Stiri pe scurt 4 Mai 2016

Stiri pe scur 4 Mai  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  4 Mai  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 4 mai. În 1955, a încetat din viaţă George Enescu, considerat cel mai important muzician român.(n. 19 august 1881); „Rapsodii Române”, „Oedip”.

Reînscrierile la grădiniţă se vor desfăşura în perioada 4 – 20 mai, iar înmatriculările pentru copiii care nu au mai fost înscrişi vor începe pe 23 mai. Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor. Orarul va fi afişat inclusiv pe site-urile grădiniţelor, dar şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar).

Laszlo Bock, directorul de resurse umane de la Google, spune că a revizuit peste 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei sale, unele dintre ele fiind extraordinare, cele mai multe fiind bune, dar unele CV-uri fiind şi pline de greşeli impardonabile.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, după ce procurorul desemnat a cerut respingerea cererii jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, că CCR rămâne în pronunţare şi va anunţa decizia în cursul zilei. Procurorul desemnat a afirmat că autorul excepţiei doreşte modificarea soluţiei legislative cuprinsă în acest articol, ceea ce excede controlul CCR. El a mai afirmat că legiuitorul ordinar este sigurul suveran în a stabili sistemul electoral şi limitele sale.

Deşi creditarea a început să îşi revină, pe fondul dobânzilor scăzute, Comisia Europeană avertizează că nesiguranţa şi-ar putea spune cuvântul, cele mai mari riscuri identificate fiind datorate incertitudinii din cauza legii dării în plată. Comisia Europeană estimează pentru România păstrarea trendului ascendent al creşterii economice, propulsată de cererea domestică. Inflaţia este aşteptată să intre în teritoriu pozitiv de la jumătatea anului, în timp ce piaţa muncii rămâne în general stabilă. CE estimează că deficitul guvernamental va creşte substanţial în 2016 şi 2017, pe fondul tăierilor de taxe şi creşterilor cheltuielilor bugetare, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Marian Vanghelie, primarul suspendat de la Sectorul 5 al Capitalei, a fost transportat, de către şoferul său la Spitalul Universitar, după ce a făcut o criză renală. Marian Vanghelie trebuia să se prezinte la Tribunalul Bucureşti, pentru un nou termen de judecată în procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie. La instanţă, avocatul său a cerut magistraţilor să amâne judecarea pe motiv că Marian Vanghelie nu se poate prezenta, întrucât a fost transportat la spital.

Incendiu cumplit, în noaptea de marţi spre miercuri, la o hala de găini din Frăteşti. 90.000 de păsări au murit arse de vii. Pompierii din cadrul ISU Giurgiu au intervenit cu patru autospeciale şi s-au luptat cu flăcările timp de patru ore. Hala cu o suprafaţă de 2.400 mp a fost distrusă în întregime. Pompierii şi poliţiştii fac cercetări cu privire la cauza care a dus la declanşarea incendiului şi la împrejurările în care acesta s-a produs.

Procurorii anticorupţie au anunţat că au pus sechestru pe mai multe clădiri şi terenuri situate în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, care aparţin lui Gabriel Oprea, Nicolae Gheorghe şi Gabriel- Nicolae Pavel, toţi cercetaţi în legătură cu achizţii ilegale făcute de DIPI. Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat de procurori la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul pus pe bunurile sale, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Linia ferată Turceni-Dragoteşti a fost blocată, de o garnitură de tren care transporta cărbune, două dintre vagoanele aflate în componenţa acesteia sărind de pe şine şi înclinându-se la 40 grade.Responsabilul cu Siguranţa circulaţiei feroviare în Regionala CFR Craiova, Gheorghe Ingineru Popa, a declarat pentru AGERPRES că traficul de călători nu este afectat din cauza acestui incident, pe relaţia respectivă circulând zilnic doar două trenuri. Până la ridicarea vagoanelor pe şine pe distanţa de 30 kilometri traficul feroviar va rămâne închis, iar livrările de cărbune către Termocentrala Turceni sistate.

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat o vor reaudia pe Monica Ghiurco, aleasă din nou de membrii CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, decizia urmând să fie luată de plenul comun al Parlamentului. Potrivit scrisorii Consiliului de Administraţie al TVR, recomandarea pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR este Monica Ghiurco, care a obţinut 7 voturi, Irina Radu obţinând doar 5 voturi.

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a întâlnit din nou cu angajaţii de la ONB. Discuţiile purtate de vicrepremierul Vasile Dîncu cu angajaţii Operei sunt rezumate într-un comunicat de presă transmis de ONB. La întâlnire s-a discutat, printre altele, despre numirea în „regim de urgenţă a unui management interimar corect şi competent”, „separarea instituţională a ONB de Teatrul de Operetă” şi axarea instituţiilor pe o politică repertorial. Părţile implicate şi-au exprimat speranţa de a ajunge la o situaţie de normalitate instituţională propice unei vieţi artistice puse în primul rând în beneficiul publicului nostru.

Când vine vorba de urmaşi, Eddie Murphy este de neoprit. Actorul a devenit pentru a noua oară tată, după ce iubita sa, Paige Butcher, a adus pe lume o fetiţă. Micuţa a primit numele de Ozzy Oona şi a cântărit 3.6 kilograme la naştere. Vestea a fost confirmată de reprezentantul artistului. Starul de la Hollywood şi modelul sunt împreună din 2012. Eddie Murphy mai are opt urmaşi din relaţii anterioare: Eric, 26 de ani, Christian, 25 de ani, Bria, 25 de ani, Myles, 22 de ani, Shayne, 21 de ani, Zola, 15 ani, Bella, 13 ani, și Angel, 9 ani.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, că apelul la Curtea Constituţională a fost singura resursă rămasă disponibilă pentru a corecta legea electorală, afirmând că deşi în anul 2012 s-au organizat alegeri într-un singur tur, existenţa USL l-a împiedicat să vadă carenţa sistemului de vot. Întrebat ce l-a motivat să se angajeze în acest demers, Liviu Avram a spus că ”în decembrie anul trecut toate resursele politice de a corecta această lege fusese deja epuizate” şi singura resursă disponibilă era cea juridică.

Cinci dintre marile rețele de magazine de pe piața românească, Carrefour, Auchan, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry și Mega Image, au datorii cumulate la bugetul de stat de peste 161 milioane lei (36 milioane euro). Doar Auchan nu a contestat suma. Astfel, Metro Cash&Carry România înregistrează cele mai mari datorii la bugetul de stat, de 49,68 milioane lei (11 milioane euro), sumă contestată de companie.

Curtea de Apel Cluj a menţinut măsura arestării preventive în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, avocaţii săi anunţând că vor încerca alte forme de atac după ce au contestat interceptările din dosar făcute cu telefonul denunţătorului. Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat la rândul lor că decizia instanţei este definitivă, primarul Cătălin Cherecheş fiind obligat şi la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei.

Un studiu publicat în British Journal of Psychology arată că persoanele a căror coeficient de inteligenţă este peste medie, adică peste 115, preferă singurătatea, iar inteligenţa afectează fericirea oamenilor. Întrebările la care au vrut să răspundă cercetătorii vizează dacă şi în ce fel inteligenţa afectează fericirea oamenilor şi de ce persoanele cu un IQ ridicat se simt mult mai bine atunci când sunt singure.

Primul rezultat găsit în urma studiului a fost legat de persoanele care locuiesc în comunităţi restrânse. Conform studiului, participanţii au înregistrat un nivel mai înalt al fericirii spre deosebire de cei care locuiesc în oraşe mai mari. De asemenea, participanţii aflaţi în ambele cazuri au mărturisit faptul că se simt cel mai bine atunci când sunt înconjuraţi de prietenii apropiaţi.

Anii 1950 au făcut populară dezvoltarea televiziunii, iar acesta a devenit refugiu pentru stările de tristeţe, amuzament şi destindere sau lume magică pentru copii, dar la nivelul creativităţii, demonstrează studiile recente, televizorul are efecte de regresie. Sursele de tehnologie, mass-media, joacă un rol primordial în viaţa individului din acest secol. Însă, alarmaţi de creşterea mediei orelor petrecute în faţa micului ecran, oamenii de ştiinţă s-au apucat să studieze care sunt efectele acestuia asupra noastră. S-a constatat, cu stupoare, în ciuda faptului că televizorul ar putea fi considerat indispensabil, faptul că acesta are efecte nocive asupra sănătăţii dar şi asupra proceselor psihice, precum creativitatea.

De fapt, televizorul inhibă gradul de imaginaţie. Din cauza imaginilor pe care televizorul le prezintă, în acord cu o anumită poveste, creierul nu mai este nevoit să îşi creeze propriile sale poze, astfel, funcţia de imaginaţie inhibându-se şi atenţia fiind concentrată strict la ceea ce se arată deja. Fapt ce nu poate fi spus şi despre romane, deoarece poveştile acestora, lipsite de imagini, forţează la crearea propriilor scenarii imaginative. Potrivit CSID, o serie de studii care au testat nivelul de creativitate asupra copiilor în raport cu timpul de expunere la televizor au constatat faptul că grupul al cărui timp de expunere era mai ridicat, a obţinut un scor mult mai mic al creativităţii, spre deosebire de grupul al cărui timp de expunere era mai scăzut.

Doi poliţişti de la Serviciul Rutier Argeş au fost reţinuţi pentru conflict de interese, fiind acuzaţi că ar fi derulat afaceri în transport. Adelin Marinescu şi Valentin Ioniţă sunt suspectaţi că au derulat afaceri în transport, ceea ce contravine statutului lor de poliţişti. Ambii agenţi sunt cunoscuţi ca fiind profesionişti în meseria lor, nu au avut abateri şi nici nu au făcut obiectul vreunei cercetări până acum.

Comisia Europeană ar urma să propună miercuri Turciei condiţii mai puţin stricte pentru ridicarea sistemului de vize pentru Europa în cazul cetăţenilor turci, susţin două surse citate de Reuters, după ce Ankara a ameninţat să renunţe, în caz contrar, la acordul cu UE privind imigranţii. Liberalizarea sistemului de vize în cazul Turciei, o ţară musulmană cu o populaţie de 79 de milioane de locuitori, este o problemă delicată care a ridicat disensiuni printre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Un oficial UE şi o sursă apropiată negocierilor dintre Bruxelles şi Ankara au declarat că miercuri Comisia Europeană va propune condiţii mai puţin stricte pe care să le îndeplinească în vederea ridicării sistemului de vize pentru cetăţenii turci. O a doua sursă a precizat că o întâlnire preparatoare a avut loc luni pe acest subiect. Turcia ar trebui să îndeplinească 72 de condiţii pentru liberalizarea sistemului de vize, iar un oficial UE a declarat pe 21 aprilie că Ankara a îndeplinit mai puţin de jumătate dintre ele.

Unsprezece membri ai Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP) au fost condamnaţi la moarte, de o instanţă militară din Pakistan, pentru activităţi teroriste. Cei 11 militanţi talibani au fost găsiţi vinovaţi de crime şi răpiri, de atacuri împotriva armatei şi poliţiei şi de acte de sabotaj. Condamnaţii sunt membri ai Mişcării Talibanilor Pakistanezi (Tehreek-e-Taliban Pakistan, TTP), o organizaţie insurgentă care luptă împotriva serviciilor de securitate pakistaneze.

Armata israeliană a demolat, în teritoriul palestinian Cisiordania, locuinţa unui militant palestinian care a omorât doi cetăţeni israelieni în anul 2015. Ziad Amer, tatăl presupusului criminal Zeid Amer, a declarat că zeci de vehicule israeliene au participat la demolare, în oraşul Nablus, situat în Cisiordania. Armata israeliană a confirmat demolarea, explicând că este vorba de o acţiune menită să descurajeze atacurile teroriste palestiniene. Autoritatea Palestiniană consideră acţiunea drept o formă de pedepsire colectivă.

Donald Trump a obţinut victoria în statul american Indiana, având şanse din ce în ce mai mari de a obţine nominalizarea din partea partidului republican, după ce contracandidatul său republican Ted Cruz şi-a anunţat retragerea din cursa pentru alegerile prezidenţiale. Cu victoria din Indiana şi cu retragerea lui Cruz din cursa prezidenţială, Trump ar putea deveni candidatul nominalizat de partidul republican pentru alegerile generale de pe 8 noiembrie, candidând cel mai probabil împotriva lui Hillary Clinton, aflată în fruntea clasamentului democrat.

Deşi Trump pare a avea un drum drept spre nominalizare, Sanders este încă un contracandidat puternic pentru Clinton, mai ales după victoria obţinută în Indiana.Republicanii urmează să-şi aleagă reprezentantul pentru alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie la convenţia de la Cleveland care se va desfăşura în perioada 18-21 iulie.

Incidente violente au izbucnit miercuri între manifestanţi şi poliţişti în cursul evacuării imigranţilor dintr-un liceu din Paris, ocupat ilegal. În clădirea liceului locuiau de mai multe luni circa 150 de imigranţi care au venit din tabăra ilegală instalată în apropierea staţiei de metrou Stalingrad din nordul Parisului (tabără evacuată în urmă cu câteva zile). Printre imigranţi se află cetăţeni din Eriteea, Sudan, Somalia, Afganistan, Yemen, dar şi din Maroc şi Tunisia – femei cu copii, adolescenţi, bărbaţi.

Autorităile canadiene au emis ordine de evacuare pentru 80.000 de persoane dintr-un oraş situat în centrul Canadei, după ce un incendiu puternic de vegetaţie a cuprins zona bogată în nisipuri petroliere, iar condiţiile de vânt prognozate pentru miercuri înrăutăţesc situaţia. Autorităţile din provincia Alberta au solicitat intervenţia armatei pentru a ajuta la evacuarea locuitorilor din oraşul Fort McMurray, dar şi la operaţiunile de stingere a focului. Dar ajutoarele militare şi a forţelor aeriene solicitate ar ajunge în două zile, în condiţiile în care evacuarea locuitorilor este o cursă contra cronomentru.

Operatorii centralei nucleare Gundremmingen din Germania au anunţat săptămâna aceasta că staţia a fost infectată cu numeroşi viruşi de computer, ce au fost depistaţi în timpul unei inspecţii de rutină. Viruşii au fost detectaţi pe un computer instalat cu un soft de vizualizare a datelor, folosit de mecanismul ce încarcă centrala cu combustibil. De asemenea, virusurile au fost găsite în 18 unităţi mobile utilizate în centrală, spre exmplu stickuri USB şi hard disk-uri externe.

Statele UE ar putea fi sancţionate cu până la 250.000 de euro pentru fiecare imigrant pe care refuză să-l primească. Sancţiunile financiare impuse ţărilor membre fac parte din planul Comisiei Europene. Planul este o iniţiativă a CE ca statele Uniunii Europene să împărtăşească responsabilităţile de gestionare a acestei crize, prin primirea de imigranţi pe teritoriile lor. În caz contrar, vor fi obligate să plătească anumite sancţiuni.

SPORT

Steaua a ratat titlul, a fost eliminată de Dinamo în semifinalele Cupei României, iar singurul trofeu pentru care se mai luptă este Cupa Ligii acolo unde este calificată în finală. În acest context, au apărut discuţii despre o eventuală plecare a lui Laurenţiu Reghecampf de la Steaua, Toni Conceicao fiind principalul nume vehiculat pentru înlocuirea tehnicianului în vârstă de 40 de ani. Marcel Popescu, omul care l-a adus în România pe Conceicao, spune că sunt şanse destul de mari ca antrenorul CFR-ului să ajungă la Steaua. Dacă va reuşi să câştige Cupa României (CFR joacă finala cu Dinamo), Conceicao va deveni prima variantă pentru banca echipei roş-albastre.

Jugurtha Hamroun (27 de ani) e dorit de un club din Qatar, care e gata să plătească un milion de dolari, dar Gigi Becali refuză să se despartă de mijlocaşul algerian înainte de intrarea în grupele cupelor europene. După un sezon în care a retrogradat cu Oţelul Galaţi, Hamroun a fost adus de Mirel Rădoi la Steaua, iar algerianul nu a avut nevoie de mult timp pentru a se impune în echipa de start a roş-albaştrilor. În momentul în care Laurenţiu Reghecampf s-a întors pe banca fostei campioane, fotbalistul algerian a fost considerat un „bonus” pentru antrenorul care anunţa că vrea din nou titlul.

HCM Baia Mare – HC Zalău, SCM Craiova – HCM Roman, Dunărea Brăila – Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti sunt cele patru sferturi de finală ale Cupei României la handbal feminin, conform tragerii la sorţi care a avut loc la sediul Federaţiei Române de Handbal. Partidele se vor desfăşura într-o singură manşă, pe 11 mai, pe terenul primelor echipe extrase din urne. În cazul egalităţii după 60 de minute se va trece direct la executarea aruncărilor de la 7 metri. Învingătoarele se vor califica la turneul Final 4, gazda urmând să fie anunţată zilele următoare.

Conform raportului de forţe din acest moment, HCM Baia Mare, CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila sunt mari favorite pentru calificarea în faza finală a Cupei României. Costică Buceschi, antrenorul principal al Dunării, evită însă să creadă că partida cu Unirea Slobozia este lejeră. Duelul dintre SCM Craiova şi HCM roman este de departe cel mai echilibrat joc al sferturilor de finală. Ambele formaţii s-au clasat în afara locurilor de cupă europeană la sfârşitul sezonului, iar Cupa României reprezintă ultima şansă pentru a prinde un bilet pentru Europa în sezonul 2016-2017.

Patru românce dau asaltul pentru calificarea în sferturi, în turneul Premier Mandatory de la Madrid. Irina Begu (34 WTA) e prima reprezentantă a României care poate accede în sferturile de finală la Madrid, turneu dotat cu premii în valoare de 4,7 milioane de dolari. Begu pare să aibă cele mai mari şanse dintre românce, ţinând cont că înfruntă o sportivă care nu străluceşte pe zgură, Cristina McHale (59 WTA). Dacă trece de americancă, Irina îşi va primi următoarea adversară din meciul Simona Halep – Timea Bacsinszky.

Simona Halep (7 WTA) caută revanşa, jucând împotriva Timeei Bacsinszki (15 WTA), sportivă care a învins-o pe constănţeancă în urmă cu 2 luni, la Miami (4-6, 6-3, 6-2 în sferturi) . Elveţianca se află pe val, venind după titlul câştigat la Rabat (Maroc) şi având o serie de 7 victorii în ultimele 8 zile în spate. Halep a trecut de Knapp cu 6-1, 6-1, se simte excelent pe zgura de la Madrid, astfel că se anunţă spectacol total pe centralul Manolo Santana.

Sorana Cîrstea (127 WTA) nu a mai ajuns de aproape trei ani în optimile unui Turneu Premier Mandatory, astfel că meciul cu Laura Siegemund (44 WTA), este unul de gală pentru ea. Deşi traversează o perioadă excelentă, Cîrstea are o misiune infernală, contra unei revelaţii din 2016. Siegemund (44 WTA) se poate lăuda cu o finală atinsă la Stuttgart în urmă cu două săptămâni (4-6, 0-6 cu Angelique Kerber), dar şi cu o victorie la Simona Halep, în turul doi al aceluiaşi turneu, scor 6-1, 6-2.

După ce a detonat două bombe prin victoriile cu Daria Kasatkina (Rusia, 23 WTA) şi Sloane Stephens (SUA, favorită 16), Patricia Ţig forţează un nou rezultat mare. Ţig se luptă cu Madison Keys (SUA, 25 WTA), una dintre marile speranţe ale americanilor. Ţig vine din calificări la turneul patronat de Ion Ţiriac, astfel că se află deja la al 5-lea meci în capitala Spaniei. De partea cealaltă, Keys are doar trei meciuri jucate pe zgură în acest sezon, lucru care poate fi în avantajul româncei.

Nathan Junior, atacant legitimat în Portugalia la Tondela, este prima ţintă a Stelei pentru această vară. Brazilianul de 27 de ani este unul dintre cei mai buni marcatori din prima ligă portugheză în acest sezon. Fotbalistul s-a format la Skonto Riga, în Letonia, ţară în care a reuşit să câştige doi ani consecutiv titlul de golgheter. Jucătorul s-a aflat şi pe lista campioanei Astra, dar Şumudică a considerat că fotbalistul nu poate ajuta formaţia din Giurgiu. Şumudică a precizat că doreşte să realizeze trei transferuri în perioada de mercato din vară, iar patru jucători din actualul lot vor părăsi Astra.

Astra a luat titlul în Liga 1, iar medalii de campioni ar trebui să primească şi jucătorii plecaţi în iarnă, Constantin Budescu şi Gabi Enache. Cazul ultimului este însă unul special, în condiţiile în care despărţirea acestuia de Astra s-a petrecut cu scandal şi după o serie de declaraţii publice făcute de acesta. „Enache mi-a spus în faţă că vrea să plece la Steaua ca să ia titlul”, a dezvăluit tehnicianul Marius Şumudică, insistenţele jucătorului de bandă dreaptă venind într-un moment în care Astra era lider autoritar în Liga 1. Enache a fost vândut în cele din urmă la Steaua, însă titlul a ajuns la Astra. Teoretic, pentru meciurile jucate în tricoul giurgiuvenilor în prima parte a sezonului, Enache ar fi îndreptăţit să primească medalia de campion, dacă şi-ar dori acest lucru.

Costică Buceschi, unul dintre cei mai curtaţi antrenori din Liga Naţională de handbal feminin în această perioadă, s-a decis în mare măsură asupra viitorului. Antrenorul şi-a analizat viitorul şi în funcţie de echipa naţională, unde este „secundul” lui Tomas Ryde. România este calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, iar Costică Buceschi va fi angrenat toată vara în acţiunile lotului reprezentativ.

In ceea ce priveşte lotul pentru sezonul 2016-2017, antrenorul a precizat că Gabriela Perianu va reveni la echipă, după împrumutul de un an la HCM Baia Mare. Interul stânga nu-şi doreşte o prelungire de contract cu vicecampioana României, atât prin prisma situaţiei nou-create de curând după arestarea primarului Cătălin Cherecheş, cât mai ales pentru faptul că nu şi-a primit salariul de luni de zile. Din punct de vedere financiar, lucrurile s-au îmbunătăţit la echipa brăileană. Jucătoarele şi-au primit înainte de sărbătorile de Paşte salariile pe 3 luni restante.

Gruparea engleză Manchester United este dispusă să plătească echipei Atletico Madrid clauza de reziliere a fotbalistului francez, Antoine Griezmann, în valoare de 80 de milioane de euro. În vârstă de 25 de ani, Griezmann a marcat 7 goluri în acest sezon în Liga Campionilor şi 21 în Primera Division. Clubul Manchester United este pregătit să plătească grupării spaniole Atletico Madrid clauza de reziliere a atacantului francez, Antoine Griezmann, în valoare de 80 de milioane de euro.

Antrenorul argentinian Diego Simeone consideră că FC Barcelona şi Bayern Munchen, echipe eliminate de Atletico Madrid în sferturi şi în semifinalele Ligii Campionilor, sunt două dintre cele mai bune trei formaţii de club din lume. Diego Simeone a declarat la finalul meciului cu Bayern Munchen că a fost fascinat de jocul prestat de echipa antrenată de Josep Guardiola în prima repriză.

Simeone crede că FC Barcelona şi Bayern Munchen, formaţii pe care Atletico Madrid le-a scos din competiţie în sferturi şi în semifinale, sunt două dintre cele mai bune trei echipe ale lumii. Atletico Madrid va întâlni în finala Ligii Campionilor, partidă care se va disputa pe 28 mai la Milano, câştigătoarea din confruntarea Real Madrid-Manchester City.

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Pep Guardiola a recunoscut la finalul meciului cu Atletico Madrid că trupa lui Simeone a meritat calificarea în finala Ligii Campionilor şi a dezvăluit că va fi suporterul echipei Manchester City în meciul de miercuri seară cu Real Madrid. Atletico s-a răzbunat pe Bayern abia după 42 de ani. În 1974, germanii au câştigat prima lor Cupă a Campionilor din istorie, după 4-0 cu Atletico Madrid, pe stadionul Heysel din Bruxelles.

PROGNOZA METEO
4 Mai 2016

Înnorãrile vor persista și va ploua în majoritatea zonelor. În sudul și estul țãrii, precum și la munte, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și în zona Carpaților Meridionali și Orientali cantitãțile de apã cumulate vor depãși local 20…25 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, dar și în zona montanã, unde rafalele vor depãși 70 km/h. Temperaturile maxime, în general cu mult mai scãzute decât cele obișnuite ale datei, se vor încadra la nivelul întregii țãri între 11 și 22 de grade, valorile mai ridicate fiind în nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade.

Bucuresti

Vremea se va menține închisã și deosebit de rece pentru acestã datã. Mai ales în prima parte a intervalului, temporar va ploua, iar vântul va mai prezenta unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *