Stiri pe scurt 4 Ianuarie 2016

loading...

Stiri pe scurt  4 Ianuarie  2016

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  4 Ianuarie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 4 ianuarie. In anul 2006,a încetat din viaţă la Montreal, bolnav de Alzheimer, poetul canadian de origine română Irving Peter Layton (Israel Pincu Lazarovitch). Încă din anii ’40 a fost recunoscut drept unul dintre cei mai prolifici, versatili, revoluţionari şi controversaţi poeţi ai şcolii „moderne” canadiene. Reputaţia i s-a consolidat în anii ’50-’60, mai ales după publicarea lucrării „A Red Carpet for the Sun” în 1959. Unul dintre elevii săi celebri a fost Leonard Cohen, muzician, scriitor, promotorul postmodernismului canadian. (n. 12 martie 1912, Târgu Neamţ, România).

Ninsorile se vor extinde şi vor cuprinde, luni şi marţi, aproape toată ţara, stratul de zăpadă va ajunge până la 10 centimetri în Oltenia şi Muntenia, iar în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.Avertizarea cod galben de ninsori şi ger a fost ridicată, pentru restul zilei de luni şi prima parte a zilei de marţi fiind emisă o informare de ninsori, precipitaţii mixte şi depuneri de polei.De luni, ora 18.00, până marţi, la ora 12.00, ninsorile se vor extindere şi vor cuprinse cea mai mare parte a ţării, dar vor fi în general slabe cantitativ.

Traficul fluvial a fost închis pe Dunăre, în apropiere de Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, însă pe sectorul Serbiei, din cauza vântului puternic, urmând ca acesta să fie reluat atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.Traficul fluvial este oprit între kilometrii 1.040 şi 1.096.Decizia a fost luată, luni dimineaţă, din cauza vântului puternic care îngreunează desfăşurarea în bune condiţii a circulaţiei ambarcaţiunilor.Reprezentanţii Oficiului de Căpitănie Moldova Veche au mai transmis că traficul fluvial va fi reluat în cel mai scurt timp posibil, atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea să dea verdictul în dosarul „Hidroelectrica”, în care sunt inculpaţi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi şase foşti directori ai companiei, la judecarea în fond a cauzei aceştia primind pedepse între patru şi cinci ani de închisoare.Ultimul termen al procesului a avut loc în 16 noiembrie 2015, când Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din Livia Stanciu, Angela Dragne, Luciana Mera, Luminiţa Livia Zglimbea şi Ioana Bogdan, a ascultat pledoariile finale şi ultimul cuvânt al inculpaţilor, stabilind să dea decizia finală în 3 decembrie.Completul de cinci judecători a amânat din nou pronunţarea, pentru 4 ianuarie, întrucât judecatorul Angela Dragne nu a putut fi prezentă, din motive medicale.

Trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză şi pot ajunge la destinaţii cu întârzieri, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute, nefiind trenuri anulate pe nicio magistrală.La nivelul companiei a fost instituit Comandamentul de Iarnă, fiind luate măsuri pentru a preveni eventuale perturbări în circulaţia feroviară. Astfel, au fost asigurate locomotive Diesel de rezervă, iar materialul rulant a fost pregătit pentru circulaţie în condiţii de iarnă. De asemenea, au fost suplimentate echipele de intervenţie şi personalul necesar pentru deszăpezire, iar garniturile de tren sunt verificate suplimentar înainte de plecarea la drum.

Unele aeronave de pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti Otopeni au întârzieri în medie de 30 de minute la decolare, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată. Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi rafale de vânt care transportă zăpada la sol.

Un incendiu a izbucnit, la o casă din zona Băneasa din Capitală, focul a cuprins o parte a mansardei şi s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri, mai multe echipaje de pompieri încearcând să stingă flăcările. O femeie de peste 50 de ani, care ar fi propietara casei, a făcut atac de panică. Ea a primit îngrijiri la faţa locului, fiindu-i administrat oxigen.Pompierii au ajuns în zonă cu cinci autospeciale de stingere, o maşină de descarcerare şi o autoscară, intervenind pentru stingerea incendiului.Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că nu există victime, iar persoanele care locuiesc în zonă se află în afară oricărui pericol.

Banca Transilvania a anunţat finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank, circa 10% dintre cele 2,2 milioane de clienţi provenind de la banca achiziţionată, precum şi 400 de persoane dintre cei 7.300 de angajaţi.”La opt luni de la achiziţionarea Volksbank România avem ocazia să anunţăm încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT şi fuziunea celor două bănci. Acum suntem o singură bancă, o singură echipă”, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania. La achiziţionarea, integrarea Volksbank în structura Băncii Transilvania şi fuziunea prin absorbţie au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilităţi permanente în domenii-cheie.

Bursele din China au scăzut cu 7% luni, prima şedinţă de tranzacţionare din 2016, după date slabe privind cea mai mare economie din Asia, iar impactul negativ a fost resimţit şi pe pieţele europene, inclusiv pe bursa de la Bucureşti, unde declinul se situează la numai 0,9% după primele tranzacţii.Principalul indice al bursei de la Shanghai a coborât cu 7%, iar cel de la Shenzen cu 6,9%, cele două pieţe fiind oprite pentru prima dată cu aproximativ 90 de minute înainte de ora obişnuită de închidere.

Peste 155.000 de români au cheltuit aproximativ 36 de milioane de euro pentru vacanţele de Revelion în ţară şi străinătate.Dintre cei 155.000 de români, peste 147.000 şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, în scădere cu 3,5% faţă de anul trecut, cheltuind aproximativ 140 milioane de lei, cu 1,5% mai puţin comparativ cu anul precedent. Nu toate destinaţiile interne au înregistrat scăderi. Peste 28.000 de români au ales să petreacă sărbătorile în staţiunile balneare, în creştere de aproximativ 4% faţă de anul trecut. Creşteri s-au înregistrat şi pe litoral (800 de pachete vândute, faţă de 500 anul trecut), dar şi în Delta Dunării (200 de locuri, faţă de 100 în 2014/2015).

Indemnizaţia de şomaj pentru persoanele care au cel puţin un an de cotizare va creşte cu aproximativ 100 de lei, cu un impact bugetar 120 de milioane de lei pe an.Majorările prevăzute de proiectul de lege presupun creşterea de la 375 la 450 de lei indemnizaţia pentru persoanele care au cel puţin un an stagiu de cotizare.Astfel, va creşte de la 3% la 3,6% pentru persoanele cu stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani, de la 5% la 6% pentru o cotizare de cel puţin 5 ani, de la 7% la 8,6% pentru persoanele care au cotizat cel puţin 10 ani şi de la 10% la 12% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

O femeie în vârstă de 82 de ani a murit,după ce locuinţa sa situată în centrul oraşului Arad a luat foc, victima fiind găsită intoxicată cu fum, iar medicii nu au reuşit să o resusciteze.Incendiul a izbucnit în centrul arhitectural al municipiului Arad, într-o casă cu mai multe apartamente.Vecinii au sesizat fum dens ieşind din locuinţa unei femei în vârstă de 82 de ani, care locuia singură.La sosirea pompierilor, camera în care femeia dormea era curpinsă de flăcări, victima fiind scoasă în viaţă, dar inconştientă, şi predată unui echipaj SMURD.Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un radiator electric, în apropierea căruia erau amplasate materiale inflamabile care s-au aprins în timp ce victima dormea.

Judecătoria Sector 4 a luat luni în discuţie cererea de liberare condiţionată a lui Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, şi urmează să decidă dacă acesta va fi pus în libertate după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în dosarul transferurilor de jucători. Mihai Stoica a fost dus din Penitenciarul Jilava la Judecătoria Sectorului 4 pentru a fi prezent la judecarea propunerii de eliberare condiţionată.

Cererea a ajuns la instanţă în 9 decembrie 2015, după ce Comisia de la Penitenciarul Jilava a constatat că fostul manager general al FC Steaua întruneşte condiţiile necesare pentru a fi eliberat condiţionat.Judecătoria Sectorului 4 a luat luni în dezbatere cauza, urmând să decidă dacă admite sau respinge propunerea de eliberare condiţionată a lui Mihai Stoica.Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 4 nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti, care în final va dispune cu privire la eliberarea condiţionată. Fostul manager general al FC Steaua ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberarea sa condiţionată.

„Spotlight” a fost desemnat cel mai bun film al anului 2015, duminică, într-o ceremonie organizată la New York, de membrii Societăţii naţionale a criticilor de film din SUA (National Society of Film Critics).Pelicula, în care joacă actorii Michael Keaton şi Mark Ruffalo, a fost premiată şi pentru cel mai bun scenariu, care le aparţine lui Josh Singer şi Tom McCarthy.”Spotlight”, care a fost desemnat cel mai bun film de criticii din Los Angeles, San Francisco şi Boston, este considerat unul dintre cei mai importanţi concurenţi la premiile Oscar, care vor fi decernate în acest an de Academia Americană de Film.

Mark Zuckerberg vrea să creeze în 2016 o formă de inteligenţă artificială care să funcţioneze ca un majordom, a cărui misiune va fi aceea de a administra chestiunile gospodăreşti şi de a-l asista pe creatorul reţelei de socializare Facebook în activităţile sale profesionale.Mark Zuckerberg, care se lansează într-o nouă provocare personală la începutul fiecărui an, şi-a dezvăluit planurile pentru 2016 prin intermediul unui mesaj publicat, pe pagina sa de Facebook.

„Star Wars: Trezirea Forţei”, cel mai recent film din seria „Războiul stelelor”, s-a menţinut pentru al treilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 88,3 milioane de dolari de vineri până duminică.Cu aceeaşi ocazie, noul opus din saga „Războiul stelelor” a doborât un record deţinut de filmul „Avatar”, precizează compania Exhibitor Relations, citată de AFP.com. Astfel, în cel de-al treilea weekend de proiecţii în cinematografele din America de Nord, filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” a generat încasări de 88,3 milioane de dolari, mai mari decât cele obţinute de „Avatar” – 68,5 milioane de dolari în al treilea weekend în cinematografe – în anul 2009. De asemenea, „Star Wars: Trezirea Forţei” a depăşit pragul încasărilor de 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial, au precizat producătorii de la studiourile Disney.

Aviaţia franceză a distrus o instalaţie în care se fabricau obuze artizanale, aflată sub controlul grupării Statul Islamic (SI), în Siria.Raidul aerian a fost efectuat de către „patru avioane (de tip) Rafale echipate cu rachete (de tip) Scalp” care „au acţionat împreună cu avioane din cadrul coaliţiei” asupra instalaţiei, situate la câţiva zeci de kilometri est de oraşul Alep.”Obiectivul vizat a fost distrus”, potrivit ministerului. Acest raid a slăbit capacităţile logistice şi militare ale Daech în apropierea unor zone de luptă.

Acordul semnat anul trecut în vederea recunoaşterii de facto a Palestinei de către Vatican a intrat în vigoare.Vaticanul a semnat pe 26 iunie 2015 primul său tratat cu „statul Palestina”. Această convenţie privind activităţile Bisericii Catolice în teritoriile palestiniene constituie o recunoaştere oficială a existenţei unui stat palestinian de către Sfântul Scaun.

Zborul KLM KL835 de la Amsterdam la Singapore a aterizat de urgenţă la Bucureşti duminică seara târziu, după ce un copil de la bord s-a simţit rău.Potrivit site-ului, care-l citează pe Theo Nabuurs, un pasager de la bord, copilul a făcut o criză cardiacă.Nabuurs îl numeşte „un erou” pe căpitan, într-un mesaj postat pe Twitter, apreciind că decizia pe care a luat-o a salvat viaţa copilului. Piloţii au anunţat ulterior, din cockpit, că mama şi copilul se aflau în stare bună şi că vor rămâne într-un spital, în România.Avionul KLM şi-a reluat zborul către Singapore imediat după miezul nopţii de duminică spre luni.

Germania trebuie să limiteze numărul de imigranţi în ţară, întrucât are o capacitate maximă de acceptare a 200.000 de solicitanţi de azil pe an.”Limitarea numărului de imigranţi trebuie să constituie principalul obiectiv pe 2016 (al Germaniei)”, a pledat Seehofer înainte de conferinţa anuală a CSU din această săptămână, susţinută în staţiunea montană Wildbad Kreuth din munţii Bavariei.”Această limită de 200.000 de imigranţi este acceptabilă şi, acest caz, procesul de integrare a acestora ar decurge mult mai bine. Pentru mine, ce e peste această limită înseamnă un exces”, avertizând că în 2016 ar putea sosi 1,5 milioane de imigranţi în cazul în care nu sunt luate măsuri corespunzătoare pentru limitarea numărului acestora.

Merkel a refuzat până în prezent să stabilească o limită în privinţa numărului de imigranţi. Iar cu ocazia noului an s-a adresat cetăţenilor germani, afirmând că fluxul de imigranţi din ţară „este o oportunitate pentru ziua de mâine”.În Germania au fost depuse circa 1,1 milioane de solicitări de azil în 2015, de cinci ori mai mult ca în 2014, a transmis presa germană în cursul acestei săptămâni. Bavaria este una dintre cele mai afectate regiuni din Germania de criza imigranţilor, aflându-se în sudul ţării pe unde intră cei mai mulţi extracomunitari.

Doi adulţi şi patru copii au murit într-un oraş din vestul Rusiei, după ce în clădirea în care locuiau a izbucnit un incendiu.Incendiul a avut loc în localitatea Pesochnoe, aflată la 250 de kilometri nord de Moscova. Incendiul a fost precedat de o explozie.Filiala regională a Ministerul rus al Situaţilor de Urgenţă a precizat că 30 de persoane au foste evacute din clădirea istorică, ce avea o vechime de 99 de ani, fiind distrusă în totalitate în urma incendiului.Cauza incendiului nu a fost încă identificată de autorităţile ruse regionale.

Cinci persoane au murit în India, iar una în Bangladesh , în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,7 care a avut loc în nord-estul Indiei şi care a avariat clădiri şi infrastructura.Seismul a avut loc la ora locală 4.35 (1.05, ora României), la aproximativ 29 kilometri vest de Imphal, capitala statului Manipur.n total 43 de persoane au fost rănite şi spitalizate.Seismul a fost resimţit în întreaga regiune, inclusiv în ţările vecine Myanmar, Bangladesh şi Bhutan.În Bangladesh o persoană a fost omorâtă într-o busculadă, în timp ce locuitorii unui bloc se grăbeau să iasă afară, speriaţi de cutremur.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a ameninţat Marea Britanie într-o nouă înregistrare video a execuţiei a cinci „spioni”.Înregistrarea, difuzată duminică pe site-uri jihadiste şi raportată de Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, începe cu „mărturisirile” în faţa camerei de filmat a cinci bărbaţi care se declară originari din Rakka, „capitala” de facto a SI în Siria.Ei sunt prezentaţi de către un jihadist ca fiind „spioni”.

Afirmaţiile celor cinci bărbaţi nu permit să se identifice ţara sau ţările pentru care sunt acuzaţi de spionaj, însă unul dintre ei citează coaliţia internaţională condusă de către Statele Unite, care luptă împotriva SI în Irak şi în Siria.Ei spun, în schimb, că au transmis înregistrări video sau fotografii,care dezvăluie condiţiile de trai din Rakka,unor persoane instalate în Turcia sau că au supravegheat deplasările unor combatanţi SI.

SPORT

Continuă problemele pentru Serena Williams, liderul mondial din tenisul feminin! După ce a invocat lipsa motivaţiei şi a abandonat de la mai multe competiţii pe finalul sezonului trecut, inclusiv Turneul Campioanelor, Serena s-ar putea retrage şi de la Australian Open, primul Grand Slam din 2016, programat în perioada 18-31 ianuari.

Americanca s-a accidentat la genunchi în timpul antrenamentelor pentru Cupa Hopman, competiţie demonstrativă la care trebuia să participe luni dimineaţă cu echipa SUA. Williams s-a retras înaintea meciului cu Elina Svitolina (Ucraina), fiind înlocuită de Victoria Duval, o jucătoare cu 14 ani mai tânără decât Serena. Liderul mondial în vârstă de 34 de ani ar fi resimţit dureri la genunchi încă de duminică, acestea intensificându-se la antrenamentele de luni: „Serena s-a antrenat înaintea meciului şi ne-a spus că durerile de la genunchi sunt puternice şi nu poate intra pe teren”, a declarat Paul Kilderry.

2016 aduce deznodământul celei de-a opta ediţii sud-americane a celui mai dificil rally-raid din lume. „Africa Eco Race”, „Monaco Dakar” sau „The Real Race,pe urmele lui Thierry Sabine”, aşa cum se prezintă pe site-ul oficial, competiţia intră clar pe o listă extrem de scurtă a întrecerilor de la cumpăna dintre ani, începute în 2015 şi încheiate în 2016, pe care regăsim nume precum turneul demonstrativ de tenis de la Abu Dhabi,Mubadala Tennis Championship sau Turneul celor patru trambuline,de la sărituri cu schiurile.

Organizarea este gândită, pusă în practică şi supervizată de Anthony, un tânăr de 25 de ani, mare pasionat al automobilismului, nimeni altul decât fiul Marianei Simionescu, membra unei generaţii de excepţie a tenisului românesc, crescută la clubul sportiv Dinamo, alături de Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai. Jean Louis Schlesser, pilot de renume în motorsportul francez, lucrează cot la cot cu fiul său, Anthony Schlesser.

Deşi se credea că îl va urma pe Nicolae Dică la SCM Piteşti, formaţie din liga a treia, Mirel Rădoi se află în discuţie cu o echipă din eşalonul secund.Fostul antrenor al Stelei a fost văzut pe 2 ianuarie la un hotel din Predeal discutând cu Romeo Paşcu, oficial al celor de la FC Braşov. „Stegarii” ocupă locul 5 în Seria 2 din Liga a 2-a, poziţie care nu este deloc pe placul conducerii. Ioan Neculaie şi-a manifestat nemulţumirea faţă de prestaţia echipei din prima parte a sezonului şi a cerut o schimbare totală, tehnicianul Adrian Szabo fiind şi el luat în vizor.

Logica tabloului a fost respectată şi Simona Halep începe sezonul 2016, la Brisbane, împotriva Victoriei Azarenka (22 WTA). Bielorusa a încheiat programul de joc , pe Terenul Central şi a făcut cu adevărat ravagii în faţa rusoaicei Elena Vesnina, cea care a arătat tenis de calitate mult superioară locul 115 ocupat în clasamentul WTA. Dubla campioană de la Australian Open a început ezitant, cu break cedat în faţa unei jucătoare cu rezultate excelente la dublu (două titluri de Mare Şlem şi o finală la Wimbledon chiar anul trecut), însă de la 2-0 pentru Vesnina, a câştigat fiecare game, punând pe tabelă o serie impresionantă de 12 jocuri şi încheind meciul cu scorul 6-2, 6-0, după o oră şi 27 de minute de joc.

Azarenka a arătat cu adevărat solid, deplasarea nu a avut de suferit în ciuda schimbărilor făcute de ea în intersezon, serviciul său a punctat bine în momentele importante, iar loviturile imparabile, câştigătoare au venit atât de pe ambele părţi, în cros sau lung de linie, însă reverul a fost MVP pentru Azarenka. Mult mai important pentru bielorusa considerată de mulţi cea mai probabilă ameninţare pentru Serena Willliams în 2016, chiar şi cu ajutor din partea rusoaicei care a ratat pe alocuri dintr-o lipsă cronică de încredere, dintre cele 12 game-uri adjudecate la rând, opt au avut cel puţin o egalitate, astfel încât Vika a fost supusă presiunii, atât pe serviciu, cât şi la retur, adjudecându-şi cu brio punctele importante.

Alexandra Dulgheru (69 WTA) a început noul sezon cum nu se putea mai bine, asta după ce încheiase neaşteptat de prost anul 2015. Dulgheru are acces în optimile turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii de 226.750 de dolari, învingând-o pe favorita 8 a competiţiei, Alison Van Uytvanck (Belgia, 44 WTA), scor 1-6, 6-2, 6-4.Alexandra, care nu mai triumfase în circuitul WTA din luna iulie 2015 (3-6, 6-4, 6-4 cu Shuai Zhang în primul tur la Bucureşti), pare că şi-a revenit în sfârşit după o serie de probleme fizice.

E adevărat ca bucureşteanca mai câştigase trei partide, în lunile septembrie şi noiembrie, dar ele au fost susţinute în cadrul unor turnee slab cotate, de categorie Futures, organizate la Biarrritz (6-2, 7-5 cu Stephanie Vogt) şi Dubai (6-7, 6-3, 6-2 contra Martinei Caregaro, respectiv 6-2, 6-2 cu Valentina Ivakhenko). Astfel, jucătoarea în vârstă de 26 de ani pornea cu şansa a doua în faţa belgiencei Van Uytvanck, iar calculele hârtiei nu au putut fi răsturnate de româncă în primul set, pierdut clar cu 6-1.

Deşi lipseşte campioana en-titre, Simona Halep, „transferată” la Brisbane de antrenorul Darren Cahill, în turneul de la Shenzhen continuă victoriile româneşti şi la ediţia din 2016. Irina Begu, cap de serie numărul trei, şi Monica Niculescu, cap de serie numărul 4, au acces luni dimineaţă în optimile turneului dotat cu premii în valoare de 426.750 de dolari. Irina, clasată pe locul 31 WTA, a învins-o clar pe Lara Arruabarrena (Spania, 86 WTA), cu scorul de 6-3, 6-2, în timp ce Monica, aflată pe 39 WTA, a trecut de Anastasia Sevastova (Letonia, 113 WTA) cu 1-6, 6-4, 6-3.

A expirat interdicţia la transferuri dictată de FIFA împotriva Barcelonei, iar acum catalanii pot legitima jucători. Sancţiunea a expirat în urmă cu două zile, dar catalanii nu şi-au putut înregistra jucătorii pentru că angajaţii Ligii Profesioniste din Spania nu au lucrat în week-end.Cele mai importante nume care vor fi trecute pe listă sunt Aleix Vidal şi Arda Turan, fotbalişti achiziţionaţi de Barcelona încă din vara anului trecut. Alături de aceştia, Barcelona va legitima alţi 75 de jucători, catalanii dorind să fie siguri că nu vor rămâne fără „rezerve” dacă FIFA va mai dicta vreo interdicţie la transferuri. Evident, cei 75 de fotbalişti pe care Barcelona îi va legitima nu sunt doar pentru prima echipă, ci pentru toate echipele de copii şi juniori ale formaţiei catalane.

Gruparea Manchester City vrea să-l achiziţioneze pe atacantul german Leroy Sane, de la Schalke 04, fiind pregătită să ofere 55 de milioane de euro pentru acesta.În cazul în care această mutare se va realiza, acesta va fi cel mai scump transfer din istorie pentru un jucător german.Leroy Sane, în vârstă de 19 ani, are contract cu Schalke până în 2017.

Lacina Traore a făcut spectacol în meciul disputat de AS Monaco în compania amatorilor de la Saint-Jean Beaulieu din runda a patra a Cupei Franţei. Fostul jucător al CFR-ului a reuşit să marcheze de patru ori în 24 de minute în victoria monegascilor cu 10-2. Traore a fost cel care a deschis scorul, în minutul 21, pentru ca Raggi să majoreze diferenţa după doar 8 minute. Jucătorul ivorian a mai înscris apoi de trei ori până la pauză, în minutele 31, 33 şi 45. La pauză, pe tunelul spre vestiare, Traore a intrat într-o altercaţie cu un adversar, ambii jucători fiind eliminaţi de arbitru.

Fostul jucător al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a devenit tată pentru prima oară, după ce soţia sa, Nuria Cunillera, a născut o fetiţă care se va numi Asia.Xavi şi Nuria s-au căsătorit în 2013, iar Asia s-a născut la Doha, unde joacă mijlocaşul.Xavi Hernandez a jucat la FC Barcelona până anul trecut, când s-a transferat la Al Sadd.

FC Barcelona nu se împacă prea uşor cu gândul că a pierdut două puncte pe terenul rivalei Espanyol. „Extratereştrii” au acuzat în termeni duri arbitrajul lui Gonzalez Gonzalez, centralul fiind pus la zid pentru că le-a permis jucătorilor lui Gâlcă să aibă intervenţii dure.Joan Collet, preşedintele lui Espanyol, a avut o reacţie mult mai acidă atât la adresa celor de la Barcelona, cât şi la adresa jurnaliştilor din Spania care sunt de partea echipei lui Luis Enrique.

Sfârşitul lui 2015 şi începtul lui 2016 a reprezentat o perioadă încărcată pentru Mircea Lucescu. Potrivit presei din Turcia, antrenorul lui Şahtior a purtat o serie de negocieri cu Trabzon, echipă la care ar urma să ajungă după despărţirea de Şahtior.Contractul tehnicianului român cu gruparea din Ucraina expiră la finalul stagiunii, iar turcii par a fi dispuşi să-i pună totul la dispoziţie lui „Il Luce” pentru ca acesta să revină pe malurile Bosforului. Muharrem Usta, preşedintele lui Trabzonspor, a anunţat în presa din ţara sa că l-a convins pe Mircea Lucescu să preia echipa, antrenorul în vârstă de 70 de ani urmând a parafa înţelegerea după 10 ianuarie

Prima etapă a raliului Dakar 2016, care ar fi trebuit să se dispute între localităţile argentiniene Rosario şi Villa Carlos Paz, a fost anulată, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.”A fost imposibil ca elicopterele să se ridice de la pământ şi să asigure securitatea concurenţilor pe parcursul etapei”, a declarat Etienne Lavigne, directorul cursei.Lavigne a precizat că sportivii, motocicletele şi maşinile vor fi transportate pe calea aerului la Villa Carlos Paz, în timp ce camioanele vor folosi şoselele rezervate publicului.

Peter Prevc, liderul la zi al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, a câştigat etapa a treia a Turneului celor patru trambuline, de la Innsbruck (Austria), după o nouă prestaţie entuziasmantă.Slovenul s-a impus din nou, ca şi la Garmisch-Partenkirchen (Germania), în ambele manşe ale întrecerii programate duminică, distanţându-se totodată atât în clasamentul general al Cupei Mondiale, cât şi în cel al competiţiei tradiţionale urmărită de zeci de mii de spectatori şi de milioane de telespectatori de pe toate meridianele.

Prevc a fost singurul săritor care a depăşit graniţa celor 130 de metri: după un zbor de 125 de metri în manşa inaugurală, slovenul a încheiat concursul cu o încercare de 132 m, care a zădărnicit încercarea de revenire a germanului Severin Freund, cel care, după căzătura suferită la ajungerea în Austria, a strâns din dinţi pentru a evolua. Neamţul a încheiat concursul al doilea, după încercări de 122,5 şi respectiv 128 m în cele două manşe, podiumul fiind completat de norvegianul Kenneth Gangnes (126,5 m şi 124 m) – ocupantul locului doi în etapa precedentă a Turneului celor patru trambuline.

PROGNOZA METEO
4 Ianuarie 2016

Deși temperatura aerului va fi în creștere fațã de intervalul precedent, vremea se va menține rece, geroasã local dimineața, iar noaptea doar în depresiuni. Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ninge mai ales în Oltenia și Muntenia, dar începând de seara ninsorile se vor extinde și în restul teritoriului. Spre sfârșitul nopții în estul Munteniei și în Dobrogea izolat precipitațiile pot fi și sub formã de lapovițã sau ploaie, favorizând depunerile de polei. Vântul va avea unele intensificãri îndeosebi în nord-estul țãrii și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -12 grade în depresiuni și 1 grad pe litoral.

Bucuresti

Deși valorile termice vor marca o creștere fațã de intervalul precedent, vremea va fi rece pentru aceastã datã. Temporar va ninge și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar cea minimã, în jur de -5 grade.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *