Stiri pe scurt 4 Septembrie 2016

loading...

Stiri pe scurt 4 Septembrie 2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  4 Septembrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 4 septembrie. In anul 1928, România a aderat la „Tratatul Briand-Kellog”, semnat la Paris, la data de 27 august 1928, privind interzicerea războiului ca instrument al politicii internaţionale.

Începe concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi de admitere în magistratură, astăzi fiind programată prima etapă a celor două concursuri, constând în proba scrisă eliminatorie, de tip grilă. Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror. La acest concurs s-au înscris 2770 de candidaţi, dintre care un număr de 2746 îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM.

Patriarhul Daniel a oficiat, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi, la ceremonia religioasă participând 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.

Construcţia Catedralei a fost începută în anul 2007 şi până în prezent nu a fost finalizată. În ultima perioada, Patriarhia Română a cerut ajutor financiar primariilor din Capitală pentru finalizarea lucrărilor, mai multe primării alocând fondurile solicitate. Primăria Capitalei a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) îi cere premierului Dacian Cioloş demiterea Ralucăi Prună din funcţia de ministru al Justiţiei, susţinând că temele din agenda ministerială „nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar”. Magistraţii susţin că între ministrul Justiţiei şi corpul de magistraţi „sunt diferenţe ireconciliabile”, precizând că „în cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministrul Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametri unei stări de normalitate”.

Un cuplu din Carolina de Sud a decis să îşi pună în practică planurile de nuntă, chiar şi atunci când furtuna tropicală Hermine le bătea la uşă, la propriu. În ciuda vremii, mirii şi-au făcut sedinţa foto pe plajă, iar imaginile fac acum înconjurul lumii. Cei doi îndrăgostiţi au declarat că furtununa nu i-a descurajat, dar a făcut ca acest moment important din viaţa lor să devină cu atât mai special.

108 instituţii de stat din România, care au făcut achiziţii publice au fost sancţionate cu sute de milioane lei pentru greşeli în cazul procedurilor de achiziţie, unele de câte cinci ori în aceeaşi procedură. Fondurile din bugetul naţional se dovedesc cel puţin la fel de vulnerabile ca acelea structurale sau rambursate de Comisia Europeană. O demonstrează analiza realizată de MEDIAFAX care relevă faptul că, numai în 2015, 108 instituţii publice sau cu capital majoritar de stat, care au fost autorităţi contractante în cadrul unor proceduri de achiziţie, au făcut greşeli.

Cu predilecţie spitalele din ţară, care nu au departamente mari de experţi în achiziţii publice, deţin locurile fruntaşe în materie de greşeli în atribuirea banilor publici. Astfel, aproximativ 300 de contracte de achiziţii publice, perfectate de autorităţi administrativ-teritoriale în ultimii doi, trei ani, în baza vechii legislaţii, a Ordonanţei 34/ 2006, au ajuns în atenţia justiţiei şi a organismelor naţionale de control.

Luate în ordine alfabetică, primele instituţii vizate de ANAP sunt: Autoritatea Feroviară Română din cadrul Ministerului Transporturilor (AFER), care a încasat o sancţiune de 50.000 lei pentru că a divizat un contract de achiziţie de consumabile optând astfel pentru o procedură mai puţin transparentă de achiziţii (cerere de ofertă sau achiziţie directă în loc de licitaţie publică), Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), amendată cu 80.000 lei pentru ”neaplicarea unei proceduri competitive” în cadrul contractului de achiziţie de servicii de telefonie mobilă, Agenţia Nucleară pentru Deşeuri Radioactive, amendată cu 50.000 lei pentru divizarea ilegală a două contracte care aveau acelaşi obiect: ”Servicii de cercetare sociologică şi cantitativă privind atingerea publicului ţintă în comuna Saligny” şi ”Realizarea studiului privind percepţia populaţiei şi a mass-media asupra proiectului DFDSMA, depozit final de deşeuri de slabă şi medie activitate în comuna Saligny”.

Piaţa Veche din centrul istoric al Craiovei a fost cândva un loc de pelerinaj pentru negustori, iar acum mai are doar câteva magazine, în clădiri neîngrijite, în care puţini se încumetă să intre. Înfiinţată la jumătatea secolului al XVI-lea, la răspântia a patru drumuri principale, Piaţa Veche a Craiovei aproape că a dispărut. Pe vremuri, negustorii îşi aduceau aici mărfuri de tot felul, iar locul emana viaţă. Clientela era rafinată, datorită clădirilor din jur, precum restaurante, sedii de societăţi comerciale şi bănci. Lucrurile s-au schimbat în urmă cu 10 ani, când piaţa de zarzavaturi a fost retrocedată şi demolată.

Terenurile, în mare parte, au fost retrocedate, iar ce a mai rămas cu greu se mai poate numi piaţă. Multe dintre standuri au rămas abandonate, într-o stare dezolantă, iar în zonă a rămas doar amintirea a ceea ce a fost. Mai sunt câteva magazine pe o străduţă, dar şi aici, spun localnicii, vânzătoarele stau mai mult afară la “o ţigară sau o poveste”. Aproape 1.500 de metri pătraţi de teren au fost revendicaţi de o singură persoană, care a şi câştigat în instanţă, povesteşte unul dintre comercianţi. Spaţiul în care se afla piaţa de zarzavaturi este şi acum împrejmuit, neîngrijit şi plin de gunoaie. Comercianţii spun că de când ţăranii care vindeau verdeţuri şi legume proaspete au fost izgoniţi de aici, şi ei au avut de pierdut.

Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul pentru construcţia autostrăzii Transilvania, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, după ce ministrul Sorin Buşe s-a declarat nemulţumit de neînceperea lucrărilor. Ministrul a solicitat prezenţa la Bucureşti a conducerii companiei spaniole, responsabilă de construcţia secţiunii de 60 de km, pentru a decide viitorul proiectului. Lucrările pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş au fost atribuite în lun mai 2015 asocierii dintre firmele Corsan – Corviam Construccion, Consinit, Road Consulting & Design Solution şi Via Design.

Corsan – Corviam Construccion, Consinit, Road Consulting & Design Solution şi Via Design au câştigat licitaţia în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, iar CNADNR a emis ordinul de începere pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor în luna iunie 2015. Cu toate acestea, ultima variantă a proiectului tehnic a fost transmisă pentru avizare la CNADNR cu întârziere, la începutul lunii august 2016, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor. În prezent, constructorul nu are niciun impediment pentru efectuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, CNADNR a acordat avansul aferent acestui proiect, iar antreprenorul a promis mobilizarea, lucru care nu s-a întâmplat. Stadiul de execuţie pe acest contract este în continuare 0%, precizează comunicatul.

Agenţia de turism Mareea Comtur, controlată de Marius Usturoiu, a păgubit 1.100 de turişti, suma tuturor contractelor ridicându-se la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante către furnizori se ridică la 285.000 euro. Mareea Comtur, care a fost implicată în tragicul accident din Muntenegru din 2013, unde şi-au pierdut viaţa 18 români iar alţi 29 au fost răniţi, a anunţat ieri pe propriul site că nu va mai onora vacanţele turiştilor şi că va intra în insolvenţă.

Aceasta este a doua agenţie de turism, după Genius Travel, care îşi lasă turiştii fără vacanţe. O parte dintre turiştii Mareea vor fi rerutaţi către Complexul Mercur-Minerva, deţinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunării. În acelaşi timp, în unele cazuri, vacanţele cumpărate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar în destinaţiile respective, tot datorită sprijinului oferit de colegii de breaslă.

Duminică, 4 septembrie 2016, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc. La tragerile loto de joi, 1 septembrie 2016, Loteria Română a acordat 12.325 de câştiguri în valoare totală de 527.440,73 de lei. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 2,6 milioane lei (aproximmativ 600.000 de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 3,2 milioane lei (peste 732.000 de euro).

În urmă tragerii Joker de joi, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 12,63 milioane lei (peste 2,83 milioane euro). La Noroc Plus a rămas în joc, la categoria I, un report în valoare de peste 46.500 lei (peste 10.400 de euro). Loto 5/40 are la categoria I un report de peste 341.000 lei (peste 76.500 de euro). La Super Noroc, reportul categoriei I este de peste 68.000 lei (peste 15.200 de euro).

Compania germană Leoni Wiring Systems, cel mai mare producător de fire şi cabluri electrice din Europa, a anunţat printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al firmei că a devenit victimă a unei activităţi infracţionale prin intermediul falsificării de documente şi identităţi şi folosirea canalelor de comunicare electronice. Leoni este un furnizor global de fire, fibră optică, cabluri şi sisteme de cabluri, precum şi un dezvoltator de servicii relaţionate cu obiectul principal de activitate în automotive şi alte industrii. Leoni are peste 76.000 de angajaţi în 32 de ţări şi a generat vânzări consolidate de 4,5 miliarde de euro anul trecut, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Papa Francisc oficiază astăzi slujba de canonizare a Maicii Tereza. La ceremonile de la Vatican participă 12 şefi de stat şi de guverne. Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, care şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor, este sanctificată de Biserica romano-catolică. O delegaţie centrală de 12 membri condusă de ministrul Afacerilor Externe al Indiei, Sushma Swaraj, şi două delegaţii la nivel de guvern de stat din Delhi şi Bengalul de Vest, conduse de Arvind Kejriwal şi Mamata Banerjee, sunt în Vatican pentru a participa la ceremonie.

Maica Tereza, care a murit în 1997, la vârsta de 87 de ani, a fost beatificată în 2003, de fostul papă Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, reprezintă ultima etapă înainte de sanctificare. Maica Tereza, născută la Skopje, în Macedonia, cu numele de Agnes Gonxha Bojaxhiu, pe 26 august 1910, o călugăriţă catolică de origine albanezo-aromână, s-a mutat în India în 1929. Maica Tereza este înmormântată în sediul congregaţiei pe care a înfiinţat-o în 1950, Misionarii Carităţii, în Calcutta, iar mormântul ei a devenit un loc de pelerinaj pentru milioane de credincioşi. Ordinul Misionarii Carităţii s-a extins mai întâi în toată India şi, apoi, în alte ţări.

Sora cântăreţului, Kashmira Cooke, şi Brian May, membru al trupei Queen, au dezvelit placa memorială pe 1 septembrie, amplasată pe peretele casei din Feltham, în vestul Londrei, prima casă în care s-au mutat părinţii lui Freddie când au emigrat din Zanzibar, în 1964. Mercury, care a murit în 1991, ar fi împlinit anul acesta, pe 5 septembrie, 70 de ani. La ceremonia de dezvelire a plăcii a participat şi Ministrul Culturii, Karen Bradley, care l-a descris pe regretatul solist ca fiind o „persoană emblematică pe întreg globul a cărui muzică a intrat în inimile a milioane de oameni din întreaga lume”.

Deşi unele ideologii încurajează munca în exces, considerând că un astfel de obicei te poate face mai sănătos şi mai fericit, ideea unui weekend de trei zile este realizabilă şi poate constitui baza unei vieţi mai bune. Un număr mare de studii în cadrul cărora s-au analizat efectele muncii în exces a dezvăluit că aceasta poate scădea sănătatea fizică şi psihică a persoanelor. Munca peste program poate creşte riscul apariţiei cheagurilor de sânge, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului.

Prin munca excesivă pierdem momentele cu familia şi prietenii, de asemenea, oamenii care muncesc mult nu reuşesc să mai preţuiască momentele simple ale vieţii. Din cauza muncii deseori oamenii sunt prea obosiţi pentru a-şi exploata şi celelalte pasiuni. Experţii consideră că modelul de muncă ar trebui schimbat, prin promovarea unor moduri alternative de viaţă decât cele centrate pe muncă.

Hillary Clinton a declarat în mod repetat în faţa ofiţerilor FBI că nu îşi aminteşte detalii şi întâmplări-cheie în legătură cu procedurile privind informaţiile confidenţiale. Raportul a apărut ca urmare a întrevederii din luna iulie pe care agenţii FBI au avut-o cu candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, privind acuzaţiile care i se aduc lui Clinton pentru utilizarea unei căsute de e-mail private pentru transmiterea şi stocarea de informaţii confidenţiale pe perioada în care exercita funcţia de secretar de stat al SUA.

Hillary Clinton le-a spus anchetatorilor că nu a beneficiat de nicio informare sau pregătire specială în ceea ce priveşte procedurile de lucru cu informaţiile clasificate sau cu modul de păstrare a înregistrărilor federale. În documentul oficial se mai arată că Clinton a spus că nu îşi aminteşte anumite detalii de cel puţin 39 de ori, cele mai multe astfel de răspunsuri fiind date atunci când candidatul democrat era întrebat despre proceduri, pregătire prealabilă sau conţinutul anumitor e-mailuri

In mare parte, raportul publicat reiterează ceea ce directorul FBI, James Comey, a spus deja în cadrul audierilor din faţa Congresului american, inclusiv că mai mult de 72 de e-mailuri trimise de Hillary Clinton prin intermediul adresei sale private de corespondenţă electronică, conţineau informaţii clasate şi că au existat tentative de pătrundere ilegală pe serverul acesteia, fără a avea dovezile necesare pentru a confirma că aceste tentative au avut succes.

În urma acestui scandal, atacurile venite din partea contracandidatului Donald Trump şi a altor republicani s-au intensificat, ei punând e-mailurile trimise de Clinton în legătură cu un tratament preferenţial pe care aceasta l-ar oferi celor care sprijină fundaţia familiei sale. Publicarea raportului de către FBI vine după ce cifrele din sondaje deja porniseră pe un trend descendent pentru Hillary Clinton în raport cu contracandidatul ei. Publicarea acestor informaţii de către FBI este de natură să producă o nouă „explozie” pe scena politică.

Cel puţin 38 de persoane au decedat, iar alte 28 au fost rănite, după ce un autobuz şi o autocisternă au intrat în coliziune, pe o şosea din Afganistan. Incidentul a avut loc pe o şosea care leagă capitala afgană Kabul de provincia Zabul şi merge mai departe până în provincia Kandahar. Ghulam Jilani Farahi, şeful adjunct al poliţiei din provincia Zabul, a declarat că autorităţile au putut identifica numai şase corpuri, pentru că restul au ars complet în urma exploziei izbucnite după coliziunea dintre cele două vehicule.

Farahi a mai precizat că printre victime se numără şi mai multe femei şi copii, la bordul autobuzului aflându-se peste 60 de persoane. Starea precară a infrastructurii rutiere din Afganistan şi faptul că regulile de circulaţie sunt rareori puse în aplicare provoacă un număr foarte mare de accidentate, drumurile din această ţară fiind printre cele mai periculoase din lume.

Liderii Grupului celor mai puternice 20 de economii din lume se reunesc pe 4-5 septembrie în China pentru a discuta pe tema revigorării economiei mondiale, stimularea comerţului, dar vor aborda şi o serie de chestiuni majore cu impact la nivel global. Beijingul speră că organizarea Summitului G-20 îi va spori influenţa în gestionarea economiei mondiale. Oficialii chinezi au declarat că vor propune un plan pentru stimularea comerţului mondial, printr-o cooperare mai strânsă în ceea ce priveşte reglementarea, finanţele, politicile fiscale, dar şi în alte chestiuni.

De asemenea, Germania, Coreea de Sud şi alte state doresc să folosească reuniunea pentru a discuta despre schimbările climatice, domeniul energiei şi posibilele reforme ale sistemului fiscal global cu scopul de a reduce evaziunea fiscală. Oficialii americani au anunţat că intenţionează să aducă în discuţie la summit problema supracapacităţii industriale a Chinei, dar şi alte chestiuni spinoase care afectează relaţiile economice la nivel internaţional. Cu doar o zi înainte de începutul summitului, preşedintele Barack Obama şi omologul său chinez, Xi Jinping, au dat un semnal important în ceea ce priveşte lupta împotriva încălzirii globale prin ratificarea în mod formal a Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Decizia Marii Britanii de a se separa de UE este văzută de unii analişti ca semnalând o respingere a principiilor comerţului liber şi avertizează că exemplul britanic ar putea stimula şi alte state să facă acest pas. Preşedintele Consiliului Europen, Donald Tusk, a reiterat poziţia UE cu privire la ieşirea Marea Britanie, anume că nu vor exista discuţii cu Londra pe tema relaţiilor viitoare, până când procesul de separare nu este iniţiat în mod formal de guvernul britanic. Incertitudinile cu privire la situaţia comerţului, imigraţia şi alte aspecte critice au perturbat activitatea de afaceri şi au provocat anxietate în rândul investitorilor.

SPORT

„România se va califica din nou la Cupa Mondială!”. Aşa îşi începe Christoph Daum interviul acordat site-ului fifa.com înainte de startul campaniei de calificare pentru turneul ce va avea loc în 2018, în Rusia. Selecţionerul german este convins că poate schimba modul în care naţionala României va aborda meciurile şi crede că poate insufla „tricolorilor” dorinţa de a juca ofensiv şi spectaculos. Neamţul spune că s-a pregătit minuţios pentru campania de calificare şi cunoaşte deja toate atuurile, precum şi toate minusurile adversarilor din grupă. România debutează în campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018 în această seară, la Cluj, împotriva reprezentativei Muntenegrului într-o partidă programată la ora 21:45. Celelalte adversare din Grupa E sunt Danemarca, Polonia, Armenia şi Kazakhstan.

Colaborarea germano-românească care îşi propune să ajungă în Rusia. În alt context, o frază periculoasă, însă fotbalistic doar ţelul echiei naţionale a României. Cu Christoph Daum pe bancă, primul antrenor străin din istoria noastră, România întâlneşte Muntenegru în startul unei campanii care se anunţă extraordinar de dificilă. Grupa E, cea în care este România, are drept favorite la calificare naţionalele Poloniei şi pe cea a Danemarcei, însă Muntenegru sau Armenia pot pretinde să se bată de la egal la egal cu înfrânta Albaniei de la EURO 2016.

Contextul este potrivit, entuziasmul după venirea lui Daum este ridicat, iar fotbaliştii laudă metodele noi aduse de neamţ. Totuşi, aproape ca de fiecare dată, ne sabotăm singuri. Forul fotbalistic condus de Răzvan Burleanu a programat partida la Cluj, pe Cluj Arena, un stadion cu o suprafaţă de iarbă distrusă de un festival anual de muzică. În aceste condiţii, naţionala de fotbal va juca pe un gazon fragil, cu porţiuni proaste, uşor denivelat care va diminua calitatea spectacolului. ”Trebuie să ne gândim dincolo de problemele cu iarba, trebuie să acţionăm ca o echipă, să muncim pentru victorie”, a încercat neamţul să acopere gafele conducerii FRF.

Atât naţionala masculină cât şi cea feminină de baschet 3×3 vor evolua astăzi în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de Baschet 3×3 care se joacă la AFI Palace Cotroceni. Băieţii joacă cu Serbia, principala favorită, de la ora 13.35 iar fetele evoluează împotriva Cehiei, de la 14.45. Ziua de sâmbătă, cea de-a doua din programul Europenelor, s-a încheiat cu o aruncare de coşmar pentru naţionala masculină a României. Ilya Alexandrov a marcat în ultima secundă pentru Rusia, care i-a învins pe tricolori, 20-19 şi i-a trimis într-un sfert de finală de foc cu Serbia, principala favorită, echipa la care evoluează primii patru jucători din clasamentul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Preşedintele executiv al Iaşiului, Florin Prunea, a declinat o ofertă primită din partea oficialilor campioanei Astra Giurgiu pentru mijlocaşul Alexandru Creţu (24 ani). Clubul Astra ar fi vrut să-l ia gratis pe Creţu şi să achite ulterior Iaşiului 50 la sută din suma primită dintr-un transfer. În urmă cu un an şi jumătate, clubul din Copou a refuzat o ofertă de 270.000 de euro de la Steaua, plus 25 la sută din suma unui transfer ulterior. Alex Creţu a fost pus pe lista de transferuri de către oficialii ieşeni, după ce a refuzat să-şi prelungească contractul scadent vara viitoare.

Vestiarul celor de la Real Madrid stă pe un butoi de pulbere, principalul vinovat pentru starea de tensiune fiind Gareth Bale. Mai mulţi jucători cu greutate ai Realului s-au plâns de faptul că nu mai suportă aerele de superioritate ale galezului. Conform sursei citate, Bale s-a întors schimbat de la Campionatul European, prestaţia avută de reprezentativa Ţării Galilor dându-i aripi lui Gale. Manchester United i-ar putea oferi o portiţă de scăpare galezului. The Sun informa că Jose Mourinho pregăteşte o ofertă de 100 de milioane de lire sterline pentru Bale în vederea transferului acestuia în vara următoare.

După transferul lui Gabriel Barbosa la Internazionale Milano, clubul FC Barcelona cere despăgubiri celor de la Santos, acuzând faptul că brazilienii nu au respectat o înţelegere prin care ar fi trebuit anunţaţi de orice ofertă primită pentru tânărul atacant. Se pare că, atunci când l-au transferat pe Neymar pe Camp Nou, oficialii catalani au păstrat o opţiune şi pentru Gabriel Barbosa, achitând în schimbul acesteia nu mai puţin de 3,2 milioane de euro. Înţelegerea prevedea ca actuala campioană a Spaniei să fie anunţată de orice ofertă pentru internaţionalul brazilian, catalanii putând să-l transfere dacă ar fi venit cu o propunere egală în termen de trei zile.

Roberto de Zerbi, fost jucător la CFR Cluj, este la un pas de a fi numit pe banca celor de la Palermo. În vârstă de 37 de ani, De Zerbi este considerat ca fiind unul dintre cei mai promiţători tineri antrenori din fotbalul italian, iar Maurizio Zamparini pare dispus să-i acorde şansa de a activa pe prima scenă a fotbalului din peninsulă. De Zerbi ar urma să fie numit oficial în cursul zilei de luni după ce Palermo se va despărţi de Davide Ballardini, actualul antrenor. De Zerbi s-a retras din cariera de fotbalist în 2013 şi a început să antreneze în ligile inferioare: pe Darfo Boario (2013-2014) şi pe Foggia (2014-2016). La CFR Cluj a jucat în perioada 2010-2012 reuşind să câştige două titluri în Liga 1 şi o Cupă a României.

Simona Halep a câştigat un meci pe cât de spectaculos, pe atât de solicitant din punct de vedere fizic: 6-1, 2-6, 6-4 cu Timea Babos, la US Open. Victoria din turul trei a fost obţinută în două ore şi 10 minute de Simona, iar sportiva noastră nu şi-a putut ascunde grimasele de durere pe final. Momentele de suferinţă au fost explicate de Halep după meci, a 5-a favorită vorbind totodată şi despre plusurile cu care rămâne înaintea duelului de luni cu spaniola Carla Suarez Navarro (favorită 11). Simona a dezvăluit că durerile care s-au accentuat în timpul partidei din turul trei au chinuit-o chiar şi cu o zi în urmă.

Daniele De Rossi şi Emerson Palmieri nu vor juca în meciul cu Astra din grupele Europa League. Cei doi fotbalişti au fost eliminaţi în preliminariile UEFA Champions League, în partida cu FC Porto. UEFA a decis să-l sancţioneze pe De Rossi, căpitanul formaţiei romane, cu trei etape de suspendare după faultul comis asupra lui Maxi Pereira. După intrarea lui De Rossi, Pereira a fost scos imediat de pe teren, iar ulterior a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Emerson Palmieri a fost şi el eliminat în meciul cu Porto şi a primit o suspendare de două etape. Astra face parte din Grupa E a Europa League şi va juca primul meci pe 15 septembrie, pe teren propriu, în compania celor de la Austria Viena. A doua partidă a grupei este cea cu AS Roma, confruntare programată pentru 29 septembrie, în Italia.

Horia Tecău şi sportiva din Statele Unite ale Americii, Bethanie Mattek-Sands, s-au retras, sâmbătă, din proba de dublu mixt a turneului de la US Open, ultimul de Mare Şlem al anului. Tecău şi Mattek-Sands ar fi trebuit să joace în primul tur de la US Open împotriva cuplului Santiago Gonzalez/Abigail Spears, din Mexic, respectiv Statele Unite ale Americii. Tecău şi Mattek-Sands au fost înlocuiţi de cuplul Olga Savchuk (Ucraina)/Robert Lindstedt (Suedia).

Horia Tecău, în vârstă de 31 de ani, şi Bethanie Mattek-Sands, de aceeaşi vârstă, s-au impus în 2012 în proba de dublu mixt a turneului de Mare Şlem de la Australian Open. Tecău rămâne, însă, implicat în competiţia masculină de dublu. Sportivul din România şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în optimile de finală, după un meci câştigat, scor 6-2, 6-2, împotriva cuplului Mate Pavic/Michael Venus, din Croaţia, respectiv Noua Zeelandă. În optimi, Tecău şi Rojer vor juca împotriva dublului Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan).

Antrenorul echipei FC Botoşani este mulţumit după amicalul câştigat vineri seară contra moldovenilor de la FC Zaria, scor 1-0 după reuşita brazilianului Willie Barbosa. Leo Grozavu spune că a dorit acest joc test pentru a le oferi şansa tuturor jucătorilor din lot să evolueze şi, în acelaşi timp, să vadă potenţialul acestora. În plus, Leo Grozavu a remarcat numărul mare de spectatori care au venit în tribunele stadionului Municipal, pentru a urmări un meci amical în care FC Botoşani a jucat cu rezervele.

Cu doi ani în urmă, la scurt timp după pensionare, antrenorul emerit ieşean Iulian Biţucă a depus la Ministerul Tineretului şi Sportului un dosar prin care solicita acordarea unei indemnizaţii de merit. Timp de aproape 40 de ani, antrenorul a scos la Iaşi campioni pe bandă rulantă în scrima românească, ultimele exemple fiind Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, vicecampioni olimpici în urmă cu patru ani. Biţucă aşteaptă acum ca statul român să-i recunoască meritele prin acordarea unei indemnizaţii de care şi alţi antrenori din ţară beneficiază.

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios, favoritul numărul 14 la US Open, a abandonat din cauza unei accidentări la şold în timpul meciului cu ucraineanul Illya Marchenko, disputat duminică în turul al treilea al competiţiei. Kyrgios, în vârstă de 21 de ani, a câştigat primul set cu scorul de 6-4, în timp ce adversarul său, cu şase ani mai în vârstă şi aflat pe locul 63 ATP, s-a impus în următoarele două seturi cu 6-4, respectiv 6-1, după care sportivul din Australia a decis să se retragă din joc. Kyrgios a acuzat dureri la şold şi în primele două meciuri jucate la US Open, partide pe care le-a câştigat, însă, în trei seturi.

SCM Poli Timişoara a câştigat prima manşă cu Polva Serviti (Estonia) din turul 1 al Cupei EHF, scor 26-22 (14-9). Bănăţenii puteau câştiga şi mai clar, au condus cu 18-11 în repriza a doua, dar pe final oaspeţii au reuşit să mai strângă rezultatul. Lasica şi Lazarov au fost princuipalii marcatori ai echipei, cu câte 6 goluri. Au mai înscris Simovic – 5, Marjanovic – 4, Ştefan – 3 şi Fenici – 2. Manşa retur se va desfăşura pe 10 sepembrie, în Estonia. Diferenţa obţinută în prima manşă nu este liniştitoare, dar îi oferă echipei SCM Poli prima şansă de calificare în turul secund.

Atacantul francez Alexandre Lacazette, în vârstă de 25 de ani, a refuzat o ofertă de prelungire a contractului cu Olympique Lyon. Noua înţelegere l-ar fi făcut pe Lacazette cel mai bine plătit fotbalist din lotul celor de la Olympique Lyon, cu un salariu anual de 6,36 milioane de euro. În prezent, mijlocaşul Mathieu Valbuena primeşte cei mai mulţi bani la Lyon: 6 milioane în fiecare an. Un alt detaliu care îl nemulţumeşte pe Lacazette este clauza de reziliere a noului contract, una de 70 de milioane de euro, dublu faţă de cota sa de pe site-ul de specialitate transfermarkt.de. Alexandre Lacazette, care mai are contract cu Lyon până în vara anului 2019, se află pe primul loc în topul marcatorilor din Ligue 1, după primele trei etape, cu şase goluri. Lacazette a marcat 98 de goluri şi 234 de meciuri disputate în întreaga carieră la Olympique Lyon.

PROGNOZA METEO
4 Septembrie 2014

Valorile termice vor mai crește ușor, astfel cã vremea va deveni deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și pe arii restrânse ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului, dupã-amiaza la munte, iar noaptea, posibil, în nord-vestul și nordul țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, se mențin condițiile de ceațã.

Bucuresti

Vremea se va menține frumoasã și caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar minima de 15…17 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *