape 10.000. Programatorii şi vânzătorii ocupă următoarele poziţiile în clasament, cu peste 4.900 de contracte, urmaţi de muncitorii necalificaţi în industria confecţiilor (3.799), asistenţi medicali generalişti (3.783), cu peste 1.000 de angajaţi mai puţin decât în Iaşi. Clujul are cei mai mulţi şefi de tren şi ingineri de cercetare în echipamente de proces din România.

Ocupaţia de lucrător comercial înregistrează cele mai multe contracte de muncă în Bucureşti, peste 47.000, reprezentând aproape 60% din totalul din ţară. Agenţii de securitate au peste 37.300 de contracte, peste 40% din totalul din ţară. Şoferii de autoturisme şi camionete adună aproape 22.000, ceea ce înseamnă aproape 43%. Casierii din capitală reprezintă aproape 44% din totalul din ţară, cu peste 20.000 de contracte, iar asistenţii medicali generalişti completează clasamentul, cu aproape 19.000 de contracte, adică 18,44% din totalul ţării.

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din România apreciază ca inoportună organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager al MNIR, în contextul în care acesta se află în litigiu, ca urmare a procesului intentat după evaluarea sa de către managerul Ernest Oberländer-Târnoveanu. Comisia Naţională a Muzeelor si Colecţiilor din România punctează că o situaţie asemănătoare se petrece la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unde concursul câştigat de dr. Virgil Ştefan Niţulescu a fost anulat, fără temei legal, şi un nou concurs a fost organizat, în pripă.

Constatând scoaterea la concurs a postului de Manager General al Muzeului Naţional de Istorie a României, aflat deja în litigiu şi pentru care acţiunea în instanţă nu este finalizată, Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din România apreciază ca inoportună organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager la Muzeul Naţional de Istorie a României, în contextul în care acesta se află în litigiu, ca urmare a procesului intentat după evaluarea sa de către managerul Muzeului, Ernest Oberländer-Târnoveanu, se arată în documentul remis MEDIAFAX, care conţine punctul de vedere al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor din România cu privire la oportunitatea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager general în anumite muzee importante din România.

Un tribunal din Franţa a hotărât castatuia Fecioarei Maria din parcul oraşului Publier din estul Franţei, să fie eliminată pentru a respecta interdicţia asupra simbolurilor religioase din spaţiile publice. Autorităţile locale au la dispoziţie trei luni pentru a elimina statuia, în caz contrar fiind amendate cu suma de 100 de euro pe zi. Primarul oraşului Publier, Gaston Lacroix, a declarat că va încerca să relocheze statuia de marmură pe un teren privat.

Statuia Fecioarei Maria a stat pe ţărmul lacului Geneva din anul 2011, iar în ultimul timp a fost subiectul controverselor locale pentru că a fost plătită din fonduri publice. Statuia a fost cumpărată ulterior de un grup religios şi a rămas în spaţiul public. Cu o populaţie majoritar catolică, deşi foarte mulţi francezi se consideră atei astăzi, Franţa are unele dintre cele mai stricte legi seculare, de separaţie între stat şi biserică, din lume, iar afişarea simbolurilor religioase în public este interzisă. Decizia de a scoate statuia a fost criticată pe reţelele de socializare, anumiţi internauţi punându-şi întrebarea dacă libertatea de exprimare a fost oprimată.

Iconică pentru rolul său în mişcarea hippie din 1960, dubiţa Volkswagen a fost transformat de nenumărate ori în rulote insolite de-a lungul deceniilor. Un cuplu din Oregon face din autobuzul hipioţilor un vehicul cu energie solară. După cel de-al Doilea Război mondial, unul dintre cei mai cunoscuţi producători auto a creat o adevărată frenezie odată cu lansarea dubiţei numite Type 2, iar hipioţii anilor ’60 au jucat un rol important în promovarea involuntară a utilitarei Volkswagen. Doi soţi din Oregon au decis să modifice estetica dubiţei din 1973 cu baterii pentru vehicule electrice şi panouri fotovoltaice montate pe acoperiş. Astfel au creat un vehicul de agrement modest, dar extrem de funcţional pentru călătoriile în familie.

Zone ale statului Hawaii au primit avertizare de iarnă cu zăpadă de peste 90 de centimetri înălţime. Meteorologii arată că nu este un lucru firesc să ningă la tropice. Zăpada este deja prezentă pe cele mai înalte vârfuri de munte, Mauna Kea şi Mauna Loa. Alte părţi din Hawaii sunt lovite de inundaţii sau de rafale de ploaie. Accesul în zonă se realizează cu dificultate, dar este de aşteptat ca iubitorii de ski şi snowboarding să nu ţină cont de niciun avertisment şi să ia cu asalt zăpada. Specialiştii prognozează că vremea se va menţine astfel şi în cursul săptămânii.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richer a avut loc în largul coastelor de est ale Indoneziei, anunţă Institutul Geologic American (USGS), însă nu a fost emisă o alertă de tsunami. De asemenea, nu există informaţii privind victime sau daune. Seismul a avut loc la aproximativ 190 de kilometri nord-est de staţiunea Maumere şi la o adâncime de de 526 de kilometri. Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor a anunţat că efectuează verificări pentru a stabili efectele cutremurului.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a declarat că este posibil ca operaţiunea de recucerire a oraşului irakian Mosul de sub ocuparea Stat Islamic să fie încheiată înainte ca preşedintele-ales Donald Trump să fie investit în funcţie. Aproximativ 1.000 de militari irakieni, forţe de securitate kurde şi miliţii şiite participă la operaţiunea de recucerire a oraşului Mosul, care a început pe data de 17 octombrie cu susţinerea aeriană şi terestră a coaliţiei conduse de SUA.

Cel puţin 33 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unui incendiu produs la un concert desfăşurat într-un club de noapte din statul american California, au anunţat autorităţile, care au precizat că numărul victimelor ar putea să crească, mai ales că 70% din clădire urmează să fie cercetată. Echipajele de salvare au recuperat până în acest moment 33 de cadavre din clădirea distrusă complet în urma incendiului. Ray Kelly, un oficial al poliţiei, a afirmat că în clădire se aflau între 50 şi 100 de persoane, însă multe dintre persoanele iniţial considerate dispărute au fost găsite şi sunt tefere.

În jur de 40 de persoane s-au strâns, la capela din Oakland, pentru a se ruga după tragedia de la periferia oraşului San Francisco. Organizatorii au aprins şi lumânări, spunând că flăcările aduc doar durere şi distrugere, însă, acum, acestea vor fi ”simbol al bunătăţii şi păcii”. Incendiul a izbucnit în cursul unui concert desfăşurat la o petrecere, în comitatul Oakland, la periferia oraşului San Francisco. Incendiul a avut loc în timpul unui concert al trupei Golden Donna, un eveniment la care participau circa 50 de persoane. Pompierii au stabilit că sala de concerte a clubului nu avea dispozitive automate pentru depistarea şi stingerea incendiilor.

Premierul Noii Zeelande, John Key, a anunţat că demisionează, invocând motive familiale, după ce 8 ani s-a aflat la cârma unuia dintre cele mai populare guverne. John Key şi-a condus partidul de centru-dreapta spre trei victorii succesive la alegerile parlamentare, însă a declarat că nu va mai fi prezent la alegerile din 2017. Acesta a invocat motive familiale, declarând că funcţia de premier cere mari sacrificii „din partea celor care îmi sunt apropiaţi”. De asemenea, premierul a negat zvonurile potrivit căroramsoţia i-ar fi dat un ultimatum în acest sens. Key a catalogat decizia de a demisiona drept ”cea mai grea”, adăugând că nu ştie ce va face pe viitor.

Un incendiu puternic a izbucnit, la un hotel de patru stele din oraşul pakistanez Karachi, iar cel puţin 11 persoane au murit. Peste 50 de persoane au fost rănite în incendiul care a izbucnit la bucătăria hotelului. Cauza deflagraţiei nu a fost încă stabilită, a mai spus el, adăugând că patru dintre cei ucişi erau femei. Un medic din cadrul spitalului unde sunt trataţi răniţii a anunţat că printre persoanele care primesc îngrijiri pentru arsuri se numără şi străini. Sufocarea a cauzat mai multe decese, a spus acesta. Imagini difuzate de posturile de televiziune au arătat turişti din hotel care foloseau cearşafuri pentru a ieşi pe fereastră. Un supravieţuitor a spus că oamenii dormeau când a izbucnit incendiul.

Moneda euro a scăzut în favoarea dolarului după rezultatul referendumului din Italia, ajungând la cel mai mic nivel înregistrat din martie 2015, de 1,0507 dolari. Scăderea monedei euro a continuat după ce prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat că va demisiona. Analiştii susţin că desfăşurarea evenimentelor este privită cu precauţie de către investitori, dar nu cu panică. Totuşi, economia italiană este într-un punct sensibil, iar o perioadă de incertitudine politică ar avea un impact semnificativ.

Analiştii sunt îngrijoraţi de industria bancară din Italia, care prezintă vulnerabilităţi din punctul de vedere al credibilităţii. Multe bănci se confruntă cu datorii şi au nevoie de refinanţare, iar aceasta ar fi îngreunată de o criză politică. Mai mult, dimensiunea datoriei guvernamentale reprezintă un alt motiv de îngrijorare. Împrumuturile guvernamentale sunt unele dintre cele mai mari din zona euro, în funcţie de datele analizate.

Deţinuţii din închisorile din Irlanda provin din aproximativ 66 de state, iar românii, polonezii, lituanienii şi britanicii formează cele mai mari grupuri etnice după irlandezi. Potrivit unor date ale Serviciului Irlandez al Penitenciarelor (IPS), 3.516 bărbaţi, inclusiv 441 de cetăţeni străini, au fost plasaţi în detenţie la finalul lunii septembrie în această ţară.

În total, 77 de polonezi, 66 de lituanieni, 63 de britanici, 49 de români şi 18 letoni au fost plasaţi în detenţie în Iralnda, în timp ce cetăţenii nigerieni, brazilieni, chinezi şi cehi sunt de asemenea numeroşi. IPS a anunţat că a cheltuit 63.513 euro pe servicii de traducere de la începutul anului 2013 până la finalul lunii spetembrie. Patru nigerieni, patru români, trei briranici, doi lituanieni şi doi polonezi lucrează la instituţiile IPS alături de chinezi, danezi, olandezi, francezi, germani şi sud-africani.

Două trenuri de metrou au intrat luni dimineaţă în coliziune la Budapesta, zece persoane fiind rănite, a declarat Mate Kisdi, un purtător de cuvânt al autorităţii de gestionare a dezastrelor din oraş. Accidentul a avut loc după ce un tren care circula spre gara Deli din Budapesta l-a ajuns din urmă pe un altul şi a intrat în spatele lui. În ambele trenuri se aflau călători. Nouă dintre cei răniţi au fost transportaţi la spital, a comunicat Seviciul Naţional pentru Ambulanţe. Viaţa niciunuia nu este în pericol, a mai transmis serviciul penu MTI. Un pasager a primit îngrijiri la locul accidentului pentru răni minore. Serviciul a fost suspendat imediat între staţiile de metrou Piaţa Ors Vezer şi Stadionul Puskas Ferenc şi înlocuit de autobuze.

SPORT

Ora debutului mult aşteptat al României la Campionatul European a sosit. În această seară, de la ora 21:45 (TVR2 şi TVR HD), naţionala va înfrunta Norvegia în al doilea joc din cadrul Grupei D. Ceva mai devreme, de la ora 19:30, la Helsingborg se va juca partida Rusia – Croaţia. Pentru România este probabil cel mai dificil debut la Campionatul European. Dar poate că este mai bine aşa, pentru că echipa este în gardă, are tonus încă de la început. La Jocurile Olimpice de la Rio am avut şi reversul medaliei: primul joc cu Angola şi toată lumea ştie ce s-a întâmplat şi ce a urmat.

Vorbim de un debut la un turneu final, al 11-lea din cele 12 ediţii ale Campionatului European, dar şi de startul unei noi ere la echipa naţională, cu Ambros Martin în postura de antrenor, cu Cristina Neagu, lider de echipă din toate punctele de vedere, cu câteva jucătoare noi, în frunte cu Cristina Laslo, care s-ar putea să fie nişte suprize plăcute. Pentru toată lumea, România va fi, de fapt, o supriză cu această ocazie, pentru că la această oră nu avem destule răspunsuri.

Partida cu Norvegia ne va oferi câteva răspunsuri, dar indiferent de rezultat, nu va fi definitoriu. Până la urmă, nordicele sunt greu de învins de vreo 16 ani. Este adevărat, România le-a învins în calificări la Cuj cu 25-20, dar în rest a cam pierdut în faţa lor. În ultimii 3 ani, Norvegia este echipa cea mai des întâlnită de tricolore, practic nu a fost competişie oficială la care să nu se întâlnească. Bilanţul este 8-1, cu amendamentul că la Mondialul de anul trecut, în semifinale, în timpul regulamentar, scorul a fost egal, 27-27.

Marius Şumudică a declarat la finalul meciului cu Voluntari, scor 2-1 pentru Astra, că va părăsi gruparea giurgiuveană la finalul sezonului. Şumudică a precizat la ProSport LIVE şi unde şi-ar dori să ajungă după ce îşi încheie contractul cu Astra: Turcia pare a fi o destinaţie pe placul tehnicianul român. Marius Şumudică se află la Astra din 2015 şi este antrenorul care a adus clubului giurgiuvean primul titlu din istorie, sezonul trecut. Până acum, tehnicianul în vârstă de 45 de ani a avut două experienţe „afară”: în 2011 la Kavala şi în sezonul 2012-2013 la Al-Shaab.

Anderlecht a câştigat meciul cu Kortrijk, scor 3-1, şi se află acum pe locul trei în clasament la trei puncte de liderul Zulte Warengem. Stanciu s-a remarcat în confruntarea din runda a 17-a printr-un gol şi o eliminare. Românul a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 29 şi a fost eliminat în minutul 58 după ce a văzut al doilea cartonaş galben. Antrenorul Rene Weiler l-a lăudat pe Stanciu pentru prestaţia sa şi a declarat că în sfârşit românul începe să demonstreze faptul că nu s-a plătit degeaba pentru el cea mai mare sumă de transfer din istoria Belgiei.

Sunt semnale tot mai puternice că Liga 1 nu se va relua în aceeaşi formulă după pauza competiţională din iarnă. ASA Târgu-Mureş şi Pandurii sunt principalele echipe care se află pe marginea prăpastiei: ambele echipe sunt la un pas de faliment. Petre Grigoraş, antrenorul gorjenilor, nu ascunde scenariul conform căruia echipa ar putea să clacheze în iarnă. Dacă vor scăpa de faliment, cei de la Pandurii ar putea fi depunctaţi. Dacă cele două echipe vor intra în faliment, atunci Liga 1 se va relua din februarie cu 12 formaţii. În acest caz, clasamentul va fi refăcut ţinând cont că toate adversarele celor de la ASA şi Pandurii vor câştiga meciurile cu 3-0.

O domnişoara blondă prezentă la meciul dintre Everton şi Manchester United a captat întreaga atenţie a suporterilor şi a jurnaliştilor din Anglia. Motivul? Purta o geacă având emblema lui Chelsea. Pe reţelele de socializare, fanii au ironizat-o crezând că „s-a rătăcit” şi a încurcat meciurile. Cei de la Bild au aflat însă adevărata poveste din spatele acestei apariţii de senzaţie. Numele tinerei este Emily Rogawski şi este din New York, dar este extrem de pasionată de fotbal. Rogawski s-a mutat de curând în Liverpool cu scopul declarat de a urmări cât mai multe partide din Premier League. Tânăra a fost prezentă şi la meciul celor de la Chelsea cu Manchester City, dar a vrut să urmărească şi partida lui United.

Englezul Mark Selby a câştigat pentru a doua oară în carieră Campionatul Regatului Unit, învingându-l pe marele Ronnie O’Sullivan (Anglia) în finala de duminică seară, scor 10-7! Mark devine al 6-lea jucător din istorie care triumfă la cele mai puternice două turnee din snooker în acelaşi sezon: Campionatul Mondial şi Campionatul Regatului Unit. Dacă cineva credea că Selby nu îşi merită statulul de lider mondial, acum nu mai există niciun dubiu”.

Bufonul din Leicester” a demonstrat că este jucătorul momentului şi a evoluat perfect în faţa lui O’Sullivan, ocupant al locului 8 în lume, dar favorit în viziunea bookmakerilor. Ronnie a început însă nesigur pe el, iar Mark avea 6-2 după prima sesiune. „Racheta” s-a mobilizat după pauză şi lăsa impresia că poate reuşi o revenire memorabilă, venind la un singur frame în spatele adversarului, scor 7-8. Dar Selby a fost mult mai inspirat în ultimele două jocuri, adjudecându-şi victoria graţie unor break-uri de peste 100 de puncte (134, respectiv 107), scor final 10-7.

Marius Şumudică a făcut show la conferinţa de presă de la finalul partidei cu Voluntari, meci câştigat de giurgiuveni cu 2-1. După ce a anunţat că Teixeira, Morais şi Alibec vor pleca la Steaua, iar Budescu va reveni la echipa din China, Şumudică a precizat că nici el nu va mai rămâne la Astra din sezonul următor. Şumudică a precizat că în acest moment nu are oferte, însă în trecut a fost ofertat insistent de o echipă din Liga 1. Întrebat dacă este vorba de Dinamo, antrenorul Astrei a evitat să ofere un răspuns clar.

Fiorentina a câştigat, duminică seara, meciul jucat pe teren propriu cu Palermo, scor 2-1, în etapa a 15-a din Serie A. La formaţia gazdă, portarul Ciprian Tătăruşanu a fost integralist. Portarul naţionalei României a evoluat în toate meciurile Fiorentinei din acest sezon de Serie A şi a primit al 16-lea gol în actuala stagiune. Bernadeschi a deschis scorul în minutul 33, din penalty, iar Mato Jajalo l-a învins pe Tătăruşanu la patru minute după pauză. Mijlocaşul bosniac a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, în stânga lui Tătăruşanu, iar internaţionalul român de 30 de ani nu a putut să intervină. În prelungirile reprizei a doua, atacantul senegalez Khouma Babacar avea să aducă victoria pentru Fiorentina, după un gol marcat cu capul din centrarea lui Mauro Zarate.

PROGNOZA METEO
5 Decembrie 2016

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țãrii, în special dimineața și noaptea, când va fi ger local în Maramureș și în Transilvania, dar izolat și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18…-16 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -1…0 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zãpada deja depusã. Pe arii restrânse în zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, se va semnala ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.

Bucuresti

Vremea va fi rece, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de -5…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. În cursul nopții va crește probabilitatea de apariție a ceții cu depunere de chiciurã.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *